Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
dell ultrasharp u2312hm STRIKES BACK
STRANA 2 OD 2
AaAa Jedno pitanje,vezano za monitor 15.07.2013. 10:41 #504720

status: user
broj poruka: 661
Vidim da spominjete cene i kvalitet za dati novac..A ja bi da pitam kakav je ovaj za 19.950din..
Vidim da su karakteristike kao i tvoj Ultrasharp u2312hm,ali jos ima i 3d(+naocare).Mislim da je i to extra ponuda? http://www.emmi.rs/monitor-monitor-23-lg-3d-d2343p-bn-ips-led.11.html?productId=27595

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @ AaAa 15.07.2013. 10:45 #504722

broj poruka: 17098
Nista mu apsolutno ne fali,
jos ako se lozis na 3d sega mega,
extra kupovina.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bobi4ever Znam da su do pre godinu dana 15.07.2013. 10:46 #504723

broj poruka: 4890
LG 3D 23` sa TN panelom bili oko 24k u istoj radnji.
Obzirom da ovaj sto si naveo ima IPS panel za manje novca, deluje kao super kupovina.
Inace 3D kod tih monitora je pasivan, nije aktivan, ali svakako vredi taj novac.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

AaAa Stvarno deluje ok 15.07.2013. 10:52 #504724

broj poruka: 661
@bobi4ever sta mu dodje to `pasivan kod tih monitora`?!
A evo i vidim da bas hvale ovu cinema 3d,vise nego ovaj drugi model konvencionalni 3d

Daum ... 15.07.2013. 11:10 #504726

broj poruka: 12805
Imaj samo na umu jedno, taj monitor verovatno ne podržava 3DVision ili bilo kakvo 3D igranje pošto nigde ne piše da radi na 120hz što je preduslov za 3D igranje.

Verovatno možeš samo filmove da gledaš u 3D-u ali opet i to nije loše s`obzirom da cena nije mnogo veća za taj 3D.

Bobi4ever Re: ... 15.07.2013. 11:36 #504728

Mogu I igre, ima ortak samo sa TN panelom, isto LG.
Konvertuje sliku u 3D rezim I fps deli na pola tj. dva oka.
Ima 7970 I radi mu fino nekih godinu dana vec, samo ga je prvih nekoliko dana bolela glava dok se nije navikao na 3D prikaz dok igra.
To o cemu ti pricas je aktivan 3D rezim, LG I jos neki odavno su razvili pasivnu 3D tehnologiju gde ti ne treba 120Hz monitor ili TV da bi imao 3D prikaz.

:: Imaj samo na umu jedno, taj monitor verovatno ne podržava 3DVision ili bilo kakvo 3D igranje pošto nigde ne piše da radi na 120hz što je preduslov za 3D igranje
::
:: Verovatno možeš samo filmove da gledaš u 3D-u ali opet i to nije loše s`obzirom da cena nije mnogo veća za taj 3D
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
Daum Re: Re: ... 15.07.2013. 11:51 #504731

broj poruka: 12805
Taj TN što ti ortak ima je verovatno na 120fpsa. Svakom oku je potrebno razdvojenih po 60fpsa da bi se flicker minimalizovao i da ne bi bolele oči.

Ne znam kako ovaj monitor to rešava.

:: Mogu I igre, ima ortak samo sa TN panelom, isto LG
:: Konvertuje sliku u 3D rezim I fps deli na pola tj. dva oka
:: Ima 7970 I radi mu fino nekih godinu dana vec, samo ga je prvih nekoliko dana bolela glava dok se nije navikao na 3D prikaz dok igra
:: To o cemu ti pricas je aktivan 3D rezim, LG I jos neki odavno su razvili pasivnu 3D tehnologiju gde ti ne treba 120Hz monitor ili TV da bi imao 3D prikaz
:: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: :: Imaj samo na umu jedno, taj monitor verovatno ne podržava 3DVision ili bilo kakvo 3D igranje pošto nigde ne piše da radi na 120hz što je preduslov za 3D igranje
:: ::
:: :: Verovatno možeš samo filmove da gledaš u 3D-u ali opet i to nije loše s`obzirom da cena nije mnogo veća za taj 3D
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
Bobi4ever 60Hz je monitor Daume 15.07.2013. 12:36 #504747

Postoji razlika izmedju aktivne I pasivne 3D tehnologije.
Nije toliko dobra kao aktivna gde monitor isporucuje 120Hz ali isto tako ne zahteva aktivne naocare sa baterijama. Bukvalno ima opcija da standardnu sliku prebaci u 3D I sa pasivnim naocarima dobijas 3D sliku. Procesljaj malo, imas toga po netu, kapiram ja o cemu ti pises al ti mene ne. :-)

dbqp Re: Ako ti crna nije crna 15.07.2013. 15:32 #504790

broj poruka: 1368
E neko od vas gledao klip? SVI SU BRATE ISTI!!! Daum je lepo reko, mora GLOW da postoji na E-IPS panelu... kraj brate nema sta, isti cu dobiti samo cu dzabe da zajebavam firmu sa kojom saradjujem 5 godina i to jako ... uspesno :D Jbg. I ova dva TN Dell-a (19 i 22) imaju samo takva probijanja pa se ne bunim. Ne postoji savrsen LCD. Svaki probija. Odasvud. Odnekud. Ali probija.

Ovaj moj konkretno zeza uvece u totalnom mraku, kad je soba osvetljena ni ne vidi se glow. Nema razloga za reklamaciju i nisam lud da ga vucaram po kolima i da ga maltretiram i lomatam, jebe mi se za glow iskreno. Samo sam pitao jel moze da se otkloni, ne moze, i kraj.

Dobicu isti ako ne i gori. Tako to obicno bude. Sta ima da ga reklamiram kad sam ga ja licno vadio iz kutije, montirao i tako dalje.

Meni je na 75/75 i Standard, tako mi najvise prija. A glow nek postoji, ima ga kazem ti i na drugim ekranima. Doduse manji je na TN panelu al jbg. Sta ces brate takva je tehnologija i kraj, ja sam prezadovoljan kontrastom, pivotom, podesavanjima gore dole levo desno itd, mozes bukvalno da ga prcas kako zelis, nego reko jbg.

Evo klipa ponovo: http://www.youtube.com/watch?v=uBdnijR9qSA

ZNACI DA SU SVI ISTI.

:: Vec zuto plava, nosi na reklamaciju I pre toga probaj kalibraciju, mozda ti pomogne
:: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
quna Re: Re: RE: dell ultrasharp u2312hm 15.07.2013. 16:38 #504813

broj poruka: 1653
Nije poenta da ti monitor sto vise sija nego da daje sto realniju sliku.

i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

:: pa naravno kad kontrast spustis da nestane taj glow al brate koja je poenta da mi CCFL monitor bude svetliji od E-IPS LED-a
:: jebem li ga... ne nije los primerak, nego s leva je plav s desna je zut i to je to, tako su rasporedjene diode..
:: serem im se u nji
:: :: mali hint za podesavanje
:: :: 1. stavi Brightness na 11
:: :: 2. stavi contrast na 75
:: :: 3. stavi temperaturu boje na 6500
:: :: pogledaj sliku na: http://www.dodaj.rs/f/3M/3c/4PkVOyA3/screenshot015.jp
:: :: (to je screenshot sa mog monitora
:: :: ovi podaci su sa mog monitora - mogu da ti posluze da za kalibraciju krenes od njih
:: :: PS: dan danas koristim na drugoj masini NEC MultiSync 750 (17` CRT) ali na DELL-
:: :: imam bolju crnu boju
:: :: Ne panici, probaj, (poigraj se malo) treba da imas korektnu sliku, ako ne ili tvoj primerak Dell-a ili tvoj vid nisu OK
:: :: Srecno
:: :: gavr
:: :: Beograd
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 Ok 15.07.2013. 16:50 #504816

broj poruka: 17098
Do relativno skoro smo svi blenuli u crt televizore i monitore,
sad ako nije ultra giga mega nesto
kao realne neke boje i sranja granja,
ili ti sta vec, ips led ips ox plazma magma fosfor core,
onda uopste ne valja moitor...

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Generalno razlika.. 15.07.2013. 16:59 #504817

broj poruka: 18472
Izmedju tehnologija panela i te kako postoji..
A ovi sto govori o CRT kako su i dalje neprevazidjeni mi tek nisu jasni tj ocigledno da nisu nikad radili na nekom boljem panelu od TN-a.
A meni je cak i TN bolji od svakog CRT-a ,imao sam profi Sony Trinitron koji je imao sliku stvarno vruhunsku ali kad predjes na pisljivi TN dobijes tecniju i ostriju sliku ..

O MVA,PVA,IPS,PLS matricama da i ne pricam..
Do skoro je IPS bio pojam,sad kad je dostupab siroj narodnoj masi sad ni to ne valja..

A jos jedna stvar i jako bitna,taj IPS i monitor koji kosta cirka 200 i kusur jevreja nije isti kao monitor koji kosta 400-500 eur pocev od tog samog panela preko interfejsa (grafickog procesora) ..

Ljudi i dan danas koriste TN koji je prevazidjena tehnologija pa su zadovoljni..IPS je privilegija imati i daleko naprednija tehnologija sa realisticnijem prikazom..

Pored svega naravno da postoje greske,feleri i sl ali zato i sluzi garancija..
Ne moze se globalizovati da nesto ne valja tek tako!

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647718.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs