Pa nije bas tako........Temperatura gpu-a ce skociti malo,ali ce temperatura VRM-ova skociti mnogo.Power limit se odnosi na naponsku sekciju karte,a ne na sam gpu.Ti fakticki tim slajderom ogranicavas max temp za VRM A na danasnjim kartama obicno crkava naponska sekcija,a ne gpu.
Da ne otvaram novu temu, vezano za instaliranje BIOS-a na MSI R9 270x gaming. Potrebno mi je kompletno uputstvo, kako se to radi, odakle da skidam bios isl. Cilj mi je da se oslobodim ucestalog flickeringa. Svaka strucnija pomoc moze na mail, da ne udavim temu kolege clana :)
Necu vise cediti limun, hteo sam samo da vidim da je to normalan rezultat a ne neki fail. Kao da bih i dobio bogznasta sa jos 2-3 poena. Ovo je sasvim dovoljno za moje potrebe za poneku igru.
Karta je tiha i nema onog titranja koje pominju po netu. Toga sam se najvise plasio. Zapravo, bilo je par puta nesto u tom smislu, ali jako retko i slabo. Moraju valjda da se potrefe odredjena boja pozadine, rezolucije i ko zna sta jos. I to je blio preko VGA, preko HDMI ne. DVI nisam probao. Sad vise ne uspevam da primetim i ako pokusavam.
@peterpan Ne smeta, mogu takvi odgovori i ovde. Gde imas flikering, u kojim situacijama?
Pustio par filmova sa titlovima, gledao, ne vidim problem. Ono sto sam video kad sam tek stavio kartu i nije bio flickering u smislu refresh rate nego kao neki belicasti talasi. Ali sada nema ni toga. Bem li ga... videcemo jos malo...
Nema pravila, poskoci slika s` vremena na vreme. Sto je najsmesnije, u igrama i ne primecujem (mozda se par puta desilo), ali kad radim u office-u ili surfujem primecujem ga. Takodje kada gledam filmove u window modu. Treba mi bas detaljno uputstvo (citaj za retarda), da nesto ne zeznem. I interesuje me koje su prednosti, a koji nedostaci updatea novog BIOS-a (ili kako se vec kaze)? Mada se dosta ljudi zali sa ovom serijom kartica, bas na taj flicker i beta drivere. I da li je normalna temperatura od 55C pri ultra gamingu (tj na ultra - max podesavanjima)?
:: :: @peterpa :: Ne smeta, mogu takvi odgovori i ovde. Gde imas flikering, u kojim situacijama :: :: __________________ :: http://goo.gl/yP3b6 :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647715. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.