Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sta posle HD 6870?
STRANA 2 OD 3  
Dejzan Re: ... 04.01.2013. 15:33 #465964

status: user
broj poruka: 3730

Ja sam ostao bez komentara kad si ponovio moj post u drugacijem obliku elem naravno da sam SKROZ upravu problem je u tome koliko oces vremena da ulozis i da se raspitas i naravno ulozis novca.
Ako ce nekome jedna igra da bude razlog za budzenje masine taj ili je lud ili ne zna sta ce sa parama mislim da mora da pukne pare brzo.Ovako ko sto je dexter reko je idealno a po prilici nas covek ce biti u radnji ako ne danas ili od ponedeljka jer nece da ceka.

AMD 965 X4 3.8 Ghz
Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: Ovde si jedino pogodio da treba sacekati sledecu seriju, ovo ostalo je bez komentara..
::
:: :: Dacu ti savet koji sam i ja dobio od drustva i par prodavaca
:: :: ja isto imam 6870 i cekam seriju 8 da se pojavi.Zasto ? jer serija 7 je donela mizeran napredak a za igre gotovo i da se nevidi razlika osim u 10 fps 15 fps .Imaj u vidu da kad se pojavi krajsis 3 ni jedna karta nece moci da je tera u fulu jer je to neoptimizovano sranje od igre koje ide na lepotu i nista vise.Sto se tice procesora on moze da gura karte i sledece generacije
:: :: A ako je istina da se karte pojavljuju tek u martu budi miran jer igre i onako slabo izlaze
:: :: moj savet cekaj seriju 8
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Adzem ... 04.01.2013. 15:34 #465966

broj poruka: 3797
Ma `ebo me onaj ko mi je prvi put instalirao fraps.....
Sada tacno znam kada padne ispod 50 fps-a i zurim kao budala :D
Ima vec neko vreme da ne palim nikakve parametre, samo se uzivim i igram, to je i sustina realno...

Sto se tice fps-a, najvise uzivam izmedju 60 i 80 kada igram, bas mi je onako po mom ukusu sve...

:: Najbolje mi je kad nekome sve stoji odvrnuto na maximumu a frejmovi stoje na oko 3
:: i padaju povremeno na 20/25 u zahtevnijim scenama.
:: Meni je to neprihvatljivo. Kupis xbox pa se igras na 30 fps-a
:: 60 standardno sa retkim padovima na 50/55 fps-a je meni ok
:: Ne gadim se da smanjim nesto sa ultra na hig
:: ili da se filteri umesto sa x16 spuste na x2 ili x4..
:: Vuzuelna raziika minimalna ili skoro neprimetna ako se ne zagleda,
:: ali zato tecno igranje lepse sa duplo vise frejmova
Adzem ... 04.01.2013. 15:42 #465972

Ja i dalje ne znam o cemu ti pricas, ali nije ni bitno...
Opet ti ponavljam, nemoj pokusavati da ispadnes pametan, lupio si pa si ostao ziv!
Serija 7xxx je po meni super potez AMD-a, nemoj samo zaboraviti da trenutno ta firma drzi tron, i ima najjacu single grafiku...
Sto se tice ``mizernog`` poboljsanja, jel pod tim smatras da sada mid segment 7850 od 143e za nekoliko minuta igranja u afterburneru, postizes ISTU jacinu nekadasnjeg hight-end modela 6970 koji je startovao sa cifrom od preko 450e ?

Mislim da smo se sada razumeli, ispadas smesan, nemoj vise pisati nesto sto nema veze sa vezom.

:: Ja sam ostao bez komentara kad si ponovio moj post u drugacijem obliku elem naravno da sam SKROZ upravu problem je u tome koliko oces vremena da ulozis i da se raspitas i naravno ulozis novca
:: Ako ce nekome jedna igra da bude razlog za budzenje masine taj ili je lud ili ne zna sta ce sa parama mislim da mora da pukne pare brzo.Ovako ko sto je dexter reko je idealno a po prilici nas covek ce biti u radnji ako ne danas ili od ponedeljka jer nece da ceka
Dexter013 @Adzem 04.01.2013. 15:48 #465979

broj poruka: 17098
Ja volim da podesavam detalje prvi put kad startujem igru,
da iscedim maximum ali da je fps oko 60/55.
Kad nadjem te postavke fps me neiteresuje,
ponekad bacim oko na temperaturu.

To je bio slucaj sa gtx 470,
sa gtx 670, kombinacija ultra high/high i ne zanima me nista, lako nadjem 60 frejmova.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
CpuCooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Adzem ... 04.01.2013. 15:56 #465987

Ma gtx670 je fantasticna karta, 660ti verovatno i najbolja kupovina trenutno...
Sto se tice 680-ice, to je ortodoksna glupost, preskupa je, a razlika sa tvojom kartom mizerna...

Ako vec drzi ovu cenu, gtx680 treba da je za 20% jaca i time da prestigne 7970ghz, pa da opravda potpuno tu cenu, ovako...

:: Ja volim da podesavam detalje prvi put kad startujem igru,
:: da iscedim maximum ali da je fps oko 60/55.
:: Kad nadjem te postavke fps me neiteresuje,
:: ponekad bacim oko na temperaturu
:: To je bio slucaj sa gtx 470,
:: sa gtx 670, kombinacija ultra high/high i ne zanima me nista, lako nadjem 60 frejmova
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: CpuCooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
Dexter013 @Adzem 04.01.2013. 15:59 #465989

Slazem se, 680 je bacanje para pored 670 ako se ide na nvidiju.

Ovo moje cudo ima x6+x8 za napajanje
a standardne 670 imaju x6+x6 pinove.

Vec je fabricki jako fino nategnuta i mozda 3/4% slabija od 680 na default-u
a razlika u ceni majko moja...

Dell 22

SkyFire ... 04.01.2013. 16:13 #465994

broj poruka: 18472
Apsurd je ulagati neku vecu svotu novca ako nije proporcionalno sa performansama.
Ok ta premimum klasa je uvek bila malo skuplja i nije odnos ni bio izbalansiran nikad,GTX480/580 itd ,e sad GTX680 neopravdano drzi cenu ali se nVidia-i izgleda moze jer de karte prodaju i ovako jako dobro.
E sad sto je kod nas slab standard pa mi to osetimo mnogo teze to je druga stvar.
U Svedskoj su cene na evroposkom nivou a plate su da se uplasis,skoro pricah sa prijateljem kad mi rece kolika mu je plata sledih se..Za njega i 2xGTX680 nije nista na mesecnom nivou ..

Sto se tice Scyter-ovog upgrade-a,potpuno ga razumem,covek je dugo bio na ovoj platformi/karti i hoce malo da se osvezi + za neke odredjene stvari za koje smatra da ce mu jaca graficka biti neophodna.

Ne znam koliko je zahvalno sad uzimati kartice..AMD mi se licno ne svidja uopste,na pocetku su mi ok bile karte dok nisam provalio problem sa curenjem napona sto se kasnije ispostavilo kao tacno..
Tu je i konstantan problem sa driverima kao i microsttutering koji sam pominjao ,konacno je i AMD javno priznao :
http://www.techpowerup.com/178129/AMD-to-Fix-GCN-Latency-Issues-with-Driver-updates.html

http://www.legitreviews.com/news/14814/
Itd..Da ne nabrajam dalje jer je i onako previse osetljivih kada se pominje AMD.

Sto se tice nVidia,Kepler je pokazao koliko ima potencijala kao arhitektura i svoju efikasnost na polju potrosnje i ostale inovacije koje je doneo..
Ali mislim da ni GTX 660 Ti nece biti bas dovoljna za nadolazece naslove tipa Crysis3/Metro Last Light i sl..Ima tu jos naslova no nebitno..
GTX670 je ok karta pogotovu u izvedbi PE Edition od MSI sa triple overvoltage sistemom.Moze lepo da se nasvira i kao takva je brza cak i od overklokovane GTX680 (referentne) .

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

SkyFire ... 04.01.2013. 16:15 #465995

Kada je rec o novim serijama uputicu vas na sledece detalje ..
Rec je o istom NM procesu,znaci ne mozete ocekivati ne znam kakve performanse..
Radi se o 20-25% up to 30% maksimalno.Tweakuju se postojeci chipovi uz prosirenje tako da
ni potrosnja ne moze da bude manja bice ili na istom nivou (ako uspeju da ga istweakuju sto cisto sumnjam jer imaju problem sa vecom potrosnjom) ili ce da trose vise..

