@washburn HDMI kabl prenosi zvuk a kvalitet slika ce biti isti bez obzira da li su komp i monitor povezani preko dvi ili hdmi kabla. Jedinio bi ti koristio hdmi kabl ako imas konzolu a logicno je da uzmes monitor koji ima dvi kabl da ne bi morao odvojeno da bacas pare na HDMI to DVI adapter. Vazno ti je samo da uzmes neki monitor koji ima ips panel jer ti monitori imaju kvalitetniju sliku od monitora sa TN panelom. Vecina ips monitora u cenovnom rangu izmedju 150 i 170e koristi isti e-ips panel koji proizvodi LG tako da se ti monitori razlikuju samo zbog postolja i kablova koji se dobijaju uz njih. http://en.wikipedia.org/wiki/LG_Display
Ja bih ponovo uzeo Dell jer sada koristim Dell u2311h IPS na kome nisam primetio usporavanje slike tokom igranja a i gledanje filmova je prijatnije na monitoru sa ips panelom jer ne dolazi do zatamnjenja slike kada gledam film iz fotelje kao na proslom monitoru (bolji uglovi gledanja).
23`-ni monitori sa ips panelom Dell u2312hm ViewSonic VX2370SMH-LED LG IPS234V-PN Dell S2340L HEWLETT PACKARD Pavilion 23xi
Pre kupovine cene proveri na sajtovima itsvet i eponuda jer ViewSonic VX2370SMH-LED je ~10e jeftiniji u jednoj prodavnici.
Mozes za ~210e da kupis 27` BenQ GW2750HE i 2750HM sa A-MVA panelom ili za 240 e VIEWSONIC VX2770Smh-LED IPS panelom ali pre toga se informisi o A-MVA panelu na sajtu tftcentral. http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm
Kako mozete da gledate filmove na 23 inca ili 24?!
A svi imate televizore od minimum 32 inca, koga zabole za uglove gledanja monitora?! Pa sedis valjda ispred njega, ne sedis valjda iskosa na drugom kraju sobe?!
I ne znam sta vi vidite ako se odaljite na fotelju na 3-4 metra od monitora pod uglom?! Zar je bitno kad je opet mala slika na tu razdaljinu.
@acanen Hvala na objasnjenju i predlozima, imam samo jos jedno pitanje :) , koja je razlika izmedju mat i glossy display-a? Je l istina da je velika razlika u zavisnosti od osvetljenja prostorije i tipa ekrana?
Bi trebalo da ima veću refleksiju, pogotovo na dnevnom svetlu. E sad, S2340L ugašen izgleda kao ogledalo, ali nije tolika izražena refleksija...upotrebljivo sasvim i kad ga sunce obasja... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
@Dex Meni nije tesko da gledam film ili igram Fifu iz fotelje koja je udaljena 1.5-2 metra od monitora. Tv mi nije potreban jer na njemu nema nista zanimljivo osim fudbalskih utakmice koje uglavnom gledam kod drugara na 42”-nom tv-u. Washburn je napisao da bi koristio monitor za web development i gledanje filmova.
@washburn Najbolje bi bilo da uporedis ta dva ekrana u prodavnici ili da na youtube-u pogledas neki Glossy vs Matte video.
Ne govorim ja o tv-u za gledanje lokalne ili neke telvizije, vec za gledanje filmova i za igre, ko misli da je mega uzivanje igre ili filmovi na prdavcu od 23 inca koji god on panel ili marke bio, nije nikad probao iste stvari vise od jednog puta na tv-u od recimo 37 ili 40 inca...
Nema svako dovoljno para da kupuje tv za igranje i da ima u svakoj sobi po jedan a 23`ni ips monitori su trenutno najbolja kupovina. Nije Washburnu planirao da uzme tv nego hoce monitor za 170e na kom ce da gleda filmove i koristiti ga za web development.
Nek kupi sta hoce naravno, a filmovi izdaleka gube smisao jer ispada ko da gledas u crt 15 od inca zbog daljine, a ako gledas izbliza ili relativno izbliza uglovi gledanja i slicne gluposti su nebitne jer si blizu i ne znam ko je retardiran da gleda iskosa bilo koji ekran, bio on monitor ili tv...
Ma ne ocekujem mega bioskopsko uzivanje uz 23`, nego sam cisto naveo za sta bih koristio. Naravno da cu da sedim za stolom i da gledam, a ne sa 3-5m. Najbitnije mi je da su slova lako citljiva i da ne zamara oci previse. Mislim da ce izbor ipak biti matt ekran tj. ViewSonic VX2370SMH-LED. Steta samo sto ga nema u onoj prodavnici za 10e manje :)
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647718. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.