Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sta se desava sa cenama AMD grafickih kartica?
STRANA 2 OD 2
cokla @prashinar 12.12.2013. 17:18 #531514

status: user
broj poruka: 760
evo imam ja:
koja j e sustina mininga?
sta je to sto donosi novac?
na koji nacin onaj ko kupuje BC i LC moze to sranje da upotrebi za nesto?
npr: ja za dinare kupim evre, pa odem u Nemacku i kupim zvaku, jer za dinare ne mogu.

edit
evo coveka: alrada interesuje cemu sluzi BC i LC

Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Powercolor 6870 VW221D LCPower550W

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Aluzija re 12.12.2013. 17:27 #531516

broj poruka: 119

A sta je to khs i kako se to vrednuje i koje su uopste te jedinice. Ja to nigde ne mogu da pronadjem detaljnije objasnjenje svi su nesto odlepili za tim kopanjem a nigde jasnog objasnjenja koliko je sta i cemu sve to. Licno sam uveren da je to neka prevara i kao sto bi kolega intelektualac veterinar rekao smisljeni nacin urusavanja stabilnosti drzava ne bi li se opet uvela neka destabilizacija u drustvu, Iskreno smatram da nema leba bez motike a ako ga i ima nije uopste sladak kao kada se zaradi sa zasukanim rukavima.
alrad 12.12.2013. 17:34 #531518

broj poruka: 4868

Kako naslucujem, ovo sluzi za ostvarivanje mracnih namera vladara iz senke i ostvarenje vekovnih teznji tajnih drustava za svetskom dominacijom. Zato je sve zavijeno u maglu. Ozbiljno, rezultati kopanja verovatno sluze u razne svrhe. Mozda trazis lek za rak, a mozda formulu za novo biohemijsko oruzje. Dobro i zlo. Po onome sto znam o istoriji, manje bih se kladio na prvo.

djodjo @cokla 12.12.2013. 17:46 #531521

broj poruka: 658
Pokusacu da ti objasnim na osnovu onoga sto mi je covek ispricao pre vise od godinu dana..... Dakle evo ti samo jedan od primera.... Znas i sam da u danasnje vreme filmovi ispadaju kao sa pokretne trake, sve je manje glaumaca i glume u njima a sve vise efekata a svi znamo do koje mere to ide u pojedinim naslovima. Te silne efekte treba izrenderovati, u svetu postoje render farme kojima filmadzije placaju ali tih farmi je sve manje iz razloga posto su skapirali bolju racunicu, zasto da ulazu sa vremena na vreme u sve noviju i noviju opremu koja jako brzo zastari pa su se zato dosetili i nasli nacin da silne grafike sirom planete uposle a te grafike ljudi kao mi redovno menjamo i tako je resen problem da vise ne moraju u opste da ulazu novac nego su se lepo bacili na izradu softvera koji je omogucio da scenu/ film/reklamu koja treba da se renderuje lepo prevede u svoj neki format i izdeli na milion sitnih paketa nama nepoznatog sadrzaja koje mi vidimo kao sifre kako neki kazu i onda nama drage amd kartice razbijaju te sifre i mi dobijamo virtuelni novac koji vredi onoliko koliko oni kazu a to zavisi od toga koliko ljudi trenutno rudari na svetu i koliko je njima nase rudarenje potrebno :))))))
Nadam se da sam dobro objasnio, cujem poslednje vreme razne price, da je to pranje para i slicno, nema nigde na svetu da dobijes pare na lepe oci. Zasto bi oni kupovali sa vremena na vreme sve skuplje i jace bagere kad mi obicni smrtnici mozemo da kupujemo sve bolje i skuplje LOPATE i radimo za njih.......
Dakle nista oni nama nisu dali za djabe vec su nas na neku ruku i pokrali posto su nam platili onoliko koliko oni hoce a ono sto su nase karte odradile za njih vredi visestruko vise i oni su taj novac(pravi) uzeli a nama podelili virtuelni...
Cena btc-u je u poslednje vreme skocila posto su se svi preorjenisali na trgovinu a sve je manje rudara koji su im potrebni, kad svi navale ponovo na kopanje btc ce opet da kljokne...
prashinar Kh/s 12.12.2013. 17:58 #531524

broj poruka: 517

Evo pregleda grafika, koja koliko daje na odredjenim podesavanjim i objasnjenja za kh/s.

https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison

Djodjo je lepo uprostio :D

Da dodam i jos jedan nacin.

Poznato je da se mobilni telefoni otkljucavaju uz pomoc grafika. Umesto da se kupuje svaki put sve jaca i jaca grafika, lepo se plati nekom serveru gde je uposlena gomila grafika koje za kratko vreme razbiju sifru zakljucavanja i tako svaki vlasnik grafike koja je sluzila za otkljucavanje dobije svoj deo kolaca u vidu novcica.

