Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Monitor 24` do 20.000 dinara
STRANA 2 OD 3  
SkyFire :) 24.01.2013. 19:56 #470633

status: user
broj poruka: 18472
Jes` mi lupamo ali zato tebi monitor seru musice hahahahahha..
Dobro nisi pustio i golubove,posle njihove sracke nema brisanja, pogorela bi ti sva plastika hahahahaha.

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xendza dell ips nista posebno 24.01.2013. 20:03 #470634

broj poruka: 601
dell ips monitor ima probijanje svetla gore dole i sa strane dell nije nista posebno

evo ti moj predlog

http://www.itsvet.com/proizvod/lg-ips237l-bn/comp_comp_monitor/9/3601

gliga79 Re: Za kvalitet.. 24.01.2013. 20:03 #470635

broj poruka: 4641
Stari lisac zna sta je dobro
Uskoro i kod mene stize dell , najverovatnije 24`, 16:10

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: Ubodes iz prve i miran si.
::
:: http://itsvet.com/proizvod/dell-u2412m/comp_comp_monitor/177/292
:: P.S.Nategni se malo,greota
:: Alternativa
:: http://itsvet.com/proizvod/dell-ultrasharp-u2312hm/comp_comp_monitor/177/292
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
-ShonE- Re: dell ips nista posebno 24.01.2013. 20:07 #470636

broj poruka: 3529
Ja kuci imam dell-a U2412, a na poslu imam upravo taj LG IPS237, i mogu da kazem da mi je LG bolji sto se tice uniformnosti osvetljenja, nekako je vec fabricki lepo podesen(kalibrisan), ali sto se tice zavrsne obrade i samog utiska kvaliteta plastike i kucista dell je tu bolji.

Inace to su sve jeftini-budzetni modeli sa IPS panelom, i od njih i ne treba ocekivati bog zna sta, to probijanje je ustvari takozvani glow kod ovakvih e-ips panela, i vidljivo je poprilicno na crnoj pozadini ako se gleda u ekran malo sa strane, od napred je skroz korektno kod oba modela.

:: dell ips monitor ima probijanje svetla gore dole i sa strane dell nije nista posebn
:: evo ti moj predlo
:: http://www.itsvet.com/proizvod/lg-ips237l-bn/comp_comp_monitor/9/360
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xendza obrni okreni 24.01.2013. 20:46 #470642

sve u svemu sa 200 evrica tesko da cemo naci savrsen monitor dell asus lg samsung svi imaju svoje prednosti i mane a jeste da dell ima zavrsnu obradu dobru i nervira me sto samo on ima USB-ove sa strane....

SkyFire Re: Re: Za kvalitet..Preporuka.. 24.01.2013. 20:46 #470644

Vredi li ovo 30 evrica preko na model koji bi eventualno kupio?Mislim u odnosu na 2412hm.

http://www.itsvet.com/proizvod/dell-s2740l/comp_comp_monitor/177/3878

http://www.dell.com/ed/business/p/dell-s2740l/pd

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_s2740l.htm

Interesantan monitor U HD izdanju..

Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: Stari lisac zna sta je dobro
:: Uskoro i kod mene stize dell , najverovatnije 24`, 16:1
:: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
xendza Re: Re: Re: Za kvalitet..Preporuka.. 24.01.2013. 20:52 #470645

:: Vredi li ovo 30 evrica preko na model koji bi eventualno kupio?Mislim u odnosu na 2412hm
:: http://www.itsvet.com/proizvod/dell-s2740l/comp_comp_monitor/177/387
:: http://www.dell.com/ed/business/p/dell-s2740l/p
:: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_s2740l.ht
:: Interesantan monitor U HD izdanju.
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: :: Stari lisac zna sta je dobro
:: :: Uskoro i kod mene stize dell , najverovatnije 24`, 16:1
:: ::
:: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: \ne ne vredi jedino ako volis probijanje svetla covece zar moram da se ponavljam bas ta S serija DEll monitora ima UZASNO probijanje svetla lepo su ga napravili ali dzaba slika nije nista posebno na crnoj pozadini probija toliko da to nije normalno
imarkovic Re: dell ips nista posebno 24.01.2013. 21:03 #470650

broj poruka: 19083
evo tipican primer rekla kazala

:: dell ips monitor ima probijanje svetla gore dole i sa strane dell nije nista posebn
:: evo ti moj predlo
:: http://www.itsvet.com/proizvod/lg-ips237l-bn/comp_comp_monitor/9/360
SkyFire Re: Re: dell ips nista posebno 24.01.2013. 21:10 #470655

Moras je razumeti,rade joj hormoni :)))

:: evo tipican primer rekla kazal
:: :: dell ips monitor ima probijanje svetla gore dole i sa strane dell nije nista posebn
:: :: evo ti moj predlo
:: :: http://www.itsvet.com/proizvod/lg-ips237l-bn/comp_comp_monitor/9/360
xendza alo bre 24.01.2013. 21:10 #470656

nije tacno ne seri imarkovicu ja nikad ne pricam napamet kao ti
S seriju u zivo videla i znam koje su mu mane ako ne verujes TVOJ jeb... PROBLEM!!!

prestani da budes skeptican!! nezrelo se ponasas za svoje godine sve u svemu od sad te ignorisem .....shvatam da si obican spammer kome je jako dosadno!!!

/ignore imarkovic!

Miskonius Boze, Gospode, svi zaboravili na off topic... 24.01.2013. 21:17 #470658

broj poruka: 4420

Objasni ti meni sad kako to vise prasine u istom vremenskom periodu napada na glossy nego na mat?
Ne znam koliko cesto cistis po kuci ali period od 4 dana je manje vise minimum
sto se tice ciscenja kuce...
E sad sto si ti zapucao da ga jednom detaljano ispoliras da ga ne bi cistio mesec dana pa si ga ostrugao, za to si ti kriv...
Nije sad valjda i monitor kriv sto su ga muve posrale?

:: ma ti kad ne bi lupio nesto.. gori si od ovog Miska:) da, brisao sam onom zelenom stranom sundjera za pranje sudova, a posle sam ga dobro ismirglao i gle cuda, ogulilo se malo:)))
:: braco, ljudi, nije se bas toliko ogulio, koliko ste vi umislili, nego glossy je postao malo onako blago kao zamagljen, eto vam opis, mat kad se brise to je milina, samo suvom krpom i gotovo, a ovo kad napada prasina mora bajo da se oriba i opet ostaju cestice.. monitor je lep i cist samo prva 4 dana i posle bog otac ne moze da ga ocisti da se sija kao prvi put.. eto to je gloss
imarkovic Re: alo bre 24.01.2013. 21:18 #470659

hehe, nazalost ovde dugme `ignore` ne vrsi funkciju, a odlicno znades da ja ne pricam napamet, NIKAD.
Lupetas gde god stignes pa moram da te spamujem/demantujem, mladji sam od tebe dosta godina, umesto da ucis ovde decu necim lepim, ti psujes bre ko kocijas(ica) i pricas nekom da je nezreo

:: nije tacno ne seri imarkovicu ja nikad ne pricam napamet kao t
:: S seriju u zivo videla i znam koje su mu mane ako ne verujes TVOJ jeb... PROBLEM!!
:: prestani da budes skeptican!! nezrelo se ponasas za svoje godine sve u svemu od sad te ignorisem .....shvatam da si obican spammer kome je jako dosadno!!!
:: /ignore imarkovic
imarkovic Re: Boze, Gospode, svi zaboravili na off topic... 24.01.2013. 21:24 #470661

ti bre misko izgleda mene za*ebavas, il` si stvarno pao s marsa
ne moras bas svaku rec da shvatis bukvalno.. posle 4 dana na glossy povrsini PRIMETIS/NADZIRES vec milijardu cestica prasine, zahvaljujuci sjajnoj glatkoj podlozi.. ta povrsina jos dodatno i privlaci prasinu.. kod matte je dosta zahvalnije, jbt zar moram da ti objasnjavam detaljno u sitna crevca, valjda imas nesto mat u kuci pobogu..
Nije, ali pokusavam da ti objasnim (nacrtam) vec ceo dan da jednim brisanjem OSTAJU TRAGOVI.. nisam smeo vise da brisem monitor, niti mi je padalo na pamet da idem po hemijskim ustanovama i jurim specijalne preparate za brisanje.. nije ni bitno toliko koliko me izazivas da ovu glupost svodimo na neki visoki nivo vaznosti

:: Objasni ti meni sad kako to vise prasine u istom vremenskom periodu napada na glossy nego na mat
:: Ne znam koliko cesto cistis po kuci ali period od 4 dana je manje vise minimu
:: sto se tice ciscenja kuce..
:: E sad sto si ti zapucao da ga jednom detaljano ispoliras da ga ne bi cistio mesec dana pa si ga ostrugao, za to si ti kriv..
:: Nije sad valjda i monitor kriv sto su ga muve posrale
:: :: ma ti kad ne bi lupio nesto.. gori si od ovog Miska:) da, brisao sam onom zelenom stranom sundjera za pranje sudova, a posle sam ga dobro ismirglao i gle cuda, ogulilo se malo:)))
:: :: braco, ljudi, nije se bas toliko ogulio, koliko ste vi umislili, nego glossy je postao malo onako blago kao zamagljen, eto vam opis, mat kad se brise to je milina, samo suvom krpom i gotovo, a ovo kad napada prasina mora bajo da se oriba i opet ostaju cestice.. monitor je lep i cist samo prva 4 dana i posle bog otac ne moze da ga ocisti da se sija kao prvi put.. eto to je gloss
:: :: ::
co72 dell 24.01.2013. 21:37 #470666

broj poruka: 153

dell 2412 ima samo dobro postolje i to je sve sto ima, sve ostalo je blago receno lose da ne idem dalje u detalje , imam ga.
-ShonE- Re: dell 24.01.2013. 21:43 #470669

I ja ga imam, i posteno sam ga napljuvao kad sam ga uzeo, ali sam ustvari onda shvatio sta sam sve dobio za taj novac i vrlo brzo sam se smirio. .)

Ako bi opet uzimao dell-a kao sledeci monitor, onda bi to morao da bude neki od modela iz hi segmenta, recimo U2713H(nikako HM). :)

:: dell 2412 ima samo dobro postolje i to je sve sto ima, sve ostalo je blago receno lose da ne idem dalje u detalje , imam ga
co72 -ShonE- u cemu je razlika? 24.01.2013. 21:49 #470671

broj poruka: 153

u cemu je ralika? izmedju H i HM i M
Dexter013 u cemu je razlika? 24.01.2013. 22:01 #470672

broj poruka: 17098
Negde ima M
negde ima H
negde su zajedno.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
CpuCooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
Mis:Mx 518
Dell 22

:: u cemu je ralika? izmedju H i HM i M
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re: -ShonE- u cemu je razlika? 24.01.2013. 22:03 #470675

Da budem iskren, gledao sam specifikacije na oficijelnom sajtu i to iskljucivo samo za model U2713 posto me bas zainteresovao monitor.
Razlika izmedju H i HM modela je u samom panelu, u korist H modela, ima 6ms naspram 8ms, 10bit naspram 8, full color pokrivenost sa preko 1 bilion boja naspram standardnih 16.7 miliona kod HM modela.

EDIT:
Ah da, cena je prava sitnica za sada.

A inace pojavio se i domaci test jeftinijeg, HM, modela, upravo. .)
http://multimedia.benchmark.rs/monitori/test_dell_ultrasharp_u2713hm

:: u cemu je ralika? izmedju H i HM i M
gliga79 Dell 24 ips 24.01.2013. 23:32 #470693

broj poruka: 4641
Meni je odlican.
Komentari me licno ne interesuju zato sto gledam taj monitor skoro svakodnevno i slika je fenomenalona, kao i zavrsna obrada, kvalitet i sve drugo.
Ko se ne zadovoljava ovim njegov je problem.
Do juce se buljilo u katodnu cev, sad odjednom razmazeni apetiti.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

Miskonius Re: Re: -ShonE- u cemu je razlika? 25.01.2013. 00:50 #470705

broj poruka: 4420

Za te pare samo Shimian 27` QH 270 - IPS, koji je cak i jeftiniji

:: EDIT
:: Ah da, cena je prava sitnica za sada.
:: A inace pojavio se i domaci test jeftinijeg, HM, modela, upravo. .
:: http://multimedia.benchmark.rs/monitori/test_dell_ultrasharp_u2713h
:: :: u cemu je ralika? izmedju H i HM i M
milicic Evo i mene 25.01.2013. 10:59 #470755

broj poruka: 100
Evo, da kazem neku rec i ja koji sam pokrenuo ovu temu, ne nadajuci se u sta ce da se izrodi, a ocekivao sam samo nekoliko preporuka za kupovinu monitora u pomenutom rangu.

Da ponovim:
Hocu da kupim kvalitetan monitor koji ce sluziti prvenstveno za surf, word, gledanje filmova, ponekad PES 2013...dao bih do 20.000 dinara pa me zanima sta je best buy u toj kategoriji.

Da pojasnim jos malo:

Kad kazem samo dve stavke, a to su 24` i do 20.000 dinara, stvarno mi je besmisleno kad ljudi predlazu 23` i 27` za 24.000, 32.000 dinara...Sta bi bilo da sam naveo 5 uslova? Ja mislim da ne bi bila jedna preporuka koja bi zadovoljavala sve...Hvala vam svima na pomoci, ali probajte makar u ove dve stavke da se uklopite (izvinjavam se onima koji su davali adekvatne predloge).

Svestan sam prednosti IPS panela i voleo bih da uzmem takav monitor(nije nuzno ako procenim da je neki drugi best buy), mada ne bih voleo da ima odziv 8-10ms...O DELL-u sam cuo i dobre i lose stvari i mislim da svako treba da da svoj predlog a da se malo manje vodi debata o propagandi i ispiranju mozga sa tim da je DELL najbolji...

Takodje, voleo bih da ima HDMI (ne moram da objasnjavam zasto).

Sad dajte jos neki predlog i unapred hvala svima...

imarkovic Re: Evo i mene 25.01.2013. 18:21 #470876

Dobro, a ti onda preskocis one postove gde su ti predlagali 23` i 27` i procitas samo one gde pise 24` i eto adekvatnog odgovora na temu.

:: Hocu da kupim kvalitetan monitor koji ce sluziti prvenstveno za surf, word, gledanje filmova, ponekad PES 2013...dao bih do 20.000 dinara pa me zanima sta je best buy u toj kategoriji
:: Da pojasnim jos malo
:: Kad kazem samo dve stavke, a to su 24` i do 20.000 dinara, stvarno mi je besmisleno kad ljudi predlazu 23` i 27` za 24.000, 32.000 dinara...Sta bi bilo da sam naveo 5 uslova? Ja mislim da ne bi bila jedna preporuka koja bi zadovoljavala sve...Hvala vam svima na pomoci, ali probajte makar u ove dve stavke da se uklopite (izvinjavam se onima koji su davali adekvatne predloge)
:: Svestan sam prednosti IPS panela i voleo bih da uzmem takav monitor(nije nuzno ako procenim da je neki drugi best buy), mada ne bih voleo da ima odziv 8-10ms...O DELL-u sam cuo i dobre i lose stvari i mislim da svako treba da da svoj predlog a da se malo manje vodi debata o propagandi i ispiranju mozga sa tim da je DELL najbolji..
:: Takodje, voleo bih da ima HDMI (ne moram da objasnjavam zasto)
:: Sad dajte jos neki predlog i unapred hvala svima..
milicic Re: Re: Evo i mene 25.01.2013. 21:44 #470927

broj poruka: 100
I to sto kazes...Ili mozda da ljudi predloze nesto u okviru onoga sto pise a ti da se ne pravis pametan?

Ne razumem tvoju potrebu za ovakvim komentarima, kao da sam odvalio neku tesku glupost a ja u 47 poruka na temi dobio 3 predloga za monitor.

Mozda ovaj moj komentar nije na mestu, ali stvarno iritira ta tvoja nadmenost i komentar, koji apsolutno nisu na mestu u ovom slucaju.

:: Dobro, a ti onda preskocis one postove gde su ti predlagali 23` i 27` i procitas samo one gde pise 24` i eto adekvatnog odgovora na temu
:: :: Hocu da kupim kvalitetan monitor koji ce sluziti prvenstveno za surf, word, gledanje filmova, ponekad PES 2013...dao bih do 20.000 dinara pa me zanima sta je best buy u toj kategoriji
:: :: Da pojasnim jos malo
:: :: Kad kazem samo dve stavke, a to su 24` i do 20.000 dinara, stvarno mi je besmisleno kad ljudi predlazu 23` i 27` za 24.000, 32.000 dinara...Sta bi bilo da sam naveo 5 uslova? Ja mislim da ne bi bila jedna preporuka koja bi zadovoljavala sve...Hvala vam svima na pomoci, ali probajte makar u ove dve stavke da se uklopite (izvinjavam se onima koji su davali adekvatne predloge)
:: :: Svestan sam prednosti IPS panela i voleo bih da uzmem takav monitor(nije nuzno ako procenim da je neki drugi best buy), mada ne bih voleo da ima odziv 8-10ms...O DELL-u sam cuo i dobre i lose stvari i mislim da svako treba da da svoj predlog a da se malo manje vodi debata o propagandi i ispiranju mozga sa tim da je DELL najbolji..
:: :: Takodje, voleo bih da ima HDMI (ne moram da objasnjavam zasto)
:: :: Sad dajte jos neki predlog i unapred hvala svima..
imarkovic Re: Re: Re: Evo i mene 25.01.2013. 21:46 #470929

koj ti je djavo, najnormalnije sam ti napisao bez ikakve nadmenosti i mislim da su ti predlozili ok monitore...

:: I to sto kazes...Ili mozda da ljudi predloze nesto u okviru onoga sto pise a ti da se ne pravis pametan
:: Ne razumem tvoju potrebu za ovakvim komentarima, kao da sam odvalio neku tesku glupost a ja u 47 poruka na temi dobio 3 predloga za monitor
:: Mozda ovaj moj komentar nije na mestu, ali stvarno iritira ta tvoja nadmenost i komentar, koji apsolutno nisu na mestu u ovom slucaju
:: :: Dobro, a ti onda preskocis one postove gde su ti predlagali 23` i 27` i procitas samo one gde pise 24` i eto adekvatnog odgovora na temu
MaliAbner Re: @imarkovic 26.01.2013. 01:49 #470957

broj poruka: 7779
Nista sinko sve to lepo spakujes nazad u kutiju, odes u radnju i kazes dajte mi drugi ovaj ne odgovara i ne objasnjavas zasto...

Takav je zakon do 14 dana se vraca ako ne odgovara i uzima nazad ono sto ti odgovara...

Uverio sam se pre cetiri godine... popunis neki formular upisu broj LK ti potpises uzmes novac nazad i to je to... ko kaze suprotno je lazov ili budala koju su prejebali... ali zemlja dembelija je to...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ne kazem da ti nisi uporedio, nego masa noobova koji kupuju samo zato sto neko kaze da tako treba
:: Ne moze svako da pogleda monitor koji dobija pre kupovine. To je redak izuzetak i ko moze blago njemu
:: I zamisli sad, kupis monitor, ukljucis, kad ono tri pokojnika a garancije za to nema
:: A i sta ti smeta okvir? Sta ima veze da li je mat ili se malo sjaji. Gledas sliku a ne ram
:: Po meni je cak bolje jer malo ublazava svetlo ekrana reflektujuci okolinu. Zvuci glupo, ali svaka sitnica koja ima veze s vidom nije za bacanje
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647720.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs