1.ips manje zamara oci 2.lg ima veci okvir od od onog koji se spominje u reklami a to ti je vazno ako planiras da kupis tri ista monitora 3.kasnjenje slike se ne primecuje ni kod ips monitora koji vreme odziva 14ms (pogledaj na youtube-u VX2336s-LED Input Lag Test) 4.posle gledanja Dell U2311H (IPS) And Samsung 226CW (TN) na youtube-u bice ti jasno zasto je ips panel bolji
Ognjeni: Nisi jedini,ja samo nisam znao da flicker posotji,mislio sam da je to otislo u zaborav za CRT monitorima. I sad si me bacio bedak. Slutim da flicker necu ni videti,ostim sto cu mozda osetiti da me bole oci u nekom trenutku. Identicna je situacija,sad sam uzeo metar da merim ,evo i slika moje radne povrsine ispod, najboljem slucaju cu imati mesta za 3x24 incha,a prosto mi je zao da kad se vec uzima ne uzmem 27.
Tri monitora mi trebaju da povecma produktivnost. na jedan centralni ono sto radim,na jedan da idu dikretorijumi i alati da ne bi stlano morao da spustma prozore i trazim sta mi treba,a na jedan ide video nadzor za stan plus messanger i recimo vesti,vreme i feederi.
Ja mogu da koristim ovaj sa slike,od 50 nicha,nemam neki problem i ne vidim neku razliku,ali mozda moje oko nije dovoljno osetljivo. Pre ovog tv a sam koristio isto 50 incha full hd Samsung koji nije imao 600 hz field kao ovaj LG, i nikakvu ,apsolutno nikakvu razliku video nisam ni u igrama ni u filmovima.
Naravno, u igri su sada dell u2412m kao alternativa,olsim ako LG nema nesto sa tanjom ivicom. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
@acanen - hvala @Pedja.. Ne bih ja mogao nikako gledati u 50 ` na pola metra kao ti. Meni je radni sto 220cm x 200 cm ( dijagonala 125 cm monitor-glava) pa bi mi bilo previse da je 50`.
Da sam na tvom mestu ako ti bas treba 3 komada, uzeo bih 3 x 23` Lg, ova 7-dma generacija. 237l-bn. Isti je monitor kao i 277l-bn samo 23` dijagonala. Tacno je da je reklama pogresna i da nije 1.2mm ali svakako neces naci nista tanje za te pare a ne znam ni generalno imali ista tanje od tog lg-a. A Dell u2412 je zivo sranje, koristi E-ips panel i 6-bitni je.
Sve me dublje bacas bedak. Koristim 22 trenutno i to je dosta malo, bojim se da mi 23 nije neka razlika, za moj ukus (gde gledma u 50 incha ) i 27 je boz pomozi. Da li LG ima 24 inch kao IPS237? nema Pivot predpostavljam, a sta mislis onda onda o U2312HM ?Svaki dan mislim da sam se odlucio za setup i uvek nov info, sad opet ne znam sta cu. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
jbg sta da ti kazem, ja sam danima bez monitora, na lap topu.Mesec dana vec citam non stop sta bi mi najbolje bilo,istrazujem za taj PWM...znam vise sve glupe review-ve napamet.
2312 ima isto e-ips panel kao i 24..ja bi ih zaobisao. Pogotovo jer se pojavila ova nova ah-ips serija po dobrim cenama.Mada i on ti je 23` tako da ako ti ne odgovara lg nece ni ovaj.
p.s. Cak sam razmisljao o tome da nabavim neka 2 dva matora ccfl monitora na oglasima , 2 x 24 ` ako nista od ovog ne bude mi odgovaralo sa PWM....tako da ne znam sta da ti kazem :) .
a u prakticnom radu ,koja je razlika za mene kao krajnjeg korisnika iz,edju ovog lg 23 il dell 24? gledam u asus VW221D i meni je ok.nista mi nesmeta a verujem da je taj dell ipak mnogo bolji? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59 i
Vrlo nezgodno,nikako se ne moze sve pomiriti izgleda,a to zaista nervira pogotovo kad istrazujes i das novac,a ne bude sve kompletno dakle opcije su sledece:
1. 3x 2412m (pivot opcija) 2. 3x LG IPS237L-BN (cena ista, bolji ekran ,ali manji i nema pivot) 3. 2 x 277L-BN (sa ovom velicinom pivot ne igra ulogu,ali nemam mesta na stolu za tri ovakva a mozda bi i bio overkill.
Treba mi za pisanje blogova,pregled statistika, excel fajlove, minimalnu obradu fotografija za neke sajtove koje radim,dakle crop i watermark,drndanje po netu i mozda bi spicio neke igre u eyefinity da vidim kako je mada preferiram za sada 50 ekran. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
:: @pedjag D :: :: Moj u2311h je podesen brightness/contrast 30/60 jer Dell ima jace pozadinsko osvetljenje :: :: http://www.sk.co.rs/2011/11/sktd06.htm :: Skoro se pojavio ips Dell s2340l ali uz njega se ne dobija dvi.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647721. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.