Ja mislim da si dobro prosao, novija karta i to dve genracije, manje grejanje, manja buka, a sto se suvih preformansi tice, realno, tu su negde, nista drasticno.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
a ne tako! Jeste da se greje manj da manje trosi! Ali nije isto plcaeno ja sam platio 19000 sto je bilo 230 eura tad a dobio sam grafiku od 110. Nije isto!
Re: Ako o nekome mogu da kazem da su odlicni i uvek korektni
15.11.2012. 12:57
status: user broj poruka: 9438
EEEEE BLAGO TEBI…!!!
Ti verovatno nikada nisi saradjivao sa Direct Linkom, npr. Crkne Asus GTX260 posle 2.5 godine, u zamenu dobijes neotpakovanu, potpuno novu GTX460. Crkne 3870 Gigabyte, dobijes potpuno novu 4870. Uvek resavaju zamenom za novu karticu u trenutnoj klasi. Znaci ne po performansama, nego iz klase, bato… A ne kao Alti, pokojni Pakom i slicna boranija... Da budes srecan da ti ne zamene za polovnu `po performansama slicnu ili bolju…` Ali zato Asus 7850 iz DL kosta 200 komada, a MSI kod Altija 150… Koliko para toliko muzike… Kada dodje do reklamacije nemojte posle da pljujete i osipate drvlje i kamenje po raznim formima kako vam Alti ne valja… Kad vadite kes, oda valja… Dovoljno ste bogati da kupujete jeftine stvari.
Ti kad dajes novac placas odredjenje preformanse, ako karta crkne dobices noviju kartu slicnih / pribliznih preformansi, a ne u odnosu koliko si ti nekada davno platio.
Mene je realno usralo da sam umesto 470 dobio 670 i to je to, a realno da sam dobio 6870 ili gtx 560 bio bi zadovoljan.
Koga zabole sta je nekada kostalo pre 3 godine 300e, preformanse te karte sada ne vrede 300e, posteno je da dobijes iste preformanse, jer si to i platio.
Ako je crkla karta i ako imaju istu takvu da ti daju to je realno posteno, zar ne? Onda nemas prava da se bunis, to si platio, to je crklo, to si opet i dobio, il tako?
A posto znamo da je to uglavnom zastarela tehnologija i prevazidjena ako nemaju isti takav model treba da dobijes nesto sto sad vredi 10x vise od te tvoje krsine? Ne radi to tako druze...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Sa Pakom i CT. Cekamo sam 8 mesec za grafiku. Od pakom sam kupio!
Napjanje plocu i memoriju! Napajnje je iste seknude sto sam ga zakacio pocelo da bije crn dim iz njega! Memorija nije radila uopste a ploca nije bila ona sto sam porucio! Cekao sam 6 meseci da mi sve to vrate. KAd su me zvali nisu imali tu plocu za Intela nego su mi dali AMD 790 FX q6 2x1 gell. tosam dobio umsto 775 q5 i merija kingston hyper x 1066 i npajanja chitec 650 wati. Kao samo to mogu da mi daju! Ali posle 6 meseci!
OD Ct nisam direktno kupio nego od druge firma koja je uzela kod njih. Kupio sam graficu Graficku 8800 gt Gigabyte koja je bila felericna. Cekao sam 8 meseci kod njihda bi na kraju dobio 8800 GTS 512. Ali posle 8 meseci! Da ne pricam o nekim sitnicam jos! Za 9 godaina koliko sam radio sa internet klubom svasta me je snalazilo!
I sa alit sam imao do tad korektnu saradnju to jest sa njenim distributreima do tad. 99% sto sam uzeo uzeto je kod njih! Ako je neko hteo da shvati pricu mogao je.
Dexter ako sam uzeo 15 kompova kod njih ja ka malporodaj ne kao velepordaj onda su trebali to da uzmu u obzir i da daju npr kao sto su dali tebi 670 za 470 to se zove u rangu graficke karte! Jesu one mozda tu negde ali i dalje je ova moja bolaj za jedno 10-15%. http://www.hwcompare.com/5722/radeon-hd-4870-1gb-vs-radeon-hd-6770-1gb/ To je bilo pre 6 meseci i opet sam ovu 6770 morao da reklamiram jer joj je stao ventilator na njoj! Dobio sam istu MSI 6770 . Isti model sa novom garancijom!
Sto se tice cena alti namenro ide sa ovim cenama da ubije konkurenciju! JER kao sto sam rekao njihove MP su necije VP cene (ako palces za avans) ako ne nego uzimas na odlozeno onda si ispao zi igre uveliko skuplji si od njih za po 2-3k za ove srednje modele za ove skuplje po 4-5k! Konkretno sam naveo model MSI 670 PE! Ima post gore povise!
Sad ispade. Izvini ako smo te probudili iz sna! ALI. ALI ako ne vidis mi caskamo i pricamo ne vredjamo nikog. Ja sam naveo lepo da sam 99% do sada uzimao u ALTI to jes od njihovih prodavaca! Jedino sam nasao za 6 godina koliko saradjujem jednu gresku to je bilo sa ovom grafickom! A samo sam konstatovao da se trude da sabiju konkurenicuju u cosak i namreno idu sa ovim cenama! STO SE ZOVE DRUGACIJE MONOPOL nad pordajom! I jos jendo ne svijda mi se ova prodaja OUTLET proizvoda jer pored njih moze da se provuce svasta! NE njeihovm greskom nego greskom od onih od koih ALTI dobavlja! I o tome je bilo reci!
Nema nsita od toga dok ne pozoves direktno svakog od njih za cenu!Ili verujes cenama tim sto vidis 353 eura je u emmi sleeci merodvan ti je gigatron 384 e. 353*112.5 eura to mu dodje blizu onog sto oni prodaju za dianre 39990. TO IMA JE I VELPRODAJAN CENA NA Zvanicmo sajtu . Svojim ocima sam gledao kod prijatelja! Jedino ako uzmes robu preko 80000 imas 2% popusata! Ali sve to za kesh! A ako kupis na odlozeno 44500. Nemam razloga da lazem!
Uz duzno postovanje, nemoj meni da pricas o tome kako funkcionise sistem RM kod nas i u normalnim zemljama. Ja sam vlasnik IT firme vec dobrih 13 godina i znam kako sve to funkcionise. Elem, oni kroz sistem RM dobijaju u zamenu proizvod u klasi, a ne proizvod istih performansi, dakle zadrzavaju skupu kartu koja posle ode za kes, a daju neku koju su reparirali ili ko zna iz koje bulje izvukli. U tome je prednjacio PAKOM a nastavlja Alti. Alti ne spusta cene kroz maloprodaje da bi ubio trziste, vec zato sto su u problemu.
Pa to i radimo, druze. Mi ne kupujemo od EMMIja, niti iz maloprodaja, vec iskljucivo od ovlascenih distributera .) A pazi da ti ne kazem otkud mi izvori i otkud mi informacije… Mada to zna svako ko je iole u ovom poslu.
:: Otkud tebi te informacije za Emmi, koji su ti izvori :: :: Ako je to slucaj i ako si strucnjak sto ne nosis direkt uvozniku :: i dobijes ono sto ti ovi lopovi ukradu inace :: :: Ne daj boze da postoi garancja od 5 godina, :: svi bi neprestano imali gtx 680 7970 i slicne karte.. ::
Koliko ce garancija da traje! Ako firma daje 24 meseca ili 36 ili cak 12 meseci. Svaki od nas moze direktno da ostavari kod glavnog uvoznika to jest msi gigabyte asus za srbiju garnciju koja je predvidjna za odrjednu zonu. Vec je problem kako ti ostvaris tu reklamaciju kod pojednih firmi! O tome se radi ne o pljuvanju neke firme ili necekg nekoreknotg! Cista prica i polemica i necija iskustva kako je ko prosao! Neznam da li su u problemu ali istu taktiku je radio pakom! Alti je cak kupio i pakomve sve shopove! U galvnom vidim da idu tom taktikom da oni mogu sve da proadju! Po meni je bolje da se vode tom logikom da su na prvom mestu prodavci veci pa tek onda kupci! Jer nemogu oni sve da prodaju u svakom gradu. Tako rade ewe i kimtec. Jet npr konkretno uzimam sebe u obzir ja cu kupim komp sada pa za 2 godine. Dok ce IT prodvac da kupujem nekad svaki dan od njih nekad 1-2 nedljeno ali ce videti vecu korist od njeg nego od mene kao pojedinacnog kupca! Sto bude jcai taj IT prodavac bice i samim tim jaci i dobavljac! Ima npr dosta fimi kojii nece da dodje da kupe ni kod win win ni kod emmi. Doci ce kod lokalnog prodavca pre svega sto ga zna i ima poveenje ko nejga nego kod tmao nekog koga nikog nije vidoe u zivotu i ako on ima povoljniju cenu za 1-2k dinara nego u winwin. Malo mi je nelogicno ali to je njihova strategija!
Pakom,Emmi.Firma koja se ponasa ko tezgaros na pijaci
:: Pa to i radimo, druze. Mi ne kupujemo od EMMIja, niti iz maloprodaja, vec iskljucivo od ovlascenih distributera . :: A pazi da ti ne kazem otkud mi izvori i otkud mi informacije… Mada to zna svako ko je iole u ovom poslu :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: HP ProBook 4530 :: Core i3 2330M, 8GB RAM, HD300 :: OS X Mountain Lion 10.8. :: :: :: Otkud tebi te informacije za Emmi, koji su ti izvori :: :: :: :: Ako je to slucaj i ako si strucnjak sto ne nosis direkt uvozniku :: :: i dobijes ono sto ti ovi lopovi ukradu inace :: :: :: :: Ne daj boze da postoi garancja od 5 godina, :: :: svi bi neprestano imali gtx 680 7970 i slicne karte.. :: :: ::
Ja nisam u tom poslu i kupujem za sebe licno i prijatelje kod njih, nikad problem nikakav, zato i pitam jer ne znam.
Govorim iz licnog iskustva, inace kome ne odgovara ne mora da kupuje kod njih, koji god im razlog bio, resenje je dakle jednostavno.
Odes negde de je sve 10/20% skuplje ali nemas te neke probleme na koje se zalite i reseno.
Za Pakom ne znam jer nisam sa njima imao nikakva iskustva, ali sa Altijem/Emmijem cu nastaviti saradnju jer nisam do sad imao nijedan jedini razlog da to promenim.
Slicno su radili Pakom i Eurolink, ako se neko seca… Forum sam za sebe, pa eto kako se sve zavrsilo i koliko je ljudi izvisilo za garanciju. U svakom slucaju se slazemo. Ako si bolje procitao ja sam u nekom od gornjih postova i napisao `nemojte posle da kukate po raznim forumima kako vam Alti ne valja`. Eurolink su kovali u zvezde… Zarade u bransi su mizerne, svode se na 3 do 8%. Shvatite da su to jedina moguca odstupanja i da termin DRANJE u bransi ne postoji. Dakle, ako u 10 firmi nesto kosta 100 evra a u jednoj jedinoj 90, znajte da tu nesto debelo smrdi… To je samo prijateljski savet. Ko radi sa racunarima, taj zna o cemu pricam...
da li se neko zalio na pomenutu kartu,ali licno ja je imam,i prezadovoljan sam,za druge ne znam karta radi kao zmaj,a ne cuje se,tiha je,i potpuno hladna,ja bih je cista srca svakome preporucio
Emmi. odnosno Alti je glavni uvoznik MSi, TT i jos koje kakvih i sasvim je noramlno da su kao uvoznici u stanju da daju nizu cenu nego oni koji od njih uzimaju. Drugo, Emmi smanjuje marzu da bi prodao vise i kao online shop nema te izdatke kao sto ih je imao Pakom koji je imao prodavnicu na svakom cosku Ne branim Alti, briga me za njih, ali ako ce da se kaze o nekome da uvozi reparirane kartice a prodaje ih kao nove onda bi trebalo da ima neki dokaz umesto sto prica sebi u bradu i pravi se pametan.
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
jel valja ovo za te pare? mislim jes powercolor ali posto ne nameravam da je klokujem... isplati li se? Vidim da je 7850 brza za 10-15% sto mi ne igra toliku ulogu
Alti (made in ČA) ne uvozi ništa, Kimtec im je dobavljač, jedan od 3 (tri) uvoznika računarske opreme u Srbiji.
:: Emmi. odnosno Alti je glavni uvoznik MSi, TT i jos koje kakvih i sasvim je noramlno da su kao uvoznici u stanju da daju nizu cenu nego oni koji od njih uzimaju :: Drugo, Emmi smanjuje marzu da bi prodao vise i kao online shop nema te izdatke kao sto ih je imao Pakom koji je imao prodavnicu na svakom cosk :: Ne branim Alti, briga me za njih, ali ako ce da se kaze o nekome da uvozi reparirane kartice a prodaje ih kao nove onda bi trebalo da ima neki dokaz umesto sto prica sebi u bradu i pravi se pametan. :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647720. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.