Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sta mislite o ovoj investiciji?
STRANA 2 OD 2
Mortificat Re: ... 04.01.2013. 15:54 #465984

status: user
broj poruka: 3519
Ja bih ti još jednom sugerisao da dobro razmotriš ovaj Benq koji sam predložio.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.youtube.com/watch?v=So6EZU4WjaA&feature=share

:: Hvala svima... Mislim da cu ipak pazariti ovaj monitor ViewSonic... Javicu utiske kada stigne... Iz mog, laickog, ugla gledanja monitor je super... Velik je, cista slika, ugao gledanja odlican, prijateljevo iskustvo odlicno...
::
:: Nisam profesionalac da bih osetio kozmeticke razlike tako da ce mi ovo biti dobra stvar...
:: Jos jednom hvala svima na savetima...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @Mortificat 04.01.2013. 15:54 #465985

broj poruka: 17098
E jbg bas o tome ti pricam, izgleda da vecina ljudi gleda kao i ja sto se tice one liste, da je sa tm karakteristikama samo dell isao bi ko alav,
ako me razumes.

Nije nesto dzabe ubedljvo najjeftinije.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
CpuCooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: @Mortificat 04.01.2013. 16:01 #465990

Pa po toj logici bi i ViewSonic trebao biti na dnu liste, jer su im monitori generalno jeftiniji od drugih brendova, a po kvalitetu prikaza su jedni od najboljih.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

:: E jbg bas o tome ti pricam, izgleda da vecina ljudi gleda kao i ja sto se tice one liste, da je sa tm karakteristikama samo dell isao bi ko alav,
:: ako me razumes.
:: Nije nesto dzabe ubedljvo najjeftinije
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: CpuCooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
SkyFire ... 04.01.2013. 16:21 #465997

broj poruka: 18472
@Morti
U kojoj to klasi su po kvalitetu prikaza najbolji?
Ogradi se please jer ovako ispade da su im monitori generalno najbolji sto nije tacno.
Viewsonic spada u neku srednju kategoriju po kvalitetu kao brend.

Panel nije ogranicavajuci faktor ali moze da bude presudan.TN vs MVA vs PVA vs IPS itd..
Ako dva brenda imaju isti panel a razlicitu sliku stvar je u samoj elektronici ili ti grafickom chipu koji je zaduzen za reprodukciju same slike..Znaci interfejs.Features-i su tu samo da doprinesu da proizvod bude sto kompletniji pa stoga ima i bolji plasman na trzistu!
Sta hocu da kazem,ako Dell recimo ima isti panel kao neki LG (LG-ev ili Samsung-ov) ako je Samsung ne znaci da ce imati i istu sliku tj losiju.

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Dexter013 @sky 04.01.2013. 16:23 #466000

broj poruka: 17098
Ja mislim da je ovde stvar generalno ok
ima ponekih varijacija i odstupanja naravno.
govorim o monitorima od 10 000 din do 25 000/30 000

benq / accer / aoc / fox / vox ...
philips / samsung / asus
LG / Panasonic / ViewSonic / hp
Dell

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
CpuCooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp uvatite ovu ksendzu u masinu 04.01.2013. 16:36 #466006

broj poruka: 3466
gledam sta pise i ne mogu da verujem haha

adzem samo sam hteo da te pitam da li si ti normalan :D
decku papanu itd ahahhaha placem od smeha.

ja ne znam zasto nikad nisam voleo viewsonic

SkyFire ... 04.01.2013. 16:39 #466008

Kapiram ja tebe i vecinu ljudi ovde..Standardi su odredjeni proporcionalno kroz dubinu dzepa pa se ljudi tako i ophode..
Ali opet cu skrenuti paznju ovde je rec o dva proizvoda razlicite klase u istom cenovnom rangu cak Dell manje i kosta.Nije da sad navijam za Dell ali IPS i TN su nebo i zemlja.A razlika u velicini monitora i nije neka,27 je po visini kao i 24` (16:10) odnos stim sto je 27` siri (16:9) odnos.Znaci vizuelno na oko ne dobija nista (koliko sam ga razumeo fascinira ga velicina)

Ovo je konkretno sto se tice teme i generalno ga ne razumem zasto pravi kardinalnu gresku ali njegov je izbor i stav.

@Dex
Ako hoces inffo iz servisa ide ovako..
Samsung se najvise kvari..Acer ima svojim bubica takodje..BenQ za divno cudo je dobar i ako nije neka firma
na nivou kao sto neki misle.Inace kad otvoris BenQ imas koliko hoces delova od Samsunga :)))

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

philaemos @sawitch 04.01.2013. 17:35 #466025

broj poruka: 2743
Ono sto ti je Dex linkovao je isti monitor za 25 hiljada.
Za te pare mislim da je ok kupovina. Ako je ViewSonic ne znaci da je vrhinskog kvaliteta, imaju oni sarene modele. Pogledaj kod drugara i ako ti je monitor ok, uzimaj.

Licno ne bih uzimao 27`` sa rezolucijom od 1080, ali ako je tebi slika dobra onda nema problema.
Takodje bih gledao iskljucivo IPS panel, pa bolje i neki od 24``, ali ako si zadiviljan slikom TN panela onda je to to.

Srecno sa kupovinom.

sawitch @Phileamos 04.01.2013. 17:51 #466028

broj poruka: 667
Iskreno, pojma nemam o tim TN i IPS i slicnim panelima.. Imam laptop ASUS X51R i kada njega postavim pored ovog ViewSonic cuda razlika je nebo i zemlja... Kada tako gledam zadovoljan sam.. Kontam da bih verovatno prepoznao slicnu razliku izmedju ViewSonica i nekog od preporucenih ali na ovu velicinu i za ove pare cu se odluciti za ViewSonic..

Ima 3 godine garancije, velicinu i lepu sliku.. Mislim da ce za moj nivo koriscenja to biti dovoljno...

Bobi4ever Mislim da bi ovo bila prava investicija. 04.01.2013. 18:45 #466041

broj poruka: 4890
http://tinyurl.com/b8r67vp

http://tinyurl.com/bacxwzx

Ali opet, to je samo moje misljenje.
Miskonius Tjah, ajde i ja da pisam uz vetar... 04.01.2013. 19:01 #466043

broj poruka: 4420

Jel ti ljudi lepo rekli da uzmes onaj BenQ VA monitor, koji je 10x bolji od toga sto ces da uzmes?
Ako si vec naumio sta ces da uzimas cemu ova tema?

mighty Re 04.01.2013. 19:19 #466048

broj poruka: 1670
Kao vlasnik LG IPS277L-BN od pre nekih 10 dana, mogu slobodno da priznam da sam potpuno promašio da je 1080p na 27` premalo.

Doduše zavisi šta radite, za kodiranje i neku veću količinu teksta bi verovatno bio bolji 1440p, ali za filmove, surfovanje i igrice za šta mi prvenstveno služi monitor kući je 1080p sasvim OK. Bonus je što za 1080p nisam morao da menjam svoju GTX460.

Za igranje u 2560x1440 bi mi trebao minimum neki 6950 2GB ili jača, a to bi bio solidan dodatni trošak.

Inače čak i ovi relativno jeftinijii IPS-ovi (eIPS, AH-IPS) imaju dosta bolje boje od TN-ova (na fotografijama recimo vidim dosta više detalja na tamnim površinama i sl.)

Interesantno deluje i taj BenQ-u sa svojom VA matricom.
sawitch Re: Tjah, ajde i ja da pisam uz vetar... 04.01.2013. 19:28 #466049

Prvenstveno sam hteo da vidim ima li nekih ogromnih zamerki na monitor... Ako ne mislis konstruktibno da diskutujes ne moras ni da trolujes...

:: Jel ti ljudi lepo rekli da uzmes onaj BenQ VA monitor, koji je 10x bolji od toga sto ces da uzmes
:: Ako si vec naumio sta ces da uzimas cemu ova tema
Mortificat Re: 04.01.2013. 20:51 #466059

Pa prva i najveća zamerka bi bila što uzimaš monitor sa TN panelom, kad za isti novac, imaš bolji VA panel, kvalitetnijeg prikaza, boljih uglova gledanja sa istovetnim garantnim rokom od 36 meseci. Ako ta zamerka nije dovoljna da ti napraviš adekvatan izbor, onda nemaš mnogo razloga da burno reaguješ(jeste da nije bilo upućeno meni, ali ovo je iz najbolje namere).
Pogledaj video: http://goo.gl/5n1Px
`So if you`re looking for value monitor, 27 ``, 1080p, don`t get a TN, get something like this...` :)

@Sky
Matori, mislio sam na TN klasu, koju drugu?
p.s. Ipak ću da uzmem ono čudo :D

sawitch @Mortificat 04.01.2013. 21:36 #466068

Vidis li razliku u svom tonu i onom? Mrzim trolove.. Ovo mi je bar 50-i forum na kom uzimam ucesce, na nekim imam i po vise hiljada postova ali se tako ne postavljam. Ako ne mogu nekom pomoci savetom sigurno ga necu napusavati...

Elem.. Da ti obrazlozim svoju nelogicnu odluku.. Velicina mi je bitna i zato sam se uhvatio za ovaj monitor na preporuku drugara.. Otvorio sam topic jer su me interesovala misljenja strucnih ljudi, poput tebe.. Dobio sam ih.. Kada sve sumiram, ViewSonic nema drasticnih mana zbog kojih ga ne bih uzeo.. Kada postavim ZA i PROTIV listu imam na jednoj strani preporuku i iskustvo prijatelja, velicinu, cenu, meni zadovoljavajuci kvalitet a na drugoj rivala u drugom monitoru koji nije iste velicine i iste cene ali je kvalitetniji u pogledu komponenti (panela), ako sam dobro razumeo...

SkyFire ... 04.01.2013. 22:02 #466075

Nije stvar u `kvalitetu` panela vec u samoj tehnologiji..
http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD
http://www.tftcentral.co.uk/specs.htm
TN tehnologija je prevazidjena,takoreci zastarela i trenutno sad u ovo vreme je apsurd dati tolike pare za monitor baziran na TN matrici.
Razlika izmedju TN i IPS je nebo i zemlja ali bukvalno..
Boje na TN-u su isprane ,uglovi jako losi..Da ne duzim..Ovde nije niko dosao da te vredja vec da te uputi da ne napravis gresku i bacis pare!
Ako ti se svidja monitor koji si naumio onda a vec si cvrsto odlucio nisi ni trebao da pitas za savet koji ne zelis da prihvatis tj reprodukujes pozitivno zarad tvoje koristi..
Ako vec ne znas,dobio si savete sta da radis.Koliko vidim ti imas svoj stav koji ja postujem ali onda ne treba ni da nastavljas ovu famu dalje.
Odlucio si i to je to..Lock teme.Svi srecni.

imarkovic Re: @Mortificat 04.01.2013. 22:03 #466076

broj poruka: 19083
imam osecaj da je tema postavljena cisto radi potvrde da uzmes taj viewsonic monitor, tako ustvari deluje.. ja znam da je viewsonic stvarno odlican, ali moram da se slozim da je bolje uzeti IPS ili ovaj VA benq sto je morti predlozio od obicnog TN-a, mislim kad vec isto kosta.. problem je cini mi se sto ti jedino taj monitor mozes lepo videti uzivo kod drugara, pa si valjda malo skeptican.. sta da ti kazem, mora ponekad malo da se rizikuje, ali nema sumnje ako se raspitas dobro, mozda tvoji prijatelji nisu culi recimo za IPS i ostale tehnologije, vec samo za TN, pitaj za savete ako nemas poverenja ovde pa uporedi.

:: Vidis li razliku u svom tonu i onom? Mrzim trolove.. Ovo mi je bar 50-i forum na kom uzimam ucesce, na nekim imam i po vise hiljada postova ali se tako ne postavljam. Ako ne mogu nekom pomoci savetom sigurno ga necu napusavati..
:: Elem.. Da ti obrazlozim svoju nelogicnu odluku.. Velicina mi je bitna i zato sam se uhvatio za ovaj monitor na preporuku drugara.. Otvorio sam topic jer su me interesovala misljenja strucnih ljudi, poput tebe.. Dobio sam ih.. Kada sve sumiram, ViewSonic nema drasticnih mana zbog kojih ga ne bih uzeo.. Kada postavim ZA i PROTIV listu imam na jednoj strani preporuku i iskustvo prijatelja, velicinu, cenu, meni zadovoljavajuci kvalitet a na drugoj rivala u drugom monitoru koji nije iste velicine i iste cene ali je kvalitetniji u pogledu komponenti (panela), ako sam dobro razumeo..
Miskonius Re: @Mortificat 04.01.2013. 22:11 #466078

broj poruka: 4420
Mrzis trolove?
Pa sta onda radis kad se pogledas u ogledalo?
Nista ti prijatelju ne razumes, ili se samo pravis da ne razumes.
Mortificat ti je prelozio monitor, sa ISTOM cenom, ISTE dijagonale i sa BOLJIM panelom...
idi tamo na te forume gde si nabio hiljade postova, ako te nisu banovali, a iskreno cu biti iznenadjen ako nisu...
Zelim ti da uzmes taj Viewsonic jer za bolje i nisi.
Good luck :)

:: Vidis li razliku u svom tonu i onom? Mrzim trolove.. Ovo mi je bar 50-i forum na kom uzimam ucesce, na nekim imam i po vise hiljada postova ali se tako ne postavljam. Ako ne mogu nekom pomoci savetom sigurno ga necu napusavati..
.
Mortificat @sawitch 04.01.2013. 23:01 #466089

Bez ljutnje druže, ali ja sam u ovih par postova naglasio da je u pitanju ista dijagonala, cena i primetno kvalitetnija i uvaženija tehnologija panela. Realno, ja bih trebao imati veće nezdovoljstvo od tebe, jer nisi sagledao do kraja sve podatke koje smo ti predočili. Ne znam kako ti je promaklo : `So if you`re looking for value monitor, 27 ``, 1080p, don`t get a TN, get something like this...` :)
Pogledaj video iz posta #466059 i dodaj na to da je vizuelni doživljaj daleko autentičniji od ovog u snimku. Uzmi u obzir da se dobar deo članova složio oko VA panela i da jedino ti tražiš potvrdu da uzmeš taj VS(koji nije loš, ali dok ima bolji za iste pare...).

Nadam se da ćeš prilikom kupovine monitora uzeti u obzir naše sugestije, pa šta odlučiš na kraju je, ipak tvoja stvar. Toliko od mene, pozdrav.

http://www.youtube.com/watch?v=2l-H08HRZfQ

sawitch ... 04.01.2013. 23:38 #466095

Vazi drugari... Obecavam da cu odraditi reviziju odluke... :) Nisam ja cvrsto odlucio o kupovini ovoga.. Nisam lovator da se tek tako razbacujem.. Zato sam, izmedju ostalog, i pitao ovde...

SkyFire ... 05.01.2013. 00:05 #466099

Jos jednom cu skrenuti paznju..
27` - 16:9 odnos ,mala rezolucija..TN panel!
24` full 1920x1200 , 16:10 , IPS nista manji monitor..

Ti sad kako hoces..I taj PVA nije los ali je i on losiji u odnosu na IPS.

f0rever Re: ... 05.01.2013. 06:24 #466139

broj poruka: 3821
Haj` preispitaj se jos jednom u vezi sa ovim `nista manji monitor`.

Jedino ako si corav, pa ne vidis razliku..

http://www.displaywars.com/24-inch-16x10-vs-27-inch-16x9

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Jos jednom cu skrenuti paznju.
:: 27` - 16:9 odnos ,mala rezolucija..TN panel
:: 24` full 1920x1200 , 16:10 , IPS nista manji monitor.
:: Ti sad kako hoces..I taj PVA nije los ali je i on losiji u odnosu na IPS
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647720.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs