Ne znam koji tvoj trip ,uvek pricas u ime svih nas ,a u stvari pricas samo u svoje ime. Znaci da je u pitanju tvoja nesigurnost .Tako da je moj komentar ,nice spam Daum :).
:: Dobro je što nas sve zanima OpenCL i GPGPU.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Sluzi fantasticno, ali mislim da nema potrebe za tim sem ako ne koristis aplikacije koje mogu da ga uposle. Ja sam ovaj birao i mogu bez problema da ga poteram na 4.4ghz uz adekvatno hladjenje, tako da nije imalo potrebe da ga menjam kao ni celu platforum jer sve sto se pojavilo nakon 1366 soketa nije donelo nikakv znacajan pomak na istom kloku. Jednake performanse ima i7 970 na 4.4ghz kao i procesori novije generacije sa 6 jezagara na istom kloku, jedina njihova prednost je veci base klok i nesto veca oc margina, ali tih 400mhz koliko bih najvise dobio nisu vredni prelaska na novu platformu, kao ni PCI-e 3.0, barem ne za sada. Seledeca generacija procesor je nesto na sta cu sigurno da predjem neki 8 core :P
i ja sam to primetio. nema neke razlike. pre ovog sam imao 2500K, pa 2700K, pa 3550. ovaj mi radi video render brze od 2500k i 3550, a potpuno isto U SEKUNDU kao 2700K. naravno klok za klok, sandy i ivica se klokuju drasticno vise. svemu tome doprinosi fantastican tripple channel. kada stavim u dual, tu je negde kao 2500k, za nijansu brzi, ali zato u tripple cepa. ne menjam ovo jos dugo dugo, a kada budes prodavao ti se javni, mozda sam zainteresovan za procesor. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: Sluzi fantasticno, ali mislim da nema potrebe za tim sem ako ne koristis aplikacije koje mogu da ga uposle. Ja sam ovaj birao i mogu bez problema da ga poteram na 4.4ghz uz adekvatno hladjenje, tako da nije imalo potrebe da ga menjam kao ni celu platforum jer sve sto se pojavilo nakon 1366 soketa nije donelo nikakv znacajan pomak na istom kloku. Jednake performanse ima i7 970 na 4.4ghz kao i procesori novije generacije sa 6 jezagara na istom kloku, jedina njihova prednost je veci base klok i nesto veca oc margina, ali tih 400mhz koliko bih najvise dobio nisu vredni prelaska na novu platformu, kao ni PCI-e 3.0, barem ne za sada. Seledeca generacija procesor je nesto na sta cu sigurno da predjem neki 8 core : ::
Mislim da ce ovaj cpu zavrsiti kao poklon jednom mom dobrom prijatelju, sema ako i on ne promeni platformu, svakako cu ti se javiti ako ne bude tako... :)
Praksa je majka mara za sve, zvi testovi i sva skrabanja po forumima i blogovima ne mogu da zamene prakticno iskustvo, ali mogu da budu od koristi samo treba dobro selektovato sta je validno a sta mlacenje prazen slame .)
@vladats Fala :) To je spoj radoznalosti, malo entuzijazma, i zelja za prakticnim iskustvom. Sto je po nekad ubitacna kombinacija za budzet hahahaha :D
Super je klok za 24h/7 obzirom da te ja odlicno poznajem i znam koliko imas izuzetno osetljiv prag tolerancije na buku sto opet implicira da bi to recimo kod mene moglo da ide jos malo gore
Zanimljivo je da su neki tvrdili da karta udara u wall sa 1000 Mhz a koliko vidim tvoj boost klok je 1100 Mhz! Takodje skaliranje fantasticno kao i monstrualna razlika u odnosu na GTX680!
Jel neko rekao 30% ?
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.