Ebem ga, ja to volim na starinski nacin :) Uzmem stopericu, pritisnem zajedno...
Kod mene kad je upaljen Fast ili Ultra Boot (inicijalizacija svih preriferija, Vga na Efi...), od pritiskanja dugmeta do desktopa protekne 27s, kompjuter je odmah operativan cim izbaci desktop. Kad je ugasen Fast Boot treba mu 25s, a kad odcekiram `No GUI boot` onda mu treba 22-23s.
Komp se znacajno brze palio sa starijim biosom, f18 i f12 su doprineli da do Beep-a cekam punih 10s, znaci pre se palio za nekih 15s.
:: Evo drug,slika govori vise od ......... http://bit.ly/HOswj :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Pa nije bitno, nego je covek otvorio temu zato sto mu smeta post slika, pa cisto iz radoznalosti da uporedimo i dodjem do zakljucka da je kod mene Fast sporiji.
:: 15 ili 22 sekunde, zar je bitno :: Da si Bil Gejts ili CEO omikrona, Hashamuda oparator katana, pa da razumem :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
@peki ali ja nemam msi plocu :) Ubacio najnoviji bios beta f12a, ali nece. Probacu starije verzije. I meni se desi da nemam sliku kada odradim clear cmos, jer tada prebaci sa uefi na legacy i postavi integrisanu grafu kao primary display. Vazno je da si resio problem za koji nisi ni znao :) Zao mi je sto sam te namucio ali se isplatilo... Nadam se.
Ok , sto ne kontaktiras tvoju podrsku izacice ti u susret sigurno.Mora da postoji neka fora.Ja sam se dva dana zezao sa ovim.Sto je najgore sa jednim biosom radi kako treba a sa drugim nece.I sad nije isto ali radi .Na novom biosu moram da aktiviram windows8 i fast boot,a na starom samo fast boot.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Probao sam gomilu BIOS-a, necu vise da je cackam, za sad, radi dobro, zadnji bios je f21, ne f12 kako sam gore naveo, ima i f22b...
Odkako sam kupio plocu prisutan je 1 problem, integrisana graficka ne moze raditi ako je ukljucen EIST, to je slucaj samo sa mojim primjerkom procesora, ni 1 BIOS to nije popravio, ali integrusa je svakako iskljucena. Drugi problem je sto sam i rekao f18 i f21 BIOS su mi donijeli da kad upalim komp stoji okruglo 10s i tek onda beep..., tako da mu treba oko 22-23s do desktopa, ali to su sve sitnice, ploca je ok i ne trebam je vise cackati, ako me vi ne popalite :)
Primetio sam da ova moja GA nabija bespotrebno visok napon na CPU (oko 1.3V load), pa sam udario -0.100V offset, sad je 0.948-1.188V, temperature su dosta bolje, moze se jos spustiti, ali nema nekog velikog dobitka.
:: @Jammin Kod mene fast boot i ultra fast boot ubrzavaju proces boot-ovanja ali se famozna slicica ne da ukloniti. Probaj sa drugim bios-om :: Ako mucis muku sa Gigabytom, ovde mozes pronaci friske verzije bios-a http://forums.tweaktown.com/gigabyte/28441-gigabyte-latest-beta-bios.htm :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647714. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.