Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pojavila se gtx780 OC windforce 3x kod nas...
STRANA 2 OD 2
Coa87 re... 25.09.2013. 22:33 #516449

status: user
broj poruka: 372
Po onim gore testovima tisa je Asus u full load-u je 30dbA, a Gigabyte 38dbA, max temperatura kod Asus-a je 67 C, a kod Gigabyta 72 C, i na kraju pogledaj samo 4 stranu i kod jednog i kod drugog testa i sve ce ti biti jasno...

http://valid.canardpc.com/2574142
http://gpuz.techpowerup.com/12/10/19/6m7.png
http://www.speedtest.net/result/1924886095.png

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: ... 25.09.2013. 23:17 #516458

broj poruka: 19082
oni obicno sami unapredjuju MOSFET-ove i takodje redizajn celog PCB-a, ukljucujuci i estetiku koju fenomenalno rade, zajedno sa led-om..

:: Prvo da se izvinim SVIMA, jer sam i sebe vise smorio zbog dvoumljenja, tj. troumljenja
::
:: @Coa8
:: Pa gotovo u svakoj igri Gigabyte ima 1-10 fps vise (u rezoluciji 1920x1200, koja mene zanima), kazu da je tisa i na kraju ima istu ocenu kao Asus
:: Asus se nesto bolje klokuje, ali realno, da li ovakvoj karti treba dodatni klok? Ne planiram da je klokujem. (vidim da su radili review Gigabyte gtx780 rev 1.0 koja ima 1x6 i 1x8 pin, a sada postoji i rev 2.0 sa 2 x 8pin, pa je i klokovanje valjda bolje
:: Koje su to bolje komponente u Asusu
:: Tell the Spartans, stranger passing by
:: that here obedient to their laws we li
:: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
Dexter013 Ok 26.09.2013. 09:32 #516504

broj poruka: 17098
Obe karte su bukvalno odlicne,
to su uzasne nijanse u razlici,
phoboskv ako si vec narucio giga opusti se i uzivaj nisi pogresio.
A videces i sam kad je probas i oznojis kako je jaka i tiha karta.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv Asus 26.09.2013. 11:27 #516529

broj poruka: 940
Sreca pa mi je drug tolerantan, a i ima dobre kontakte u winwi.u. :)))
Upravo otkazan Gigabyte i narucen Asus gtx780DirectCU II....
Da se konacno zavrsi epopeja.

Hvala svima na savetima i strpljenju.

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

SkyFire Re: Asus 26.09.2013. 11:54 #516531

broj poruka: 18472
E jesi bezobrazan.Hoces da imas istu kartu kao ja.Nema smisla.`Ajd` predomisli se jos jednom .. :)))

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: Sreca pa mi je drug tolerantan, a i ima dobre kontakte u winwi.u. :))
:: Upravo otkazan Gigabyte i narucen Asus gtx780DirectCU II...
:: Da se konacno zavrsi epopeja
:: Hvala svima na savetima i strpljenju.
imarkovic Re: Re: Asus 26.09.2013. 11:57 #516532

broj poruka: 19082
..ipak neces Gigabyte? :)

:: E jesi bezobrazan.Hoces da imas istu kartu kao ja.Nema smisla.`Ajd` predomisli se jos jednom .. :))
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: :: Sreca pa mi je drug tolerantan, a i ima dobre kontakte u winwi.u. :))
:: :: Upravo otkazan Gigabyte i narucen Asus gtx780DirectCU II...
:: :: Da se konacno zavrsi epopeja
:: ::
:: :: Hvala svima na savetima i strpljenju.
:: :: Tell the Spartans, stranger passing by
:: :: that here obedient to their laws we li
:: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
phoboskv .... 26.09.2013. 12:22 #516536

Hahaha...
Ovog puta je definitivno kraj razmisljanju.
Asus uzimam, pa da ispadne i da je najgori. Ne mogu vise da cimam coveka, a i mene je vise smorilo.

SkyFire @ phoboskv 30.09.2013. 02:01 #517230

Jel stigla karta ?

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

phoboskv Re: @ phoboskv 30.09.2013. 03:05 #517231

Sutra stize

Javljam cim stigne i `bacam` slicice, nego hebe me to sto u utorak idem na sluzbeni put, do petka, pa nemam kad da je isprobam ko covek. A razmiljam da uzmem i Samsung 840 Evo 120gb, pa da `puknem` nov sistem.

