Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Svoje oduševljenje ne mogu da skrijem ...
STRANA 2 OD 2
Adzem ... 06.06.2013. 01:20 #496633

status: user
broj poruka: 3797
Znas kako, skrenuo sam paznju ljudima koji uglavnom igraju igrice, tako da si ti iz price otpao.
Eh sada, posto nisi deo price i ne mozes odvojiti vise od 150-160e za monitor, mene sada nesto steze tu oko srca, desni predeo...

Da sumiram...
Svi vi koji ste spremni da odvojite 200-250e za ekstra ips monitor, a pritom igrate igrice, ne bacajte pare i kupite benq 120hz/1ms monitor za 260e.
Hvala djokici, pa je opet dosao trenutak da u Srbiji ima ponuda od 120hz.
Nekada je to bio onaj Samsung, pa je posle toga bio dug period losih gejming ponuda i bili smo primorani da se igramo u ``stuc-stuc`` fazonu.

Ko misli da su sve ovo baljezganja, i ko planira kupovinu monitora od preko 200e. neka svrati kod mene i pogleda kako izgleda jedan battlefield3 na 120/144hz monitoru, sa sve 80-90 slicica u sekundi.
Ovaj burazer je najpozeljniji gost. :)

:: http://www.lazalazarevic.rs - trazi da te prime na M ili K odeljenje, dijagnozu sam odaberi i trazi da te zadrze i duze nego sto treba .
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jammin $$ 06.06.2013. 01:27 #496637

broj poruka: 234
Ako se vec daje preko 200, 300e nije lose oprobati neki EIZO :)

Zdebeli Re: $$ 06.06.2013. 01:32 #496639

broj poruka: 1387
Neće to skoro kod nas, a i ako ikada dođe 200-300 e će koštati TN modeli.

:: Ako se vec daje preko 200, 300e nije lose oprobati neki EIZO :
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jammin Re: Re: $$ 06.06.2013. 01:39 #496640

broj poruka: 234
Ima ih, 300, 350e IPS.

:: Neće to skoro kod nas, a i ako ikada dođe 200-300 e će koštati TN modeli
dbqp ZAKLJUCAK 06.06.2013. 01:48 #496642

broj poruka: 1368
(y)
Samo me hebe malo cleartype jer po ivicama slova izbijaju crvene tackice (a to sam imao i na prethodnom Dell-u)... Jel postoji neki cleartype aftermarket program, ovaj windowsov je malo... mushichav xD

Elem, zadovoljan sam, za te pare cenim da nema bolje, Dell mi je za ekrane nesto kao sto je nekad bio Sony Trinitron CRT cije su se katodne cevi ugradjivale u najbolje monitore. Mozda ima i boljih, ali su dakako skuplji i tako dalje... :) :D Eto toliko. Mozda sam ga malo napljuvao u pocetku jer jbg, ocekivao sam vishe od toliko hvaljenog E-IPS monitora, ali jbg... Koliko para toliko muzike. U svakom slucaju videcemo... Srecom koliko vidim, a kukumavce po it...et.com-u da im izbija backlight, te pola monitora zuto te pola monitora plavo te pola tamno te pola svetlo, meni je ujednaceno sve, makar moje oko ne vidi nikakav za sada vidljiv problem da bi isao na reklamaciju. A i opet, i taj novi drugi bi verovatno bio isti. S obzirom da se prave u Czech Republic, sta da pricamo... nije to onaj stari dobri NEC-ov CRT FP serija koja je bacala najbolje boje ikad vidjene... :D I SONY CRT naravno :) (uglavnom trinitron cevka) :D :D Malo cu sedeti na TN-u malo na E-IPS-u pa ako mi se ne svidi ovo preterano belo svetlo, lepo cu ga uvaliti kolegi a sebi vratiti stari dobri Dell S2209W :D
I za kraj, stvarno je ekstra za pomenute pare :) :D A ovo je zemlja u kojoj se ipak sve gleda kroz cena/kvalitet a ovi sto imaju da daju po 1000 eura za ekran, nek im je alal, ja i da imam ne bi dao, posto je to nesto sto nije vecno, bolje neki sat da kupim, pa makar da se nakitim, a ne da pucam somove na neke bele tehnike :) :) :)
Ajd u zdravlje :) ROCK ON DELL! Najjaci si realno! .)

:: Ja imam U2311H nesto vise od 2 godine i u njega mogu da gledam ceo dan skoro bez ikakvog zamora. Gde god odem, bilo koji TN da je u pitanju, imam problem cim ga vidim
:: inace B35 C75, boje drzim na standard i sasvim su OK, a gamu nemam potrebe da menjam
SkyFire Greska.. 06.06.2013. 02:05 #496644

broj poruka: 18472
Jeste sto si ocekivao od monitora od 150 eur tako nesto.
To je prvenstveno budzetna verzija IPS panela a mnogo zavisi i od celokupnog interfejsa.
Taj monitor je i tako zamisljen,za sire narodne mase,apsolutno ne moze da bude savrsen i da odrzava neki nivo.
Za pravi osecaj morao bi da uzmes recimo U2413 i sl ..
Takodje porediti IPS sa TN je van svake pameti..

Kad se naviknete na TN kroz duze vreme IPS vam izbija oci jer niste navikli na ostrinu i realne boje a sto duze koristite TN to ce vam vid biti sve gori!
Imao sam TN monitor najsavremenije generacije dok se nisu pojavili profi monitori..
Moj sledeci monitor je opet Dell i najverovatnije neka 30-tica..Nesto poput ovog:

http://www.dell.com/ed/business/p/dell-u3014/pd

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
alrad @dbqp 06.06.2013. 02:12 #496647

broj poruka: 4868

Sto si postavio temu ako ti je dobar monitor?
Ja sam se smejao zato sto svi svrsavaju na taj Dell kao da je jedini na svetu i savrsen, sto je besmisleno.
Lepo ti kazem, ti me zajebavas. Stvarno si mala glupa pizda od coveka.
dbqp Re: @dbqp 06.06.2013. 04:08 #496650

http://www.lazalazarevic.rs pa na dijagnostiku pa da utvrde lepo sta ti fali dragi brate, imas problem.
Ja sam samo napljuvao E-IPS i LED backlight in general, a monitor ko monitor je ... ok. Niti mi vezuje pertle pre nego sto krenem, niti kuva kafu niti pere sudove, radi ono cemu je namenjen. A ti se smej samom sebi u ogledalu do mile volje, ali nemoj da pljujes jedan jak brend.

Dakle ja sam samo izrazio frustraciju tim bljestavim LED backlightom koji mi u pocetku dok nisam cackao podesavanja zaista nije prijao, e to je to. I nervira me pivot i dalje, mogli su da naprave neki k..rac da ga drzi na normali i na pivotu, neki lock, a ne da ja moram libelom da gledam je li pod pravim uglom, mada to vec ide u kako bi se reklo neku vrstu patologije, tako da jbg, eto prebolecu to sto nikad nece biti idealno prav nakon sto sam ga odmah nakon instalacije morao okrenuti da bi uvukao dvi u dvi port na samom uredjaju.

A sa hipoteticke teme mi se skini, ZRACIS!!! I mars u tri krasnaje shapachke!!!
http://www.youtube.com/watch?v=bHmKdfHtseM

:: Sto si postavio temu ako ti je dobar monitor
:: Ja sam se smejao zato sto svi svrsavaju na taj Dell kao da je jedini na svetu i savrsen, sto je besmisleno
:: Lepo ti kazem, ti me zajebavas. Stvarno si mala glupa pizda od coveka
Bobi4ever Probaj da smanjis 06.06.2013. 07:31 #496653

broj poruka: 4890
Brightness i Backlight. Dok se ne poigras malo sa podesavanjima i nadjes `sweet spot` od svakog monitora ce te boleti oci, glava itd, dok ne podesis kako tebi odgovara i dok ne prodje jedan vremenski period navikavanja oka na doticni panel/ekran.
Ako ti ni posle toga ne odgovara, jbga, probaj da ga zamenis.
MaliAbner Prvi macici se u vodu bacaju... 06.06.2013. 08:36 #496655

broj poruka: 7779
Hajde ovako...

Daj mu dve nedelje fore i ne gledaj u prethodni...

Kada prodje dve nedelje onda oba (ovaj novi i onaj stari) zakaci na isti racunar pa kazi koji je bolji...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

imarkovic Re: Au bre al se primate :) 06.06.2013. 09:04 #496659

broj poruka: 19083
sad nas kao lozis, ma da. Ne, nego si shvatio da si primetio stvari koje su totalno zanemarljive i shvatio da je u stvari odlican monitor.

:: Ne, realno full je za te pare, ali bez sprdnje... ALI pod uslovom da se ispostuje citat jednog Dzonija sa it...et.com-a koji navodim `Boje se za bukvalno minut-dva mogu prilicno tacno kalibrisati (preuzmite i ucitajte ICC kolorni profil sa tftcentral.co.uk, podesavanja custom moda stavite na C/B 20/75, R/G/B 92/88/98, podesite malo gamu preko Windows-ovog Calibrate Display Color, zbog graficke i to je to).` E tad je u fullu, nego ne znam da li uopste ima efekta taj ICC profil posto ATI CATALIST ukleti sam nesto zdrnda boje odma nakon sto se digne sistem, pa cu probati da aninstaliram to govno, i da stavim sam drajver na foru nadji .inf za kartu... Suv drajver i ICC profil. A ovo za gamu ne znam sta mu znaci, to necu ni da diram, mislim ne znam ni de se podesava a realno i zabole me. Ovako mracan mi je potaman i za oci i za sve, a i backlight ne probija odasvud
:: Al i dalje stojim pri tome da konkretno Dell-ovi sa TN panelima su FULL monitori, bez obzira sto neki tamo ALLROAD smatra da je Dell smesna firma. A realno, ako je nesto smesno smesan je izraz lica koji dragi ALLROAD (Alrad) napravi kad vidi sebe u ogledalu
:: Btw, to je to, ugl, za 170 evara realno jaci monitor NE POSTOJI. Igrice ne igram tako da ne znam ni sta je ghosting ni hosting ni posting, tako da jbg, nisam u tim fazonima, eventualno FULL HD REMUX-i :) hehehehe E TU SAM I DALJE PRI STAROM DOBROM TN PANELU, najlepse boje mi baca :) Uzivanje je gledati na full hd dvi dell-u od tada nekih 200 eura (2009. godina) svaki 1080p klip :) :) :) Mozda ce biti i na ovom novom ali ne usudjem se da pustim da se ne bi razocarao
:: Uglavnom MILKdrop (Winampov najjaci na svetu vizualizator za muziku) samo tako radi na ovom ekranu, lagano u diskoteku da ga okacis da se izdrogirana raja dodatno poiztripuje :) Da im poboljsas rad i spida i esida i svih gudri po Tjubovima, Plasticima i sl. sranjima. Da se ja pitam celu diskoteku bi dekorisao sa bezbroj ovih U2312HM-ova i samo bi se vrteli Milkdropovi. :D :D :D :
:: e da i lepo mirise ova nagorela plastika, taj miris novog monitora je nesto najjace na svetu xD :
:: Ajd u zdravlje i zivi bili, a za nivelaciju koliko sutra idem po zidarsku libelu, nece mi ga vala biti kriv ni pod razno. Ni monitor a ni vrsnjak medj butinama :) :) :
:: :
Zdebeli Re: Re: Re: $$ 06.06.2013. 11:12 #496678

Vidi stvarno ima, ali 24 16:10 (16:9 ne mogu da svarim) košta ~470 e, dok Dell 2412 košta ~210 e. Oba imaju Lg-ov e-IPS. Ne kažem da su u istoj klasi ali opet treba dodati duplo više (plus još dosta) što običnom korisniku kod nas ne pada na pamet, a za te pare može da se uzme ah-IPS nekog drugog proizvođača.

:: Ima ih, 300, 350e IPS.
:: :: Neće to skoro kod nas, a i ako ikada dođe 200-300 e će koštati TN modeli
:: ::
dbqp Re: Re: Re: Re: $$ 06.06.2013. 14:33 #496735

e to m je jedina satisfakcija... majke mi :) (osim sto je lep na oko i sto u donjem levom izbija jedno u gornjem levom drugo i gornjem desnom trece i dodjem desnom cetvrto svetlo ne naciljas li oci kako treba da gledaju ravno u centar! :) a sta i oces za 170 evara? da ti pere sudove? pa kupi GORENJE jebaga :)

Aj zivi bili pa kacim novu temu kad i ako crkne POSTO GA UGASITI VISE NIKAD NECU :) :) bhahahahahaha ima da vrti MILKdrop u Winampu dok ili grafika ne rikne ili on ili napolju ne bude rizicnih 40 stepeni pa mi ga bude zao :) E da primetio sam mnogo zaebanu stvar:

GLOSSY CHROME DELL INSIGNIA, ko malo ogledalo da imam na njemu, ogledam se u ovom slovu D krivom E i dva slova L :) Jbt vise se iscimali oko LOGO-a na Haubi nego oko Auta... tj uredjaja... kakvi su to kraljevi :D
Eto opet, klackalica proradila, cas mi je full cas mi je trul, ma ja sam definitivno za uput pa kod lekara :) :) neko bi bre pevao da ima ovo realno... U zemlji de nema niko za HLEBA I JOGURTA .) eeeeeeeee
No eto IT strucnjaci smo kakvi god, laici i amateri i profesionalci pa malo da KOLJEMO MISLJENJA I SUPROTSTAVLJAMO STAVOVE...

ZAKLJUCAK : ZA JEDNU STOTINU I SEDAMDESET EVROPSKIH NOVCANIH JEDINICA TRENUTNO NE POSTOJI BOLJI IZBOR. KRAJ.

:: Vidi stvarno ima, ali 24 16:10 (16:9 ne mogu da svarim) košta ~470 e, dok Dell 2412 košta ~210 e. Oba imaju Lg-ov e-IPS. Ne kažem da su u istoj klasi ali opet treba dodati duplo više (plus još dosta) što običnom korisniku kod nas ne pada na pamet, a za te pare može da se uzme ah-IPS nekog drugog proizvođača.
:: :: Ima ih, 300, 350e IPS.
:: :: :: Neće to skoro kod nas, a i ako ikada dođe 200-300 e će koštati TN modeli
:: :: ::
ivan1989 Adzem.. 06.06.2013. 15:11 #496745

broj poruka: 228
Jel ovo tvoj komp? :D

http://cdn.overclock.net/c/c9/c911863a_DSC01195.jpeg

alrad 06.06.2013. 17:14 #496772

broj poruka: 4868

Prvo si me nervirao, a sada kad sam shvatio da si mali psihoticni jadnik, sada mi te zao.
Neka ti Bog pomogne jer tesko da ce neko drugi.

Ja ne pljujem brend nego su mi smesni oni koji vriste na njega kao devojcice na Bitlse. Ali ti si suvise lud, bezobrazan i potrosen da bi to shvatio. Posto vidim da vec imas link za Lazu evo ti jos jedan pa ako se nateras da odes, ili te nateraju, mozda ti ima spasa http://goo.gl/5uecE

Adzem ... 06.06.2013. 17:47 #496778

broj poruka: 3797
Samo ga lagano iskuliraj, karikatura od lika.

:: Prvo si me nervirao, a sada kad sam shvatio da si mali psihoticni jadnik, sada mi te zao
:: Neka ti Bog pomogne jer tesko da ce neko drugi
:: Ja ne pljujem brend nego su mi smesni oni koji vriste na njega kao devojcice na Bitlse. Ali ti si suvise lud, bezobrazan i potrosen da bi to shvatio. Posto vidim da vec imas link za Lazu evo ti jos jedan pa ako se nateras da odes, ili te nateraju, mozda ti ima spasa http://goo.gl/5uecE
Zdebeli Re: Re: Re: Re: Re: $$ 06.06.2013. 18:36 #496791

http://www.youtube.com/watch?v=OzX8SQZEMd4

:: e to m je jedina satisfakcija... majke mi :) (osim sto je lep na oko i sto u donjem levom izbija jedno u gornjem levom drugo i gornjem desnom trece i dodjem desnom cetvrto svetlo ne naciljas li oci kako treba da gledaju ravno u centar! :) a sta i oces za 170 evara? da ti pere sudove? pa kupi GORENJE jebaga :
:: Aj zivi bili pa kacim novu temu kad i ako crkne POSTO GA UGASITI VISE NIKAD NECU :) :) bhahahahahaha ima da vrti MILKdrop u Winampu dok ili grafika ne rikne ili on ili napolju ne bude rizicnih 40 stepeni pa mi ga bude zao :) E da primetio sam mnogo zaebanu stvar
:: GLOSSY CHROME DELL INSIGNIA, ko malo ogledalo da imam na njemu, ogledam se u ovom slovu D krivom E i dva slova L :) Jbt vise se iscimali oko LOGO-a na Haubi nego oko Auta... tj uredjaja... kakvi su to kraljevi :D
:: Eto opet, klackalica proradila, cas mi je full cas mi je trul, ma ja sam definitivno za uput pa kod lekara :) :) neko bi bre pevao da ima ovo realno... U zemlji de nema niko za HLEBA I JOGURTA .) eeeeeeee
:: No eto IT strucnjaci smo kakvi god, laici i amateri i profesionalci pa malo da KOLJEMO MISLJENJA I SUPROTSTAVLJAMO STAVOVE..
:: ZAKLJUCAK : ZA JEDNU STOTINU I SEDAMDESET EVROPSKIH NOVCANIH JEDINICA TRENUTNO NE POSTOJI BOLJI IZBOR. KRAJ
:: :: Vidi stvarno ima, ali 24 16:10 (16:9 ne mogu da svarim) košta ~470 e, dok Dell 2412 košta ~210 e. Oba imaju Lg-ov e-IPS. Ne kažem da su u istoj klasi ali opet treba dodati duplo više (plus još dosta) što običnom korisniku kod nas ne pada na pamet, a za te pare može da se uzme ah-IPS nekog drugog proizvođača.
:: :: :: Ima ih, 300, 350e IPS.
:: :: :: :: Neće to skoro kod nas, a i ako ikada dođe 200-300 e će koštati TN modeli
:: :: :: ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647718.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs