Ja sam vam rekao 40e vise po mid range karti i 50e vise po Classified karti, sve djuture. Jel sam vam rekao. Ukupno 30e vise nego da ste platiti shipping i kao da vam je neko prebacio iz Nemacke u stan. Molis boga da se ne crkne??? Zasto, vi kada kupujete hardware vi se pomolite za svoje zivce da ne kidate, ja se pomolim da ne mora da me kosta jos 25e i da sve prodje savrseno, zamenjeno za najmanju sitnicu za koju ce ovde da vas oteraju u pizdu materinu. Situacija je sa elektronikom danas takva da moras na cenu da racunas jos malo u slucaju da te zadesi nesto. Svako plati to drugacije, vi zivcima, ja sa 20e. Ja cekam najvise 15 dana a vi koliko oni hoce, ignorisu zakon, ignorisu, sve, drze i po 50 dana stvar i ne javljaju se, pa vi vidite ko tu i kako bolje prolazi.
Jel sam vam pokazao. Jel karta kosta 79.000 skoro 80.000. Koliko ovde pise...
Koliko izgubite para setajuci od 760 do 7950 i nazad pa na sledeci brand i ostale klase. Koliko izgubite, zivaca, nerava, prodajuci menjajuci, trazeci nebagovite, trazeci koje nisu fabricki preklokovane da budu konkurentne sa EVGA,Jel vise od 6000.Jel znate da postoji i placanje slanja znaci u cenu nije uracunato slanje po svetu. I koliko je to vise.
evo ti moj primer vlajko, ja sam oduvek uzimao samo srednji segment karti, imao sam Gainward, XFX, nVidia, ASUS, uopste nije bitno. Karte sam drzao uglavnom po 2god., samo sto ovu nameravam da zadrzim do isteka garancije, to sam se zarekao. Ne klokujem jer nemam potrebe, niti me interesuje. Nikad mi se u zivotu nije desilo crkavanje, a kad kupujem graficku ne biram prstom pa koja zapadne, vec je dobro odabrana, dakle kvalitetna jaca karta iz srednjeg segmenta. Pozeljno je i da odaberes firmu od koje ces uzeti, tj. uvoznika, ali ne mora ni to.. Ako se ne daj boze nesto desi, direktno nosis kartu u neki deo grada bezbedno na reklamaciju, ne kosta te nista vise od karte za prevoz ili goriva, dobijas novu kartu 99.9% po zakonu i ne vidim razlog da se iznerviras mrvicu, ja se bar nikad zbog toga nisam nervirao, a nisam ni imao razloga, toliko toga sam nosio na reklamaciju i nikad nisam imao problem ni sa jednom firmom, sve se resava ljubaznoscu i strpljenjem, ako si ti krivac za nesto sto sjebes, nece ti to reklamirati niko, pa ni eVGA, nisu ni oni bas mutavi kao sto mislis. Sve je to u tvojoj glavi, odzvanja ti samo eVGA.
:: Ja sam vam rekao 40e vise po mid range karti i 50e vise po Classified karti, sve djuture :: Jel sam vam rekao. Ukupno 30e vise nego da ste platiti shipping i kao da vam je neko prebacio iz Nemacke u stan. :: Molis boga da se ne crkne??? :: Zasto, vi kada kupujete hardware vi se pomolite za svoje zivce da ne kidate, ja se pomolim da ne mora da me kosta jos 25e i da sve prodje savrseno, zamenjeno za najmanju sitnicu za koju ce ovde da vas oteraju u pizdu materinu :: Situacija je sa elektronikom danas takva da moras na cenu da racunas jos malo u slucaju da te zadesi nesto. Svako plati to drugacije, vi zivcima, ja sa 20e. Ja cekam najvise 15 dana a vi koliko oni hoce, ignorisu zakon, ignorisu, sve, drze i po 50 dana stvar i ne javljaju se, pa vi vidite ko tu i kako bolje prolazi :: :: ::
Neka hvala, nema Classified. Ne svidjaju mi se brandovi. Kada uvezu EVGA ako bude dobar distributer vidimo se naravno verovatno svake godine. Onda cu prodavati i menjati svake godine. Do tada cu uzimati na 2-3-4 top segment kada premium cip ne bude isti kao srednja klasa. Kao sada. Ipak je meni bolje tamo na community EVGA gde ljudi hvale njih a ne ovo da slusam kod nas. Nikada sam bolju odluku doneo pre 2 god. Ovo ovde sto se dogadja je tamo nemoguce, preklokovane karte, felericni GIGABYTE, ASUS povucen iz prodaje, kuler lose nalaze, otpakovane karte, ASIC moze da zna prodavac kako hoce, NEKA HVALA DALEKO VAM LEPA KUCA. Ja da bacim skoro 9fps u Crysis 3 ne zelim pa da ne klokujem. Necu odmahj, ali zatrebace to kasnije. Kao sto necu da bacim 2.5pt+ u CINEBENCH od 7.5pt pa da ne klokujem. Kako mislis ako si ti krivac, ako vide nagorelu kartu GIGABYTE ce reci da fizicki ostecena a EVGA da je sama prsla i nece pomenuti klokovanje jel bi dozivela takve napade da to ne bi bilo normalno. Nego ce da zazmuri i da zameni kartu dok ces ovde klokovao je ili ne ostati bez 400-500-600e nebitno. Ili ako pozelis da joj promenis pastu.
Bas je Jacob intervenisao skoro kada pravoslavna ciganija slicna nama nije htela u Rusiji da zameni fizicki ostecenu 780 Classified HydroCooper. Prsla je stara ASUS ploca i sagorela kartu. Ko je kriv ako mene pitate nije ploca ni grafika verovatno nepazljivo rukovanje dok je stavljao pod creva ili ko zna sta omasio slot mozda unutra se dotakli konektori, kada je upalio komp cao zdravo. Kada kazem stara bas je stara bila pre X58 serije. Rusi su nabedili da je on krivac. Dosao je ostavio sliku i Jacob je resio problem. Nije proslo 1-2h. Mogao je da ostane bez 800e kao nista jel je sa vodenim blokom samo da je odabrao MSI ili ASUS ili GIGABYTE. Taj ih vise nece kupiti posle toga. Tako se dobijaju dozivotne musterije za graficke, a EVGA zivi na stalnom okretanju para zato i ima takvu podrsku dok ASUS skladisti pare i povecava bogatstvo i ne sme da se izgubi preko nekog limita. Ne samo da ce on kupiti nego ce najverovatnije i ljudi oko njega koji prave vodene sisteme da predju na to kada vide. i EVGA je zasluzila stvarno, trudi se. Svaka greska je bilo iskljucivo fail ostalih proizvodjaca koji rade za njih neke stvari da ispune njihove stroge zahteve.
izvini ali oni to sve uredno naplacuju sto rade, ne trude se oni za dzabe za svoje miljene drage kupce, nemoj da si bas toliko naivan. Ti u stvari pricas malo iluziono, stalno pominjes kako evga ima dozivotne garancije, a menjas graficke na 2 godine, to je nesto vise od kontradiktornosti.
:: Neka hvala, nema Classified. Ne svidjaju mi se brandovi :: Kada uvezu EVGA ako bude dobar distributer vidimo se naravno verovatno svake godine :: Onda cu prodavati i menjati svake godine. Do tada cu uzimati na 2-3-4 top segment kada premium cip ne bude isti kao srednja klasa. Kao sada :: Ipak je meni bolje tamo na community EVGA gde ljudi hvale njih a ne ovo da slusam kod nas :: Nikada sam bolju odluku doneo pre 2 god :: Ovo ovde sto se dogadja je tamo nemoguce, preklokovane karte, felericni GIGABYTE, ASUS povucen iz prodaje, kuler lose nalaze, otpakovane karte, ASIC moze da zna prodavac kako hoce, NEKA HVALA DALEKO VAM LEPA KUCA :: Ja da bacim skoro 9fps u Crysis 3 ne zelim pa da ne klokujem. Necu odmahj, ali zatrebace to kasnije. Kao sto necu da bacim 2.5pt+ u CINEBENCH od 7.5pt pa da ne klokujem :: Kako mislis ako si ti krivac, ako vide nagorelu kartu GIGABYTE ce reci da fizicki ostecena a EVGA da je sama prsla i nece pomenuti klokovanje jel bi dozivela takve napade da to ne bi bilo normalno. Nego ce da zazmuri i da zameni kartu dok ces ovde klokovao je ili ne ostati bez 400-500-600e nebitno. Ili ako pozelis da joj promenis pastu :: :: Bas je Jacob intervenisao skoro kada pravoslavna ciganija slicna nama nije htela u Rusiji da zameni fizicki ostecenu 780 Classified HydroCooper. Prsla je stara ASUS ploca i sagorela kartu. Ko je kriv ako mene pitate nije ploca ni grafika verovatno nepazljivo rukovanje dok je stavljao pod creva ili ko zna sta omasio slot mozda unutra se dotakli konektori, kada je upalio komp cao zdravo. Kada kazem stara bas je stara bila pre X58 serije. Rusi su nabedili da je on krivac. Dosao je ostavio sliku i Jacob je resio problem. Nije proslo 1-2h. Mogao je da ostane bez 800e kao nista jel je sa vodenim blokom samo da je odabrao MSI ili ASUS ili GIGABYTE. Taj ih vise nece kupiti posle toga :: Tako se dobijaju dozivotne musterije za graficke, a EVGA zivi na stalnom okretanju para zato i ima takvu podrsku dok ASUS skladisti pare i povecava bogatstvo i ne sme da se izgubi preko nekog limita :: Ne samo da ce on kupiti nego ce najverovatnije i ljudi oko njega koji prave vodene sisteme da predju na to kada vide. i EVGA je zasluzila stvarno, trudi se. Svaka greska je bilo iskljucivo fail ostalih proizvodjaca koji rade za njih neke stvari da ispune njihove stroge zahteve. ::
Kupim graficku , recimo , u Nemackoj, neka je i EVGA, i crkne mi nedajboze u Srbiji?
Samo neka mi objasni kako ce to da me kosta manje novca ili zivaca nego da sam bilo sta kupio ovde, i sve uvazavam. Ili to kako ce sve da bude reseno za 15 dana...
Hocu i ja EVGA, Inno3d, Galaxy, Zotac,Colorful,PNY, itd, itd, itd...P*c bato.
Hawk plafon za 760, i lightning ako stigne za 780, a nesto se ne trude kod nas ni njega da uvezu, 780 gaming je top karta i od toga se nista bolje kupiti ne moze...
Bacio sam oko na pakovanje karte jel je otisla u jednu masinu ... Mogu samo da kazem AU ... Sta su napravili svaka im cast..... Asus Evga dobili su domaci majke mi...... Ono kad je uzmes u sake samo sto se neposeces :D
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Kostace te koliko kosta slanje 1.5kg za Nemacku. Ako pricamo za 780 Classified. Eto toliko. Paketi za Nemacku poslati u ponedeljak stizu u cetvrtak najkasnije obicno. Uglavnom najkasnije do ponedeljka sledeceg ce je imati i odmah tu u Nemackoj ustanoviti kvar i iz kancelarije u Nemackoj poslatio novu o njihovom trosku na tvoju adresu.
Prezirem takve stvari kao Noctua kulere i takve karte sa ostrim ivicama koje stvarno mozes da se poseces sa najgorim limom napravljenje bez ukusa totalno. Ono kao da si dao srednjoj skoli u Kineskom selu da crta dizajn. Lightening 780 ce te kostati kao GTX780 Classified uvozni. Nema EVGA vise dozivotnu garanciju, samo sto su ostale stare serije pakovane do 2011. Dozivotna garancija je vezana samo za jednu osobu i ona ne moze da se prenosi, to samo tako funkcionise. Zamisli tu dozivotnu garanciju na hardware koji menja 5 vlasnika. Pa tu bi bilo 50% reklamacija. Samo na osobu koja prva kupi i registruje. Od 2011 zbog lakseg ostvarivanja garancije vazi 3 god Worldwide sa mogucnoscu da za 20-25$ dokupis 10 god garancije i to vazi onda i ako prodas nekome posle. Bilo je mnogo prituzbi da se omoguci da ljudi koji prodaju stvar ne moraju vise da posreduju oko ostvarivanja garancije. Pa da je automatska puska pa bi se razglavila da se seta od vlasnika do vlasnika to bi vecno vazilo znaci...sve mladjem da prodaju, nasledjivali bi je i menjali za 10 god za najnovije za dzabe...To su ljudi trazili tako posto im vise od 10 god ne znaci nista a vise im znaci da mogu da prodaju i ne jure se posle sa onim kome su prodali ako treba nesto. Nebitno je ja kada menjam nesto, ja znam da mi se desavalo da mi crkne nesto sto da je u 5 god garanciji bilo bi zamenjeno i da se desilo da recimo da sam izabrao EVGA davno da bi imao novo ali posto nisam nemam. Tako da vise necu misliti o takvim situacijama kada ja kupujem nesto. Ako kupujem grafiku ili nesto gledacu na 3 god, za ploce za Intel Extreme cu da doplatim a za napajanja odmah se dobija 10 god. Najbitnije su mi garancije za maticne ploce. Posto od sada rekao sam necu vise menjati komp na 2-3 nego Extreme sa vise jezgra na 4-5. Grafike mi treba 3 god garancija i to je OK, ali za maticne je bolje ako moze vise, jel ce se zadrzavati vise od 3 god kod mene. Tako od sada idem maticna i procesor ce da vidi promene dva kruga graficke a ne platforma svake godinu dve mainstream sa poboljsanjima koja bi i za graficke karte bila smesna i koja su manja nego da 780 Classified vs 780 Classified klokovana. To je recimo Sandy Bridge> Ivy Bridge>Haswell.
ASUS ima najbolje pakovan hardware ali ruzan dezen sto se tice dizajna i otpakovan i ostavlja razne mogucnosti. Mada ja najvise volim one velike kutije kao sto je EVGA Titan ili 590 Classified. Crne ogromne sa slovima samo u sredini sa nazivom serije. Bas izgledaju onako ozbiljno... Ovakvi paketi...
To je prema MSI avioncicima i oni ASUS konjanicima premija.
ILI VIDI OVA EVOOOOO JEEEEE. SADA CU OPET DOBITI NERVNI NAPAD!!! NIKADA JE NECU PREBOLETI. ZNACI KUNEM SE DA JE POSLE 780 CLASSIFIED NADJEM DA CU JE DRZATI 6 MESECI U KOMPU I NA NJOJ SE IGRATI. POGLEDAJTE KAKAV JE TO WAU EFEKAT TAJ HARDWARE, KO TO NE VIDI TAJ JE STVARNO ZA JASLICE I CIGRE I SARENIS. POGLEDAJTE JE, NAJBOLJA KARTA IKADA NAPRAVLJENA, NAJIZDRZLJIVIJA KARTA IKADA NAPRAVLJENA, TAKVA DA IDE POD LN2 I DA IZDRZI 1.7-1.8-1.9V Kolicki je ovaj nas Fermi prema njoj. Dao bi 300e onom liku da je imao nju na prodaju. Bez razmisljanja. To je entuzijazam a ne kada ti neko kaze, za te pare mozes naci 7950 koji je 10% jaci nov.
Procitao sam samo prvi pasus tvoje sage, za ostalo nemam snage ni volje, ali ti bas volis da pricas o necemu sto nikad nisi ni imao niti radio, a sve to pises kao da si sve licno posedovao i nalazio se u tim situacijama.
Pricas o gtx 780 Classified i nekim garancijama i servisima u Nemackoj. Kartu nikada nisi imao, niti ces, a taj servis nadam se da ti nece trebati ako stvarno abavis tu kartu, ali o njemu i svemu tome pricas kao da si vec slao nesto iz Srbije i kao da je sve to samo opisano tvoje licno iskustvo.
Ti mozes da pricas koje hoces gluposti, isto ste pricali i za plocu i za procesor i za H100. Ali nema veze, posle ste cutali kao sto cete i posrali se sebi u usta i pravili da nikada niste rekli tako nesto. To nije bitno. Bitno je da govorim o stvarima koje su realne i kako se rade. To sto ste vi zaglavljeni ovde, ne znaci da neko drugi nece pre da plati 20-25e nego da se zajebava sa nasim servisima. Dovoljno mi je sto citam sta vam se desava imate 10 puta vise problema nego 400 miliona ljudi u USA tako mali i nikakvi. Ima onih koji su tome rekli zbogom i rado cu vam pokazati sta se radi i kako i brojacemo sami dane. Ja da mi se desi tako nesto ocekivao bi da za 15 dana radnih plus neradne dane plus ili minus 5 se sve zavrsi. Slao sam za druge, pakete znam kako ide. Ako vise volite servisere nase OK. Meni je muka samo drugima sta se desava a ne sebe da zamislim tu. Ja ne pricam o izgledu marsovaca nego o necemu sto je realnost i kako radi brand sa najboljom podrskom na svetu. Njima da prepisujete ono sto rade drugi ovde ne mozete. Takve stvari se ne desavaju. Prvo i osnosvno sto ne znate je da vam je drzava kriminalac i bitanga i da se sve zasniva na tome i zbog toga a narod placa grehe i odluke malog broja ljudi umesto da izbije gradjanski rat.
Ma da, sad odjednom si narucivao gtx 780 i slicno ALI za druge ko zna koliko komada i ko zna koliko si svega i svacega ti licno slao ALI za druge u Nemacku na servis/garanciju...
Da da...
Ali eto sebi nista bas nisi uzeo niti ikada imao problema sa garancijom.
Uopste nisam slao EVGA stvari nego desete koje nisu radile skroz. Nema veze sa njima, nego sa slanjem koje mi je 5 puta manji problem nego jurnjava sa prodavcima i objasnjavanje o cemu se radi i gledanja sta ima na stanju sta ce da mi ponude. I nije za Nemacku nego za Holandiju ali je isto. Lepo zaobidjem preprodavce samo i direktno imam posla sa proizvodjacem i gotovo. Nema ko da se mesa i da gleda svoj interese pa moj kako to radi najneposteniji narod Evrope.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
Ok vazi nek je tako, zasto onda sve silne linkove sto postavljas sa interneta i spamujes svaki dan sa tonom novih i novih tema, zasto to sve ne narucujes sebi licno i zasto to sve nije vec kod tebe u kompjuteru onda?!
ne znam da li je moguce, verovatno kod ASUS-a moze, direktna reklamacija, kao sto sam uspesno uradio sa Logitech-om kupljenim u Vip House.
:: Uopste nisam slao EVGA stvari nego desete koje nisu radile skroz :: Nema veze sa njima, nego sa slanjem koje mi je 5 puta manji problem nego jurnjava sa prodavcima i objasnjavanje o cemu se radi i gledanja sta ima na stanju sta ce da mi ponude :: I nije za Nemacku nego za Holandiju ali je isto. Lepo zaobidjem preprodavce samo i direktno imam posla sa proizvodjacem i gotovo. Nema ko da se mesa i da gleda svoj interese pa moj kako to radi najneposteniji narod Evrope :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Do not settle for second best.. :: :: EVGA IS #1 :: ::
Sta sve sto nije, sta mi treba sada sem graficke. Nista. Sad ce i graficka imacemo 2, jedna kod mene, druga u burazerovom kompu. A sta drugo da narucim sada, procesor, plocu, ne treba mi to imam.
Sada nema nista trenutno sto bi ja hteo da imam toliko da bi placao uopste i da mi je Newegg na terazijama i 20% popusta. Prvo sto mi treba ce tek kada se pojavi DDR4. Jedino sto cu tastaturu jos naruciti iz inostranstva CORSAIR. Nista drugo mi ne treba, malo jos da izdrndam ovu moju i uzecu drugu. Inace meni bas nista ne treba sada drugo. Moze kod vecine direktna reklamacija problem je odnos njih prema kupcu. Tu prvo ide dosta natezanja, vidite da pisu ljudi ASUSu da ih ignorisu totalno poneke kada treba da im se zameni nesto.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
Ne treba mi sada DDR4, ali ce mi za godinu ipo dana trebati zato sto ce biti nov i zato sto novi Extreme procesor nece moci da koristi DDR3 a kostace isto kao ovaj Extreme sada koji koristi DDR3 i ploce ce biti bolje, novi socket LGA2011-3. A taman ce proci jos malo vremena da koristim jos ovo da ne menjam tako rano.
Za mene su neophodni kada pravim upgrade za nardne 4 god posle toga da bude tek izasla Intelova arhitektura sa 6+ jezgra, Quad Channel, DDR4, PCIe 3.0 Interface.
Vidim ja da medj vama nema 2m zdrave vene. Kome je koja firma najbolja to je individualno i nije podlozno diskusiji. Svako je imao razlicito iskustvo, u najbolju ruku slicno sa serviserima ili prodavcima. Nikada nisam imao slucaj da se sretnem/razgovaram sa serviserom, jer sam iz Smedereva, vec samo sa lokalnim prodavcima i ako su oni dobri sa servisom poslace vam novu graficku za 5 dana, kao sto se desilo meni sa mojom Asus gtx560ti kartom koja je crkla nakon 3meseca davne 2011god. A moj drugar je kod istog prodavca reklamirao monitor i nakon 45 dana trazio je da mu ovaj vrati pare umesto da mu srede monitor, takodje Asusov. Ja i dalje mogu da kazem da je Asus za mene NAJACA firma na pc trzistu i sire. Zato prestanite da s*rete i ovaj forum bi trebao da menja pravila da svaka osoba koja se ponasa i reaguje kao nezrela i nepunoletna nema prava da se registruje bez obzira na svoje godine koje je sprc*la u dupe sedeci za kompjuterom ili gde vec. Hvala na razumevanju i zivite zdrav zivot.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647718. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.