Ti si lud stvarno, ti sve to palis odjedom u isto vreme? Dakle kopas/rudaris renderujes modelujes srekinaras hdd za viruse palis 3 medija playuera u isto vreme i garant surfujes sa preko 100 tabova i to u 3 browsera koje nikad ne gasis i igras krajsis 3?
@Dexter 013 rudarim neprestano na jednoj maini 6 mjeseci je nisam ugasio(ostale 4 su se gasile samo za ciscenje ili za dodavanje drugih komponenti za rudarenje). Povremeno mi treba nesto da uradim u 3d u AC-u i naravno da ne prekidam rudarenje. Film pocnem gledati, pa me nesto prekine, pa stopiram i nastavim kad stignem. Drugi player Daum kad provjeravam kako jew sve montirano. I naravno sve se drzi u memoriji (32 gb). 3 brovsera su stalno pokrenuta, s tim ako se zaglupi idiotski GC nakon 15 sec se ponovo startuje sa svim otvorenim tabovima da ja ne trazim sta sam otvarao, kad vec imam namjesten raspored tabova i znam gdje se sta nalazi)cim predjes 50 otvorenih zaglupi se nakon 7-10 sati bez razloga). Opera je bila neprikosnovena u tome)otvoreno po 150 tabova ukupno u 2 prozora, ali su je usrali poslije 12.16 i morao sam preci na Sleipner, jer se FF uvijek zaglupi kad ima preko 30 otvorenih tabova, posebno u security rezimu, pa zatvori random tabove. Od toga poludim. I naravno, ja sam kupio masinu da radi za mene, a ne ja za nju.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
@adzem Mislim da te vec imam, ja sam onaj radošev ortak, nik je EmotionalDrift :-)
@repsi Zainteresovan sam za ram, samo ja sam iz bg-a pa ako bi mogao da mi pošaljes. Ostavi mi broj telefona na mail stefano990@live.com pa da se dogovorimo sve.
:: Volio bih da mi bilo koji napredniji korisnik objasni, kako mu je 8 gb rama za danasnje uslove dovoljno :: Prosto, ako pokrenete npr. GC,FF, Sliepnir, YT Downloader, ekvilajzer za 7.1, Antivirus, Malwarebytes Antimalware, neki sw zid,utorrent, Daum PotPlayer, BS player, generator za BitCoin i napravite automatski generator za izmjenu pulova, pokrenete bilo koju igricu kao npr. Crysis ili BF ili CoD i radite sa AutoCad-om, nema sanse da trosite manje od 10 GB, pod punim opterecenjem, a da mozete sve lako da prebacujete preko alt tab kombinacije. Ako ste standardni korisnik, 4 GB vam sigurno nije dovoljno( pod uslovom da ne koristite swap fajlove na hdd-u, sto, licno smatram vrlo debilnim u danasnjim uslovima, jedino ako se zeli sto prije ostati bez mehanickog diska), a 8 je ono knap pod win 7 64, mozda pod win 8.1 je malo bolje za oko 400 Mb, jer bolje barata sa memorijom :: :: Uh kad sve to radiš odjednom, nadam se da imaš bar dva procesora sa 8 core-a.
Dovoljan je corei7 3930, Asrock x97 extreme 4m, 4x8 gb. Samo jednom dok sam koristio skriptu za bitcoin-e i litecoin-e mi je zkucao cpu za 100% za svih 12 jezgra. Od tada samo Bitcoin i standardni poslovi. ostale su ci5 4670k, asrock h87 otkljucana u z87, 2x8 gb i r290-ke umjesto 7970-ki koje su u mojoj staroj masini. ova jedna jede 2 corei5 4670-ke za kopanje bez problema. @stefano Samo se igraj. To je najpametnije sto znas.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. Pocinio sam najveci grijeh od svih. Postao sam civilizovan. Korakira Melaine. Tempest brutos.
Stefano pustim ti veceras mail, na putu sam trenutno pa cemo se sve dogovoriti... imam ja par prijatelja na relaciji do bg-a pa mozemo i tako (sigurnije mi je nekako) :) javnem ti se!
bratori, imas neki ips monitor povoljno? Hocu da ima g-sync, 177hz, odnos stranica 16:10 i da bude 2560x1600. E bas ovako nesto bi mi odgovaralo. Za igre koje ja igram trebalo bi mi 22 inca i ni milimetar vece. Mada volim da se opustam uz neku dobru trku ili film, tako da hocu sve ovo isto samo sa odnosom stranica 16:9 i neka bude 27 inca ravno.
Ajde ljubim te rodjeni moj, izbunari bratu nesto i cimaj na mail.
Koju vrste droge koristis? Nemoj samo krokodil, opasna je po zivot.
Ukljuci na jedan od tvojih tri browsera na procesoru sa 12 jezgara i H87 otkljucanom chipsetu klip o Krokodilu, da vidis kako lose utice na ljude..
Kapiram ja da se nema para, ali ja ti ovo kazem iz najboljih namera.
Nemoj da se drogiras brate moj, molim te?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Volio bih da mi bilo koji napredniji korisnik objasni, kako mu je 8 gb rama za danasnje uslove dovoljno :: Prosto, ako pokrenete npr. GC,FF, Sliepnir, YT Downloader, ekvilajzer za 7.1, Antivirus, Malwarebytes Antimalware, neki sw zid,utorrent, Daum PotPlayer, BS player, generator za BitCoin i napravite automatski generator za izmjenu pulova, pokrenete bilo koju igricu kao npr. Crysis ili BF ili CoD i radite sa AutoCad-om, nema sanse da trosite manje od 10 GB, pod punim opterecenjem, a da mozete sve lako da prebacujete preko alt tab kombinacije. Ako ste standardni korisnik, 4 GB vam sigurno nije dovoljno( pod uslovom da ne koristite swap fajlove na hdd-u, sto, licno smatram vrlo debilnim u danasnjim uslovima, jedino ako se zeli sto prije ostati bez mehanickog diska), a 8 je ono knap pod win 7 64, mozda pod win 8.1 je malo bolje za oko 400 Mb, jer bolje barata sa memorijom :: Znaci, za najosnovnije je 8 Gb optimalno :: Ne kazem da se na starim konfiguracijama ne moze sa 4gb rama, E5700, 6870 ili 650 ti ne moze igrati sve ok, ali to nije to, cak ni na 19 incnim monitorima :: Jednostavno, dozivljaj nije isti, a ujedno da zelim da kad pritisnem alt tab kombinaciju, pa da cekam 2 minuta da izadjem na desktop, ne odg mi :: Namjestim ljudima i pogasim gomilu nepotrebnih servisa i oni se mogu igrati, ali meni to nije to :: :: A nov Kingshit 2x4 gb ima za 57 e nov po maloprodajnim cijenama. Sto bi neko placao 30 e za 4 gb polovno ? Samo onaj ko je neobavjesten ili ima kesa za bacanje :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: ::
Prodajem povoljno mesta za skakanje kraj mosta, samo za kolegu sa PC Berze ,u pola cene.
Javi ako ti treba termin!
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Dovoljan je corei7 3930, Asrock x97 extreme 4m, 4x8 gb. Samo jednom dok sam koristio skriptu za bitcoin-e i litecoin-e mi je zkucao cpu za 100% za svih 12 jezgra :: Od tada samo Bitcoin i standardni poslovi :: ostale su ci5 4670k, asrock h87 otkljucana u z87, 2x8 gb i r290-ke umjesto 7970-ki koje su u mojoj staroj masini :: ova jedna jede 2 corei5 4670-ke za kopanje bez problema :: @stefan :: Samo se igraj. To je najpametnije sto znas :: :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: Pocinio sam najveci grijeh od svih. Postao sam civilizovan. :: Korakira Melaine. Tempest brutos. :: ::
Kakav si ti burazer...ti si i dalje `tu`...jos uvek se trudis i nastavljas po svom.
Svaka tebi cast! Pusti ove hejtere neka laprdaju!
P.S. Sta uradi sa OMRON 5870?
Skyfire: ...frekfencija...
:: @Dexter 01 :: rudarim neprestano na jednoj maini 6 mjeseci je nisam ugasio(ostale 4 su se gasile samo za ciscenje ili za dodavanje drugih komponenti za rudarenje) :: Povremeno mi treba nesto da uradim u 3d u AC-u i naravno da ne prekidam rudarenje. Film pocnem gledati, pa me nesto prekine, pa stopiram i nastavim kad stignem. Drugi player Daum kad provjeravam kako jew sve montirano. I naravno sve se drzi u memoriji (32 gb). 3 brovsera su stalno pokrenuta, s tim ako se zaglupi idiotski GC nakon 15 sec se ponovo startuje sa svim otvorenim tabovima da ja ne trazim sta sam otvarao, kad vec imam namjesten raspored tabova i znam gdje se sta nalazi)cim predjes 50 otvorenih zaglupi se nakon 7-10 sati bez razloga). :: Opera je bila neprikosnovena u tome)otvoreno po 150 tabova ukupno u 2 prozora, ali su je usrali poslije 12.16 i morao sam preci na Sleipner, jer se FF uvijek zaglupi kad ima preko 30 otvorenih tabova, posebno u security rezimu, pa zatvori random tabove. Od toga poludim :: I naravno, ja sam kupio masinu da radi za mene, a ne ja za nju :: :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: ::
Zaboravio si da kazes ljudima da x97 platforma ne postoji...
:: Dovoljan je corei7 3930, Asrock x97 extreme 4m, 4x8 gb. Samo jednom dok sam koristio skriptu za bitcoin-e i litecoin-e mi je zkucao cpu za 100% za svih 12 jezgra :: Od tada samo Bitcoin i standardni poslovi :: ostale su ci5 4670k, asrock h87 otkljucana u z87, 2x8 gb i r290-ke umjesto 7970-ki koje su u mojoj staroj masini :: ova jedna jede 2 corei5 4670-ke za kopanje bez problema :: @stefan :: Samo se igraj. To je najpametnije sto znas :: :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: Pocinio sam najveci grijeh od svih. Postao sam civilizovan. :: Korakira Melaine. Tempest brutos. :: ::
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647811. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.