Sta sam vam rekao da eno i ljudima kod nas koji kupe GIGABYTE GTX780Ti Windforce imaju probleme. Kao prolaze ostali testovi a 3DMark 11 ne, znate zasto, zato sto on najvise ide na Power Target, meni na default kloku ide na 111%, samo 4-5% i limit, ali ja imam opcije i rezervni BIOS gde power limit ne mozes ni sa 1000w napajanjem da dotaknes, a sta ima GIGABYTE. Kao 3DMark 11 nije u redu, nije tacno nego karta dostize power limit. I jedino je resenje da se nabasa na primerak koji nije uobicajen. Unigine Heaven ima 80-90% power a 3DMark 11 preko 110% na 1202MHz boost.
Opisani problemi karakterisali su Galaxy HOF kartu , zaista ne mogu sad da googlam koji je cip bio falican, ali, zamenjeno je oko 50 kartica (vidim da se ovde spominje 55), sto se moze poklopiti kao tacno,ali... tu se radi o Galaxy 780, a ne 780Ti.
Zatim. pominju se Colorful, innovision, Asus , Sauter, Inno3D and Gigabyte . Oni imaju informaciju o svim tim brendovima koje ostali ugledni sajtovi nemaju? Vaaauuu, pia to je senzacija! Problem je kad ih uhvatis u lazi, npr. Inno3D se striktno drzao referentnog.. da, da, referentnog dizajna, a imao performanse jako blizu najjacih 780Ti kartica. Dakle, nisu koristili custom PCB, te postojeci problem nisu ni mogli imati! Colorful? Odlicno, nek pokazu slike PCB-a i karticu koju su testirali. Vecina nas ne zna kako izgleda, a oni imaju cak i info iz fabrike da je tu bilo problema, je l` Nice try, Latino Guy. Za ove ostale necu ni da pominjem, jos ce se pisati teorije zavere o tome kako su ostali platili da informacije o navodnom fail-u ne procure.
Da rezimiram ovaj mizeran pokusaj nekoga ko je ocigledno obisao sve moguce sajtove,dakle NIJE GA MRZELO, ne bi li ocrnio karticu koje je potencijalno bolja od njegove. ASUS je vise radio amd. Najbolje chipove je dobio sledeci igrac u nizu EVGA. E to je razlog sto je tvoja kartica u vrhu, a ne to sto niko drugi ne ume da napravi custom pcb i izvuce maksimum. Neki su, videvsi da je nefer dodela cipova, okrenuli se referentnom a neki probali da nadmase sa onim sto imaju, bas kao Galaxy. Gigabyte je fail-ovao, pa sad vadi fleke. MSI najbolje cipove nije ni dobio. Nisu im hteli dati.Zasto je to tako...mi `mali` necemo znati. Nvidia tako odlucila za ovu turu. Dokopali su se 12 probranih primeraka i napravili karte za svoju dusu i podelili ih klokerima. Necu da tvrdim da su bolje, posto se ne sluzim glasinama kao pouzdanim podacima, kazu da su jednako dobre..
E sad, sto je neko uz mucenje da dobije dovoljan broj cipova uspeo da uradi isto sto i EVGA, i nadmasi je u nekim od testova, ako ti to toliko smeta, jbg, idi u setnju, ili upotrebi svoju kartu da izubijas likove u nekoj pucacini, nadji curu ako je eventualno nemas...Da se jedis sto su i drugi uprkos nefer raspodeli dostigli te performanse, ne vredi ti.
:: Nekoliko cinjenica :: :: Opisani problemi karakterisali su Galaxy HOF kartu , zaista ne mogu sad da googlam koji je cip bio falican, ali, zamenjeno je oko 50 kartica (vidim da se ovde spominje 55), sto se moze poklopiti kao tacno,ali... tu se radi o Galaxy 780, a ne 780Ti :: :: Zatim. pominju se Colorful, innovision, Asus , Sauter, Inno3D and Gigabyte . Oni imaju informaciju o svim tim brendovima koje ostali ugledni sajtovi nemaju? Vaaauuu, pia to je senzacija! Problem je kad ih uhvatis u lazi, npr. Inno3D se striktno drzao referentnog.. da, da, referentnog dizajna, a imao performanse jako blizu najjacih 780Ti kartica. Dakle, nisu koristili custom PCB, te postojeci problem nisu ni mogli imati! Colorful? Odlicno, nek pokazu slike PCB-a i karticu koju su testirali. Vecina nas ne zna kako izgleda, a oni imaju cak i info iz fabrike da je tu bilo problema, je l` Nice try, Latino Guy. Za ove ostale necu ni da pominjem, jos ce se pisati teorije zavere o tome kako su ostali platili da informacije o navodnom fail-u ne procure :: :: Da rezimiram ovaj mizeran pokusaj nekoga ko je ocigledno obisao sve moguce sajtove,dakle NIJE GA MRZELO, ne bi li ocrnio karticu koje je potencijalno bolja od njegove. ASUS je vise radio amd. Najbolje chipove je dobio sledeci igrac u nizu EVGA. E to je razlog sto je tvoja kartica u vrhu, a ne to sto niko drugi ne ume da napravi custom pcb i izvuce maksimum. Neki su, videvsi da je nefer dodela cipova, okrenuli se referentnom a neki probali da nadmase sa onim sto imaju, bas kao Galaxy. Gigabyte je fail-ovao, pa sad vadi fleke. MSI najbolje cipove nije ni dobio. Nisu im hteli dati.Zasto je to tako...mi `mali` necemo znati. Nvidia tako odlucila za ovu turu. Dokopali su se 12 probranih primeraka i napravili karte za svoju dusu i podelili ih klokerima. Necu da tvrdim da su bolje, posto se ne sluzim glasinama kao pouzdanim podacima, kazu da su jednako dobre. :: :: E sad, sto je neko uz mucenje da dobije dovoljan broj cipova uspeo da uradi isto sto i EVGA, i nadmasi je u nekim od testova, ako ti to toliko smeta, jbg, idi u setnju, ili upotrebi svoju kartu da izubijas likove u nekoj pucacini, nadji curu ako je eventualno nemas...Da se jedis sto su i drugi uprkos nefer raspodeli dostigli te performanse, ne vredi ti. ::
Kakvo postovanje jbt, covek jos persira :D (citira moj post, dakle meni se obraca :D ).
Znaci, sreca, sreca, rados` :D
A jok, jok, AMD i samo AMD rulls :D
:: :: DAUM=TRAUM=CRVENO=BI :: :: :: Nekoliko cinjenica :: :: :: :: Opisani problemi karakterisali su Galaxy HOF kartu , zaista ne mogu sad da googlam koji je cip bio falican, ali, zamenjeno je oko 50 kartica (vidim da se ovde spominje 55), sto se moze poklopiti kao tacno,ali... tu se radi o Galaxy 780, a ne 780Ti :: :: :: :: Zatim. pominju se Colorful, innovision, Asus , Sauter, Inno3D and Gigabyte . Oni imaju informaciju o svim tim brendovima koje ostali ugledni sajtovi nemaju? Vaaauuu, pia to je senzacija! Problem je kad ih uhvatis u lazi, npr. Inno3D se striktno drzao referentnog.. da, da, referentnog dizajna, a imao performanse jako blizu najjacih 780Ti kartica. Dakle, nisu koristili custom PCB, te postojeci problem nisu ni mogli imati! Colorful? Odlicno, nek pokazu slike PCB-a i karticu koju su testirali. Vecina nas ne zna kako izgleda, a oni imaju cak i info iz fabrike da je tu bilo problema, je l` Nice try, Latino Guy. Za ove ostale necu ni da pominjem, jos ce se pisati teorije zavere o tome kako su ostali platili da informacije o navodnom fail-u ne procure :: :: :: :: Da rezimiram ovaj mizeran pokusaj nekoga ko je ocigledno obisao sve moguce sajtove,dakle NIJE GA MRZELO, ne bi li ocrnio karticu koje je potencijalno bolja od njegove. ASUS je vise radio amd. Najbolje chipove je dobio sledeci igrac u nizu EVGA. E to je razlog sto je tvoja kartica u vrhu, a ne to sto niko drugi ne ume da napravi custom pcb i izvuce maksimum. Neki su, videvsi da je nefer dodela cipova, okrenuli se referentnom a neki probali da nadmase sa onim sto imaju, bas kao Galaxy. Gigabyte je fail-ovao, pa sad vadi fleke. MSI najbolje cipove nije ni dobio. Nisu im hteli dati.Zasto je to tako...mi `mali` necemo znati. Nvidia tako odlucila za ovu turu. Dokopali su se 12 probranih primeraka i napravili karte za svoju dusu i podelili ih klokerima. Necu da tvrdim da su bolje, posto se ne sluzim glasinama kao pouzdanim podacima, kazu da su jednako dobre. :: :: :: :: E sad, sto je neko uz mucenje da dobije dovoljan broj cipova uspeo da uradi isto sto i EVGA, i nadmasi je u nekim od testova, ako ti to toliko smeta, jbg, idi u setnju, ili upotrebi svoju kartu da izubijas likove u nekoj pucacini, nadji curu ako je eventualno nemas...Da se jedis sto su i drugi uprkos nefer raspodeli dostigli te performanse, ne vredi ti. :: :: :: :: Ne serite EVGA rules : :: ::
I POLAKO VAM STAVLJAM DA SABEREM NA KRAJU KAKVE CETE VI GLUPOSTI OPRAVDATI... PA IDITE KUPITE KARTICU KOJA POSTOJI PRIMERKA 3 JEL SU TOLIKO CIPOVA USPELI DA BINUJU, I NAPRAVILI TAKO DA NEMAJU NAMERU SA TAKVOM KARTOM DA IDU U PRODAJU JEL TO PRELAZI ZAMISLJENU CENU KOJU ONI MISLE DA INVESTIRAJU U KARTU, KOJE NEMA NA SAJTU UOPSTE U PRODAJI, KUPITE KARTE KOJE SE PALE, GIGABYTE GHz EDITION I OSTALE KOJI SAMO GLEDAJU DA USTEDE...Da znas koliko je tih ljudi doslo na overclock.net kojima su se karte zapalile na isti nacin i ostali bez karata. Okrivili su NVIDIA, pazi molim te, samo na mestu gde najvise stede i skrtare... Mogu misliti samo sta daju njima tamo po Aziji, kako izgleda to. Treba otvoreno reci da preteruju sa ustedama i gotovo. Jos prica samo sto nije eskalirala NVIDIA zeznula GTX780Ti ne kupujte ljudi. Ovi ljudi lepo izasli i rekli i cao. Vidi se ko je njima najaci partner i ko im donosi najvise musterija, EVGA, jedini imaju i 6GB sada. To ne mogu oni sami da stave koliko hoce na kartu, za to se pita NVIDIA.
Ja ne kopam te sajtove, ja sam rekao da necu temu napraviti jel ne kopam nego kada naidjem bezveze tada stavim. Mogu da zamislim kako je biti u kozi ljudi koji kupe kartu i ona se zapali, to ostecenje unistava maticnu iz cuga, taj PCIE slot je zavrsio pricu a mozda i ploca, naslusao sam se prica kod nas pa mogu da zamislim kako je to kada se ista stvar desi gomili ljudi i neko kaze da je slucajnost. Zamisli ti izadje serija mercedesa i na 50 automobila na isti nacin u toku voznje otpadnu tockovi. Pa ne mora 50 da bude, dovoljno je da se za prvih 2 nedelje to desi na 10 da se neko zapita kako je moguce da je to bas kvar isto na tim kartama na tom mestu.
Ti odmah gledas osim problema koji se desio, sledece sto se gleda je reakcija proizvodjaca, da li je to neko ko je izasao i rekao to je to, povlacimo, evo vam novo ili je neko ko se ne oglasava ili je neko ko jos ima smelosti da prebacuje krivicu. Pazite incident se desio, za musterije je to bitno. Ja znam sta bi bilo da se desilo na EVGA kartama, na satju ih vise ne bi bilo, izdali bi saopstenje pre nego sto bi vecina ljudi i saznala, posle par obracanja za problem za istu stvar i ljudima bi se poslali 20-30$ bolji modeli.
Kao sto je bilo za napajanja jednu seriju od SuperNOVA, pazite 0 primeraka fail zbog toga, ali su oni provalili da neki brojevi imaju problem sa grejanjem, i oglasavaju brojeve napajanja, ljudi se javljaju kazu Ali meni radi napajanje mesecima nikakav problem nemam, sta da radim, oni savetuju da se zameni. Jedan pita jel mogu ja da ostavim, ne znam stya su mu odgovorili...Znaci niko nije znao za to, niti je postojala tema da je nekome riknulo. Odjednom ljudi saznaju i znaju da imaju mogucnost da dobiju ganc novo u neotpakovano ako hoce. Covek video naslov posle par meseci, Kaze Jaoj moje je na listi, znaci rade normalno ali cim postoji mala sansa da nesto nije uradjeno kako treba oni jave. E onda znas da si na ozbiljnom mestu koji ne gomila pare. Pa EVGA ima 10 puta manje zaposlenih nego Zotac, samo 8 prostorija u svetu a sta je u svetu entuzijasta, pojam znaci. Bolji sajt nego svi ostali, vise ljudi i poseta na forumu nego ASUS ROG, MSI, GIGABYTE zajedno. Da ne pricam o nekome kao GIGABYTE itd ciji je profit dnevni kao ovi za mesec dana koji snabdevaju ne x50, nego x100 vise retailera. Pa GIGABYTE bi pre servirao govna celoj fabrici nego sto bi to uradio i Galaxy isto. Onio bi sacekali da posle 2-3 god se nesto upali i okrenuli u svoju korist.
Jedini koji cupate kosu ste vi sa nasim dobavljacima i distributerima, ja sam se izolovao. Meni EVGA stvari niko nije poklonio, izabrane su iz vise razloga. Niti mi je ko naredio da ne kupim drugo nesto, prema tome sto vidite kod mene, to znajte nije kupljeno brzopleto kao sto vi radite u ogranicenom izboru. Nego sam mogao uzeti bilo sta drugo. Sem naravno Galaxy HOF V20 koja nije u regularnoj proizvodnji jel takvi cipovi ne mogu da se obezbede za proizvodnju ako hoce samo takve.
To kao da EVGA izabere najbolja 2 cipa koja ima i napravi dve karte, a mi pitamo a za nas, E pa nema za vas. Mi smo najbolji jel imamo 2 dobra cipa i to je to. Napravi ti 200-300 takvih za prodaju, binuj, takav PCB, itd... Hoce djavola neko ko gleda da ustedi. Pa MSI je video da moze da obezbedi najvise 12 stvarno vrhunskih karti koje bi se mogle boriti za neko mesto. Medju 200-300 KINGPIN ko zna koliko ih ima koje se ni ne stavljaju na LN2. Za cetvrto, peto, deseto mesto, a koriste ih ljudi za gaming na stock kloku.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647714. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.