One question remains. Are there image quality differences. Time was too short to check it out. But DICE definitely is running a separate codepath on BF4. We still have to look into that.
Nemoj sa time da se zanosis ,tu razliku niko nije primetio,nego ako mozes apeluj na Nvidia da prihvati ovaj Api. :: One question remains. Are there image quality differences. Time was too short to check it out. But DICE definitely is running a separate codepath on BF4. We still have to look into that :: :: http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_mantle_preview,2.htm :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Bilo je ljudi koji su primetili da je grafika losija, ali ako sam dobro shvatio to se samo nekima desavalo i ispada da je samo neki bug.
:: One question remains. Are there image quality differences. Time was too short to check it out. But DICE definitely is running a separate codepath on BF4. We still have to look into that :: :: http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_mantle_preview,2.htm :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Ne zanosim se vec zelim da se uverim.Jednostavno hocu da znam tacno kako sve to funkcionise i kakvi su realni dobici!
Razliku ne primecuje niko ? Jel ona razlika u grafickom prikazu izmedju nv i amd , jel microsttutering koji ne postoji a kasnije javno predstavljen, jer frame rate drops koji su ucestali konstantno a u stvari `ne postoji` ! Itd..
Kad je AMD u pitanju i njihov metod rada tj sredstva kojim se koriste ka postizanju odredjenih ciljeva tesko da moze da se uzme zdravo za gotovo dok se detaljno ne ispita.
Jednostavno istorija potvrdjuje drugacije, cinjenice koje su sve vreme bile tu ukazuju da im se jednostavno ne moze verovati!
Eto iz tog razloga hocu da vidim da li je nesto zrtvovano zarad performansi , da vidimo te realne razlike u image kvalitetu i detaljima..
To ce se svakako odraditi samo je pitanje vremena..Mada realno jedna igra nista ne znaci a ne verujem da ce ovo zaziveti masovnije..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Nemoj sa time da se zanosis ,t :: razliku niko nije primetio,neg :: ako mozes apeluj na Nvidia d :: prihvati ovaj Api :: :: One question remains. Are there image quality differences. Time was too short to check it out. But DICE definitely is running a separate codepath on BF4. We still have to look into that :: :: :: :: http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_mantle_preview,2.htm :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: ::
Nisam ljubitelj ni amd niti Nv, niti slicnih podela u ovom modernom svetu. Vodio sam se uvek cenom i sta dobijam za te pare. Prostije receno da prodjem za manje pare sto bolje. Ali posle ovolike hajke na mantle od par likova na ovom forumu i par likova na nekim drugim forumima moram da priznam da pocinjem da uzivam u ovim novim piskaranjima. Hteo sam pisati dug post ali sam se smorio. Ukratko : Jesu te vase graficke karte skupe, lepe i velike i svaka vam cast. Ja bih da uzivam u mantle ali grafa mi je 6870 tako da do neke druge prilike za mene i `besplatnim` dobitkom na performanse moram da sacekam. A Izgleda da ce te i vi da se nacekate :D
Neki kazu cak je bolje sa Mantle ,prvi utisci su vise nego povoljni.
:: Ne zanosim se vec zelim da se uverim.Jednostavno hocu da znam tacno kako sve to funkcionise i kakvi su realni dobici :: :: Razliku ne primecuje niko :: Jel ona razlika u grafickom prikazu izmedju nv i amd , jel microsttutering koji ne postoji a kasnije javno predstavljen, jer frame rate drops koji su ucestali konstantno a u stvari `ne postoji` ! Itd. :: :: Kad je AMD u pitanju i njihov metod rada tj sredstva kojim se koriste ka postizanju odredjenih ciljeva tesko da moze da se uzme zdravo za gotovo dok se detaljno ne ispita :: :: Jednostavno istorija potvrdjuje drugacije, cinjenice koje su sve vreme bile tu ukazuju da im se jednostavno ne moze verovati :: :: Eto iz tog razloga hocu da vidim da li je nesto zrtvovano zarad performansi , da vidimo te realne razlike u image kvalitetu i detaljima. :: :: To ce se svakako odraditi samo je pitanje vremena..Mada realno jedna igra nista ne znaci a ne verujem da ce ovo zaziveti masovnije. :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: Nemoj sa time da se zanosis ,t :: :: razliku niko nije primetio,neg :: :: ako mozes apeluj na Nvidia d :: :: prihvati ovaj Api :: :: :: One question remains. Are there image quality differences. Time was too short to check it out. But DICE definitely is running a separate codepath on BF4. We still have to look into that :: :: :: :: :: :: http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_mantle_preview,2.htm :: :: :: :: :: :: Superior Technology :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: :: :: ::
Ljudi hocemo da kupimo hardware da osetimo pravu snagu Mantle. Treba nam sto slabiji buldozer i r9-290x. Tako cemo u najvecoj meri u jednoj igri osetiti kao da imamo i7 i Titan. Daleko od toga da hocu da vredjam AMD I Mantle, jednostavno mi to nije briga dok 50% igarana ne bude imalo Mantle opciju da u svakoj od tih igara ukljucim to i imam 50% vece performance, pod uslovom da koristim najbolje procesore koji su i za druge stvari bitne, ne AMD da bi radio slicno kao Intel. Kao sto mi PhysX nikada nije bilo nista bitno da zbog toga uzimam NVIDIA, samo mali plus. Ono obradujem se kada vidim razliku kada ne igras uopste igrice sa PhysX i onda odjednom na High i onda uzivas kao u tim efektimaa kada pucas pa se odbijaju kao metkovi od zid ono kao realno izgleda i slicne stvari na odelima, staklo itd... Ali to je samo mali plus. Mantle da bi uspeo mora da se probije na najmanje 30-40 igara da bi neko uzeo AMD a opet za starije igre ako hoce da odigra mora da ubacuje NVIDIA ili ceprka po driverima. Znaci ako se ima Intel najmanje osetis Mantle tako da dolazimo do toga da je to neka vrsta kompenzacije da ovi koji nemaju para za ultra skupe masine gde AMD CPU gusi dobiju napredak pod uslovom da imaju Radeon. Pa i to je nesto sobzirom da PCIe 4.0 dolazi za 2 god PCI-E 3.0 je vec 2 god a oni i dalje imaju PCI-E 2.0 a nigde plana o nekom obecavajucem projektu koji bi ugrozio 4770K ili dolazeci 4790K, da ne pricam o seriji i7-5930K sa DDR4 memorijom.
Ma Wlado nigde ne pise da ti moras da koristis Mantle ti si zakucan za Nvidia ja ti ne zameram ti si hardverski GURU.
:: Ljudi hocemo da kupimo hardware da osetimo pravu snagu Mantle. Treba nam sto slabiji buldozer i r9-290x. Tako cemo u najvecoj meri u jednoj igri osetiti kao da imamo i7 i Titan :: Daleko od toga da hocu da vredjam AMD I Mantle, jednostavno mi to nije briga dok 50% igarana ne bude imalo Mantle opciju da u svakoj od tih igara ukljucim to i imam 50% vece performance, pod uslovom da koristim najbolje procesore koji su i za druge stvari bitne, ne AMD da bi radio slicno kao Intel. Kao sto mi PhysX nikada nije bilo nista bitno da zbog toga uzimam NVIDIA, samo mali plus. Ono obradujem se kada vidim razliku kada ne igras uopste igrice sa PhysX i onda odjednom na High i onda uzivas kao u tim efektimaa kada pucas pa se odbijaju kao metkovi od zid ono kao realno izgleda i slicne stvari na odelima, staklo itd... Ali to je samo mali plus. Mantle da bi uspeo mora da se probije na najmanje 30-40 igara da bi neko uzeo AMD a opet za starije igre ako hoce da odigra mora da ubacuje NVIDIA ili ceprka po driverima :: Znaci ako se ima Intel najmanje osetis Mantle tako da dolazimo do toga da je to neka vrsta kompenzacije da ovi koji nemaju para za ultra skupe masine gde AMD CPU gusi dobiju napredak pod uslovom da imaju Radeon. Pa i to je nesto sobzirom da PCIe 4.0 dolazi za 2 god PCI-E 3.0 je vec 2 god a oni i dalje imaju PCI-E 2.0 a nigde plana o nekom obecavajucem projektu koji bi ugrozio 4770K ili dolazeci 4790K, da ne pricam o seriji i7-5930K sa DDR4 memorijom ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647714. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.