Savet za novu ili polovnu grafiku do 100-120e .................
STRANA 2 OD 2
SkyFire
Re: Re: Re: Re: Savet za novu ili polovnu grafiku do 100-120e .................
26.11.2012. 18:30
status: user broj poruka: 18472
Ovo prosto nije tacno ali i ne mari posto se nikad nisi takmicio pa i ne znas.. 3D Markovi su osetljivi na arhitekturu CPU-a i sto jaci CPU daje bolji score grafika kao i konacan rezultat. Naravno ne moze to u nedogled ali se zna tacno koliko daje koja grafika sa kojom platformom pa su u to ukljucene odredjene varijacije.. U 3D Marku se najvise i oseti usko grlo cpu-a dok u igrama pokaze nekad manje jer se teziste prebacuje vise na GPU u visokim rezolucijama..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: 3Dmark i pogotovo heaven su baš i napravljeni da što manje zavise od procesora da ne bi uticao na rezultat. Kad je heaven u pitanju mogao si da ga pustiš na amd-ovom E350 i dobio bi isti ili neznatno manji skor ali bi se recimo crysis 2 koji je jako procesorski zahtevan ugušio, pao bi iz igrivog u totalno neigrivo :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Savet za novu ili polovnu grafiku do 100-120e .................
26.11.2012. 18:50
status: user broj poruka: 1872
Nije ni to tvoje baš tačno, ako izvlačiš maksimum iz grafičke ne možeš više ni milimetar preko pa ne znam kakav procesor da joj tutneš. Probavao sam jednom da downklokujem procesor na neke smešne cifre, 3dmark11 i heaven nisu ni osetili, skoro jednak skor i na 4ghz i na 1ghz, u vantage je mogla da se vidi solidna razlika u nižim rezolucijama, naravno govorim sve vreme za gpu score, cpu naravno da se drastično menjao. Neke igre nisu ni osetile, neke manje nego što sam očekivao a neke su načisto umrle, mogao je da se vidi pad fps-a na pola ili još gore sa 50 na 20 ili slično.
Uzmi pa probaj, jako je zanimljivo kako se windows vuče na 1ghz, heaven startuje 5 minuta a skor isti.
:: Ovo prosto nije tacno ali i ne mari posto se nikad nisi takmicio pa i ne znas. :: 3D Markovi su osetljivi na arhitekturu CPU-a i sto jaci CPU daje bolji score grafika kao i konacan rezultat :: Naravno ne moze to u nedogled ali se zna tacno koliko daje koja grafika sa kojom platformom pa su u to ukljucene odredjene varijacije. :: U 3D Marku se najvise i oseti usko grlo cpu-a dok u igrama pokaze nekad manje jer se teziste prebacuje vise na GPU u visokim rezolucijama. :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: 3Dmark i pogotovo heaven su baš i napravljeni da što manje zavise od procesora da ne bi uticao na rezultat. Kad je heaven u pitanju mogao si da ga pustiš na amd-ovom E350 i dobio bi isti ili neznatno manji skor ali bi se recimo crysis 2 koji je jako procesorski zahtevan ugušio, pao bi iz igrivog u totalno neigrivo :: :: :: :: ::
Ta teorija funkcionise jedino sa slabijim kartama gde si vec izvukao neki maksimum i sa nekom osrednjom platformom.Ali sa jacim CPU-om opet ces imati veci konacni score kako god okrenes :) Nema sta da probam ,milion puta sam vrteo markove,takmicio se.. Uostalom mogu sad da ti nabacim jedno 10-tak likova cisto da vidis razliku ,koliko CPU ima uticaj na grafuljicu..
Mislim govorim ti nesto sto svako zna iz ovog sveta (overklokerskog) ,i ako sam se ja iz toga vise i malo povukao mada nije rec ovde o meni niti da ti ja udaram neku kontru vec sam samo ukazao na gresku u globalizaciji informacije u tvom postu sto generalno nije tacno.
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Re: Re: Re: Re: Re: Savet za novu ili polovnu grafiku do 100-120e .................
26.11.2012. 18:57
status: user broj poruka: 4420
Apsolutno netacno! Unigine heaven i gpu score u 11d mark11 su nezavisni od cpu (ukoliko on naravno ne gusi kartu po defaultu). Moz` da klokujes cpu kolko hoces graficka toliko moze da pruzi i ende i efekat na gpu score je nikakav. Bas se ovakva glupa rasprava povela pre nekoliko meseci (a ovde glupe rasprave vole ocigledno da se povampire), i gliga79 je cak imao bolji gpu score sa cpu na defaultu, nego sa OC na 4,5 GHz... Ali ne mari jer malo ko od tebe ocekuje da kazes nesto tacno...
:: Ovo prosto nije tacno ali i ne mari posto se nikad nisi takmicio pa i ne znas. :: 3D Markovi su osetljivi na arhitekturu CPU-a i sto jaci CPU daje bolji score grafika kao i konacan rezultat :: Naravno ne moze to u nedogled ali se zna tacno koliko daje koja grafika sa kojom platformom pa su u to ukljucene odredjene varijacije. :: U 3D Marku se najvise i oseti usko grlo cpu-a dok u igrama pokaze nekad manje jer se teziste prebacuje vise na GPU u visokim rezolucijama. :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: 3Dmark i pogotovo heaven su baš i napravljeni da što manje zavise od procesora da ne bi uticao na rezultat. Kad je heaven u pitanju mogao si da ga pustiš na amd-ovom E350 i dobio bi isti ili neznatno manji skor ali bi se recimo crysis 2 koji je jako procesorski zahtevan ugušio, pao bi iz igrivog u totalno neigrivo :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Savet za novu ili polovnu grafiku do 100-120e .................
26.11.2012. 19:02
status: user broj poruka: 18472
Sto volis da kakis majke ti.. Prvo petljas se tamo gde ti nije mesto jer znanja dovoljno nemas. Mene si nasao da citiras pile jedno maleno :) Kad se vratim okacicu par linkova 3D Mark 11 cisto da ti razbijem predrasude i smanjim taj nagon za trolovanjem a uz put da nesto i naucis ..Moj Misure,kad ces da se uozbiljis konacno?
:: Apsolutno netacno :: Unigine heaven i gpu score u 11d mark11 su nezavisni od cpu (ukoliko on naravno ne gusi kartu po defaultu) :: Moz` da klokujes cpu kolko hoces graficka toliko moze da pruzi i ende i efekat na gpu score je nikakav :: Bas se ovakva glupa rasprava povela pre nekoliko meseci (a ovde glupe rasprave vole ocigledno da se povampire), i gliga79 je cak imao bolji gpu score sa cpu na defaultu, nego sa OC na 4,5 GHz.. :: Ali ne mari jer malo ko od tebe ocekuje da kazes nesto tacno... :: :: ::
:: :: :: 3Dmark i pogotovo heaven su baš i napravljeni da što manje zavise od procesora da ne bi uticao na rezultat. Kad je heaven u pitanju mogao si da ga pustiš na amd-ovom E350 i dobio bi isti ili neznatno manji skor ali bi se recimo crysis 2 koji je jako procesorski zahtevan ugušio, pao bi iz igrivog u totalno neigrivo :: :: :: :: :: :: :: ::
Naravno, ako uzmeš kartu iz najviše klase ili napraviš multigpu setup, smanjiš rezoluciju u kojoj radiš test i izvlačiš preko 100fps ni najjači procesori danas neće moći da je stabilizuju, to je u redu.
Moj komentar nije ni bio globalan već se odnosio na manjak razilke u sintetici koji je kolega remedy uočio kad je probao svoju kartu na slabijem procesoru. Takođe, sve karte koje su predložene u temi mogu da dostignu saturaciju na trenutno aktuelnim procesorima u rezolucijama koje se danas koriste za igranje.
:: Ta teorija funkcionise jedino sa slabijim kartama gde si vec izvukao neki maksimum i sa nekom osrednjom platformom.Ali sa jacim CPU-om opet ces imati veci konacni score kako god okrenes : :: Nema sta da probam ,milion puta sam vrteo markove,takmicio se. :: Uostalom mogu sad da ti nabacim jedno 10-tak likova cisto da vidis razliku ,koliko CPU ima uticaj na grafuljicu. :: :: Mislim govorim ti nesto sto svako zna iz ovog sveta (overklokerskog) ,i ako sam se ja iz toga vise i malo povukao mada nije rec ovde o meni niti da ti ja udaram neku kontru vec sam samo ukazao na gresku u globalizaciji informacije u tvom postu sto generalno nije tacno :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Hm..Onda se razumemo..Ako si oslanjao na temu i na karte koje su pomenute.. Od neke mainstream (noviijeg datuma) klase pa na dalje se razlika u snazi CPU-a vec oseca. Vantage recimo je bas osetljiv po tom pitanju i GPU score bas varira. A kao sto sam rekao u prethodnom postu negde granica mora da postoji,taj wall. Mozes da kacis i super mega giga Intel sa 24 jezgra kad graficka ne moze dalje ,ili je izvucen potencijal ili joj je prosao `rok trajanja` :) Prsnuo benchmark,inace bi okacio linkove..Mada vidim da se razumemo..Ucinilo mi se da si globalizovao.
:: Naravno, ako uzmeš kartu iz najviše klase ili napraviš multigpu setup, smanjiš rezoluciju u kojoj radiš test i izvlačiš preko 100fps ni najjači procesori danas neće moći da je stabilizuju, to je u redu :: :: Moj komentar nije ni bio globalan već se odnosio na manjak razilke u sintetici koji je kolega remedy uočio kad je probao svoju kartu na slabijem procesoru. Takođe, sve karte koje su predložene u temi mogu da dostignu saturaciju na trenutno aktuelnim procesorima u rezolucijama koje se danas koriste za igranje :: :: :: :: Ta teorija funkcionise jedino sa slabijim kartama gde si vec izvukao neki maksimum i sa nekom osrednjom platformom.Ali sa jacim CPU-om opet ces imati veci konacni score kako god okrenes : :: :: Nema sta da probam ,milion puta sam vrteo markove,takmicio se. :: :: Uostalom mogu sad da ti nabacim jedno 10-tak likova cisto da vidis razliku ,koliko CPU ima uticaj na grafuljicu. :: :: :: :: Mislim govorim ti nesto sto svako zna iz ovog sveta (overklokerskog) ,i ako sam se ja iz toga vise i malo povukao mada nije rec ovde o meni niti da ti ja udaram neku kontru vec sam samo ukazao na gresku u globalizaciji informacije u tvom postu sto generalno nije tacno :: :: :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
kad te drugi pritisnu argumentima, podvijas rep, okreces pricu i pocinjes da ubedjujes sve da si sve vreme tvrdio ono sto si do malocas negirao. Ali kazem to je nista cudno za tebe... Ziv mi bio Jovane, da umes da smoris brate-umes, ali si i interesantan jbg... `Till the next time...
Misko brate procitaj sta je Tristram napisao a sta sam ja odgovorio.. Dalje procitaj sta je covek odgovorio a sta sam ja napisao. Nema sta mene neko da pristiska.Ja znam sta govorim/pisem u svako doba a ovo oko 3d marka je stvar poznata uveliko.. Nemam ja problem da priznam ako pogresim ali ako pogresim. U ovom slucaju ne vidim da sam nesto pogresio jer su u polemici izostali neki bitniji detalji.
U krajnjem slucaju kazem okacio bi linkove,bas se skoro vodila prepirka na benchmarku bas oko toga.. Imam i ja nekih testova samo sto su jace graficke u pitanju tipa GTX680 pa se ne uklapam u koncept oko price na koju se oslonio Tristram jer se ovde radi o slabijim kartama! A 3D Mark ce uvek da odreaguje isto,problem je samo sto se platforme menjaju i razmenjuju serije grafickih kartica (arhitekture) pa se na kraju svede kad neko vreme prodje da neka osrednja platforma gura i graficke karte koje su nekad bile na visem polozaju (poerformanse) u odnosu na sad..
Kapiras ti to samo volis da bockas bez potrebe Misure :)
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.