Kada je rec o Kepler refresh-u.nVidia za razliku od AMD-a ne koristi isti chip generacijski vec ce se posluziti premium klasom ili nekom njegovom iteracijom..Ove se moze ocekivati znatno ozbiljniji napredak na polju performansi..
Ono sto ja znam,trebalo bi karte da se pojave po izlasku Crysis 3 ,ujedno ce novi GeForce-i da se reklamiraju zajedno sa igrom..

P.S.Trenutno najbolja kupovina je GTX 660 Ti SLI pogotovu verzija karte PE jer su stvatno kvalitetne,tihe,stabilne i fino se overklokuju a SLI skalira fantasticno..

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Adzem @Skyfire 04.01.2013. 16:21 #465996

Zasto tvoji postovi uvek ne budu ovakvi?
Preferiras NV i to nema nikakve veze, ne bockas ostale i sve ce biti u redu.
Poslednja 2 posta su fantasticna, veoma objektivna i detaljna, hajde da uvek pisemo u duhu predhodnih postova, i da ovaj forum pocne da lici na nesto.

Dexter013 @SkyFire 04.01.2013. 16:21 #465998

Sve je to lepo ali ti kazi coveku da li da sad uzme 7950/gtx 660 ti ili da ceka?

Dell 22

SkyFire Po meni je bolje da se strpi jos malo ... 04.01.2013. 16:28 #466003

Kako da mu kazem kad sam skoro pa 100% siguran da nece moci da isprati nadolazece naslove na nacin na koji je on to smislio.
Ako ide tvojim standardom tek onda nece moci,ako krene mojim jos gore..

Ne preporucujem ni jednu kartu a ako bi vec morao radije bih isao na GTX660 Ti jer je stabilnija i fluidnija za igre.
A gledaj sad ovo..Januar mesec je vec u naletu,za cas ce da prodje..Sta je problem sacekati i jos 2 pa i 3 meseca ?Pa nek vidi i tu HD8xxx sto da ne,nek saceka i Kepler refresh pa nek sam odabere..
I ovu 6870 je uzeo na moj nagovor i nije pogresio,u ono vreme kada smo sklapali konfiguraciju to je bila najpovoljnija varijanta a lomio se da li da uzme GTX460 ,ja sam mu skratio muke :)

Taman kad vreme prodje i izadju kvalitetniji naslovi imace da bira,ovako igra igre koje su svakako portovi,vecina njih je capovana na 60 fps.Jaca karta mu za sad i ne treba.

Scyter Re: 04.01.2013. 17:00 #466016

broj poruka: 8138
Hvala ljudi na odgovorima. Odlucio sam da poslusam vase savete i da sacekam fino novu generaciju grafickih kartica.

Ne gori mi pod nogama, tako da ne zurim nigde sa kupovinom. Skoro sve naslove koje sam probao su radili tecno na MAX detaljima, postoje par igrica kod kojih sam imao los FPS, ali to mi naravno ne predstavlja razlog da bih menjao kartu.

Zelja mi je da se pripremim za nove naslove koje dolaze, a za koje sam gotovo siguran da ce itekako podignuti nivo zahtevnosti. Zato sam i odlucio da promenim grafiku.

Sve u svemu, moje kuciste ce cekati nove zverine

``They call me... Prophet``

Dejzan Re: ... 04.01.2013. 19:28 #466050

jel ti mislis da su ljudi zaludni ? mislis da ce da bacaju pare? prvo nauci da cenis novac pa pricaj . U ostalom covek je pametan i cekace jer serija 8 ce biti nova a igre ce biti uz nju i koliko toliko ce je pratiti.
Raspitaj se po stranim forumima malo kad se menja karta ovako navodis performanse koje su JEDVA PRIMETNE u ostalom svako radi sta hoce sa svojim novcem.Ti si smesan sa poredjenjem a znas da se ne vidi neka razlika,kao kad porede iphone 4 i 4s jeste da je ima ali neprimetno....

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: Ja i dalje ne znam o cemu ti pricas, ali nije ni bitno..
:: Opet ti ponavljam, nemoj pokusavati da ispadnes pametan, lupio si pa si ostao ziv
:: Serija 7xxx je po meni super potez AMD-a, nemoj samo zaboraviti da trenutno ta firma drzi tron, i ima najjacu single grafiku..
:: Sto se tice ``mizernog`` poboljsanja, jel pod tim smatras da sada mid segment 7850 od 143e za nekoliko minuta igranja u afterburneru, postizes ISTU jacinu nekadasnjeg hight-end modela 6970 koji je startovao sa cifrom od preko 450e
:: Mislim da smo se sada razumeli, ispadas smesan, nemoj vise pisati nesto sto nema veze sa vezom
:: :: Ja sam ostao bez komentara kad si ponovio moj post u drugacijem obliku elem naravno da sam SKROZ upravu problem je u tome koliko oces vremena da ulozis i da se raspitas i naravno ulozis novca
:: :: Ako ce nekome jedna igra da bude razlog za budzenje masine taj ili je lud ili ne zna sta ce sa parama mislim da mora da pukne pare brzo.Ovako ko sto je dexter reko je idealno a po prilici nas covek ce biti u radnji ako ne danas ili od ponedeljka jer nece da ceka
SkyFire ... 04.01.2013. 20:14 #466055

Hehe.Pa kad bi tako gledali onda ni jedna serija nema nikakav pomak.
Koji ce mu onda i 8xxx kad nece biti nista specijalno brza od 7xxx.
7xxx nije donela neko ubrzanje slazem se ali se vremenom stanje popravilo driverima sto je logicno.
Tipa 7970 je overall na pocetku bila brza nekih 15% od GTX580 sad je cifra duplo veca i preko toga,znaci nekih 30-tak %,okvirno negde oko 40+% u odnosu na 6970 ako uzmemo u obzir i Ghz Ediciju koja je in cloud (referentni model ne postoji,nema ga u prodaji) ,marketinska patka dok non referentnih ima..
Ovo je i moglo da se postigne obzirom da se radi o tranziciji sa 40 nm na 28nm.
Mene vise brine ostvarenje performansi kroz isti nm proces..Odmah mi pada na pamet Cayman koji je marginalno bio brzi od Cypress.
Generalno AMD od 5xxx serije nije napravio drastican pomak,sve je to u okviru nekog refresha.
Ni od 8xxx ne treba ocekivati mnogo ..
Ukoliko su prognoze tacne,nece ni ona skoro obzirom da im prodaja 7xxx ide lose pored zvanicnog marketshare ,jos jedna potvrda za to :
http://semiaccurate.com/2013/01/04/amds-hd8000-might-not-make-q1/#.UOdajm_8IkU
Ako su glasine tacne odlaganje ce im se obiti o glavu jer ih nV nece cekati a vec sad imaju spremne karte (nije nagadjanje vec imam pouzdan inffo) .Sa Keplerom su ih opasno stisli,Kepler refresh kad se izbaci tek ima da bude zeznuto..Plasim se da ce ovo da pomeri balans na trzistu,cene ima da lete jos vise gore!

Adzem ... 05.01.2013. 02:26 #466125

Ko kaze da ja ne znam da cenim novac, da li ga imam ili nemam, to je moja stvar?!
``performanse koje su jedva primetne`` i jos ti kao covek lepo nacrtam i objasnim, i tebi opet nije jasno?! Da nisu potrebne mozda bojice, posto ovako nisi skapirao ? hahaha

Napustam konverzaciju, posto sigurno nisi camio do 8-9 ujutru testirajuci gomilu karti i gledajuci svaki fps i poen, tako da ne mozes ni biti elokventan pricati samnom.
Nemam ja sta da se raspitujem po stranim forumima, kada skoro nema kartice koju nisam licno testirao na istoj platformi, rezultati i ss-ovi su na kompu, tako da je meni situacija jasna sto se tice performansi.
Mogla je i tebi da bude, ali nisi dozvolio(pokusao) da shvatis moje postove, samim tim i dalje vozis pricu koja je jako smesna :))

Necu ni da pominjem to kako si skrenuo temu, i bacio akcenat na sasvim neke druge stvari, a ono sto sam pisao... Prosto ne mozes da me demantujes i to je to :)

:: jel ti mislis da su ljudi zaludni ? mislis da ce da bacaju pare? prvo nauci da cenis novac pa pricaj . U ostalom covek je pametan i cekace jer serija 8 ce biti nova a igre ce biti uz nju i koliko toliko ce je pratiti
:: Raspitaj se po stranim forumima malo kad se menja karta ovako navodis performanse koje su JEDVA PRIMETNE u ostalom svako radi sta hoce sa svojim novcem.Ti si smesan sa poredjenjem a znas da se ne vidi neka razlika,kao kad porede iphone 4 i 4s jeste da je ima ali neprimetno...

Dejzan Re: ... 05.01.2013. 03:46 #466127

Prvo koga boli uvo sta si ti radio? Jos manje koga briga za tvoje testove....
Decko je odlucio kako smo mi vecin predlozili i to je naj bitnije..Ne citas strane forume i sajtove? pa ti onda bolje nemoj da se oglasavas sky ti je napisao nesto sto ja nisam reko a to je da je serija 7 totalni fail performanse koje ne mogu da se osete bitno a cena naravno udri....
Kad izadje serija 8 pricacemo .... Ti prvo shvati da niko nije budala da svake godine menja kartu a da ne pricam za procesore i ostalo. mada ima pacijenata ili onih kojima se moze ali ni jedan od tih ti nece reci da 7870 da je toliko bolja da je moras imati.
Decko je dobio savete razne i odlucio kraj price ....

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: Ko kaze da ja ne znam da cenim novac, da li ga imam ili nemam, to je moja stvar?
:: ``performanse koje su jedva primetne`` i jos ti kao covek lepo nacrtam i objasnim, i tebi opet nije jasno?! Da nisu potrebne mozda bojice, posto ovako nisi skapirao ? hahah
:: Napustam konverzaciju, posto sigurno nisi camio do 8-9 ujutru testirajuci gomilu karti i gledajuci svaki fps i poen, tako da ne mozes ni biti elokventan pricati samnom
:: Nemam ja sta da se raspitujem po stranim forumima, kada skoro nema kartice koju nisam licno testirao na istoj platformi, rezultati i ss-ovi su na kompu, tako da je meni situacija jasna sto se tice performansi
:: Mogla je i tebi da bude, ali nisi dozvolio(pokusao) da shvatis moje postove, samim tim i dalje vozis pricu koja je jako smesna :)
:: Necu ni da pominjem to kako si skrenuo temu, i bacio akcenat na sasvim neke druge stvari, a ono sto sam pisao... Prosto ne mozes da me demantujes i to je to :
:: :: jel ti mislis da su ljudi zaludni ? mislis da ce da bacaju pare? prvo nauci da cenis novac pa pricaj . U ostalom covek je pametan i cekace jer serija 8 ce biti nova a igre ce biti uz nju i koliko toliko ce je pratiti
:: :: Raspitaj se po stranim forumima malo kad se menja karta ovako navodis performanse koje su JEDVA PRIMETNE u ostalom svako radi sta hoce sa svojim novcem.Ti si smesan sa poredjenjem a znas da se ne vidi neka razlika,kao kad porede iphone 4 i 4s jeste da je ima ali neprimetno...
SkyFire ... 05.01.2013. 04:02 #466128

Moje prve dve recenice su bile sarkazam..
`Hehe.Pa kad bi tako gledali onda ni jedna serija nema nikakav pomak.
Koji ce mu onda i 8xxx kad nece biti nista specijalno brza od 7xxx`

Nisam nigde rekao da je fail i ako su se losije pokazale skoro na svim poljima..
Deo oko defektnosti chipova me najvise iritira,iz nekog razloga ih ima dosta..
Mnogo se kvare karte ..Da ne duzim i pricam u prazno,evo teme,citati od pozadi ka pocetku :
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?276102-AMD-Radeon-7950-zvani%C4%8Dna-tema/page98

Ostalo sam objasnio..Sve zavisi kako ko gleda ali da su skupe za performanse stoji..Bar su bile dok nije doslo do secenja cena ali bi ih i dalje izbegavao zbog problema koje ih prate..

Opet tako posmatrajuci ni GTX680 nije nista specijalno doneo nesto vise od 7970 kad se pojavio ali nista znacajnije..E sad sto je to nVidia-in chip iz srednje kategorije hijerarhijski posmatrano kroz familiju to je druga prica..Uostalom videcemo kad izbace GeForce 7xx :)

Poenta je da ako se oslonjate na AMD ili cete kupovati svaku drugu seriju da bi osetili znacajniji napredak ili cete kupovati karte shodno dzepu generacijski u skladu sa vremenom ili cete preci na Nv.
Drugog izbora nema.

Dejzan Re: ... 05.01.2013. 04:30 #466130

Ja ne pricam o razlici izmedju serije 6 i7 vec o razlici 6 i 8 .Serija 7 je dobra za one koji su furali seriju 5 ili4 naravno za seriju 6 jeste dobra ali ne i vredna upgrade-a.
Sa nvidiom je druga prica i to nije predmet rasprave.PRedmet je bio sa 6870 na seriju 7 ili da se ceka serija 8.

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: Moje prve dve recenice su bile sarkazam.
:: `Hehe.Pa kad bi tako gledali onda ni jedna serija nema nikakav pomak
:: Koji ce mu onda i 8xxx kad nece biti nista specijalno brza od 7xxx`
:: Nisam nigde rekao da je fail i ako su se losije pokazale skoro na svim poljima.
:: Deo oko defektnosti chipova me najvise iritira,iz nekog razloga ih ima dosta.
:: Mnogo se kvare karte ..Da ne duzim i pricam u prazno,evo teme,citati od pozadi ka pocetku
:: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?276102-AMD-Radeon-7950-zvani%C4%8Dna-tema/page9
:: Ostalo sam objasnio..Sve zavisi kako ko gleda ali da su skupe za performanse stoji..Bar su bile dok nije doslo do secenja cena ali bi ih i dalje izbegavao zbog problema koje ih prate.
:: Opet tako posmatrajuci ni GTX680 nije nista specijalno doneo nesto vise od 7970 kad se pojavio ali nista znacajnije..E sad sto je to nVidia-in chip iz srednje kategorije hijerarhijski posmatrano kroz familiju to je druga prica..Uostalom videcemo kad izbace GeForce 7xx :
:: Poenta je da ako se oslonjate na AMD ili cete kupovati svaku drugu seriju da bi osetili znacajniji napredak ili cete kupovati karte shodno dzepu generacijski u skladu sa vremenom ili cete preci na Nv
:: Drugog izbora nema
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
SkyFire ... 05.01.2013. 04:47 #466131

Ja upravo i pokusavam da predstavim situaciju kako treba.
Jos uvek je 28 nm nema prelaska na 20nm do sledece godine.
Znaci racunaj da ce performanse 8970 biti recimo na nivou overklokovane 7970 a to opet nije neki skok!
Zato sam rekao ako tako gledas onda ni jedna serija nema neki pomak i mozes da preskaces lagano ali to nije izbor.Nesto mora da se kupi..
Scyter koliko sam primetio trazi kartu iz srednjeg ranga.On se nada da ce po ceni mainstream karte dobiti performanse danasnje hi end klase sto bi trebalo da se desi zavisno od nm procesa/arhitekture i drugih faktora tako da je to uvek neodredjeno.
Videcemo sta ce biti,ja ne ulazem velike nade ni u performanse a ni po pitanju TDP-a!
Svakako ce Scyter odabrati sta mu bude najbolje u tom trenutku kao sto je odabrao i onda.
Da li ce to biti AMD ili ce se vratiti opet na nV to je njegov izbor.
Mi smo tu da mu pomognemo svakako ..

Dejzan Re: ... 05.01.2013. 05:21 #466132

Bitno je da se slazemo a sto se tice performansi evo ortak je sad zamenio 470 za 670 i ne da se vidi razlika u svemu nego nije humano.O tome ti pricam ako ocu novo daj barem da vidim tu razliku za pare a ne brate da dam 400 evra i 30 do 50% bolje a igre koje se furaju i nece bas nesto da se osete i primete na tim pomacima .Zato kad se pojavi GTA5 pricacemo :) kad se pojavio GTA4 bilo je nepotimizovano u stvari krekovi nisu valjali a graficke je gutala :)
Cekamo mart i to je to

AMD 965 X4 3.8 Ghz
HD 6870 Sapphire
Cooler Master HAF 912
LC Power Arkangel 850 W
Samsung SyncMaster P2470
Altec Lansing VS3151R
LOGITECH G400

