Konkretno sa tim modelom koji se kod nas forsira je lutrija! Mnogo skarta,mnogo neispravnih karti out of box itd..Kupovina koju treba zaobici jer nije zlato sve sto sija!
Ljudi se naloze,misle cena super ,spolja gladac unutra jadac!
Apropo tvog drugara i one dve karte sto je uzeo..Nemoj da budes ljubomoran ni na koga ,to je ruzna osobina a i moj ti je savet da CF izbegavas. Ako si vec ljubitelj AMD karti idi bar na single jer CF radi ocajno.Em su nekad muke da ga pokrenes ,em malo malo pa ne podrzava igre em pate od micorsttuteringa zestoko !
A sto se tice serije 7xxx opet cu napomenuti,na pocetku mi delovase kao ok dok nisam poceo da analiziram i citam ,uverim se i sam.Na tim kartama opasno curi napon - sta to znaci,produkt kroz nm proces nije ispao dobar,tj arhitektura nije ispeglana i yield im je jako nizak ,mnogo skarta ima.
Mnogo se ljudi zale na ovu seriju u globalu,dovoljno ti je da odes samo na bench kod nas i da citas teme od recimo 7770 preko 7850 do famozne 7950 koju forsiraju kao best buy a ispade najvece djubre!
Ja za tebe nemam konkretan savet obzirom da si AMD fan tako da sedi,zagrej stolicu,analiziraj sam,pa od svega toga nadji neki konkretniji model koji funkcionise kako treba ili se bar tako pokazao da bi te ista karta sluzila i ti bio zadovoljan ,da nemas problema i bespotrebne nervoze.
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Je si li ti posedovao kojeg AMD-a, posle onog maminog 4770, ili samo citas i analiziras sta pricaju babe sa Bencmarka i ostalih sajtova gerontoloskih udruzenja???
Ja nemam nikakve linije, grafa najnormalnije radi klokovana. U Trixx-u mozes i voltazu da joj menjas. Ko zna na kakvoj masini i u kojim uslovima si ti to isprobavao. Desilo se isto to i liku na Benchu, promenio tri 7850, na sve tri identican problem, linije, crni ekrani i na kraju se ispostavi da je 6pin to molex kabl pravio problem a ne graficka. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: Je jedan obican krs koji baguje u igrama vertikalne linije :: NA 7 isprobanih svih 7 su imale isti problem vertikalnih linija,nije neki golem problem 65% prosecnih korisnika ne bi ni primetilo ali kad se malo bolje zagledas vidis svashta :: Voleo bi da mi ovde jos neko da utiske mozda se zadesila serija takva pa se svih 7 pokazalo isto a mozda je i bag na MSI 785 ::
``Istina, nemas DX11``. Samo toliko? E pa, Bunjevac, to nije u ``full-u``
21.01.2013. 19:27
status: user broj poruka: 11012
nego u ``half-u``. Od Crysis 2 do FarCry 3 to je 50% opsteg kvaliteta slike u igrama (u mnogihm naslovima cak nije moguce birati DX10 nego ili 9 ili 11, tako da na tvojoj masini idu pod devetkom - mracni srednji vek). Usput, imas kartu koja se greje koliko overklokovana GTX480 (a ni prineti nije ovoj karti).
...onomad kad bese vreme 5xxx DX11 feature bejase jako BITAN faktor pa se i sam Deda promovisao ,`The First In The World ` i ostala poznata sr@nja i svi su u glas osudjivali kako nV kasni i nema DX11 i nudili karte sa DX11 feature dok je 5xxx serija bila na snazi kao jedan od najvaznijih aduta jer jelte to je nova generacija i igre ce biti podrzane sa DX11 API. Tad je na snazi bio Dirt 2 o kome se pricalo naveliko sve dok..Hm..Ne izadje GTX480 koji je imao daleko napredniji tesselator pa je Dedu smazao kao Panta Pitu i od tad se euforija malo stisala. Niko ne pominje vise tesselaciju,DX11 itd..Naravno ne pominje se jer AMD nije u prednosti a da jeste sad bi vi o tome drvili u nedogled kao pokvarena ploca.
A sad da se vratimo u realan svet,DX11 nije presudan ali ima svojih prednosti kao i svi novi naslovi koji ce biti bazirani na njemu.Crysis 3 recimo nece moci da se igra u DX10 jer je DX11 only. Tesselacija je zanimljiv deo ukoliko je zastupljena u igri i daje svoju car. U svakom slucaju danas je i dalje najzasutpljeniji DX9 a zbog cega je tako to je tema za drugu polemiku!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ma ne pricam ja o perfomansama karti nego samo kazem da DX11 ne vredi tih para koje smo ulozili u karte ti ja i ostali.Na primer zadnji Batman niko ga nije igrao u DX11 kad se pojavio jer je bilo problema,a isto niko nije napisao da ne moze da igra u DX9 jer je losa slika za oci,siromasno deluje itd.Pokrenes Far Cry 3 i na jedan i na drugi nacin,navlakusa.
API diktira MS ,developeri biraju na cemu ce igra da se zasniva. Brend jedan ili drugi iskoristi priliku da se ispromovise kad je neki features na snazi ,kao nov i to tako ide.. Kolike su realne razlike pa i nisu neke ali hteli nehteli mi smo samo robovi sistema i pratimo pravila igre jer drugacije ne moze. Far Cry 3 ima razlike,nekom zanemraljive,picajzlama sa ostrim okom opet nisu.. Zavisi od coveka do coveka,ja sam igrao na DX11 jer mi je graficki lepsa a opet hw mi ima DX11 pa zasto to da ne iskoristim,mislim cemu mi onda sluzi?
Kao sto ti rekoh,to je sistem ,negde ce razlika postojati u vecem obimu negde u manjem,zavisi i od kolicine detalja u samoj igri.Ali generalno DX10 je otpisan,sve ce igre biti bazirane na DX11 eventualno na DX9 mada ce uskoro i on biti potisnut!
Po amd Hd7xxx seriji seru samo nvidia fanovi karte su odlicni proizvodi za razliku od gtx6xx serije imaju otkljucan napon znatno se bolje klokuju, u svim segmentima imaju bolje karte od nvidie
samo jos da denem neko umetnicko pored kao npr Milan Kuglica i opa ete ga hehehhe Ne mogu da verujem stvarno kao da su me culi ja sam od prilike rekao 6.000 ma da je i to mnogo :) Dana sam narucio GTX460 1GB OC za 75e od NIK-a sa oglasa,posto mi je dobar prijatelj rekao da saradjuje sa njim i da je skroz ok
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647720. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.