Karta je prosla test od 1h Unigine Heaven DX11 na Extreme. 1100 MHz za GPU, sada cu memoriju da podignem na nekih 1500-1600 MHz, pa onda finalni test opet Unigine sat vremena, i onda na kraju da vidim u igrama da li je stabilna.
GPU nije prelazio 83c, dok je naponska dostigla MAX 88c.
Videcu u igrama koliko dostize temperatura za GPU, ako bude prelazila 80c napravicu fan profil, nekako mi je malo mnogo preko 80c za 28nm cip.
Tebe samo kolje temp. Vidi stavi neki vent da duva u nju dok benchujes, jer nju moze samo temp da kolje, a u vecini igara ces imati manje temp nego u Unigine. Memorija ce ti ici na 1600 provereno, samo vidi da spustis temperaturu nekako jer i tih 80 je mnogo a sve preko je kocka da li ce biti stabilna ili ce krenuti da baca artefakte. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Zabola memorija na 1500 MHz. Pu, izgleda da se lose OC-uje ona. Ne znam da li da joj podignem napon na 1.7v ili da je spustim na 1400 MHz... Sta predlazete?
Aj da je neki nereferentni besni model sa mega kvalitetnim komponentama, i dobrim hladjenjem, pa ajde.
Odlicna je to karta i na stock vrednostima, imaces 60 frejmova u svim igrama jos dugo. Cemu silovanje, da li imas 80 ili 95 frejmova, zar je bitno? Stabilizuj napon i temperature i cao.
Ako su mu temp ok. Svaka 7950 ide na 1100 za gpu i nema potrebe za vise jer i na tom kloku jede zivu decu, ako su mu temp u normali, nema potrebe da smanjuje jer je razlika u temp minimalna na tih 50MHz. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
@Dr Flomaster Vidim da me ne vadis iz usta,stojim ti kao trn u oku. Ne znam sta ti ocekujes od mene,da hvalim i lazem da bi vama fanbojevima to prijalo. nV nikad nisam velicao,govorim cinjenicno stanje a to sto se tebi i slicnima ne svidja mene bas nesto zabole. Ima da pisem na forumu dok god sam ziv i drugacije nece biti. Kad AMD bude na nivou nV onda cu isto bez kompromisa da pohvalim sve ,do tad iznosim cinjenice onakve kakve jesu a ne onakve kakve bi zeleli neki da budu!
Sto se tice AMD kartica po opkladu da sam ih vise i probao i testirao pogotovu u ovo poslednje vreme u gaming i od tebe i od ovih poznatih fanbojeva zajedno samo sto o tome ne pricam jer kada bih iznosio sve sta zapazim bilo bi jos gore i krenula bi zucna rasprava i svadja.. No nije to samo ovde ,to je sidnrom vas AMD-ovaca,vama kad se pomene AMD kao da vam je majku opsovao,tako i ne benchmarku,tamo napadaju i svoje,oni koji su AMD opredeljeni samo ako iznesu nesto protiv AMD-a ili bilo kakav vid nezadovoljstva..Ma ludilo!
A taj boost ,bleda kopija pravog funkcionalnog boost-a kod nv je teska karina ,nije ni cudo sto sad rade na nekom novom..Ali sta ces,oni ce uvek biti plagijatori u pokusaju i nista vise od toga!
Zieg Heil !
@Scyter
Oprosti na ovom mom postu ali morao sam da objasnim nekim likovima kako stvari stoje.. Znaci ne mere preko 1100 Mhz?Mislim sa tim si zadovoljan?
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Kodove za igre dobijas od maloprodaje gde si uzeo grafiku i ne stizu kodovi uz sve proizvodjace, konkretno sam procitao da uz MSI, Gigabyte i jos neke, ne stizu kodovi za igre, dok za Safirke stizu, tj dobijas ih u maloprodaji gde kupis grafiku. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
@Bobi Ja licno ne volim da drzim bilo koji elektricnu uredjaj na krajnjem maximumu neprestano, jednostavno smanim na 90/95% i to je to. Zato bi ja smanjio za 50 mhz i gpu i ram, cisto da nije nepresano nategnuta karta na svojim krajnjm mogucnostima...
Stize uz msi bar je pisalo u emmi-u ali treba nazvati pa pitati nista ne kosta.
:: Kodove za igre dobijas od maloprodaje gde si uzeo grafiku i ne stizu kodovi uz sve proizvodjace, konkretno sam procitao da uz MSI, Gigabyte i jos neke, ne stizu kodovi za igre, dok za Safirke stizu, tj dobijas ih u maloprodaji gde kupis grafiku :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Na 1100MHz za GPU ide svaka i nije nikakvo natezanje jer ima primeraka koji idu i preko 1200MHz. 7950 sa starim BIOS-ima gde si manuelno mogao da menjas napon, trazile su minimalano podizanje napona za 1100MHz i nisu se ni znojile na tim klokovima, daleko od toga da joj je to limit ili krajnji maximum, zato sam i rekao Scyter-u da je ostavi na tim klokovima ako je ne kolju temperature zbog losijeg hladjenja.
Testirati i probati nije isto sto i koristiti mesec dana, 6 meseci, godinu, dve, tako da sve to sto pricas mozes da okacis macku o rep. Iskreno, najsrecniji bi bio kada ti ne bi govorio nista. Ni o AMD-u, ni o nVidiji. Zavladao bi mir i blagostanje u galaksiji.
Tvoja spravica je sastavljena od intela i AMDeke, imas u njoj svega i svacaega tako da se za tebe definitivno ne moze reci da si funboy...
Jedino sto oponiras nebeskom i scrotum-u...
A njih dva to ne prastaju...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Testirati i probati nije isto sto i koristiti mesec dana, 6 meseci, godinu, dve, tako da sve to sto pricas mozes da okacis macku o rep :: Iskreno, najsrecniji bi bio kada ti ne bi govorio nista. Ni o AMD-u, ni o nVidiji. Zavladao bi mir i blagostanje u galaksiji :: :: :: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP- :: :: :: ::
Zato sto preteruju sve mere. Smaraju ovaj forum (na drugima forumima im to ne dozvoljavaju) glupostima, jer ocigledno nemaju sta drugo u zivotu da rade. To mi nikako ne ide u glavu.
P.S. Nemoj da me neko pogresno razume. Nikada nista nisam imao protiv foruma PC Berze. Samo smatram da bi atmosfera na njemu bila mnogo lepsa i smirenija kada se pojedinci ne bi ponasali kako se ponasaju.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647720. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.