:: Ja upravo i pokusavam da predstavim situaciju kako treba
:: Jos uvek je 28 nm nema prelaska na 20nm do sledece godine
:: Znaci racunaj da ce performanse 8970 biti recimo na nivou overklokovane 7970 a to opet nije neki skok
:: Zato sam rekao ako tako gledas onda ni jedna serija nema neki pomak i mozes da preskaces lagano ali to nije izbor.Nesto mora da se kupi.
:: Scyter koliko sam primetio trazi kartu iz srednjeg ranga.On se nada da ce po ceni mainstream karte dobiti performanse danasnje hi end klase sto bi trebalo da se desi zavisno od nm procesa/arhitekture i drugih faktora tako da je to uvek neodredjeno
:: Videcemo sta ce biti,ja ne ulazem velike nade ni u performanse a ni po pitanju TDP-a
:: Svakako ce Scyter odabrati sta mu bude najbolje u tom trenutku kao sto je odabrao i onda
:: Da li ce to biti AMD ili ce se vratiti opet na nV to je njegov izbor
:: Mi smo tu da mu pomognemo svakako .
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Milos22 ... 05.01.2013. 05:23 #466133

broj poruka: 1720
7970 ghz edicija=8970 :))

HAF 912 Plus
I5 3570k
Z77A-GD55
2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz
Corsair H60
Seasonic 620GM
2TB WD Green
Mushkin Chronos 180GB
GTX 580
Dell U2312hm
Cm storm recon
Cm storm trigger

Adzem o.o 05.01.2013. 05:51 #466134

Auuu, koji si ti burazer.
Verovatno da znas sta je uopste afterburner i da si nekada pratio iskoriscenost graficke u gta4 skocio bi kroz prozor, zbog gluposti koje sada iznosis.

Znaci ne mozes da verujes koliko ti buraz lupas gluposti, stvarno ne mogu da verujem da se samo ja javljam i govorim ti o tome?!
Valjda drugi misle da si u pravu, AHAHAHA

....

:: Bitno je da se slazemo a sto se tice performansi evo ortak je sad zamenio 470 za 670 i ne da se vidi razlika u svemu nego nije humano.O tome ti pricam ako ocu novo daj barem da vidim tu razliku za pare a ne brate da dam 400 evra i 30 do 50% bolje a igre koje se furaju i nece bas nesto da se osete i primete na tim pomacima .Zato kad se pojavi GTA5 pricacemo :) kad se pojavio GTA4 bilo je nepotimizovano u stvari krekovi nisu valjali a graficke je gutala :)
:: Cekamo mart i to je to

f0rever Re: o.o 05.01.2013. 06:17 #466137

broj poruka: 3822
Pa sta je rekao covek lose, ne kapiram?

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Auuu, koji si ti burazer
:: Verovatno da znas sta je uopste afterburner i da si nekada pratio iskoriscenost graficke u gta4 skocio bi kroz prozor, zbog gluposti koje sada iznosis
:: Znaci ne mozes da verujes koliko ti buraz lupas gluposti, stvarno ne mogu da verujem da se samo ja javljam i govorim ti o tome?
:: Valjda drugi misle da si u pravu, AHAHAH
:: ...
:: :: Bitno je da se slazemo a sto se tice performansi evo ortak je sad zamenio 470 za 670 i ne da se vidi razlika u svemu nego nije humano.O tome ti pricam ako ocu novo daj barem da vidim tu razliku za pare a ne brate da dam 400 evra i 30 do 50% bolje a igre koje se furaju i nece bas nesto da se osete i primete na tim pomacima .Zato kad se pojavi GTA5 pricacemo :) kad se pojavio GTA4 bilo je nepotimizovano u stvari krekovi nisu valjali a graficke je gutala :)
:: :: Cekamo mart i to je to
Adzem auuu... 05.01.2013. 08:16 #466140

Hajde pogledaj malo bolje njegove postove u ovoj temi. :D

:: Pa sta je rekao covek lose, ne kapiram

Gonjavac Re: ... 05.01.2013. 09:40 #466141

broj poruka: 573

:: 7970 ghz edicija=8970 :)
Ma kakvi jednaka HD8970 ce biti losija, mozda ce AMD-e propast nece se ni pojavit HD8970 hihihihi, ali hajde bar u 2012g su imali najbrzu karticu mogu sad i da propadnu.
Za ovog kolegu sto je postavio temu HD7950 mu je bar 50%jaci kartica od HD6870 + OC ako ima love isplati se sigurno prelazak, jer cekanjem nece nista dobiti...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647741.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs