moja gtx 580 trazi jos 1x8 pin i 1 x 6 pin... Dakle u teoriji,moja moze eventualno 75w vise od tvoje da povuce, ako gresim neka me ne ko ispravi...
Da po testovima pise,full load 250w...
Prva stvar,da meni jeste komp upaljen po ceo dan,uglavnom dosta slusam muziku, slabo se igram, dakle, 1h-2h kad mi se igra, pri tom , svaku igricu mogu da poteram sa maks detaljima, ali naravno,to onda nije 60fps, tako da osim u cs-u gde iskljucim vsync, u svim ostalim situacijama ga palim,ako je potrebnom pogasim koju opciju,recimo u metrou,iskljucim ssaa,i imam 60 fps i iskoriscenje grafike nikada nije 99%, sto znaci,ona nikad nije iskoriscena,isforsirana do kraja,vec to varira...
Tako da to o potrosnji mi nikada nije bilo na pameti,niti problem, pa kao sto rekose, fx 8350 trosi ko moja karta...250w za graficku u ful load,neki maksimum koji ce dati je po meni nista...
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Ljudi jel izbacio AMD drivere??? Nesto cutite ja dok sam imao AMD bili su oni 13.4. Izgleda da ce i Maxwell izaci a oni ce jos raditi od zimus, od Marta zimsku jaknu sam nosio kada su izasli evo vec ce jesen polako se peku paprike za ajvar oni jos isti driver imaju.
Idi negde na gradiliste zamoli nekoga ko dize onu dasku na lagerima da upali viljuskara i podigne jedan kubik daske, a ti stani ispod nek te opali kako treba.... malo je tebi jedna daska treba tebi kubik.
Ko hoce da mi pozajmi fotoaparat dobar za koji dan. Hocu da se pohvalim drugarima na community... Ali da je dobra rezolucija. Da pokazem slike pa da zamolim da mi neko posalje backplate...
:: Ko hoce da mi pozajmi fotoaparat dobar za koji dan :: Hocu da se pohvalim drugarima na community.. :: Ali da je dobra rezolucija. :: Da pokazem slike pa da zamolim da mi neko posalje backplate.. :: :: ::
Znam zato sto ste sebicni i zato sto nece biti ASUS i MSI. Ali naci cu ga ja vec. EVGA ce biti jasno da Zapadni Balkan ima fanove koji odolevaju zuitima. Bitno da ce me backplate cekati u kutiji sa 1000 P2 Platinum. Ovaj put me je PIN zajebao nadao sam se da cu je imati pre EVGA Europe i spremio kes i zvao ih. Ali nema veze...Bitno je koristiti je naredne 2-3 godine.
Imarkovic je uvek bio uzoran user i kulturan i odmeren covek. I ako realno smaras sa eVGA i Corsair u odnosu na druge uvek je lepo sa tobom razgovarao. Mozda ako ga zamolis da ti ucini uslugu da dodje da ti on slika,on ima profi aparat..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Da, on verovatno ima dobar aparat, ali Sky i ti imas, secam se da si se svojevremeno hvalio aparatom, neki DSLR....
EDIT: @ENVIDIA Cek bre, pa jel ti uzimas bese EVGA GTX780??? Auuuu! Cuo sam da te karte imaju neki problem, barem citam ovih dana po forumima, dal sa driverima ili sta li vec, ne znam da li si video ti to?
Kako to vec ide godine te savladale pa em sto ne pmatis dobro jos i brljas :)
Nikad nisam imao DSLR,imao sam klasican Sony koji je pravio odlicne slike ali je na moru doziveo kupanje i od tad nisam kupovao aparat. I ja zovem imarkovica kad mi treba da napravim neke bolje slike,ovako koristim SGS2.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Video - prvi problem,izuzetno uzak spektar snimanja, i video izgleda kao da je zumiran,takodje , ima problema sa fokusom, pa ako se snima na daljinu pa na blizinu naizmenicno fokus ume da probrljavi i sve je mutno,i ne vidi se nista....
Slikanje - kamera pokusava da napravi sto siri Field of View, pa zato,usere i skuplja,na slici ispadnes daleko uzi nego sto jesi...
Najtuznije,imao sam davno s2,to isto se nastavlja na GS3, s4... Imam staru dobru omniu HD,sa 8.1 mpx,koja pati od istih bolesti, naravno video ne pati od tolikih za divno cudo....
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Ma kakav telefon, treba mi aparat normalan. Ne trazim slike kao u casopisu ali jasne koje moze samo kamera da ostvari.
Da 780, ona koja je najvise klokovana na vazduhu i kojom su najvise odusevljeni u zapadnoj Evropi i USA. Tu trebam da slikam. Jel su ih ove godine nikada bolje napravili. I posle kasnije jos koja slika kada je otvorim da stavim backplate i da promenim pastu.
Vi kupite onda te sto ne prave probleme pa cete imati bolje. Meni je i EVGA Classified dobra.
To sto ti pricas ja nisam doziveo. HD snimak je dobar dok su slike solidne.. Sto se tice fotografija na telefonu tu je Sony uvek prednjacio,kakva crna Nokia.
Naravno, nije problem da dodjem i fotkam sta treba.. ali pozajmljivanje je `out of the question`
:: Imarkovic je uvek bio uzoran user i kulturan i odmeren covek :: I ako realno smaras sa eVGA i Corsair u odnosu na druge uvek je lepo sa tobom razgovarao :: Mozda ako ga zamolis da ti ucini uslugu da dodje da ti on slika,on ima profi aparat. :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Pa pozvacu onda tebe da ti slikas to. Ostavicu ti poruku ovde jel ja nisam bas vican sa fotoaparatima. Nikada me nije privlacilo da slikam nista ni kada sam isao negde ni nista. Mozda cu ja samo da probam zavisno iz kog ugla da nadjem da se slika. U kuci nemam ni jedan srafciger koji moze da otvori graficke karte. Ludilo. Ja kada pomislim kada ljudi dobiju nesto da bi slikali pa kada namestaju to sve, znaci mene uhvati muka toliko da ne mogu da ti opisem. Oni naprave citavu galeriju u kuci sa postavkom za hardware gde da stoji tacno pod odredjenim svetlom. Ma bezi bre.
pa dobro, to nekog ispunjava, fotografisanje.. ne brini, ponecu i screwdriver
:: Pa pozvacu onda tebe da ti slikas to :: Ostavicu ti poruku ovde jel ja nisam bas vican sa fotoaparatima :: Nikada me nije privlacilo da slikam nista ni kada sam isao negde ni nista :: Mozda cu ja samo da probam zavisno iz kog ugla da nadjem da se slika. :: U kuci nemam ni jedan srafciger koji moze da otvori graficke karte. Ludilo :: Ja kada pomislim kada ljudi dobiju nesto da bi slikali pa kada namestaju to sve, znaci mene uhvati muka toliko da ne mogu da ti opisem. Oni naprave citavu galeriju u kuci sa postavkom za hardware gde da stoji tacno pod odredjenim svetlom. Ma bezi bre :: :: :: ::
Nece srafciger trebati odmah nisam platio to metalno sranje backplate i napisao da donesu. To kasnije cemo da je otvorimo i stavimo Noctua NT-H1 pastu i slikamo PCB i cooler. To bi trebalo ovako da je...
@imarkovic Kad budes isao kod Vlade ponesi pancir :))))
Jel se pasta na graficki cip nanosi samo na jednu tacku ili se onako premaze preko cipa. cela. Posto ja mrzim to mackanje paste po procesoru. Stavim kao malo zrno pirinca mrvu deblje i to je to. Nesto mi ne izgleda bas da se ovde stavlja tako malo paste i samo na sredinu. Kod nas bre nistaa nema da se kupi. Nema ni one termalne trake da se kupe sto iseces parcice koliko ti treba... Nista bre.
Pozvao ja lika pre koju nedelju reko dodji ako hoces da prisustvujes prvi put otvaranju nove grafike, kupio si ih brdo ali ovo nisi doziveo. On dosao pa cuti pa gleda...Da znas da si u pravu...Pa uzeo i kaze evo vrati je u celofan i vraca je i zatvara onako kako je bila i vrati je i kaze E ovako daju nama sada i to je kao novo napisu garanciju kao to je to. I tek ce mamu mu jebem stvarno, odmah vidis da su je uvili spakovali i ti je otvorio... Moracu i ja da predjem na njih... Ali to je vise rekao ovako iz zezanja nego sto ce sada on stvarno da juri samo njih. Pretpostavljam da nece ali je rekao Mamu jebem mogao bi ja da uzmem narednu njihovu.
A mi mogli da napumpamo klok koji nam se ucino najveci na netu kao vidi neko uspeo ajde bas da probamo odmah ta podesavanja zviz voltaza, zviz klok, Ops pojavile se artefakti, ne moze ne klokuje se dobro, vrati je u kutiji i oni vise ni ne znaju da li bi ti artefakti ostali ili ne i sta bi bilo. Sta mozda upadne jedna koja ih stavi u Hall of Fame. Mada to ne ide vise tako, dosta testova je prevara i fake, zezanje sa driverima, kradja drugih testova. Cesto i se tacno zna seriski broj koji je bolji i karte te serije mogu vise nego, druge.Ko je ima druga dva tri seriska broja nema teoretske sanse da stigne ove bolje. Jednostavno daju rezultat out of box kao da je nova serija karata. Dosta ih ode otislo u Classified karte ali nisu sve takve. Oni pokusaju da istraze to da vide sta i kako da odaberu cipove testiraju klok koji je sigurica i koji ima mesta za klokovanje da se musterije ne bune da Classified radi samo na fabrickom OC a i da bude dosta vec fabrickog. danas svaki GK110 spremljen za GTX780 moze 1150-1200. Fabricki zavisi koliko proizvodjac hoce da stavi ali za tu cifru bi mogli svi sa dobrim hladjenjem da daju garanciju su mizernim brojem koje ne mogu toliko. Ali je bitno ko provali i koja serija moze da se klokuje posle redovno preko nekog kloka kao sto je za Classified skoro uvek preko 1300MHz stabilno postaviti.
na koju graficku, AMD ili nV? Ako je AMD, posto obicno nema IHS, vodi racuna da ne naneses previse pa da se izlije sa strane, to kad se desi ne smes posle da ocistis.. a kod nVidia posto je veliki IHS preko celog cpu-a, nije dovoljna tackica, vec recimo 2-3 tanke linije (paste).
@sky, full metal jacket
PS @EN otkricu ti jednu tajnu, nasi dragi trgovci takodje znaju da uviju u celofan i to vrlo efikasno, ne bih sad da otkrivam, ali cisto da se zna
:: Jel se pasta na graficki cip nanosi samo na jednu tacku ili se onako premaze preko cipa :: cela. Posto ja mrzim to mackanje paste po procesoru. Stavim kao malo zrno pirinca mrvu deblje i to je to :: Nesto mi ne izgleda bas da se ovde stavlja tako malo paste i samo na sredinu :: Kod nas bre nistaa nema da se kupi. Nema ni one termalne trake da se kupe sto iseces parcice koliko ti treba... Nista bre :: ::
Ne prilazi blizu eVGA i ne diraj kartu nikako da ne ostanu otisci prstiju,znas da je Vlada na to alergican. Ponesi antistaticke rukavice :)
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647718. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.