Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
MSI GTX 780 Lightning - domaci test
STRANA 2 OD 4  
-ShonE- Re 24.12.2013. 15:28 #533673

status: user
broj poruka: 3529
@SkyFire
Na poslu sam, mozda kasnije, ali najverovatnije cu se poigram vise za vikend.

@MaliAbner
Ma katastrofa je na trzistu, prosto da se ne poveruje, a sto je najgore nije tako samo kod nas vec svuda u okolnim zemljama i u evropi.

@Dexter013
Mislim da se moze naci, trebalo bi da 270x ima po negde, samo da se saceka 2-3 dana, mada 280x bi bio pravi upgrade.
A sto ne ides na GTX770, tu je negde sa cenom, kao i 280x, a ima je 100% ?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Re: Re 24.12.2013. 15:37 #533676

broj poruka: 19078
Ja sam se malo razocarao u 700D koje sam imao, definitivno nije best buy, kuciste koje je trenutno best buy numero 1 je FRACTAL, usudjujem se da napisem da je totalno uporedivo sa skupim Corsair-om.

:: Corsair 700D je definitivno Best Buy sto se tice cene/kvalitet i definitivno moje sledece kuciste za prelazni period dok ne nabavim Corsair 900D
:: Sto se tice kucista od preko 200 eur kao sininim kvaliteta i tu treba dobro razmisliti i proceniti
:: Cosmos 2 koji je meni bio idealno kuciste i koje sam neizmerno velicao ne vredi ni priblizno ceni koliko kosta.Pre svega kuciste je bukvalno skoro celo od plastike i to one kineske jeftine , samo su bocne strane od aluminijuma
:: Moj Stacker je za ovo pojam kvaliteta i izrade !300 + eur za ovo je smejurija,smejurija , ja sam prosto razocaran.Dao bih do 150-170 eur , ne preko
::
:: P.S.Sta bi sa testovima
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud
:: :: @Blueberr
:: :: Hvala, saznao sam, a i vidim, da i ti imas istu. Valjda ce dobro da sluzi, videcemo. .
:: ::
:: :: @Adze
:: :: U potpunosti se slazem sa tobom oko ovih novih, precenjenih, kucista. Maltene sva su takva, jedino ona koja su bas bas skupa, 200+ e, su dobra.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @-ShonE- 24.12.2013. 15:37 #533677

broj poruka: 17098
Gajim i nvidiju i amd u obe masine,
podrzavam i jedne i druge, tako sam oduvek :)

Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: Re: Re 24.12.2013. 15:54 #533680

broj poruka: 18472
Obrazlozi i to o`m`a !

Fractal je dobar zaista i nije skup pogotovu meni interesantan Arc XL

http://www.youtube.com/watch?v=miJGkTNT7_U

Opet kako god Corsair je kvalitetniji a za cenu od 160 Eur za koliko moze da se nadje je vrh!

update ..Ja sam kriv..Napisao sam pogresnu oznaku . U pitanju je Corsair 750D :

http://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/Obsidian_750D/

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: Ja sam se malo razocarao u 700D koje sam imao, definitivno nije best buy, kuciste koje je trenutno best buy numero 1 je FRACTAL, usudjujem se da napisem da je totalno uporedivo sa skupim Corsair-om
:: :: Corsair 700D je definitivno Best Buy sto se tice cene/kvalitet i definitivno moje sledece kuciste za prelazni period dok ne nabavim Corsair 900D
:: :: Sto se tice kucista od preko 200 eur kao sininim kvaliteta i tu treba dobro razmisliti i proceniti
:: :: Cosmos 2 koji je meni bio idealno kuciste i koje sam neizmerno velicao ne vredi ni priblizno ceni koliko kosta.Pre svega kuciste je bukvalno skoro celo od plastike i to one kineske jeftine , samo su bocne strane od aluminijuma
:: :: Moj Stacker je za ovo pojam kvaliteta i izrade !300 + eur za ovo je smejurija,smejurija , ja sam prosto razocaran.Dao bih do 150-170 eur , ne preko
:: :: P.S.Sta bi sa testovima
:: :: Superior Technology
:: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud
:: :: :: @Blueberr
:: :: :: Hvala, saznao sam, a i vidim, da i ti imas istu. Valjda ce dobro da sluzi, videcemo. .
:: :: ::
:: :: :: @Adze
:: :: :: U potpunosti se slazem sa tobom oko ovih novih, precenjenih, kucista. Maltene sva su takva, jedino ona koja su bas bas skupa, 200+ e, su dobra.
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re 24.12.2013. 16:06 #533685