Ni ja nisam preterano upoznat sa sustinom price, neke osnovne stvari znam, bavio sam se rudarenjem neko vreme dok nije postalo neisplativo tada za rudarenje sa jednom grafickom. Oni koji su usli u pricu na pocetku, a takvih u Srbiji ima, su tada, sa grafikom ili dve, kopali gomilu novcica jer je diff tada bio mali pa se moglo sa par grafika iskopati dosta novcica za dan, a kamoli za mesec.

Diff, tacnije Network Difficulty, je snaga kopanja, mining-a, koja zavisi od toga koliko je grafika uposleno. Posto se sve vise ljudi svakim danom ukljucuje u tu pricu, snaga raste, a samim tim raste i vreme koje je potrebno da se iskopa jedan novcic. To, naravno, ne znaci da ne vredi ni cetvrtina novcica. Naprotiv, svaka decimala novcica vredi. Primer: ako jedan btc kosta 1000e, a vi posedujete 0.25 btc-a, i u slucaju da odlucite da prodate pripada vam 250e. E sada, vrednost btc-a na menjacnicama ume da se menja gotovo svakog minuta pa cak i sekunde jer je menjacnica berza koja nije imuna na spekulacije.
alrad @djodjo 12.12.2013. 18:01 #531525

To ti je druze povrsinska prica iliti paravan. Da li si siguran da se snima bas toliko filmova da je potrebna snaga svih grafika na svetu? Ko garantuje da se dobar deo ne preusmerava na neke druge ciljeve? I sam kazes da je to jedan od primera. Koji su ostali primeri?

djodjo Re: @djodjo 12.12.2013. 18:18 #531528

Kako mislis potrebna snaga svih grafika na svetu? Po nekim radjenim anketama u USA 0.46% prodatih karti kupci pri kupovinu su se izjasnili da kupuju te iste za rudarenje. Dakle svaka dvestotine i neka.....
Pa evo ti primer na berzi kod nas, koliki procenat ljudi se ozbiljno bavi miningom a koliko nas poseduje amd kartu ?

::
:: To ti je druze povrsinska prica iliti paravan. Da li si siguran da se snima bas toliko filmova da je potrebna snaga svih grafika na svetu? Ko garantuje da se dobar deo ne preusmerava na neke druge ciljeve? I sam kazes da je to jedan od primera. Koji su ostali primeri
:: __________________
:: http://goo.gl/yP3b6
cokla ja sam zadovoljan 12.12.2013. 18:20 #531529

broj poruka: 760
da mi makar deo svega toga bude jasan.
jer kad dobijem nove informacije imacu gde da ih umetnem
what a piece of work is man :)
hvala, poznavaoci IT

Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Powercolor 6870 VW221D LCPower550W

alrad @djodjo 12.12.2013. 18:26 #531530

Mislio sam svih na svetu koje se koriste za to, a ne bukvalno svih. Ali ne mislis valjda da svi iskreno kazu zasta kupuju i koriste kartu?

djodjo @alrad 12.12.2013. 18:52 #531535

https://products.butterflylabs.com/homepage-new-products/1-gh-cloud-hosted-bitcoin-hashing-power.html

Ovakava asic oprema moze kopati i do 100 TH/s , farme za render ih u proseku imaju i po 50-250 komada a koliko na primer 7970 karti je potrebno da zameni samo jednu jedinicu sada ce mo izracunati:

7970 daje 600 MH/s (mega)
orman daje 100 TH/s (tera)

Dakle jedan orman/jedinica je jacine 166666,66 karti sa oznakom 7970. Pomnozi to sa brojem ormana/jedinica koliko ta farma ima i dobices broj karti koliko je potrebno da zameni opremu te farme koja na primer za potrebe jednog novijeg filma sa gomilom efekata moze raditi od nekoliko nedelja do nekoliko meseci...

tortojed ``da li postoji neki valjani razlog?``. Postoji: blizi se Nova Godina... 12.12.2013. 19:02 #531541

broj poruka: 11012
Trebaju ljudima pare za provod. Koliko im treba? Mnoooogo.... Koliko ima noobova punih para, koji ce rado odresiti kesu za bilo sta ako ih samo ubedis (a nadju se ubedjivaci)? Mnooogo...

SkyFire ... 12.12.2013. 19:05 #531542

broj poruka: 18472
Velika je potraznja kartica za rudarenje i to vlasici znaju i pokusavaju da omaste brke na one kojima `gori` pod nogama koji bi da ulete u posao..

Sve sto se uveze ode u rudnik , prakticno se niko vise i ne igra na AMD-u , mada koga i briga kad su nasli produktivniju svrhu.

Ja cekam da se pojave R290 i uzimam 2 komada ako Bog da , vec sam kontaktirao neke firme..

A sto se tice Asica , nazalost prilagodjeni su samo za bitcoin , nisu prilagodjeni za LC !

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

alrad 12.12.2013. 19:16 #531547

Ma jok bre, to CIA nesto mulja, garant.

Salim se. Mora da si u pravu jer su filmovi toliko glupi i odvratni u zadnje vreme i zasnivaju se samo na efektima.
A ko pravi neki novi Avatar ili LOTR, taj nece dozvoliti sebi da zavisi od nekog mininga.

I ja se igram na AMD-u, tacnije na stolici.

Aluzija re 12.12.2013. 22:31 #531616

Sky oces da ides samnom na savu da kopamo stuku sad na varalicu. jes da je to krivolov ali nema sad nokog da nas ulovi posto su svi zauzeti sa KPHS/shgt i hs/pm uck

Bicete asimilirani Americko djubre ce vam popiti mozak.

Bobi4ever Koliko traziti za ovo? Ili najbolja ponuda nosi? Radna garancija. 12.12.2013. 22:45 #531619

broj poruka: 4890
http://www.hisdigital.com/un/product2-707.shtml
-ShonE- Re 12.12.2013. 23:04 #531625

broj poruka: 3529
Meni je totalno fascinantna kompletna ta prica oko rudarenja i svega oko bitcoina, prosto je neverovatno.
Inace iz radoznalosti sam se registrovao i instalirao BitMinter Client, da probam i vidim to cudo i kako se moj sistem ponasa, i evo rezultata:
http://www.dodaj.rs/f/2a/xL/3xa5FavO/7970-mining.png

Posle 5-6min. karta je dostigla temperaturu ~75-80 stepeni, i generalno od prve sekunde posto sam startovao klijent karta je zakucana na 99% usage, bas je kolje ovo samo tako, definitivno je odlican test da se vidi da li je karta stabilna pri ovakvom opterecenju. Inace karta mi daje 600+ hashrate, valjda ce poznavaoci materije reci da li je to OK.

@Skyfire
Daj i meni jednu ako moze, rezervisi `tamo`, jos ako je Asus DCU II, ih, extra.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Aluzija re 13.12.2013. 17:44 #531732

0,0003 coina dnevno brate trebace ti 100 godina da iskopas jedan novcic koji ces moci da okacis macku o rep stvarno je opasna ta 7970 kartica pitam se koliko ce moja 6870 kopati 1 coin jedno 200 god. zato ja uhvatim karaljevu stuku od 2 kg i utopim je za 20 e i ne moram da kopam vec pecam.

alrad 13.12.2013. 18:45 #531736

Sto se ne javi neko ozbiljan da kaze Sonetu da li ima svrhe da cima kartu? Di ste znalci?

Razorman Re: 13.12.2013. 19:44 #531747

broj poruka: 1139
Nek majnuje litecoine i sa 600khash/s karta mu zaradi oko 200$ za mesec dana.
Moze ona i vise da hashuje ako se podesi odgovarajuci clock grafe.

i7 920 oc 3.9ghz 1.24V, intel 330 120gb ssd, 7870 ghz edition oc 1100mhz/5000mhz, rampage II extreme, corsair hx1000w, h50, patriot viper 3x2gb ddr3, 8tb storage, haf 932.

:: Sto se ne javi neko ozbiljan da kaze Sonetu da li ima svrhe da cima kartu? Di ste znalci
:: __________________
:: http://goo.gl/yP3b6
prashinar Tako je. 13.12.2013. 20:44 #531762

broj poruka: 517
Batalic BTC. Kopaj LTC. 600Khs je odlican rezultat za grafu. UZ malo smanjenje napona imao bi manju potrosnju, temperaturu samo drzi na 75c i to je to. Smanjenje napone ti ne preporucujem ako ne znas da se bakces sa tim podesavanjima. E sada, za LTC trebaju fina podesavanja koja zavise od tipa grafike. Da dodam da ce ti komp biti neupotrebljiv dok rudaris, sem ako podesis da slabije kopa.

-ShonE- Re 13.12.2013. 22:00 #531772

broj poruka: 3529
Ja nemam pojma nista oko rudarenja i tih stvari, ovo sto sam probao, uradio sam bukvalno 10min, iz ciste radoznalosti, i eto da vidim kako mi se karta ponasa.

Elem
@Razorman

To sto si mi sad ispricao mi deluje prosto neverovatrno, da mi karta mesecno donosi oko 200eur, deluje mi neverovatno dobro, da mi je tesko da poverujem u to. Sad sam bas pogledao neke kalkulatore na netu, i prakticno bez racuna za struju ispada da mi karta u litecoin-ima moze doneti ~140eur/30 dana. Opet ni to nije lose. Ako recimo napakujem jednu masinu i ostavim je da mi radi na poslu, prakticno nemam nikakve troskove, sto moze da bude dobra stvar. Moram priznati da me je ovo zagolicalo sada, iako ama nas nemam pojma, ni kako se naplacuje, ni nista.

@prashinar
Ko zna, mozda se i bacim na taj LTC, i na kraju ostavi za sebe kartu. .)

Dajte ako imate nesto vise informacija za LTC, gde, sta, kako..... ???
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad 13.12.2013. 22:41 #531776

Razorman je napisao 200 dolara a ne evra, tako da je to priblizno onome sto si sam nasao. I meni ovo deluje malo nestvarno. Mada kapiram ako bi se oduzeli troskovi da bi bilo neuporedivo manje. Ali ako mozes na poslu onda je great.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647715.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs