Danas je svaka rezolucija mala od kada su ljudima oprani mozgovi Apple reklamom o `Retina displejima` o rezoluciji gde ljudsko oko ne može da prepozna piksele i td .... Samim tim, danas se može reći da je rezolucija od 1080p mala i na monitoru od 20 inča. Sada svi imaju kalkulatore i mere tačkice po inču ... kupuju retina laptopove ... kako i ne bi, kada je to danas smer zapadnogh potrošačkog društva. Realno stanje je malo drugačije. Ja imam Samsung-a 27 inča 1080p rezolucije i nikada je ne koristim. Uvek mi je rezolucija podešena na 1440x900 i ne bih imao potrebe za bilo kojim većim rezolucijama na ovom monitoru ... Čak šta više, kada se podesi 1080p, treba se biti bliži monitoru a to na ovoj površini nije prijatno fokusirati pogled .... tako da. POzdrav
Dextere, tačno, ali za takav monitor nije potrebna grafika od 150€. Bilo koja koja može u 720p na full detaljima će zadovoljiti igrača na takvom monitoru. To je moja poenta priče. Zašto kupiti grafiku od 300€ i igrati se na tom monitoru? Zbog one klasične fore igrača: `sve u maks`?!? Poz. i odoh iz teme jer se raspravljamo bez potrebe
:: Monitor od 22 inca je i vise nego dovoljan za prosecnog korisnika u Srbiji :: :: Ja se igram na tv-u od 42 inca, sta sad :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Moj trenutni monitor sam kupio pre 5 godina, platio ga 350€ tada i pazi da ima dobar panel i OK karakteristike za to vreme, bio je 20`, imao DVI-D, ...
Do današnjeg dana me savšeno služi, nema loših piksela, osvetljenje i kontrast su i dalje na oko 50%, nije požuteo i sl.
Ali želim nešto veće i u velikoj rezoluciji, meni je 2560x1440 odlično, još ako je S-IPS.
Gledao sam Dell 2711 al on je oko 70.000, Apple Cinema 27` je preko 100.000, a ovaj je 45.000, što bi mi bila solidna ušteda.
Konkretno se sve verovatno svodi na primerak koji zabodeš, ako dobiješ odličan primerak, možeš da pevaš. Zato i kažem, ne bih bez probe kupio monitor, ali sam baš zainteresovan da pogledam ovaj.
Ja volim da imam 60 frejmova, sa poverenim padovima do maximalno 50/55. To je igrivo za moje uslove. 30 frejmova mi ne prija i necu da se igram tako.
Slazem se sa tobom sto serezolucije tice, ja sam ranije stavljao sve na max u 1600x900 i bilo je vizuelno lepo za oko i imalo 60 frejmova.
A ovo za monitor od 27 i tom rezolucijom nije za igranje igrica nego za profi rad, a ko ovde zivi od rada na kompjuteru...?
Ne moze grafika od 60e da tera igre na high (ne govorim o filterima x16 i slicno) i da ima idealnih 60 frejmova. Mozda 30, a to ko voli nek izvoli, slazem se.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Jeste malo bez veze, ali treba odmeriti prema svojim potrebama.
Čovek kojem treba monitor za ozbiljan rad ne žali pare za kvalitetan panel i veliku rezoluciju jer mu treba što veća radna površina, velika dijagonala je samo posledica te potrebe za velikom radnom površinom, nije uzrok.
Kad je multimedija u pitanju, velika dijagonala je samo sredstvo koje ti omogućava da se udaljiš do kauča kao kod dextera gore, rezolucija ne igra ulogu jer s te daljine ni ne možeš da vidiš razliku.
Za normalnog korisnika najbolja je zlatna sredina, za daljinu na kojoj se monitor na stolu nalazi 24 inča je lepa dijagonala i neka varijanta 1920 rezolucije daje optimalan kvalitet prikaza a ne traži nepotrebno jaku grafiku.
@space: Kad si zadnji put proveravao vid? Moj i nije baš sjajan ali svejedno ne padam u napast da smanjujem sa nativne rezolucije, mogao bi ozbiljno da pogledaš to, jedne su oči.
Zadesi se tu i tamo, recimo od novijih oni benq 2420hd znam da prikazuju 1600x900 kao da im je nativna.
:: Nisam naleteo na nijedan monitor koji desktop pikazuje jasno i ostro :: osim i samo u svojoj native rezoluciji :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Imao sam godinu dana 27 inča 1080p monitor i prodao sam ga bezveze jer sam mislio da ću moći HDTV da koristim kao monitor. Big mistake. Inače uopšte nije rastegnuta rezolucija na toj dijagonali, ne vide se pixeli na normalnoj udaljenosti i gaming je bio super.
Ne preporučujem nikako za gaming 27 inča sa 2560x1440 jer sam ga kratko imao (Dell U2711). Naime igre su strašno zahtevne u toj rezoluciji i trebaće vam barem 7950 ili GTX660 da biste ih terali, dok sama oštrina ne daje ništa čistiju sliku ili je neprimetna od 1080 sa uključenim AA (ovo pričam za igre).
Prednost za rad ta rezolucija ima SAMO za one koji se bave fotografijom ili grafičkim dizajnom, eventualno CAD programi. Na primer meni za animaciju ne pomaže ništa veća rezolucija i obavezna su mi dva ekrana, nikako jedan.
Dakle, ko hoće da se igra ne bi trebalo da kupuje monitor sa ovom rezolucijom, pogotovo za 400 evra kad može neki LED TV da uzme.
Spuštanje rezolucije sa 1920x1080 na 1440x900 je notorna glupost jer interpolacija ekrana zamućuje sliku. Suludo. __________________ Scourge of PCBerza
Sta mislite o novim ips monitorima LG IPS277L-BN i AOC i2353Fh IPS? Necu da kupim ni jedan od ta dva monitora sada jer imam Dell u2311h ali me ipak zanima vase misljenje o njima.
Da li postoji neki kvalitetniji TV za 40000din od SAMSUNG LE32D550 LCD DVB?
Vidi ovako taj isti `lik` o kome ti imas potpuno iskrivljeno misljenje je: - ucesnik dva rata... - u istu tu ubogu srbiju je u poslednjih desetak godina ugurao ~500k stranih novcanih jedinica
A sta si ti uradio u svom uspesnom zivotu...
Istetoviram na ramenu `Rodjen u Ameriku a srcem u Srbiju` i prdim po raznim forumima o majki Srbiji i zato sam SRBIN DO JAJA !!!
Moje je pravo da kao pripadnik srpskog naroda kritikujem svaku negativnu pojavu u pomenutom a to sto je vecina istrenirana da svaku kritiku shvati kao oni me/nas mrze to je njihovo pravo...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ma idi, lik prdi po običaju, nema veze što priča gluposti sve dok ima priliku da opljune po Srbistanu i Srbistancima :: :: Jeste, uzimaće neko za kućnu zanimaciju monitor od dve prosečne plate, kako da neće :: :: :: E moj Tristame :: :: na kapiras da je bolje da kupis Mercedesa ili BMW-a :: :: nego punta, pogotovo u Srbiji :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Dell 22 :: :: :: ::
Uložio sam i ja u gojenje lokalne vlasti možda i više od tebe, znoja, krvi para, al ko to broji.
Nemam ništa protiv konstruktivne kritike ali ti ga brate pretera, svaka u boga tema je povod za vajkanje `srbistan sranje - singapur do jaja`, preskoči nekad neku, biće mnogo lepše i tebi i nama. A i ko da ne vidimo sami kolko je sati.
:: Vidi ovako taj isti `lik` o kome ti imas potpuno iskrivljeno misljenje je :: - ucesnik dva rata.. :: - u istu tu ubogu srbiju je u poslednjih desetak godina ugurao ~500k stranih novcanih jedinic :: :: A sta si ti uradio u svom uspesnom zivotu.. :: :: Istetoviram na ramenu `Rodjen u Ameriku a srcem u Srbiju` i prdim po raznim forumima o majki Srbiji i zato sam SRBIN DO JAJA !! :: :: Moje je pravo da kao pripadnik srpskog naroda kritikujem svaku negativnu pojavu u pomenutom a to sto je vecina istrenirana da svaku kritiku shvati kao oni me/nas mrze to je njihovo pravo.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! ::
A slicne seratore koji se `bore protiv vlasti` bi obesio za jaja na sred glavnih gradova i po banderama duz glavnih puteva... takvi nam unistise zemlju... sve go parazit do parazita koji `kad pobedi vlast` najzad pokaze ko je i sta je tj. PARAZIT...
Pun vas je SRBISTAN !!!
A vala mi vas je i pun PENIS !!!
:: Uložio sam i ja u gojenje lokalne vlasti možda i više od tebe, znoja, krvi para, al ko to broji :: :: Nemam ništa protiv konstruktivne kritike ali ti ga brate pretera, svaka u boga tema je povod za vajkanje `srbistan sranje - singapur do jaja`, preskoči nekad neku, biće mnogo lepše i tebi i nama. A i ko da ne vidimo sami kolko je sati :: :: :: :: Vidi ovako taj isti `lik` o kome ti imas potpuno iskrivljeno misljenje je :: :: - ucesnik dva rata.. :: :: - u istu tu ubogu srbiju je u poslednjih desetak godina ugurao ~500k stranih novcanih jedinic :: :: :: :: A sta si ti uradio u svom uspesnom zivotu.. :: :: :: :: Istetoviram na ramenu `Rodjen u Ameriku a srcem u Srbiju` i prdim po raznim forumima o majki Srbiji i zato sam SRBIN DO JAJA !! :: :: :: :: Moje je pravo da kao pripadnik srpskog naroda kritikujem svaku negativnu pojavu u pomenutom a to sto je vecina istrenirana da svaku kritiku shvati kao oni me/nas mrze to je njihovo pravo.. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: ::
Kako god voliš, ja ne gubim ništa jer kenjaš i ovako ko plovka.
Zajebi nas ozbiljno s tim pričama koliko tamo košta internet i kompjuterski delovi i usluge, znamo da je sve jeftinije, povoljnije i pristupačnije. Pričaj brate mili neke lepše stvari, recimo kako lokalci sve znaju da spreme pirinač, pričaj imaju li nekih zanimljivih običaja za slavlja, svadbe i sahrane. Pričaj i ako si se izblamirao negde, sve je to za ljude, pričaj i jer gomila ljudi odavde neće tamo nikada otići a drugo je kad gledaš na televiziji. Toliko zanimljivih stvari a ti se uvatio za to kako je ovde sranje, znamo i sami kako je, ovde smo.
A što te ovakvi nerviraju najmanji je problem, ako se ikad zadesim u tom Kuala Lumpuru lepo ćemo da se čujemo, odemo negde i razbijemo jedan drugom nos pa onda sednemo i popijemo po pivo, ili čime god se lokalna raja truje.
:: E zbog takvih kao ti necu.. :: :: Od sad cu ko Milunka duple postove da kucam.. :: :: A slicne seratore koji se `bore protiv vlasti` bi obesio za jaja na sred glavnih gradova i po banderama duz glavnih puteva... takvi nam unistise zemlju... sve go parazit do parazita koji `kad pobedi vlast` najzad pokaze ko je i sta je tj. PARAZIT.. :: :: Pun vas je SRBISTAN !! :: :: A vala mi vas je i pun PENIS !! :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! ::
Auh! Ljudi!! ! Dosta bre vise, zivimo tu gde jesmo, sta sad, prezivljavamo svi kako znamo i umemo, borimo se koliko mozemo, i to je to! Sad, neko i uspe nesto da postigne, sta god to nesto znacilo za pojedinca.
Nego, da se vratimo mi na temu. Meni ovaj monitor sada deluje zaista primamljivo, pogotovo sto se covek, koji radi u firmi gde se prodaje, sada i javio ovde, pa tako jedino sto ostaje da vidimo da li ce ga neko sa foruma uzeti. I ako ga pazari ZAHTEVAM da postavi review istog, iz prve ruke. .)
A sto se tice rezolucije i velicine monitora, to je veoma subjektivno. Da budem iskren meni je 1080p pomalo i mala rezolucija, vise bih voleo vecu, licno smatram da je sve lepse i ostrije, e sad druga stvar je to sto zahtevnije video stvari, poput igara, retko koja karta bi mogla da gura sa svim blistavim u full-u. Zelje su jedno...
Pa cini se iz price da ti imas dobar GPU... te da ne bi bio veliki problem da se poigras na fizickom prikazu ovog monitora... Inace uvek mozes da malo spustis prikaz same igre na manje od maksimalnog koji monitor moze da prikaze...
Ja bih sve jedno ipak dao vise para za monitor nego za GPU... kontakt ociju je sa monitorom a ne sa GPU-om... a kad ti oci kasnije odu u klinac ne mozes da ih zamenis kao monitor ili GPU...
Ali to je samo moje misljenje, a ovde je bar 99% clanova foruma pre za dobar GPU i ocajan monitor...
:: Auh! Ljudi!! ! :: Dosta bre vise, zivimo tu gde jesmo, sta sad, prezivljavamo svi kako znamo i umemo, borimo se koliko mozemo, i to je to! :: Sad, neko i uspe nesto da postigne, sta god to nesto znacilo za pojedinca. :: :: Nego, da se vratimo mi na temu. Meni ovaj monitor sada deluje zaista primamljivo, pogotovo sto se covek, koji radi u firmi gde se prodaje, sada i javio ovde, pa tako jedino sto ostaje da vidimo da li ce ga neko sa foruma uzeti. I ako ga pazari ZAHTEVAM da postavi review istog, iz prve ruke. . :: :: A sto se tice rezolucije i velicine monitora, to je veoma subjektivno. Da budem iskren meni je 1080p pomalo i mala rezolucija, vise bih voleo vecu, licno smatram da je sve lepse i ostrije, e sad druga stvar je to sto zahtevnije video stvari, poput igara, retko koja karta bi mogla da gura sa svim blistavim u full-u. Zelje su jedno.. :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo :: ::
Jeste, imam dobar gpu, ne zalim se, 7970 + Dell 24` U2412M, e-ips(1920x1200), i to je sasvim ok, ali ne verujem da bi se ova karta izborila u nekim igrama na jos vecoj rezoluciji, bar ne onako kako je ja opterecujem. .) Sve u svemu lepo bi mi legao jedan monitor od 27` i sa vecom rezolucijom, i to ne toliko zbog igara, jer njih povremeno igram i na 42` tv-u u 1080p, vec vise zbog ugodjaja i rada na samom kompu, pre svega vece radne povrsine. Najvise od svega bih voleo s-ips panel, jer me e-ips uopste nije zadovoljio onako kako sam ocekivao(sad ce mozda neki da me psuju ovde).
:: Pa cini se iz price da ti imas dobar GPU... te da ne bi bio veliki problem da se poigras na fizickom prikazu ovog monitora.. :: Inace uvek mozes da malo spustis prikaz same igre na manje od maksimalnog koji monitor moze da prikaze.. :: :: Ja bih sve jedno ipak dao vise para za monitor nego za GPU... kontakt ociju je sa monitorom a ne sa GPU-om... a kad ti oci kasnije odu u klinac ne mozes da ih zamenis kao monitor ili GPU.. :: :: Ali to je samo moje misljenje, a ovde je bar 99% clanova foruma pre za dobar GPU i ocajan monitor.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Auh! Ljudi!! ! :: :: Dosta bre vise, zivimo tu gde jesmo, sta sad, prezivljavamo svi kako znamo i umemo, borimo se koliko mozemo, i to je to! :: :: Sad, neko i uspe nesto da postigne, sta god to nesto znacilo za pojedinca. :: :: :: :: Nego, da se vratimo mi na temu. Meni ovaj monitor sada deluje zaista primamljivo, pogotovo sto se covek, koji radi u firmi gde se prodaje, sada i javio ovde, pa tako jedino sto ostaje da vidimo da li ce ga neko sa foruma uzeti. I ako ga pazari ZAHTEVAM da postavi review istog, iz prve ruke. . :: :: :: :: A sto se tice rezolucije i velicine monitora, to je veoma subjektivno. Da budem iskren meni je 1080p pomalo i mala rezolucija, vise bih voleo vecu, licno smatram da je sve lepse i ostrije, e sad druga stvar je to sto zahtevnije video stvari, poput igara, retko koja karta bi mogla da gura sa svim blistavim u full-u. Zelje su jedno.. :: :: :: :: :: :: https://sites.google.com/site/qualitymo :: :: :: ::
nista pametno ne kazu sto vec ne vidis iz specifikacija ali hvala.
Mene zanima necije konkretno misljenje ako ga je uzeo ili review ? Gledam po netu, pricaju ljudi da neko dobije 2560x1440 x 60 hz , neko na 97 a neko i na 120 hz ?!?
itd...pravi neki reviw i utisci o backlightu, pwm itd....kvalitet slike je ocigledno dobar.
I7 2600 + TX3 + P67 C43 16gb Ripler 1600 cl6 Asus 7970 DirectCU II TOP Samsung F4 raid 0 + F1 1TB Xonar D2 + Creative Inspire T6100 Raven RV01 + Arkangel 850w VX 2450-led
Garancija na monitor je 2 godine. A firma koja ih uvozi i nema neke podatke. Nesto mi ne uliva poverenje, ako nesto ne valja na monitoru recimo posle 1.5 godine, pa moras da reklamiras, a njih vise nema nigde... Naravno, ne mora da znaci, mozda su ok firma.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647721. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.