`Pomeranjem strelice obicne po desktopu se vidi da je nebo i zemlja u pitanju, a ti pominjes gejming i neku dublju dubiozu.`
Pomeranje strelice(kursora) i otvaranje prozora u smislu koji si izneo apsolutno ne zavisi od monitora, isto ce se pomerati i na 14` CRT crno belom monitoru.
Intel i5 4670K MSIZ87-G45 GAMING 2x4GB 1866MHz Patriot Viper 3 Black Mamba SSD 120GB Samsung 840 Series MSI GTX770 Lightning Fractal Design Define XL R2 Black Pearl Thermaltake Smart SPS-730M 730W To ti sve izadje 118.402 dinara u Emmi.rs,oni su ovo sto sam gledao najjeftiniji.
Na to dodas NOCTUA NH-U9B SE2,ona ti je oko 45e,ali nema u Emmi-u i vozi,ostane ti malo para.Ako oces sve da sljustis,onda recimo neki veci SSD. Pretpostavljam da monitor ne treba,ako stoji konfiguracija.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Izvinjavam se svima jer sam preterao. Posebno se izvinjavam tebi Adzem-e nezavisno o suprotnom mišljenju koje i dalje imam. Imao sam loš dan iznervirala me žena a iskalio sam nervozu ocito na tebe. Još jednom izvini.
Mozda ces se naljutiti sto se sa tobom necu sloziti ali cu ti reci sledece.. Povlacenjem kursora po ekranu i te kako moze da se uoci brzina odziva monitira ali moras da se dobro zagledas.Nije isti odziv na IPS , PVA , TN .. Cak i od interfejsa zavisi. Neki monitori su imali osetni lag , bukvalno vidis ghosting sa strelicom itd..
Mislim da je on konkretno mislio na fluidnost i po meni to ima smisla jer sam to od ranije popamtio. Za otvaranje foldera nisam bas siguran.Tu dosta utice sistem kao i sam setup (hardver)
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: `Pomeranjem strelice obicne po desktopu se vidi da je nebo i zemlja u pitanju, a ti pominjes gejming i neku dublju dubiozu.` :: :: Pomeranje strelice(kursora) i otvaranje prozora u smislu koji si izneo apsolutno ne zavisi od monitora, isto ce se pomerati i na 14` CRT crno belom monitoru ::
Tako su se i meni ljudi ovde smejali jer sam rekao da vidim razliku izmedju fps-a u cs 1.6 izmedju 100 i recimo 95 i da mi je nemoguce da igram na fps ispod 100 frejma u svakog trenutku, a tu pricu da je 8600 gt dovoljna za cs kao i bilo koji procesor ispod core 2 duo zaboravite.Proverena stvar.Sad ako je vama 60 frejma dovoljno za cs 1.6 svaka cast :D A slazem se i za ovo da se i na desktopu moze videti koji monitor ima vece osvezenje, zato sto je slika na 120hz daleko bolja i oseti se i sa time sto si reko, tj samim pomeranjem misa.Konkretno probali Benq XL2420T vs nekog asus monitora od 17 inca i 60hz.
Cisot da znas, za CS 1.6 igra veliku ulogu i dobar CPU.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Tako su se i meni ljudi ovde smejali jer sam rekao da vidim razliku izmedju fps-a u cs 1.6 izmedju 100 i recimo 95 i da mi je nemoguce da igram na fps ispod 100 frejma u svakog trenutku, a tu pricu da je 8600 gt dovoljna za cs kao i bilo koji procesor ispod core 2 duo zaboravite.Proverena stvar.Sad ako je vama 60 frejma dovoljno za cs 1.6 svaka cast :D A slazem se i za ovo da se i na desktopu moze videti koji monitor ima vece osvezenje, zato sto je slika na 120hz daleko bolja i oseti se i sa time sto si reko, tj samim pomeranjem misa.Konkretno probali Benq XL2420T vs nekog asus monitora od 17 inca i 60hz :: ::
Odgovorio sam ti na mail a kad stignem veceras cu ti zavrsiti to sto treba.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Kad ste se vec tako svi lepo raspisali, hajde caskom predlog za konfiguraciju do 1.200 eura :: :: ::
Nisi me razumeo burazeru, isto kao ni Igor. Nisam mislio konkretno otvaranje prozora, vec pomeranje istog ali kada je minimiziran po desktopu. Na primer minimiziran task menadzer. Pomeram prvo sporije, pa sve brze i brze i tacno osecam glatko pomeranje i tek na nekim jako vecim brzinama vidim nejasnu sliku i seckanje... Kod 60 hz-a koliko god brzo da pomeram vidim seckanje jer imam strasno dobar vid.
@Simon: Izasao sam iz konverzacije sa tobom, zato sto sam osetio dozu negativne i naelektrisane energije, a cenim tvoje postove i znam da si odmeren i kulturan lik. Tako da je bilo lakse jednostavno odustati od natezanja i pustiti da se slegnu strasti. Sve je u redu rodjeni, kada budes svracao do Beograda obavezno se javi i mogu ti kod mene pokazati sve to o cemu sam pricao.
Imam i ja jednu ispravku, testirao sam sinoc sa devojkom mnogo igara i dosta razlicitih grafickih setovanja, rukom mi je zaklanjala fps, tako da sam morao da pogadjam... Pogresio sam, ne mogu da primetim razliku izmedju 80 i 100 fps-a, granica ta je malo drugacija. Jasno primecujem razliku izmedju recimo 75 i nesto malo vise od 100 fps-a, recimo 110. Taj raspon vec mogu jasno da prepoznam. Takodje sam odusevio devojku kako sam skoro uvek pogodio kada je bilo 50/55 i kada je bilo recimo 70-ak fps-a. Taj raspon uvek pogodim, tako da sumiram otprilike neke stvari koje ce potvrditi svi ljudi ostrog oka i tn&120hz panela...
Gejming koji tece na 55-60 fps-a ce zadovoljiti bukvalno 90% ljudi, dok mi totalni ludaci krecemo da uzivamo tek od 75-80 fps-a, pa nadalje. Besprekoran i maksimalno fluidan gejming, bez ikakvih opravdanja i kompromisa je 110/120+ fps-a. Licno ne mogu da primetim nista preko 110 fps-a otprilike.
@Forever: Nije u pitanju samo fps. Moze neko imati brutalan hardver i 60hz monitor, pa da se desi sledeca situacija. Krece opsta tuca sa svim mogucim magijama u doti2 i zbog takta i jacine samog procesora fps ne pada recimo ispod 70-80, a slika i dalje secka... Zasto? Pa zato sto hardver omogucava da se prikaze veliki fps u veoma zahtevnoj pomenutoj situaciji, ali monitor i pored tolikog fps-a ne moze da prikaze glatki prikaz, zato sto se animacije ekstremno brzo pomeraju i magije prste na sve strane i eto ti seckanja a fps je recimo 70-80. Nije sve u fps-u i to se ovde na berzi vise puta ponavljalo, kod 120hz monitora je opsta tuca u doti2 veoma glatka i na 50-60 fps-a, veruj mi...
:: Mozda ces se naljutiti sto se sa tobom necu sloziti ali cu ti reci sledece. :: Povlacenjem kursora po ekranu i te kako moze da se uoci brzina odziva monitira ali moras da s :: dobro zagledas.Nije isti odziv na IPS , PVA , TN .. Cak i od interfejsa zavisi. Neki monitori su imali osetni lag , bukvalno vidis ghosting sa strelicom itd. :: :: Mislim da je on konkretno mislio na fluidnost i po meni to ima smisla jer sam to od ranije popamtio :: Za otvaranje foldera nisam bas siguran.Tu dosta utice sistem kao i sam setup (hardver
Who Dares Wins! AMD Phenom II X4 955@4.0GHz + CM 412 Slim / Asus M4A785TD-V EVO / MSI GTX 660Ti PE OC / WD Black WD6401AALS + WD My Passport 1TB / Kingston 2x2GB 1333MHz / CM Storm Stryker / Dell U2412M
Ako igra tetris i cs imace preko 100 za ostale igre dzaba mu monitor od 120 herca kad jedna graficka nije dovoljna za 120 fps-a. Mnogo skup sport da bi imao umesto 60, 100 fps-a, davati 2000e za video igre, al ok ko voli nek izvoli...
treba prejaka graficka. visok fps je najvise potreban u multiplayer igrama a tu da bi olaksao sebi smanjujes detalje u igri i dobijas fps. u single player svejedno, dal 40 , 50 ili 80 fps
u svakom slucaju monitor od 120 hz se moze smabnjiti na 60 hz, obrnuto ovaj od 60 softverski se moze nabudziti na 75-80. nikako na 120
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.