:: Kad već reče da imaš istu kartu, kako si prevazišao poteškoće oko bočnih priključaka za napajanje? :: Imaš neko poveće kućište ili :: :: Ja sam se danas ubio dok sam našao način da ih namontiram :: ::
Da nisi ti mozda lose te kablove uradio ili si ih precvickao?
pa nista, samo ih nagurao iza graficke (blize hard disku), a prikljucci su 6/6+2 pina, tj tako sam ga stavio jer nisam imao 6+8, ako smo se dobro razumeli :) kuciste nista posebno, staro 5 godina cooler master centurion 590
Intel i7 2600k @ 4.2 Ghz @1.30v + Titan Fenrir EVO ASRock Z68 Extreme 4 ASUS Radeon R9 280X DirectCU II TOP 8GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis XMP X2 Grey Series Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Samsung SpinPoint F3 1TB
Ja sam se, bogme, namučio jer je zahtevalo skidanje jednog ventilatora sa stranice zbog cevi hladnjaka sa strane grafe. Bilo je ili grafa ili ventilator, oba u kućištu nisu mogla da ostanu.
I ja sam kablove podglavio bliže hardu. Gledao sam da ih ne savijam mnogo, i ovako su previše očuvani jer nisam hteo da ih modeliram, još su kruti. Manje zbog kablova, više zbog grafe, ne želim da je oštetim, a najmanje prvi dan.:D
Ista varijanta sa kablovima, 6+2 i 6.
AMD FX 8350 Gigabyte GA-990XA-UD3 kingston hyperx genesis 2x4gb 1600 Asus 280x DCU II Top Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w cft-600-14cs Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Meni su se oba SATA kabla oštetila. Ostali su OK. Ipak, pre kupovine grafičke, kupio sam i novo napajanje, jer mi je Čiftekara pregurala 4 godine i bilo je vreme da ode peMziju.
Možda jeste, možda nije napajanje u pitanju, ali bi i tih 600W trebalo da bude dovoljno. Ipak se radi o od čuvenoj Super Power seriji. S druge strane, taj ASUS vuče više od ostalih 280X jer je nasviran do bola.
Ovo sam nasao za tvoju kartu: Thermal Specification Max GPU Temp - -99C Min PSU Requirement - -750W Required Power Connectors - -1 x 6-pin + 1 x 8-pin http://bit.ly/19pEQR5
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Ako je napajanje radilo kako treba, pa se onda dešavala sranja, pa onda opet neko vreme radilo kako treba, proveri sa unimerom koliki je napon iz mreže. Ja sam pao na to i bezglavo kupio novo napajanje, iako je u stvari par dana zbog radova EPS-a na trafoima, napon padao ispod propisanog ili bio na granici, bem` ga. Posle ništa, ali pare odoše. Mada, kod tebe mi više liči na neku drajvier-trouble priču.
:: grafa vuce oko 265W - http://goo.gl/cHsLf :: procesor vuce oko 215W pri 4 GHz dok pri 4,8 ide do 365W - http://goo.gl/i4npw :: :: pa ti mirno spavaj sa tim chifteko ::
Mirno mogu da spavam sa ovim čiftekom, jer komp neće da radi pa neću imati buke u sobi. :D
Šalu na stranu, u nezavidnoj sam situaciji.
Postigao sam određenu stabilnost (ne gasi se u idle) jer sam spustio memorijski i klok jezgra grafike. Napajanje provereno na drugoj konfi i u servisu, i dalje radi kako valja, što znači da je samo preslabo za ovo čudo koje sada imam u kućištu.
Ili je nešto drugo?
Pa, ko što kažu, gde ide june, nek ide i uže... Moraću da se strpim i nabavim novac da pazarim novo.
E sad, koje napajanje uzeti? Hoće li 750w završiti posao ili ne?
PS: Ništa ne rade na mreži, plus stanujem na 30 metra od lokalne ispostave Elektromorave...
AMD FX 8350 Gigabyte GA-990XA-UD3 kingston hyperx genesis 2x4gb 1600 Asus 280x DCU II Top Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w cft-600-14cs Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
To nije minimum to je i previse, ja ne znam sta tebi pravi problem, mozda ti nije ispravno napajanje, ali 600W ti je sasvim dovoljno za tu kartu koju imas.
Tvoj ceo sistem u nekoj igri nema sanse da vuce preko 400-500W !
:: Videh da je minimalno 750, ali da li će i to biti dovoljno :: :: Ne mogu da kupujem napajanje na 2 nedelje i eksperimentišem :: :: :: :: AMD FX 835 :: Gigabyte GA-990XA-UD :: kingston hyperx genesis 2x4gb 160 :: Asus 280x DCU II To :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600w cft-600-14c :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green 500GB WD Blue Intel 520 180GB MSI GTX 770 Lightning Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger Pioneer M2
:: To nije minimum to je i previse, ja ne znam sta tebi pravi problem, mozda ti nije ispravno napajanje, ali 600W ti je sasvim dovoljno za tu kartu koju imas. :: :: Tvoj ceo sistem u nekoj igri nema sanse da vuce preko 400-500W :: :: :: :: Videh da je minimalno 750, ali da li će i to biti dovoljno :: :: :: :: Ne mogu da kupujem napajanje na 2 nedelje i eksperimentišem :: :: :: :: :: :: :: :: AMD FX 835 :: :: Gigabyte GA-990XA-UD :: :: kingston hyperx genesis 2x4gb 160 :: :: Asus 280x DCU II To :: :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: :: Chieftec 600w cft-600-14c :: :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: :: Altec Lansing MX-502 :: :: :: ::
novog napajanja , ako si u mogucnosti, probaj tu kartu na nekoj drugoj konfiguraciji. pre nekog vremena 460 hawk nije htela raditi na mojoj masini, a kod druga radila kao zmaj. sve smo probali: novi win, drajvere, apdejte ... na kraju zamenio tu za drugu 460 i ona radila sasvim normalno
ova zamenjena 460 hawk je bila ispravna ali iz nekog cudnog razloga je imala konflikt sa mojom plocom, tadasnjom gigabyte 790x ud3p. na ortakovoj ploci u mojoj masini ta karta je radila ispravno
najverovatnije je do napajanja. ipak nije chieftec 600w isto sto i npr 600w seasonic ili corsair. iz mog iskustva najbolje da uzmes ili seasonic ili super flower, dobra su napajanja a i sigurno su dostupna u radnjama za razliku od corsair itd.
Imamo slican komp, dakle amd fx 8xxx, ja imam Asus DCU II 7970, imam duplo vise rama od tebe, kao i cetriri HDD-a u kompu, nekoliko ventilatora u kucistu, i to sve napajam vec vise od jedne godine sa CFT 750W-14CS. Sve radi kao sat, tako da eto, iz prve ruke dobijas informaciju koje napajanje ti zavrsava posao i pritom ti se uklapa u budzet. .)
Nema na cemu. Inace ima tu jos nekih modela od chieftec-a koji bi ti, siguran sam odgovarali, kao recimo CTG od takodje 750W, i jos je malo jeftiniji. .) http://bit.ly/16ZuOlU
Sto se tice rata, siguran sam da i emmi, kao i winwin, daju na rate, tako da.....eto.
:: Hvala brate :: :: Sad još samo da nađem na odloženo plaćanje, tj na rate i na konju sam :: :: Još jednom, hvala :: :: AMD FX 835 :: Gigabyte GA-990XA-UD :: kingston hyperx genesis 2x4gb 160 :: Asus 280x DCU II To :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600w cft-600-14c :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.