Litecoin-mining manija je glavni razlog skoka cena AMD grafičkih
STRANA 2 OD 2
Blueberry
Re:
10.01.2014. 20:24
status: user broj poruka: 1271
Ne znam koliko je kostala u E***-ju, ali, posto se radi o istoj firmi, a drugoj filijali, uzecu primer koji znam. U `lose-lose`-u je kostala 22499. Ako oduzmemo prethodni iznos PDV-a od 8%, dobijemo iznos od 20699.08 dinara. Kada dodamo sadasnjih 20% na tu osnovicu, dobijemo 24838.89 dinara, a cena graficke karte je sada 29999, sto je poskupljenje od skoro 45%. I ovo nisu uradili samo oni, vec i ostale radnje, koje cak drze i skuplju cenu od ove?! Izvolite dame i gospodo, pa ko zeli da bude odran...Mene bi bilo sramota... a njih... nemaju djon na obrazima, vec oklop od titanijuma... :: :: Najbolje cene i u 2014. :: :: http://goo.gl/zGMlZ :: :: Srecno :: :: _____________________________ :: The finest AVhttp://goo.gl/aradKv :: :: ::
LiteCoini se ne isplate, jer nema dosta kvalitetnih pulova, osim da sjedis dnevno po 5-6 sati da izvuces nesto pristojno(racunaj 3-4 puta manje od Bitcoina). Zato je Bitcoin mama.
Narocito je evidentno da je nabavka racunara iz Madjarske enormno porasla. Meni se promet laptopova smanjio ove godine za 1/3-nu dok je skoro svaki 2-gi poznanik uzeo laptop na akciji u Madjarskoj, jer je razlika bila oko 20%, a sada ide i do 50% u cijeni. A Lenovo kao brand ide najvise, jer se nabavlja po principu 4 platis 6 nosis. Samo je bitno da drzis cijenu. Ti prodas 4 komada i ostanu ti 2 za dj i opet su i tako jeftiniji nego kod nas. Primjer Na 4 komada laptop sa konfiguracijom CPU 2020M, 4 GB, 1 TB, 8670, 15.6` dodje oko 320e, dok kod nas nije bilo ispod 44000. Sada je na akciji do 6 januara bio za 289e, dok je kod nas 50000. I kako, bez prevare, da se posluje u Srbiji? Nikako. Svi lijepo stavimo kljuc u bravu, a Cacak i Gornji Milanovac da se tjeraju u 3 pm i uzivaju u deranju ljudi. Jos samo neko da ostane i ugasi svjetlo.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. Pocinio sam najveci grijeh od svih. Postao sam civilizovan. Korakira Melaine. Tempest brutos.
Chuvari u Lazi spojili docheke svetske i `nashe` Nove godine pa se ne trezne od 31. prosinca, a ti ladno odshetao na ulicu, dok se `kolege` sa svih odeljenja lagano njishu u ritmu pilulica za smirenje??? Vidi shta imash pa nazad. Bojim se da ne nazebesh. Nije toliko hladno? Nije, ali su bash zbog toga uslovi idealni za viruse. Nemoj da se zezash sa zdravljem. Znash da je doktor rekao da i najmanji nazeb moze da bude koban za tebe? Kreni polako put Laze. Pozdrav nenormalnima.
:: LiteCoini se ne isplate, jer nema dosta kvalitetnih pulova, osim da sjedis dnevno po 5-6 sati da izvuces nesto pristojno(racunaj 3-4 puta manje od Bitcoina). Zato je Bitcoin mama :: :: Narocito je evidentno da je nabavka racunara iz Madjarske enormno porasla. Meni se promet laptopova smanjio ove godine za 1/3-nu dok je skoro svaki 2-gi poznanik uzeo laptop na akciji u Madjarskoj, jer je razlika bila oko 20%, a sada ide i do 50% u cijeni :: A Lenovo kao brand ide najvise, jer se nabavlja po principu 4 platis 6 nosis. Samo je bitno da drzis cijenu. Ti prodas 4 komada i ostanu ti 2 za dj i opet su i tako jeftiniji nego kod nas :: Primjer Na 4 komada laptop sa konfiguracijom CPU 2020M, 4 GB, 1 TB, 8670, 15.6` dodje oko 320e, dok kod nas nije bilo ispod 44000. Sada je na akciji do 6 januara bio za 289e, dok je kod nas 50000. I kako, bez prevare, da se posluje u Srbiji? Nikako. Svi lijepo stavimo kljuc u bravu, a Cacak i Gornji Milanovac da se tjeraju u 3 pm i uzivaju u deranju ljudi. Jos samo neko da ostane i ugasi svjetlo :: :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: Pocinio sam najveci grijeh od svih. Postao sam civilizovan. :: Korakira Melaine. Tempest brutos. :: ::
I jos kad odbijes tamosnji PDV dodje te kartica bednih 220E... i onda na bench oglasima vidis oglas prodajem par R9 280x sa garancijom ostvarivom preko seriskog broja (preko prodavca) cena po komadu 330-350E...
U ovoj zemlji je uvek bilo `vunenih klijenata` i onih kojima je prosto neprihvatljivo ostaviti klijente neosisane...
Neki dan videh da lik ima preko 20 komada R9 280x upregnutih da rudare... da li su ljudi poput njega ti koji prave disbalans ponude i traznje ili neko vestacki to radi da bi izvukao vece marze prilikom prodaje nemam pojma... ALI...
Cini mi se da cemo morati masovno da predjemo na zelene proizvode jer superiorna tehnologija nije pogodna za tu prljavu rudarsku rabotu... a taj TESLA je bas obecavao...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Otisla kod nas, dok u Nemackoj npr za 260€ mozes da biras koji model 280X bi uzeo. GTX 770 ima vec od nekih 270€ pa navise :: To sto mi zivimo u zemlji lopova, to je vec druga stvar :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: zato je dobro da postoji Nvidia :: :: :: :: :: ::
Bože dragi, svi pominju to rudarenje kao da neke silne milione okreću u tom poslu.
Da je to toliko unosno i profitabilno zar ne mislite da se neko već ne bi setio to da eksploatiše na malo ozbiljniji način?
Sad će tamo neki krelac sa dve karte da napravi dovoljno para za jednu prosečnu platu i taman da ne mora ništa da radi, samo da nakrivi kapu i da ispija koktele u baštama kafića. Malo sutra.
I ona tema što je linkovao pmfrulez na benču. Svi se izgubili u nekim silnim pričama o rudarenju a osećam da niko nije uzeo neke ozbiljnije pare.
Ovo je samo još jedna navlakuša kako bi neki tamo kupio kartice, naravno neko to iskoristi, preproda, pa profitira dok neko i dalje živi u zabludi da će `rudariti i pare mlatiti`.
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647811. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.