BlackOps2 - mama je...GTX680 - The way it is meant to be played!
STRANA 2 OD 3
SkyFire
Debeli
14.11.2012. 02:19
status: user broj poruka: 18472
Kad se bar pozivas na realnost,istinu i sl onda bar i ti budi realan i brate ne kenjaj vise sa tim opencl koji nit igra ulogu u prodaji niti ima ikakve veze sa gamingom..
A sad cu ti pojasniti sto je naprednija..Konkretno sam mislio na samu tehnologiju Chip.mogucnosti,inovacije..
Pazi pa sve ti govori da karta od 256 Bit-a smaze karticu koja ima 384 Bit-ni interfejs. Kokretno i pogledaj koliko koji chip ima tranzistora pa uporedi ucinak! Onda tesselator je i dalje napredniji kod nVidia..Nemoj mi samo reci da je to nebitno u ovoj polemnici posto secas se to je bio glavni adut AMD-ekica i sa tim su krenuli kampanju sa serijom 5xxx,ako se secas promovisali su se na irgi Dirt2. Svi su urlali u glas DX11 ,tesselacija..Onda se pojavio Fermi i obrisao patos sa njihovim tesselatorom. Naravno to sad niko ne pominje ,realno ni mene nije briga ali ne volim kad neko iznosi neke detalje ko sad ti sa tim OpenCl koji ama bas nema veze sa ovom pricom..
Druga stvar,PhysX je sve vise zastupljeniji,realniji i optimizovaniji.. Na Kepler karticama fizika radi fantasticno,mnogo fleksibilnije i bolje nego na prethodnim generacijama.. Naravno tu je i novi PhysX engine koji prati i samu seriju kartica.. Batman2 ekskluziva,Borderlands 2,Mafia 2 za mene neprevazidjena igra itd..Uopste vise nije bitno ali da je vizuelni uzitak bolji,jeste ,znaci jedan napredniji features vise koga se ja nebih mogao odreci jer realno vredi..
Boost tehnologija..Znaci sto sam se vise igrao sa kartama sve sam vise shvatao koliko je to dobar features. Ajde sto sam koriguje /napon/potrosnja/zagrevanje vec sto saradjuje i sam sa engine-e od igara i pegla fps itd..Nije to sve,mnogo toga oko boost-a bi mogao da ti pricam..
Generalno prozivao ti ili ne nekog da je fanboy cinjenice su da je nVidia tehnoloski naprednija i znas sta me kod njih najvise fascinira?Sto sa svakom serijom nesto novo dodje..Danas je to boost sutra nesto drugo..Napreduju..
Kad AMD-a se sve svodi na nego budzenje,sirovo natezanje klokova,kalemlnjenje sa jedne na drugu arhitekturu,sve se svodi na sitne pomake iz refresh uz refresh seriju.. Da ne pricamo o problemima sa driverima i dalje i manama koje su dosle sa serijom 7xxx.Vec imas reparirane karte da kupis ali i to je nebitno,ne mora da znaci apsolutno nista..
Ja ti samo kazem,dzabe se nerviras ,prozivas i vredjas druge,to sto ti smatras da ces postici nesto ,ublaziti neku realnost ,neces..Nit ces AMD-u pomoci nit ces ti ista promeniti..
Postoji razlog zasto je neko necemu opredeljen,neko ima vise stecenog iskustva,upoznat je sa mnogim detaljima,ima vise znanja,interesovanja.. Nije to bas sve crno na belo..Izvrti sintetiku,napisi cifre i rokaj..Nije bas tako..
Ja se nadam da si ovaj post shvatio drugarski i da neces poceti sa nespotrebnim prozivanjem,vredjanjem i sl napadima histerije koje imas . Pokusao sam da ti pojasnim da nije sve bas onako kako ti smatras da jeste,postoji tu mnogo drugih stvari i detalja koje se ne mogu pobiti ma koliko ko zastupao neki odredjen brend,cinjenice su tu koje su prozete kroz dela,realan rad = rezultat!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Nije stvar u temi vec da se ne rasipa negativna energija.. Vidis da je u nekom tripu nekog krstaskog rata ..Nismo mi ovde neprijatelji.. Ne moramo da se vredjamo i mrzimo ako neko preferira jedno a neko drugi nesto drugo. Kao sto sam vec naveo postoje razlozi pogotovu kod naprednijih korisnika zasto je to tako.. Eto zeleo sam kao razumno bice da neke stvari rascistim .Ruzno je onako ponasanje.
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Tako nekako, a sad ce neko da pozove uciteljicu pa ce svi da stoje u cosku...
Samo je jedno pitanje misterija... KAKO IM NE DOSADI ???
Svi znaju sta ce ko da kaze/napise sve su to naucili napamet kao najpoznatije delove iz Maratonaca i samo nabijaju postove ali ne odustaju... inat je ono sto im mozak drazi...
Umesto da se drogiraju ko sav normalan svet...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Jasno vam je, nadam se, da penite oko igracaka? . :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw :: ::
Srbistan I visak vremena u zivotu I eto rezultata.
:: Tako nekako, a sad ce neko da pozove uciteljicu pa ce svi da stoje u cosku.. :: :: Samo je jedno pitanje misterija... KAKO IM NE DOSADI ?? :: :: Svi znaju sta ce ko da kaze/napise sve su to naucili napamet kao najpoznatije delove iz Maratonaca i samo nabijaju postove ali ne odustaju... inat je ono sto im mozak drazi.. :: :: Umesto da se drogiraju ko sav normalan svet.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Jasno vam je, nadam se, da penite oko igracaka? . :: :: :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw :: :: :: ::
...ne mrzi da serete toliko Bog vas ne ubio?! Nemam nista drugo za dodati( inace retko kad pisem samo citam ali prekurcili ste pa morah iskomentarisati).
Ali gtx 670 je brzi od 7970 cenovno su jednaki ! a gtx 680 je daleko brzi od 7970... zato tolka cena ....
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
:: Kao što sam oduvek govorio - BOLEŠTINA je BOLEŠTINA - i nekada se ne da lečiti - samo je problem što godinama smaraju ostale članove foruma (mislim na dva debila detach-ovana od stvarnosti) :: :: NAJJEFTINIJA 7970 kod nas - ASUS 79703GB - 355EU :: NAJJEFTINIJA GTX680 kod nas - ASUS GTX680 - 486EU :: :: Razlika u ceni: 37 *EBENIH PROCENATA. Malo li je? :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Sopran :: ::
Po testu sve kartice rade extra posao u full hd res. Razlika izmedju 50 i 150 fps ionako nemoze da se vidi, tako da su vlasnici kartica u cenovnom rangu 100-150e i dalje najpametniji. Bar do nekog engina nove generacije, a do tada moja kartica stara 3 i po godine i dalje tera sve na max.
Imam gts250 256-bitni i star je bogami 3 i po godine. Sve sto sam probao od novijih naslova radilo je u max rezoluciji sa high detaljima. Naravno ja ne merim fps u igrama jednostavno ih igram, ali nisam vidjao usporavanja. To mi je sasvim dovoljno.
:: Koja karta od pre tri godine tera sve na max :: :: gtx 560 ti od prosle godine koja se i dan danas dobro drzi :: ne moze sve da tera na max na 60 idealnih savrsenih frejmova :: :: Jedino ako je tebi 30 fps idealno i max, onda ok :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Ok, ja ne volim da se vatam za lose optimizovana govna kao krajsis ili metro ili gta IV ali 90% igra nema teorije da igras kao covek cak i sa 30 fps koji su realno minimum , bas minimum za iole pristojno igranje.
Sa gtx 470 sam neke igre terao u 1600x900 na medijum /high kombinacijama da bi bila igriva tecno 60 frejmova.
Jedino da se ja i ti debelo ne slazemo da je 60 i 20 frejmova jedno te isto i da se uopste ne primeti razlika, onda ok.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ok ja dosao na forum da lazem tebe i ostale :) Ne zelim da se prepirem, ali nema potrebe da me pravis budalom znam sta je 20 a sta 60 fps-a. Ocigledno ne igramo iste igre. Igraj sta igras i uzivaj nema potrebe za daljom raspravom.
:: gts 250 tera sve igre na max u max rezoluciji :: :: Ok, ja ne volim da se vatam za lose optimizovana govna kao krajsis ili metro ili gta IV ali 90% igra nema teorije da igras kao covek cak i sa 30 fps koji su realno minimum , bas minimum za iole pristojno igranje :: :: Sa gtx 470 :: sam neke igre terao u 1600x900 na medijum /high kombinacijama da bi bila igriva tecno 60 frejmova :: :: Jedino da se ja i ti debelo ne slazemo da je 60 i 20 frejmova jedno te isto :: i da se uopste ne primeti razlika, onda ok :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Ne kazem da lazes samo da se meni i tebi ne slaze sta je ok za igranje, meni 60 frejmova sa ponekim blagim padovima na kratko je prihvatljivo/igrivo.
Tebi je verovatno 30fps-a je skroz ok. Sam si rekao, sve poslednje novije igre ti rade na maximumu. Npr. BF3?
Ako tu racunas mark of the ninja i slicne igre, onda ok, imas apsolutno igriv frame rate.
Nikakva svadja druze, samo sad mi ovde ispadamo budale sto dajemo 100 ili 150e na graficke karte kad sve igre rade savrseno na maximumu na kartama od 20e od pre 3 godine.
Ja kazem da se moj i tvoj pojam radi / pokrene igru karta i igrivo apsolutno ne slazu, nista vise.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ako vec pricas kako SVE sto si probao radi na MAX detaljima, onda moras i da budes malo detaljniji. Da ti prevedem, to sto si ti pokretao na max detaljima u fullHD-u, mogu da budu neke druge igre, ali nikako BF3, Crysis, Metro i jos dosta drugih zahtevnih.
I kada se prica da se nesto pokrece na MAX detaljima, nije to samo puko postavljanje fullHD rezolucije, vec i drugih parametara, poput AA i AF filtera, al dobro, aj sad....
Kad neko kaze igram sve na maximumu u full hd rezoluciji ja to smatram da sve sto moze da se turi / upali / ukljuci da se to uradi i logicno na max koliko ti daje podesavanje.
Ne mora metro i krajsis, nisu dobro optimizovane igre kao ni gta IV, ali ni ove iz srednje klase zahtevnosti u full hd nema sanse da rade lepo ma maxdetaljima (naravno 60/50 fps-a)
Ma nije ni bitno, coveku frejmovi nista ne znace i ustanovii smo da njegovo igrivo i moje, nisu isti, nista vise, nesporazum.
Moze u subotu pratim tvoj kanal svidja mi se klip od prosle godine sa kucistem i mackom i dan danas ga ponekad pogledam :) taman i macku da snimis mozda vise nije 200 mhz :) a naziv klipa ne mora bas za milosa .)
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647721. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.