Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Asus gtx770 OC ili MSI gtx770 Lightning
STRANA 2 OD 2
imarkovic >> 11.08.2013. 11:15 #508447

status: user
broj poruka: 19083
najveca novost, pobegne nisan sa AMD-om, a sa nVidia-om nacilja u zenicu oka njegovog
[ http://www.youtube.com/watch?v=SVLdXeQmEsc ]

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ENVIDIA ... 11.08.2013. 13:11 #508459

broj poruka: 562
Nije to problem sa ciljanjem, to se desava i dok vodis igraca nekada imas utisak kao da copa kao da slika zastane a kao da se kretala ceo taj delic momenta dok je stajala i nastavi odjednom kao da se nista nije desilo a ti primetis to zastajkivanje.
To je karakteristika AMDa. To im je glavna osobina.
I plus kao sto recimo nikada ne bi kupio Haswell zbog svega sto je uradio Intel tako treba nagraditi NVIDIA za ovaj pomak koji je dala sa GK110. Kada je shvatila da je precenila kartu i kada je dala njene performance za 300e manje. GTX780 dobri modeli lako presisavaju Titan neki tako da Titan samo negde dominira a negde cak ni klokovan je slabiji od klokovan GTX780.
Za to ih treba nagraditi stvarno. Posle ovoga ce da sledi 2 godine zezanja malih poboljsanja, revizija. Kao sto je sada GTX770 samo revizija GTX680 jaca i novija od obicnih modela GTX680 ne nekih nabudzenih a GTX780 je ipak taj mocni GK110 cip koji vredi imati stvarno. To je ono hardware koji se pojavi u 5-7 god koji vredi imati.
Sada su nam dali za 659$ i 699$ cip koji je za pamcenje koji ce ostati poznat i dobro kao nijedan pre toga i koji vredi imati stvarno.
Cim su ga najavili u varijatni koja mi treba ja sam znao da to uzimam i nista drugo.
Naravno bio sam razocaran kada su svi proizvodjaci izbacili kartu koja mi se ne svidja koja lici na GTX690, i ista kao Titan. Zato treba paziti ne uzimati GK110 obican model na 863MHz koji se greje na 80-85C sada u igrama, sta ce biti za 2 god boga pitaj a kada se zna da neki rade na 993MHz na 65C a klokuju se kao ludi preko toga. Onda to vredi platiti i 100e vise.

phoboskv hmmm 21.08.2013. 11:35 #509981

broj poruka: 940
Dodjoh sa mora, pa vidim da je skocila cena lightnunga za 3-4k din. Majku im...

Vidim da sad imaju i gigabyte model sa 4gb vram, skuplji 2-3k od munje.
Da li mi je 2gb dovoljno za 1920x1200?

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

Blueberry Nase trziste je zamrlo, kao i svakog leta... 21.08.2013. 11:43 #509983

broj poruka: 1272

Nista se ne uvozi, ceka se jesen, a ovo sto se ima, dizu se cene pomalo svakodnevno...narocito rama koji je nabavljan u proseku za 30 evra 2x4GB DDR3, a sada se nama prodaje za 60+...
DmasteRNo1 Za sada bi trebalo bi da jeste 21.08.2013. 11:43 #509984

broj poruka: 6108
ali ko će ih znati da li će narednih godina početi da se proseravaju pa da video igre gutaju 3-4GB.

http://www.youtube.com/watch?v=uPzMWU8ZUXU http://www.youtube.com/watch?v=TUc3WXCzAbE http://www.youtube.com/watch?v=5e2ATpV5IKA

darcilo Re: Za sada bi trebalo bi da jeste 21.08.2013. 11:53 #509985

broj poruka: 689
+1 za Edguy-a!
ENVIDIA ... 27.08.2013. 09:03 #510837

Ja moram da platim carinu na EVGA GTX780 Classified.
Poslala mi je poruku juce cena na Skype iz Amerike jel kracu nazad i sta da rade.
Da li da prijave ili ne a rekla je da postoji mogucnost da joj uzmu zadrze na carini pa da ja moram da uplacujem pare preko ziro racuna ili da joj odmah naplate kazno znatno vecu.

Ja sam rekao da prijavi. Sta da radim, jbg.
Sta mislite vi???
Ne mislim na njihovu nego na nasu carinu.
Tehnicki uredjaj je ima cenu pa sta mi bog da.
Nadam se do 150e. A necu se iznenaditi i da bude 200-250.

Jbt bog, a moj drug poslao X-Areni da pita za 780 Classified on hoce dve.
Rekli mu 740e komad za 7-14 dana u Bgd.
Znaci meni je rekao ko moze da mu donese dva komada da casti 100e ukupno ali pod uslovom da plati officijalnu cenu. Odmah 50e po karti onome ko obezbedi ovde ali bez carine. Ja kazem ne mogu ni za sebe bez carine i on pitao te ljude posle. Znaci ako bi platio 1350-1400e za dve koliko je cena on bi dao 1500e tome ko bi obezbedio i nece druge dve ni tri za te pare samo Classy. A ima AMD hoce tek da predje na Intel. Koji ce to biti bottleneck mogu misliti.
Zarazio sam ih, kada sam ja presao na EVGA, neki su pitali A koja je ovo marka nismo je primetili ovde... xexe. Ja kazem ni necete.

Eto ispasce mi skuplje nego da sam narucio odavde. A zeni sam toj ispricao da se ta serija ne pojavljuje ovde uopste i da ce mozda doci za godinu dana tek i kostati preko 1000e da bi onda donosila.

Covece 1500e lik ce dati za dve graficke karte.
A dobro bar je dve zamislite das za jednu ono ne znam ARES II.
Koji li je filing ljudima kada otvara kutiju sa malo elektronike koja kosta 15 novcanica od po 100e.

Pa da eto dajem primer EMMI recimo ili neka druga firma ajde da ne racunam GIGATRON oni su sada samo za notebook racunare oni nemaju nista vise ne lice na prodavnicu hardwara ali neka tako radnja da ljudi znaju da je to recimo radnja koja dobavlja robu.
I sada ja ono kada sam zvao PIN ne bi slao pare posle u USA nego bi ja i taj lik koji hoce dve karte i jos neko bilo bi nas sigurno da radnja dobavlja mesecima ili godinama tako i onda oni preko Casekinga nabave. Tamo je cena EVGA 780 Classified 660e, 770 ACX ne znam koliko da je recimo 400, svako bi od nas dao po 50e vise oni samo da donesu robu.
Znaci nista ih ne vezuje ni garancija ni nista, obrnuo si kes, ne mislis da li ces morati da dajes drugu naredne 3 god. Mi sve resavamo sa Nemackom predstavnistvom i lepo.
Ali ne radnje zive u nadi da ce ljudi ovde odustati i zato ja kazem nikada se nisam bolje osecao nego kada sam dao tih 700$. U tom trenutku ja sam znao da su bar sto se tice mene kaznjeni za los izbor a ne nagradjeni i to cu raditi uvek.

EMMI je mogao da je znao pre 2 meseca da obrne 1000-2000-3000e samo na EVGA kartama sa casekinga I CORSAIR kucistima, memorijama, tastaturama mehanickim, misevima. Znaci samo da je okrenuo Caseking dogovorio se i stavio na njihovom sajtu cenu. Kao i obicno njih kada zoves to ima za nedelju dana tako da bi ljudi sacekali i ovo, nakupilo bi se i zdravo. Ali nemaju Srbi filing za zaradu. Nemac bi ti iskopao ono sto zelis i stavio na noge. Kod nas za njih rade mravi koji ubedjuju druge da Srbija ima najbolji hardware a USA pliva u EVGA djubretu i muce sami sebe a nemaju ASUS da naruce da budu srecni kao mi.
Blueberry Emmi cuti i slusa... 27.08.2013. 13:16 #510859

broj poruka: 1272
Kako Veliki Brat kaze...

Zasto da kupis G.Skill po realnoj ceni, kad po toj ceni mozes (citaj - MORAS) da kupis Kingston?

Zasto da kupis Inno3d graficku u hibridnom izdanju, kad mozes (citaj - MORAS) da kupis referentnu kartu za iste novce?

Zasto da sklopis masinu po izboru, kad za iste novce mozes (citaj - MORAS) da kupis sta ti se servira? Hoces EVGA stvar od 300 evra koja nabavno kosta 200 eura? Ne moze. Moras kupiti ono sto je sleperima i avionima uvezeno na ultra rasprodaji za 100 ili manje eura da bi se prodalo za tih 300 eura.

Zasto da ti se reklamacije resavaju u roku od 3 dana, kad mogu za 45, a za to vreme da se `odlozno` sluze tvojim novcem kao kreditom (zbirno, nakupi se lepa sumica). Zar nije tako bolje?

Zasto da imas ikakvog izbora? Pa opste je misljenje da mi kao narod kad imamo slobodu izbora ne znamo sta sa njom da radimo, i onda nam ju je diktatorski najbolje oduzeti. Sto se uopste bunimo kad , eto, pojma nemamo?

Hocemo trziste? Super, samo mora neko nov da postane uvoznik, da ne juri zaradu preko noci i da ga je bar malo briga za zelje i potrebe kupaca. Takav se nece ne skoro, vec nikad kod nas pojaviti...Cak i da iko ima takve namere, nece mu ostati novca da se izbori sa domacom `konkurencijom`. Vrzino kolo...
ENVIDIA ... 27.08.2013. 15:10 #510872

Ne cimao sam se za dzabe, mogao sam imati kartu ovako zena nije videla sina nekoliko godina svakih ide da ga vidi ja pitam kada se vracate, kada se vracate...kada se vracate i sada cu platiti carinu. Rekao sam da odmah prijavi paa sta odluce.
Da ne bude sta je ovo...Jel znate da se ovo carini. Mora da prodje carinu, itd. Zasto niste prijavili. Realno u nemackoj kosta 669e ovde ce decko da poruci za 740e.
Jebiga razlika nije mala. Znaci na jednom artiklu skoro 100e ali ko voli nek izvoli.
Vecina evropljana placa tacno 700 plus oko 15-20e postarinu.

Ne znam moram da kazem da ce od nas nekih entuzijasta konstantno godina za godinu gubiti pare na skupom hardware, 780 ice se ne prodaju lako.
A pazite koliko ljudi se pojavilo da prodaje EVGA stock kod nas.
Koliko ih jos ima razne stp ne prodaje. Vecinom svi nabavljaju referentne ovde bi kupili ACX.

Jbg kada shvate da ima nas kojima smo opredeljeni za nesto i ne znaci nam reklama nista druga. Iskreno nekada citam i EVGA marketing, meni to tako glupo zvuci pazi koji sam njihov fan. Zamislite kako mi onda zvuci kada neko pokusava da mi zavije pricu za 770DirectCU ili Lightening. Konkretno to se ne desava sada ali se desavalo u proslosti i desavalo bi se.

Pa pogledajte kako samo ljudi koji daju sve pare na ASUS i MSI kako ih loze kada se pojavi nova serija kada kupujete ovo, ono...
Mene ne, jel se od mene ne zeli slucajno neko da vidi jel postoji sansa da se raspita gde da nadje, a to nije dobro.

Ali sada su otisle vec stvari daleko jel je izbor toliko ocajan pa i oni koji su mogli da zive na MSI i GIGABYTE entuzijazmu do kraja zivota samo na te dve firme ako trebe su i sami osetili koliko te ovo u stvari tera samo da drzis pare u dzepu. Narod ne moze da kupi ni tastature dobre koje hoce metalne aluminiumske mehanicke, ne moze da nadje kucista, ventilatore.
Dajem primer sebe, da li cu kupiti tastaturu, ne verujem da cu skoro.
Ali da sam sada u Hrvatskoj kupio bi danas tastaturu i misa cifra 170e.

Sto se tice domace konkurencije znam da ja kada bi imao radnju da bi se lako izborio sa njima jel bi izgledali jadno ili bi morali za mesec dana da naprave takve ugovore kakve nikada nisu imali.
Kakva meni konkurencija moze da bude GIGATRON ako bi ja imao sve od CORSAIR,
Lian-Li, EVGA, NVIDIA referentna, Intel, i posebno cenovnik za hardware koji bi za 7-12 dana bi kupcima na vratima ako su neke stvari skupe pa da ne narucujem mnogo. Naravno i opremu za vodeno hladnjenje, itd. Uvek bi svako mogao da udje i da za 200e kupi najbolje sto moze da se nadje za te pare od custom vodenog hladnjena ili poruci.
To bi bilo prve godine, posle bi narucivali i Crno Gorci i Kosovo i Republika Srpska.
Mogao bi da mi budu konkurencija u fotoaparatima, notebookovima i tabletima i nicemu vise samo sto to ne bi ni prodavao.
Ako treba prvo bi sklopio ugovor ne direktno sa CORSAIR nego sa njihovim najboljim nekim partnerom, kada bi oni proculi da je saranja dobra ostvario bi se bolji ugovor.
Niko ne bi bio privilegovan, kao Newegg. Nema Zlatni Partner, nema favorizacije.
Favorizacija na ROG Forum pa dokle hoce.
Amazon se ne hvali radim sa ovima a ove nista. Ne svi su jednaki.

Gonjavac Gigant 27.08.2013. 15:33 #510879

broj poruka: 573
Haahhahahaaha oplaka lik si!!!!!!
DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @Wlada 27.08.2013. 15:45 #510882

broj poruka: 17098
Ti svarno mislis da neko cita ove tvoje kilometarske nebulozne postove?!

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ENVIDIA ... 27.08.2013. 19:01 #510892

Citace ce onaj ko ce zeleti da proda karte od 600-700e,
ti ih ne prodajes pa ne moras da citas. Niti kupujes niti biras.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647718.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs