Moj glas ide za AMVA panel, kao zadovoljnog vlasnika (od juce), naravno 27`.
Potencijalna mana je visoko postolje, ali ja sam se lako navikao, samo sam malo podigao dosta spustenu stolicu. Pricam o Samsung S27C750P modelu. Crna boja je prava crna boja, to je veoma bitno za igre, posto volim dosta igara koje u sebi sadrze tamnije detalje(Splinter cell, npr., a ima ih puno), u zatamnjenoj prostoriji, uglovi gledanja odlicni i nema probijanja, niti glow-a. Potrebna je obavezna kalibracija, posto mi nije odgovaralo da blista slika, i malo sam boje doterao, ima puno opcija.. celog zivota sam uvek smanjivao brightness i contrast, crvena na 45, zelena na 45, plava na 55-60, tako mi je savrsena slika. Najbitnija stvar, je sto ekran nije GLOSSY, vec matiran.
Brightness se ne moze podesavati preko HDMI-a, vec samo kada je RGB(VGA), to je potencijalna mana, ali pomocu drugih parametara (magicBright), gamma i jos neka treca opcija, omogucio sam prilagodjenu sliku koja mi odgovara. Postoji i opcija za response (standard, faster, fastest, tesko je primetiti razliku).
Sve u svemu, monitor je za mene odlican, sa odlicnim bojama i cenom od 24.500din.
@imarkovic, uvece sam se bas zagledao u ovaj model, ima ga i u winwin-u. Au covece... Treba mi radna povrsina sigurno, 27` bih najvise voleo, ali se bojim da mi 1080p ne bude mala rez. na tu dijagonalu. Jel ima podesavanje po visini?
Nema podesavanja po visini. Voleo bih i ja rezoluciju 1200p na 27`, ali toga vise nema, a sto se rezolucije tice, ako mislis da li je ocigledno da je mala na ovom rasponu, po mojoj proceni na ovom monitoru, nije. Zapravo, naravno da je povecano sve u odnosu na recimo 23`, ali za rad je prijatno, odgovara mi sto nije sitno, ali pixel kao pixel je sasvim zadovoljavajuc. Sto se tice prostora, pa ne moze i ta rezolucija i vise prostora na desktopu, ako si na to mislio. Druga stvar, za ove pare, stvarno vredi, ja se ne bih razmisljao, jedino vidi dobro sto se tice visine, mozda ti ne bude odgovaralo, jer ovaj monitor ne moze da se montira na zid.
:: @imarkovic, uvece sam se bas zagledao u ovaj model, ima ga i u winwin-u. Au covece... Treba mi radna povrsina sigurno, 27` bih najvise voleo, ali se bojim da mi 1080p ne bude mala rez. na tu dijagonalu. :: Jel ima podesavanje po visini :: :: ::
Od stola do pocetka monitora(plastike) ima ~15cm, a od stola do ekrana 17. Od stola do gornje ivice monitora ima 51.5cm. Moja visina je oko 186, mozda i malo vise, a sedim na stolici koja je podignuta 35cm od poda, monitor mi je na stolu na visini od 75cm, uglavnom sam na metar razdaljine i malo se naslonim pod uglom od ~45 stepeni, sasvim mi je normalno i prirodno dok gledam u monitor, nema problema, iako sam bio skeptican i planirao da modifikujem sto, tako da monitor stoji malo ispod njegove visine.. ali nema potrebe stvarno, neki ljudi su se zalili u nekim komentarima dok sam citao review, cak su ga vracali jer im ne odgovara sto je visok.
:: Koliko ima cm od postolja do samog vrha monitora? Mislim na visinu komplet sa postoljem i monitorom :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647676. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.