:: Jel stigla karta
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
EEurope ... 30.09.2013. 03:10 #517232

broj poruka: 166
Nisam pratio sta je problem bio sa GIGABYTE??? Sto si cekao...
Bogami vas ce izgleda AMD zgaziti, jedino cu ja ostati da branim cast NVIDIA i naseg Communita sa 780 Classified 1.35V, ponosno krecem u rat sa Radeonom, tj cekam ga, sa Axialnim fanom u jednoj i EVBotom u drugoj ruci... U BOJ ZA NAROD SVOJ!

Mene nije smorilo ja igram na 580 opusteno, ali da treba cekam jos 20 dana samo bi poslao administratoru jednom poruku koji je iz Evrope oni su rekli i pre da ce me cekati 680 sa EVBot konektorom da imaju jos par kada je vec cela USA prodavala bez kada je luda NVIDIA zakljucala to. Rekao bi mu slusaj pare su ti sutra u WesternUnion to bi bio petak, otvori je baci kutiju, baci sve, stavi u sundjer i napisi markerom test sample i cao...I to preko nje da napise preko coolera. To vec ne bi carinili.

Ako bi izvukao 1350MHz na GK110 to je kao 1600 na GTX770.

SkyFire Re: Re: @ phoboskv 30.09.2013. 03:14 #517233

Nema problema evo ja cu da je protresem kako dolikuje :)))
Samsung EVO je dobar HDD .

Superior Technology

:: Sutra stize
:: Javljam cim stigne i `bacam` slicice, nego hebe me to sto u utorak idem na sluzbeni put, do petka, pa nemam kad da je isprobam ko covek. A razmiljam da uzmem i Samsung 840 Evo 120gb, pa da `puknem` nov sistem.
:: :: Jel stigla karta
:: :: Superior Technology
:: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
EEurope ... 30.09.2013. 04:03 #517241

broj poruka: 166
Ako te izadje blizu 700e trebao si ovo da uzmes za 750e.

http://i.imgur.com/zl6CxcP.jpg

Da spojimo 2 cipa onda da pokazemo AMD rudarima cija majka crnu vunu prede.
Kakav je GK110 al se sija ispod ovoga. A tacno imamo fore posle da prekoscimo Maxwell I cekamo Volta. Jel ovo je suludo sto se radi sa srednjim serijama i menjanje na 1-2 god.
Lepo ide nebitni refresh svake godine, upgrade svake 2 a nova arhitektura na 3-4.

To je objasnio ovde...

Traditionally, Nvidia has a roadmap that includes minor freshening every year, a big update every two years, and a major architectural change every four years. This has gone on for quite a while, at least since the GT200/Tesla days. GT200 was a new architecture and had a mid-life update and shrink from the GT20x to the GT21x line. Fermi aka GK10x was the two-year big update to Tesla and was updated to the GF11x line after a year. Tesla and Fermi are a single underlying “four-year” architecture with the latter having a massively updated uncore and interconnect network as the main new feature.

Kepler is a similarly new architecture to Tesla with a key differentiator being the loss of Tesla/Fermi’s “hot-clocked” shaders. Kepler and was meant to have a follow-on update to the current GK10x family called GK11x due to to arrive about now. It was summarily canceled quite recently with minor tweaks to GK10x replacing it. There was new silicon called GK11x on the roadmaps given out to partners and OEMs last fall, and they are not there now. Also note that the GK110 part marketed as Titan is a completely different family to the smaller GK10x and GK11x lines, names aside, they are very different lines.

The next major two-year update is called Maxwell and it brings unified virtual memory according to Nvidia’s CEO Jen-Hsun Huang at the GTC keynote linked above. No word as to how that will work with a PCIe latencies and the lack of a CPU on the same die, but that is another issue entirely. What you should note is that it is a mild refresh in the same way Fermi was to Tesla. The follow on to Maxwell, Volta should be the next new four-year architecture.

A kada krene hype kod nove serije kao da licno Isus je spusta na zemlju.
Samo treba slediti arhitekturu i to menjati. Ako se drzis najace klase, iskljucis se za hype onda i prodjes najeftinije a uvek si obezbedjen filterima sem mozda zadnje godine ali ionako te igrice sacuvas za sledecu kartu, mozda 2-3-4 najace igrice. Nova karta se kupuje zbog 30 igrica ne 3.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647715.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs