Sve isto to si pricao za asus, ali bukvalno isto. Imas neki psihicki problem koji se manifestuje uvek isto, moras nesto da velicas po svaku cenu a da sve drugo omalovazavas.
Nisam strucnjak psihijatr i slicno ali ovo svako ko je procitao par tvojih postova od ranije sto se tice asusa i sad za evga, sve mu je jasno...
Mislis ASUS je ostao nepromenjeno los. Mogao si da to kazes. Ne moze nikada da ostane isto novi momenti se uvek desavaju, puna ih je Srbija samo trebate da prestanete da cutite i da ignorisete ili se pravite da je to normalno ili tek tako... Nema sta tu mnogo da se doda coveku koji misli da je isto kod ASUS I EVGA sem BAD i GOOD.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
Mislim nebitno je za vas ionako ste na istom ali bar budite svesni kome dajete pare, jednoj uigranoj manipulativnoj masini ... Pogledajte samo da li se secate ikada za zadnji 5-7 god da je neki tekst na nasem forumu kritikovao neki ASUS proizvod. Nesto. Od ocitih krseva koje su otkrivali nesrecni kupci tek kada su ispusili za garanciju i mana koje bi provalio laik na testiranju do velicanja sitnica koje nisu potrebne 1% ljudi. Kada je neka greska u necemu njihova kritikovana, nesto lose, ne, ne oni su savrseni. E pa nisu vidite ima mnogi koji prave bolje mnoge stvari. PCIe device za systeme prave drugi brze i bolje nego njihov RAID Express ROG, graficke pravi EVGA bolje, monitore pravi Dell, NEC, EIZO, Apple, Alienware bolje, maticne za servere prave Intel i Supermicro bolje, slusalice i ostale stvari gomila drugih usko specializovanih profesionalnih firmi bez decijih nalepnica.
Da ne zalazim u detalje. Evga je isto kao i svaka druga firma, da nekome da odradi PCB, verovatno u Foxconn, kupi memorijske module od npr. Samsunga, kupi GPU od nV, kupi kondenzatore od te i te firme i ostale sitne El. elemente, kupi dodatne kontrolere od te i te i tako dalje. Reprogramira BIOS, koji je elem univerzalan i to je to. Evga je sklapalica kao i svaka druga firma. Da bi shvatio princip rada bilo kog materijala, moras da shvatis da postoji zamor istog. Pri pravljenju, pri transportu i pri radu. Stvari crkavaju, koliko god bile one po nama skupe i odlicne. Pa crkavaju i televizori od Bang&Olufsen koji kostaju par hiljada evra za dijagonalu od 50 inca, koju mozes od LG da nabavis za 1000 i kusur evra. Crkava i LG, sve crkava. Samo je fora koji primerak zabodes. Kupih SOny TV, koji je pre akcije kostao 90 hiljada dinara (akcija 53 hiljade), nikad veci krsh u zivotu nisam video. Panel, boje, krsh nad krshevima. A inace imam isto braviu staru jedno 5-6 godina, koja je keva za ovo sto sam kupio. Zamenio za sadasnji LG, na kojem imam i pustanje mkv, i IPS panel od 2.2 ms 10bit, mreznu karticu....stelovanje boja, ako nabacim kalibrator, da mi izbaci vrednosti. I eto Sony vise nije ono sto je bio. Ovo je cisto primer da se vidi da svaka kompanija ima problema. Nema izuzetaka u hiperprodukciji i kapitalizmu.
Hiperprodukcija i problemi nidje veze! To sto je kvalitet popustio popustio je sa razlogom jer se koriste sve jeftinije komponente a kontrola kvaliteta je svedena na minimum! Ovde je rec o kapitalizmu a ne problemima.Radi se da se izbaci sve veci broj proizvoda a da se troskovi svedu na minimum a da se profit podigne sto je vise moguce. Takodje firmama vise nije u interesu da prozivod traje vec ga prave da odradi vremenski period koji mu je bukvalno programiran,posle krecu kvarovi!
Inace nije tacno da Sony nije Sony ,vidi se da nisi upucen. Imas ti da kupis 3 ista televizora ali u 3 razlicita kvaliteta i svaki je predodredjen za odredjeno trziste a sve je Sony cak isti model! Amerika dobija A klasu proizvoda dok u Japanu kupujes oridjinale - maticna drzava . Evropa dobija B klasu eventualno A a rupa Srbija dobija malte ne ZNJ klasu dok nam u bliskom zapadu nema zajebancije ,tu se zna sta kupujes !
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
+1 Za istocno trziste to jest nas Sony ima fabriku u albaniji....Tako sam cuo.. A sto setice Sony-a reci su suvisne Sony pa svi ostali.... realno....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Hiperprodukcija i problemi nidje veze :: To sto je kvalitet popustio popustio je sa razlogom jer se koriste sve jeftinije komponente a kontrola kvaliteta je svedena na minimum :: Ovde je rec o kapitalizmu a ne problemima.Radi se da se izbaci sve veci broj proizvoda a da se troskovi svedu na minimum a da se profit podigne sto je vise moguce :: Takodje firmama vise nije u interesu da prozivod traje vec ga prave da odradi vremenski period koji mu je bukvalno programiran,posle krecu kvarovi :: :: Inace nije tacno da Sony nije Sony ,vidi se da nisi upucen :: Imas ti da kupis 3 ista televizora ali u 3 razlicita kvaliteta i svaki je predodredjen za odredjeno trziste a sve je Sony cak isti model :: Amerika dobija A klasu proizvoda dok u Japanu kupujes oridjinale - maticna drzava :: Evropa dobija B klasu eventualno A a rupa Srbija dobija malte ne ZNJ klasu dok nam u bliskom zapadu nema zajebancije ,tu se zna sta kupujes :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
:: Hiperprodukcija i problemi nidje veze :: To sto je kvalitet popustio popustio je sa razlogom jer se koriste sve jeftinije komponente a kontrola kvaliteta je svedena na minimum :: Ovde je rec o kapitalizmu a ne problemima.Radi se da se izbaci sve veci broj proizvoda a da se troskovi svedu na minimum a da se profit podigne sto je vise moguce :: Takodje firmama vise nije u interesu da prozivod traje vec ga prave da odradi vremenski period koji mu je bukvalno programiran,posle krecu kvarovi :: :: Inace nije tacno da Sony nije Sony ,vidi se da nisi upucen :: Imas ti da kupis 3 ista televizora ali u 3 razlicita kvaliteta i svaki je predodredjen za odredjeno trziste a sve je Sony cak isti model :: Amerika dobija A klasu proizvoda dok u Japanu kupujes oridjinale - maticna drzava :: Evropa dobija B klasu eventualno A a rupa Srbija dobija malte ne ZNJ klasu dok nam u bliskom zapadu nema zajebancije ,tu se zna sta kupujes :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Ne postoji to A, B, C. Podelili ste ih kao da prave kokain, pa ako kupis onaj od 3000-4000$ za 1kg onda dobijes edno a za 2500$ drugo a za 10.000$ ti dostave u USA I klasu. Ne nije tako, svaka serija je svuda isto kod svih, problem je sto negde odlaze proverene komponente odmah najbolje zapakovane gde su strogi zakoni, USA, EU a maticne zemlje a Afrika, Juzna Amerika, Istocna Evropa imaju svoje regularne dobavljace od kojih zavisi kada nabave. I kod nas moze da se pojavi sto i u USA kada bi nasi dobavljaci rekli hocemo 100 tih i tih grafika odmah po izlasku evo kes. Ali ne oni jajare odlazu, cekaju da se pojavi neko ispod cene a on se zna sta nudi. Pa nema to I klasa. II klasa, III klasa. Sve komponente na svetu su iste to bi primetili svi koji rade review, EU je tu zajebana i sto se tice poreza i sto se tice svega napravili bi skandal. Ne moze ASUS da kaze dajte nam kapacitore I klase a sada od tog proizvodjaca da trazi da on selektira neke posebne a koji izgledaju isto a kosta 5 za 1$ recimo. Pa to su gluposti ordinarne. Proizvodnja je na jednom mestu i odatle ispadne dobro ili lose. Dobro ide za Uniju, USA, Canada, Taiwan, Japan, a mi cekamo druyge ture. Takodje je primetno pojavljivanje grafika kod nas kao nove a u stvari su reparirane na sajtovima u EU i USA one nose naziv reparirano, repariran H100 je 70$ a ne 120$ i on nosi specijalnu etiketu dole da je raparirano. Takodje primetna je nezeljaa nekih brandova da stanu na put manipulaciji jel ne drze do imena pa nece da osiguraju pakovanje nego lakse moze da se vrati proizvodjacu da zameni ventilator, da ubaci novi BIOS, da fabricki preflesuje maticnu ako joj nesto nije u redu i to negde dolazi kao novo. Prosto je i jasno da ides da platis ono sto je zapakovano fabricki i sto je novo. Jel niko nema vremena ponovo 1/5 repariranih da odvojeno 5 puta godisnje salje na prepakovanje, na lepljenje ko zna gde i ko zna koliko km daleko. Nego mu je lakse da iz fabrike lakse distribuira po svetu i hoce da moze da je otvori i da musterija ne bude sigurna nikad sta se to desilo dok ne dobije u ruke. Zamislite sada kada bi neko trazio da mu odvoje kondenzatore bolje od malo losijih ali da izgledaju isto, pa kako to izvesti a cena je recimo 1.20$ odlican a 0.90$ malo losiji. Pa jeftinije mu je da celu drugu klasu uradi odmah nego da na jedno trziste selektira jedne na druge drugo, e ovde ce ovi, ovde ce ovi. Ne prema jednom trzistu se ponasaju ovako drugom onako i to najvise zavisi od domacih distributera i njihovih para. Da su imali da kupe 100 ASUS GTX780 DCII ili 50 komada odmah prvi dan narucene kada su se pojavile oni bi dobili kao u New York ali oni bunare sada po preprodavcima. Zato ja direktno od proizvodjaca zapakovano fabricki... Zamisli da ASUS provali da mu je je neko dao losiji kontroler ili regulator napona nego drugome. Pa to bi ispao skandal jel oni to plate hiljadama...Da kaze MSI je dobio bolje regulatore napona nego mi na plocama, pa to niko ne bi cutao tako nesto udara na cenu direktno utice sledece godine da ljudi odaberu onaj drugi. E sada treba gledati sta ko stavi untra sta je odabrao da stavi od delova. Neko ne moze da selektira jel mu je proizvodnja tolika da on mora da tu ubaci i losije da bi ispunio potraznju a neko naplati dosta vise i ima vise klasa. Nekada se desi i da cipovi direktno diktiraju koja serija ce biti napravljena. Ako pravi Classified pa shvati da ima jos prostora on ce da nabije veci klok pa izda jos jacu ediciju a nije planirao recimo ali to sazna kada vidi sta ima. Vidite da ste vi mene ubedjivali da ja ne uzmem iz USA od proizvodjaca nego ovde se gde 2 dobavljaca zajedno dogovaraju da dovezu par GTX780. Pa od koga to moze da bude. Nece od nekoga ko isporuci 500 PCa gotovih i sa najboljim konfiguracijama nego ce da trazi neke sitnije sto veca zarada da mu je. Meni je to nebuloza kada cujem, SF. Zasto bi to radio na kraju krajeva.
Sto kaze neko to je slagalica... Ja necu slagalicu gde ne smem da diram srafove gde se dogadjaju stvari kao kod nas, ja cu ovu slagalicu... Dokazana je u svetu i nece se ljutiti za neke gluposti kao ovi kod nas
Bas su je do jaja slozili i izdvojili cipove koji su se bolje pokazali kod njih stavili 15 faza i 8+8 pin, a cak i Dual BIOS. Cak mi daju i garanciju da drugi BIOS updejtujem bilo koji bez ogranicenja limita na voltazi i ne mora da bude officijalni njihov nego bilo ko ko moduje za EVGA 780 Classified bolji BIOS, veca voltaza, veci power limit a oni imaju najcesce, najbolje i najvise BIOSa i najvise zagrizenih ludaka koji vole overklok jel su se godinama dokazivali po tehnickoj podrsci, garanciji na klokovanje itd, cak ima i mesto za mali konektor za spravicu koja joj daje voltazu kakvu nijedna na trzistu ne moze da ima... Zato ja biram tu slagalicu... :) Jel takva skines kuler i na LN2 a stavi onaj GIGABYTE pored nje pa da vidimo cija ploca moze vise da potegne... U stvari ja nisam ni video GIGABYTE pod LN2, jel one rade u minusu oopste. Jel postoji to...
500 karaktera je ovde limit, pa cu da cut quote. Ne postoji u USA i EU zakon o kvalitetu o kakvom ti mislis.
Kao primer uzecu ovaj Sony TV.
Sony, mislim da jos uvek ima, partnerstvo sa Samsungom sto se tice panela. to je tip PVA. Posto se i sa jedne i druge strane napravi toliko televizora, panel kao jedna od stavki, se malo teze pravi i ne moze da se napravi koliko i samih televizora. Pa time Samsung i Sony, u nedostatku panela, pozivaju se na proizvodjaca AU Optronics (AUO). Ti isti televizori zavrsavaju na zapadu. Znaci, EU (zapad) i US. Cak imas i na sajtu AV forums listu televizora i panela koji koriste. Sony je cak ubacio u citavu jednu seriju AUO panele. Uredjaji koji dospevaju tamo moraju da ispostuju zakon koji se tice odredjenih stvari. A to je da je potrosnja tolika i tolika, da ne sadrzi elemente stetne po coveka (ziva) ili da su u minimumu, jer ne postoji zamenska tehnologija. Da moze da se 100% reciklira. Da jacina zvuka ne prevazilazi odredjen stupanj db. Da delove ne moze dete da proguta ili da se osakati ili u suprotnom slucaju da u manual stoji stavka `drzati sto dalje od dece`. Da ne nabrajam sve, ne postoji i jedna stavka u takvom zakonu koja se tice apsolutnog kvaliteta. Zakon se prakticno odnosi na to sto proizvodjac predstavlja da je iskoristio u svojim uredjajima, ali ne i od kog proizvodjaca je uzeo elemente za izgradnju kompletnog objekta. Mogu da stave kondenzatore od bilo kog proizvodjaca, sve dok postuju V i nF. Primer ti je bio Samsung, svuda u svetu, gde je stavljao lose kondenzatore na napojnu jedinicu odredjenih serija monitora, kao i televizora. Toga imas na YT, cak i kako da promenis iste.
Inace, repariran uredjaj prolazi bolji QC, nego sa silazne trake. To sto kod nas `repariraju`, to mozes macku o rep. On samo moze biti isti ili cak i bolji od uredjaja koji je sa te trake. Samo zbog tog boljeg QC.
Ja ti kazem, dobrodosao u realnost i bolje poznavanje materije u samoj proizvodnji, kao i hiperproizvodnji, jer batko, ja radim za kontrolnu kucu. To je taj moj drugi posao.
:: Ne postoji to A, B, C. Podelili ste ih kao da prave kokain, pa ako kupis onaj od 3000-4000$ za 1kg onda dobijes edno a za 2500$ drugo a za 10.000$ ti dostave u USA I klasu :: Ne nije tako, svaka serija je svuda isto kod svih, problem je sto negde odlaze proverene komponente odmah najbolje zapakovane gde su strogi zakoni, USA, EU a maticne zemlje a Afrika, Juzna Amerika, Istocna Evropa imaju svoje regularne dobavljace od kojih zavisi kada nabave. I kod nas moze da se pojavi sto i u USA kada bi nasi dobavljaci rekli hocemo 100 tih i tih grafika odmah po izlasku evo kes. Ali ne oni jajare odlazu, cekaju da se pojavi neko ispod cene a on se zna sta nudi :: Pa nema to I klasa. II klasa, III klasa. Sve komponente na svetu su iste to bi primetili svi koji rade review, EU je tu zajebana i sto se tice poreza i sto se tice svega napravili bi skandal. Ne moze ASUS da kaze dajte nam kapacitore I klase a sada od tog proizvodjaca da trazi da on selektira neke posebne a koji izgledaju isto a kosta 5 za 1$ recimo :: ....
Nemas zakon o kvalitetu ali vraca kako ko stigne jel je nezadovoljan i uzima drugo i zbog bogatstva trzista niko se ne usudjuje da podvali Newegg ili Amazon i slicnima. Postoji drzava koja i da ne kaze sve to kontrolise i zna sve o cemu se radi i kakva roba se nalazi na trzistu. Problem je sa onim delom robe koji je predvidjen kao otpadak sto ocigledno se neko iz nekog razloga kod nekih brandova posebno trudi da taj postotak smanji i da neke stvari koje su ocigledno za reklamaciju ne obavi. Dalje osim investiranja u marketing tu se stvara opet povoljnost za dodatnu zaradu. Planirano je kao skart ali je zavrsilo prodato negde oi te pare se mogu upotrebljavati kako hoce, za finansiranje, za organizovanje turnira, za kupovinu potrosnog hardwara za testiranje od drugih firmi, za placanje drugim firmama jos plus osim planiranog da recimo kada ... ne znam Linus recimo prica nesto o nekom kuleru a u pozadinu mu stoji odredjena graficka karta i jasno se vidi koja je... Ili recimo CORSAIR reklamira memoriju pa se tacno vidi koja je ploca...Take stvari dokazano imaju takvog uticaja da je to neverovatno i sve sto je stvoreno plus a je dobro. Prodato kao ganc novo partnerima u nekoj maloj zemlji po povoljnoj ceni a ne po pola cena zvanicno kao refuibished recimo... Repariran uredjaj mora da ima nalepnicu na kutiji bre, to je obavezno inace dovodis u zabludu neku elementi prevare postoje... Zavisi sta je reparirano, pa sta ti zapadne. Ne napise na kutiji to i to reparirano. EVGA takve stvari prodaje na BStock po znatno nizoj ceni i sa 90 dana garancije sto jasno govori o tome kakve tu sve robe ima i da ne mora da bude nista strasno a moze da zapadne, cim onaj koji daje najbolju garanciju ne moze da daje vise od 90 dana. Dobro tu se nelazi nekada i roba bez kutije, odredjeni postotak ispravne potpuno a vracene jel je neko nezadovoljan, itd. Najbolja stvar je kada ti je promenjen kuler... Ali ima i vracenih sa onog sveta kojima se boravak ovde ne zna koliki je... Obicno ne 2-3... Meni je najbolje kada kupujem od proizvodjaca, to je najbolje, kada je firma mala i drzi do ugleda nego ogromna kojoj si nebitan i gde ne mozes ni da dodjes do ljudi koji rade zaposleni u centrali. Vazno mi je da sam uzeo od proizvodjaca, a recimo EVGA bi mi potpuno svejedno bilo da li je stigla iz USA ili kancelarije na Tajvanu...Ne mora uvek od proizvodjaca ali je bitno da znas da se proizvodjacu obracas u slucaju bilo cega tako da je sve na njemu, ne mozes da naidjes na nekoga cija to nije firma i koji gleda samo za svoj kes a ne zanima ga ni ugled ni nista.
- - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
a znas sta je najbolje? Kad ne moras uopste ni da razmisljas kome ces, kako i zasto da se obratis, ali uopste da te ne interesuje ich.. e to je najbolja stvar i zadovoljan kupac
Ima cak tri razlicite fabrike panela, tj. jednu svoju I druge dve koje za njih proizvide panele. Prva je njihova fabrika I to su paneli A tipa, druga je u Austriji ako ne gresim I treca u Kini. Zavisno od panela koji ti zapadne, razlika u kvalitetu prikaza je primetna. Ja sam svoj TV uzeo iz Madjarske I dobio panel A po kvalitetu tj. Samsungov panel. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Sony je dugo vremena sam sebi proizvodjio panele ,postojala je koorporacija Sony/NEC . Iz nekog razloga,pretpostavljam finansijskog Sony je kasnije napravio parterstvo sa Samsungom koji je za njih radio panele. Inace pravi `stari` Sony koji je sam sebi pravio sve , u toj kombinaciji nista nije moglo da se poredi sa njima. Ni po kvalitetu prikaza,samom kvalitetu proizvoda , ni po cemu!
Sony jeste na neki nacin postao `komercijala` ali za to je kriv sistem , tj ta teznja da se ide ka kapitalizmu pa su po meni ugrozili svoj status vrhunskog neprikosnovenog brenda mada je Sony i dan danas prvi u svetu po tehnologiji pravljenja TV-a i ostalih aparata tipa digitalnih profesionalnih kamera ,audio uredjaja i sl..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ima 4 proizvodjaca. Tj. bila su. Od toga 2, svoj i AUO najcesce koriste. Ostali su CMO (ChiMei) i CPT (ChungHwa). CPT je otpao na kraju. Tako da su ostala na kraju 3.
:: Ima cak tri razlicite fabrike panela, tj. jednu svoju I druge dve koje za njih proizvide panele. Prva je njihova fabrika I to su paneli A tipa, druga je u Austriji ako ne gresim I treca u Kini :: Zavisno od panela koji ti zapadne, razlika u kvalitetu prikaza je primetna :: Ja sam svoj TV uzeo iz Madjarske I dobio panel A po kvalitetu tj. Samsungov panel. :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Jbg, ali Wlada ne poznaje i ne prihvata da sve to zavrsava svuda po svetu. Osim u sopstvenoj drzavi - Koreja. Takodje i za ostalo, kao i za defektne modele.
A kome pricas to. Meni kada kazes to je kao da si rekao AMD je bolji od Intela. Kakva furuna ne znam o cemu pricas. Karta je klokovana na 1400MHz na vazduhu i nije se pregrevala, voleo bi da pokusa da pridjes 1300MHz sa tim GIGABYTOM da vidis kako ce izgledati temp na njoj i 1.35V. Ali ne znam kome to govoris, ja da odlozim kupovinu ne mogu, gotovo je. Drugo znam da je EVGA bolja ako to pricas ljudima ovde njima je isto sve nedostizno i jedno i drugo. ALO ZEMLJA, DRZAVA NE POSEDUJE GK110 sem ASUS kancelarija mozda. Sav trud je usmeren na ubedjivanje ljudi da je SLI 770 bolja opcija ili HD7970. Nema ih, nijedne, ceka se 20 dana ili mesec dana na kartu koju bilo da hoces GTX780, ASUS, MSI, GIGABYTE...Znaci sutra da im trazis dobices u Oktobru. O cemu pricamo vise. Jel ce kupiti neko GIGABYTE ili EVGA sem mene, ne. Neko ce kupiti ASUS, neko ko zna, sta pricas bilo kome. U redu da je to neko ko ima GIGABYTE GTX780 pa da uporedimo karte uzivo posle ili da mu kazem dobro tvoja je bolja jel moze tako. Ja sam lud blesav a tvoja je bolja i bolje se klokuje i spavaj mirno ali ne raspituj se po forumima stranim mnogo i ne diraj tu kartu da joj ne unistis garanciju, nemoj da stavis BIOS slucajno sa no power limit jel nemas garanciju i nemoj da je gledas jel se vide cipovi iza.Znaci plati, stavi u komp i kao da imas referentnu kartu samo hladniju i tisu i to je to. Malu tu imas prostora za neki OC mini i to je to. Ali posto karata nema, ljudi drugi su kupili ASUS ili sta vec to je njihova stvar, ja EVGA, ta prica je suvisna onda. EVGA zna da je ukupna zarada u celoj Srbiji na svim prodatim GTX780 koliko kosta jedna karta. To nije bitno. Bitno je da imaju pravog fana i poznavaoca njihovog hardwara u ovom delu sveta. Sto znaci da i ovde ima onih koji imaju ukus za hardware.
Broj postavljenih tema: 60430. Broj poslatih odgovora: 647756. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.