Imao sam jedno od najskupljih kucista iz Corsair kuce, bio sam prezadovoljan u pocetku, ali vremenom sam krenuo da otkrivam manu po manu.. cak i prednja maska koja je od sastavljenih delova aluminijuma i plastike ima mane.. obrazlozicu ti kasnije malo kad svrnem

:: Obrazlozi i to o`m`a
:: Fractal je dobar zaista i nije skup pogotovu meni interesantan Arc XL
:: http://www.youtube.com/watch?v=miJGkTNT7_
:: Opet kako god Corsair je kvalitetniji a za cenu od 160 Eur za koliko moze da se nadje je vrh
:: update ..Ja sam kriv..Napisao sam pogresnu oznaku . U pitanju je Corsair 750D
:: http://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/Obsidian_750D
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud
:: :: Ja sam se malo razocarao u 700D koje sam imao, definitivno nije best buy, kuciste koje je trenutno best buy numero 1 je FRACTAL, usudjujem se da napisem da je totalno uporedivo sa skupim Corsair-om
:: :: :: Corsair 700D je definitivno Best Buy sto se tice cene/kvalitet i definitivno moje sledece kuciste za prelazni period dok ne nabavim Corsair 900D
:: :: :: Sto se tice kucista od preko 200 eur kao sininim kvaliteta i tu treba dobro razmisliti i proceniti
:: :: :: Cosmos 2 koji je meni bio idealno kuciste i koje sam neizmerno velicao ne vredi ni priblizno ceni koliko kosta.Pre svega kuciste je bukvalno skoro celo od plastike i to one kineske jeftine , samo su bocne strane od aluminijuma
:: :: :: Moj Stacker je za ovo pojam kvaliteta i izrade !300 + eur za ovo je smejurija,smejurija , ja sam prosto razocaran.Dao bih do 150-170 eur , ne preko
:: :: :: P.S.Sta bi sa testovima
:: :: :: Superior Technology
:: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud
:: :: :: :: @Blueberr
:: :: :: :: Hvala, saznao sam, a i vidim, da i ti imas istu. Valjda ce dobro da sluzi, videcemo. .
:: :: :: ::
:: :: :: :: @Adze
:: :: :: :: U potpunosti se slazem sa tobom oko ovih novih, precenjenih, kucista. Maltene sva su takva, jedino ona koja su bas bas skupa, 200+ e, su dobra.
Adzem ... 24.12.2013. 16:10 #533687

broj poruka: 3796
Ma taj fractal je bombonica, nikada, ali nikada u zivotu niste mogli da kupite kuciste koje je em prelepo, em kvalitetno, pa jos i full tower za 85e!

Koliko ispada taj corsair 750d oko 150/160e ? Ma daj, previse, znaci ako je fractal ovaj full tower u emiju ravno 10k, pa neka ide i na ime ``CORSAIR`` ali ne sme da kosta vise od 100/110e.

Kao sto sam pricao i za one kulere, vrede oni, nema sta. Ali jedno 30-40% manje od te cene po kojoj se prodaju. Morate da znate da je sve to pravio cin-cin, za dorucak bukvalno. Tako da se cela ta prodaja zasniva na tome da ``mene`` ne kosta ni 3 evra, ali ja ti ga prodajem za 15.

Slazem se sa Igorom, svi mi budemo u pocetku zadovoljni i prezadovoljni. Ali vreme cini svoje, u praksi, znaci opet iskustvo je najbitnije. Pocinjemo tako da uvidjamo neke stvari koje nisu logicne gde se moglo odraditi bolje...
Isto sam tako vristao za CM 932a, pa sada kada ga gledam tuga me uhvati. Obicna suplja sklopocija, sa astronomski teskim i kvalitetnim stranicama. Kao da su od kucista koje kosta 50e, stavili stranice ravne kucistima od 300e.

Nema, to je to. Skolovani dizajneri i tamo neke budze imaju verovatno braindamage.

SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: Re 24.12.2013. 16:24 #533691

broj poruka: 18472
Ja cu uzeti ovaj 750 D.Koliko vidim ima visoke ocene i svi ga hvale .
Razmisljao sam i o Fractal Arc XL ali mi je Corsair bolji i lepsi..

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: Imao sam jedno od najskupljih kucista iz Corsair kuce, bio sam prezadovoljan u pocetku, ali vremenom sam krenuo da otkrivam manu po manu.. cak i prednja maska koja je od sastavljenih delova aluminijuma i plastike ima mane.. obrazlozicu ti kasnije malo kad svrne
su bas bas skupa, 200+ e, su dobra.
DarkDawn Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 24.12.2013. 17:02 #533696

broj poruka: 697
Hardware canucks reviews po meni najbolji za kucista. Kad bi kupio 900d i dobio ga u stanju kao oni bio bi jako besan xD
http://www.youtube.com/watch?v=b1X1ur2-LFg
http://www.youtube.com/watch?v=sfuncUzhN38

quality control 0 bodova.

:: Ja cu uzeti ovaj 750 D.Koliko vidim ima visoke ocene i svi ga hvale
:: Razmisljao sam i o Fractal Arc XL ali mi je Corsair bolji i lepsi.
:: :: Imao sam jedno od najskupljih kucista iz Corsair kuce, bio sam prezadovoljan u pocetku, ali vremenom sam krenuo da otkrivam manu po manu.. cak i prednja maska koja je od sastavljenih delova aluminijuma i plastike ima mane.. obrazlozicu ti kasnije malo kad svrne
:: su bas bas skupa, 200+ e, su dobra.
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 24.12.2013. 22:54 #533783

Strasno, i na 750 i na 900D modelu se prilikom transporta polomila plastika koja drzi vratanca, ne znam zasto forsiraju taj mehanizam, ja sam nasao mane na 700D, a ova dva umesto da napreduju, ona su unazadjena, kod 700D/800D je montaza prednje maske uradjena odlicno.

:: Hardware canucks reviews po meni najbolji za kucista. Kad bi kupio 900d i dobio ga u stanju kao oni bio bi jako besan x
:: http://www.youtube.com/watch?v=b1X1ur2-LF
:: http://www.youtube.com/watch?v=sfuncUzhN3
:: quality control 0 bodova
:: :: Ja cu uzeti ovaj 750 D.Koliko vidim ima visoke ocene i svi ga hvale
:: :: Razmisljao sam i o Fractal Arc XL ali mi je Corsair bolji i lepsi.
:: :: Superior Technology
:: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud
:: :: :: Imao sam jedno od najskupljih kucista iz Corsair kuce, bio sam prezadovoljan u pocetku, ali vremenom sam krenuo da otkrivam manu po manu.. cak i prednja maska koja je od sastavljenih delova aluminijuma i plastike ima mane.. obrazlozicu ti kasnije malo kad svrne
:: :: su bas bas skupa, 200+ e, su dobra.
DarkDawn Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 24.12.2013. 23:04 #533787

Meni je jos veci bedak sto nije radio mehanizam za otvaranje stranica na 900d...
Sve u svemu corsair nije tako dobar kao sto svi pricaju, ima dosta prituzbi na kvalitet odredjenih stvari kad se malo dublje pogleda. Meni se svideo carbide air 540 i onda sam video negde kolko su jadne i tanke stranice... sto za tu cenu je stvarno smesno, zato i dalje drzim haf 922.

:: Strasno, i na 750 i na 900D modelu se prilikom transporta polomila plastika koja drzi vratanca, ne znam zasto forsiraju taj mehanizam, ja sam nasao mane na 700D, a ova dva umesto da napreduju, ona su unazadjena, kod 700D/800D je montaza prednje maske uradjena odlicno
:: :: Hardware canucks reviews po meni najbolji za kucista. Kad bi kupio 900d i dobio ga u stanju kao oni bio bi jako besan x
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=b1X1ur2-LF
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=sfuncUzhN3
:: :: quality control 0 bodova
:: :: :: Ja cu uzeti ovaj 750 D.Koliko vidim ima visoke ocene i svi ga hvale
:: :: :: Razmisljao sam i o Fractal Arc XL ali mi je Corsair bolji i lepsi.
:: :: :: Superior Technology
:: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud
:: :: :: :: Imao sam jedno od najskupljih kucista iz Corsair kuce, bio sam prezadovoljan u pocetku, ali vremenom sam krenuo da otkrivam manu po manu.. cak i prednja maska koja je od sastavljenih delova aluminijuma i plastike ima mane.. obrazlozicu ti kasnije malo kad svrne
:: :: :: su bas bas skupa, 200+ e, su dobra.
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 24.12.2013. 23:13 #533788

Sad sam pogledao i review za Ark XL od strane Canucks-a, zanimalo me, sve pozitivno i par zanemarljivih primedbi, na kraju ocena za jedno od najboljih Full ATX(XL) kucista: http://www.youtube.com/watch?v=miJGkTNT7_U

Jos samo da sacekam da mu naprave aluminijumski front i to je to:)

:: Meni je jos veci bedak sto nije radio mehanizam za otvaranje stranica na 900d..
:: Sve u svemu corsair nije tako dobar kao sto svi pricaju, ima dosta prituzbi na kvalitet odredjenih stvari kad se malo dublje pogleda. Meni se svideo carbide air 540 i onda sam video negde kolko su jadne i tanke stranice... sto za tu cenu je stvarno smesno, zato i dalje drzim haf 922
:: :: Strasno, i na 750 i na 900D modelu se prilikom transporta polomila plastika koja drzi vratanca, ne znam zasto forsiraju taj mehanizam, ja sam nasao mane na 700D, a ova dva umesto da napreduju, ona su unazadjena, kod 700D/800D je montaza prednje maske uradjena odlicno
:: :: :: Hardware canucks reviews po meni najbolji za kucista. Kad bi kupio 900d i dobio ga u stanju kao oni bio bi jako besan x
:: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=b1X1ur2-LF
:: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=sfuncUzhN3
:: :: :: quality control 0 bodova
:: :: :: :: Ja cu uzeti ovaj 750 D.Koliko vidim ima visoke ocene i svi ga hvale
:: :: :: :: Razmisljao sam i o Fractal Arc XL ali mi je Corsair bolji i lepsi.
:: :: :: :: Superior Technology
:: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud
:: :: :: :: :: Imao sam jedno od najskupljih kucista iz Corsair kuce, bio sam prezadovoljan u pocetku, ali vremenom sam krenuo da otkrivam manu po manu.. cak i prednja maska koja je od sastavljenih delova aluminijuma i plastike ima mane.. obrazlozicu ti kasnije malo kad svrne
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: su bas bas skupa, 200+ e, su dobra.
DarkDawn Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 25.12.2013. 00:06 #533797

Vole bi da fractal odradi neko malo skuplje kuciste bas da vidim kako bi to bilo, jer stvarno nude puno za ulozen novac. Milsim da je define serija jedna od najprodavanijih zadnjih par godina i to zasluzeno.
Odosmo u offtopic...xD

:: Sad sam pogledao i review za Ark XL od strane Canucks-a, zanimalo me, sve pozitivno i par zanemarljivih primedbi, na kraju ocena za jedno od najboljih Full ATX(XL) kucista: http://www.youtube.com/watch?v=miJGkTNT7_
:: Jos samo da sacekam da mu naprave aluminijumski front i to je to:
-ShonE- OC 27.12.2013. 00:30 #534227

Malko sam se poigrao sa klokovima, hteo sam da vidim koja je granica da karta stabilno sljaka bez pipanja napona, i odprilike ovako stoje stvari:

GPU = 1100-1130 (boost ide do 1180)
VRAM= 1600-1650

Probao sam da igram malo nesto i to je to, cim predjem malo preko ovih vrednosti puca igra.

FireStriek resultat je odlican na ovim setovanjima, prakticno sa ovakvim klokovima karta bez problema prestize referentnu GTX 780ti.

Rezultat je 8400 poena, +-.
http://imageshack.us/a/img577/1575/eahw.png
http://imageshack.us/a/img194/372/8s6m.png

Temperature su sjajne, karta retko prelazi 65 stepeni, hladna ko led.
Ovo znaci sigurno da sa podizanjem napona ima jos dosta lufta za OC, tako da opusteno bi mogao da se digne napon i da recimo temperatura skoci i do 10 stepeni, opet ce biti super hladna. Hladjenje me je stvarno odusevilo. Sledeci put dizem malo napon pa da vidim kako se ponasa.
Zajebani76 @-ShonE- 27.12.2013. 07:50 #534246

broj poruka: 538
Verovatno imas TombRaider, pokreni benchmark u samoj igri i pusti ga kado odradi test da se vrti jos nekih 30min, pa napisi ovde koja je bila maksimalna temepratura nakon toga i sa kojim naponom, i koliko je karta bucna... Iskljuci Vsync u igri i u drajverima ako si slucajeno ukljucio, tako da gpu bude maksimalno opterecen. Memorija bi trebalo da ide na 1900mhz ako je samsung, a to mozes videti pomocu NvidiaInspector-a...

Puno srece u overklokerskom poduhvatu :) Po ovome sto si do sada pokazao mislim da ces dohvatiti 1300mhz sa 1.250-1.270v, zavisi od toga koliko ce se karta grejati i kakvo ti je kuciste po pitanju provetrenosti...

Ovo sto si do sada dobio su dobri rezultati, nista losije u odnosu na neku intel masini...
-ShonE- Re: @-ShonE- 27.12.2013. 09:27 #534253

Da, da, imam TR igru. Hvala na savetima, bas cu veceras jos malo da se poigram sa klokovima i sa naponom, pa da vidim koji su dometi karte i temperature, mada asic je jako slab, valjda zbog toga sto je karta vec fabricki malo nategnuta. Svakako cu postaviti rezultate. CPU nisam dirao, mozda bi i on uticao na to da karta jos malo poleti.

:: Verovatno imas TombRaider, pokreni benchmark u samoj igri i pusti ga kado odradi test da se vrti jos nekih 30min, pa napisi ovde koja je bila maksimalna temepratura nakon toga i sa kojim naponom, i koliko je karta bucna... Iskljuci Vsync u igri i u drajverima ako si slucajeno ukljucio, tako da gpu bude maksimalno opterecen. Memorija bi trebalo da ide na 1900mhz ako je samsung, a to mozes videti pomocu NvidiaInspector-a..
:: Puno srece u overklokerskom poduhvatu :) Po ovome sto si do sada pokazao mislim da ces dohvatiti 1300mhz sa 1.250-1.270v, zavisi od toga koliko ce se karta grejati i kakvo ti je kuciste po pitanju provetrenosti..
:: Ovo sto si do sada dobio su dobri rezultati, nista losije u odnosu na neku intel masini...
-ShonE- Napon ?? 28.12.2013. 00:06 #534408

Da ga jebem, ali napon mi nikako ne reaguje u MSI Afterburneru, ja ga pomeram i podesavam, dodavao sam malo po malo, ali na ocitavanjima uopste mi ne prikazuje da je napon promenjen, pa je samim tim svaki test kada kloknem gpu preko 1100 neuspesan. :(
Kao da Afterburner ne reaguje na izmene napona, dok na druge stvari ima reakcija. Naravno, probao sam da ostalim default klok i da samo primenim napon, ali nece.

Inace nasao sam odlican alat za stres samog GPU-a, MSI Kombustor, ne da przi gpu nego ga ubija, konstantno na 100%, ovo je pravo opterecenje, temperatura se u ovom slucaju dize do ~75 stepeni.

Ako neko ima predlog sta bih mogao da probam u vezi promene napona nek pise.
Zajebani76 @-ShonE- 28.12.2013. 00:53 #534418

Sve korisne informacije potrazi ovde...

http://www.overclock.net/t/1422953/official-msi-gtx-780-lightning-owners-club/0_30

MSI Kombustor nije koristan za testiranje karte, TR onaj benchmark sto sam ti vec reka, ostavi ga da se vrti nekih 1-2h to bi trebalo da bude dovoljno... I ako imas vremna Metro 2033 podesi na 50 krugova sa podesavanjima na maksimu, nakon toga klok je 99% stabilna .) Mozes i hevaen da izvrtis nekih 1h... Nakon toga ti ostaje da se igras :) Ostale metode testiranja nisu tako efikasne, a svasta sam probao posto mi je overklokovanje i tuning sistema hobi, tako da znam sta ti govorim .)

Koji napon pokazuje na defultu tako kako je sada ? Sta kaze MSI Afterburner po tom pitanju ?

-ShonE- Re: @-ShonE- 28.12.2013. 01:58 #534421

Napon mi varira automatski u rasponu 0.88 - 1.162. Uopste se ne menja kada ga menjam preko Afterburnera.

Znam sta si predlozio, imam TR, a imam i Metro, sve je tu, ali ne vredi da testiram kada napon ne mogu da dignem. Provericu na overclock.net sta ljudi kazu. Hvala svakako.

:: Sve korisne informacije potrazi ovde..
:: http://www.overclock.net/t/1422953/official-msi-gtx-780-lightning-owners-club/0_3
:: MSI Kombustor nije koristan za testiranje karte, TR onaj benchmark sto sam ti vec reka, ostavi ga da se vrti nekih 1-2h to bi trebalo da bude dovoljno... I ako imas vremna Metro 2033 podesi na 50 krugova sa podesavanjima na maksimu, nakon toga klok je 99% stabilna .) Mozes i hevaen da izvrtis nekih 1h... Nakon toga ti ostaje da se igras :) Ostale metode testiranja nisu tako efikasne, a svasta sam probao posto mi je overklokovanje i tuning sistema hobi, tako da znam sta ti govorim .
:: Koji napon pokazuje na defultu tako kako je sada ? Sta kaze MSI Afterburner po tom pitanju
Zajebani76 @-ShonE- 28.12.2013. 02:24 #534423

Imas prekidac negde na karti kojim prelazis na LN2 bios, tako da predji na taj bios, mislim da ce sve proraditi i da ce se napon fiksirati na odredjenu vrednost koju zadas...
Miskonius Re: Re: @-ShonE- 28.12.2013. 05:14 #534427

broj poruka: 4420

Koristi EVGA precision,

:: Napon mi varira automatski u rasponu 0.88 - 1.162. Uopste se ne menja kada ga menjam preko Afterburnera
:: Znam sta si predlozio, imam TR, a imam i Metro, sve je tu, ali ne vredi da testiram kada napon ne mogu da dignem. Provericu na overclock.net sta ljudi kazu. Hvala svakako
:: :: Sve korisne informacije potrazi ovde..
:: :: http://www.overclock.net/t/1422953/official-msi-gtx-780-lightning-owners-club/0_3
:: :: MSI Kombustor nije koristan za testiranje karte, TR onaj benchmark sto sam ti vec reka, ostavi ga da se vrti nekih 1-2h to bi trebalo da bude dovoljno... I ako imas vremna Metro 2033 podesi na 50 krugova sa podesavanjima na maksimu, nakon toga klok je 99% stabilna .) Mozes i hevaen da izvrtis nekih 1h... Nakon toga ti ostaje da se igras :) Ostale metode testiranja nisu tako efikasne, a svasta sam probao posto mi je overklokovanje i tuning sistema hobi, tako da znam sta ti govorim .
:: :: Koji napon pokazuje na defultu tako kako je sada ? Sta kaze MSI Afterburner po tom pitanju
Adzem Sone 28.12.2013. 12:22 #534447

Hajde javi sta si uradio, kako se karta ponasa sa tim drugim instrukcijama(bios)?

MadCatz hehhee 28.12.2013. 12:25 #534451

broj poruka: 608
Lightning amateri :)

ASUS P8Z77V-DELUXE
INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H100
4x4gb KINGSTON PREDATOR 4X4GB 2400 MHZ
GTX770 LIGHTNING
INTEL SSD 330 60GB
NZXT PHANTOM NEON MODDED
MAD CATZ R.A.T. 7
CORSAIR HX850
ASUS MX279

Adzem ... 28.12.2013. 12:33 #534453

Kad ces ti Sale da se ponovis, vidis sta je sve izaslo ti i dalje to jos furas...

-ShonE- E ovako: 28.12.2013. 15:26 #534487

Probao sam sa prekidacem da prebacim kartu na taj LN2 bios, i u njemu mi se karta vraca na jos manje vrednosti, predpostavljam referentne za 780 karte. U tom modu karta se uzasno lose klokuje, a napon i dalje ne reaguje, tako da sam ipak vratio prekidac u prvobitnu poziciju. :(

Probao sam preporuke sa overclock.net-a, ali na zalost iz nekog razloga taj preporuceni afterburner 3 beta15 kod mene nece da radi uopste, dok mi poslednji oficijelni, beta16 radi(naravno bez uticaja na napon).

Poceo sam da testiram i trazim stabilne klokove i od prilike situacija je ovakva:
GPU - 1095MHz
MEM. - 1650MHz
Interesantno je da GPU uz boost ide na 1200+MHz, sto je sjajno s obzirom da napon nije pipan, pa tako i temperature su ne promenjene. .)

Evo i rezultata:

3DMark 11 perforamse - ~11900
http://imageshack.us/a/img32/1928/b8ac.png

3DMark 11 extreme - ~5250
http://imageshack.us/a/img713/1499/k2yq.png

FireStrike - ~8300
http://imageshack.us/a/img823/5002/suy6.png

FireStrike extreme - ~5000
http://imageshack.us/a/img801/7996/s4wa.png

Tomb Raider 2013 (1080p, ultra, FXAA) - MinFPS=103, AvgFPS =145, MaxFPS=173
http://imageshack.us/a/img163/5967/q8b7.png

Na Tomb Raider testu sam se prijatno iznenadio, test je extra, jer drzi kartu sve vreme u full load-u, a karta je zakucana u boost-u koji je odlicnih 1202 MHz. Inace test se vrteo nekih 1h. :)

Dakle, posto nisam uspeo da mrdnem napon, moram priznati na kraju da sam ipak odusevljen postignutim, ima tu jos malo lufta, jer sam u nekoliko navrata kloknuo gpu za jos 40MHz, ali povremeno oce da stucne, tako da je prakticno ovo neki limit za svakodnevni klok, a pritom temperatura nije presla 75 stepeni.
Kad bih napon mrdnuo malo sigurno bi dohvatio i 1300Mhz, mada i ovo mi je sasvim dovoljno, boost ide do 1200, a rezultati govore za sve, gde se karta trenutno nalazi, prakticno rame uz rame sa 780Ti referentnim modelom.
peki22 Re... 28.12.2013. 15:55 #534490

broj poruka: 2936
Drug nek te dobro sluzi ta karta,zver je to.Posto je na forumu trenutno euforija po pitanju 770 evo ti rezultata od `lopata`karte koju si vec imao
http://bit.ly/1h3ZqLX perfomance test
http://bit.ly/1h3ZpI2 tesselattion off
Valjda ce neko od vlasnika 770-ca da postavi test pa da vidim i ja dal da prelazim na vanzemaljsku tehnologiju.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647811.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs