Imao sam VA panel i razlika izmedju njega i IPS-a mi je bila vidna, šta znam...
:: daume, ips u odnosu na va panel u normalnim uslovima se ne primecuje velika razlika u prikazu boja, bar kada je u pitanje kvalitetniji va. Da ne pominjem glow i probijanje kao manu ips monitora, sto va nema :: :: ::
Moguce je, ipak ima raznih VA panela, ne treba generalizovati.
:: Imao sam VA panel i razlika izmedju njega i IPS-a mi je bila vidna, šta znam.. :: :: :: :: daume, ips u odnosu na va panel u normalnim uslovima se ne primecuje velika razlika u prikazu boja, bar kada je u pitanje kvalitetniji va. Da ne pominjem glow i probijanje kao manu ips monitora, sto va nema :: :: :: :: :: ::
:: Moguce je, ipak ima raznih VA panela, ne treba generalizovati :: :: :: :: Imao sam VA panel i razlika izmedju njega i IPS-a mi je bila vidna, šta znam.. :: :: :: :: :: :: :: daume, ips u odnosu na va panel u normalnim uslovima se ne primecuje velika razlika u prikazu boja, bar kada je u pitanje kvalitetniji va. Da ne pominjem glow i probijanje kao manu ips monitora, sto va nema :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: :: Kao i raznih IPS panela, ako cemo pravo.. :: :: :: Moguce je, ipak ima raznih VA panela, ne treba generalizovati :: :: :: :: :: :: :: Imao sam VA panel i razlika izmedju njega i IPS-a mi je bila vidna, šta znam.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: daume, ips u odnosu na va panel u normalnim uslovima se ne primecuje velika razlika u prikazu boja, bar kada je u pitanje kvalitetniji va. Da ne pominjem glow i probijanje kao manu ips monitora, sto va nema :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ne moraš, hteo si okvirno 170-180 da daš a za te pare nema boljeg od Della P2414H.
Ja te podržavam da uzmeš i VA, ali nećeš naći monitor sa takvim specifikacijama u tom rangu. Imaš naravno i Samsung koji ti je imarkovic pomenuo koji je bolja kupovina jer je 27 inča ali je i skuplji jer košta oko 220 evra.
Ja sam pre neki dan pazario recimo Dell P2714H sa Samsungovim PLS panelom i prezadovoljan sam... PLS je Samsungova tehnologija ekrana slična IPS samo bolja jer ima daleko manji `glow` i prijatniju sliku. :: I na kraju dobre reči i za VA i za Ips.. :: :: Uh, debelo ću morati da promislim sad :: :: :: AMD FX 835 :: Gigabyte GA-990XA-UD :: kingston hyperx genesis 2x4gb 160 :: Asus 280x DCU II To :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Super Flower SF-800P14H :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Daume, lep monitor ali taj poslednji dell-ov je 30+ hiljada, malo mnogo preko mog fonda. Volim ja svoje oči, ali volim i da pojedem ponekad nešto. :D
AMD FX 8350 Gigabyte GA-990XA-UD3 kingston hyperx genesis 2x4gb 1600 Asus 280x DCU II Top Samsung f3 Spinpoint 1tb Super Flower SF-800P14HE Fractal Design Define r2 black pearl Altec Lansing MX-5021
:: Mislis da ima? :: Ne kapiras poentu: :: :: :: :: :: :: Kao i raznih IPS panela, ako cemo pravo.. :: :: :: :: :: Moguce je, ipak ima raznih VA panela, ne treba generalizovati :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Imao sam VA panel i razlika izmedju njega i IPS-a mi je bila vidna, šta znam.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: daume, ips u odnosu na va panel u normalnim uslovima se ne primecuje velika razlika u prikazu boja, bar kada je u pitanje kvalitetniji va. Da ne pominjem glow i probijanje kao manu ips monitora, sto va nema :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Da, poenta, nije palenta. Ukratko, IPS ima bolju sliku od VA, uslovno receno, jer, u nekim slucajevima ovo je diskutabilno, jer kvalitetan VA moze da ima uporedivu sliku sa IPS monitorom, jer zavisi od monitora, tehnologije VA panela/kvaliteta, te moze da se uporedi. S druge strane, neki IPS moze da ima bolji prikaz slike (mnogo ima ovih i onih da bi ih uporedjivao i generalizovao.)
PS pelcovao te Dejzan:)
:: Poentu :: :: :: :: Mislis da ima? :: :: Ne kapiras poentu: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Kao i raznih IPS panela, ako cemo pravo.. :: :: :: :: :: :: :: Moguce je, ipak ima raznih VA panela, ne treba generalizovati :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Imao sam VA panel i razlika izmedju njega i IPS-a mi je bila vidna, šta znam.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: daume, ips u odnosu na va panel u normalnim uslovima se ne primecuje velika razlika u prikazu boja, bar kada je u pitanje kvalitetniji va. Da ne pominjem glow i probijanje kao manu ips monitora, sto va nema :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
P2714 sam samo naveo kakav je, nisam mislio kao predlog. Moj predlog je i dalje P2414H.
:: http://i1117.photobucket.com/albums/k599/cvvelle/Monitor.jp :: :: Trenutni osećaj. :: :: Daume, lep monitor ali taj poslednji dell-ov je 30+ hiljada, malo mnogo preko mog fonda :: Volim ja svoje oči, ali volim i da pojedem ponekad nešto. : :: :: AMD FX 835 :: Gigabyte GA-990XA-UD :: kingston hyperx genesis 2x4gb 160 :: Asus 280x DCU II To :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Super Flower SF-800P14H :: Fractal Design Define r2 black pear :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Majku mu? Vidis sad si kontradiktoran, prvo kazes da ima razlicith vrsta VA panela, sad kazes da nema i da to zavisi od proizvodjaceve izvedbe???? Javi kad resis sta si mislio kad si to pisao... Ima dve vrste IPS panela, to je ono sto ti pricam od pocetka, postoje e-IPS paneli (ovi o kojima sad pricamo) i S-IPS koji se ugradjuju u skuplje monitore, uglavnom u monitore sa 1440p/1600p.
PS
Sad je, mislim, valjda jasno kog je Dejzan ovde pelcovao.... :)
:: Da, poenta, nije palenta. Ukratko, IPS ima bolju sliku od VA, uslovno receno, jer, u nekim slucajevima ovo je diskutabilno, jer kvalitetan VA moze da ima uporedivu sliku sa IPS monitorom, jer zavisi od monitora, tehnologije VA panela/kvaliteta, te moze da se uporedi. S druge strane, neki IPS moze da ima bolji prikaz slike (mnogo ima ovih i onih da bi ih uporedjivao i generalizovao. :: :: PS pelcovao te Dejzan: :: :: :: :: Poentu :: :: :: :: :: :: :: Mislis da ima? :: :: :: Ne kapiras poentu: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Kao i raznih IPS panela, ako cemo pravo.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: Moguce je, ipak ima raznih VA panela, ne treba generalizovati :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Imao sam VA panel i razlika izmedju njega i IPS-a mi je bila vidna, šta znam.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: daume, ips u odnosu na va panel u normalnim uslovima se ne primecuje velika razlika u prikazu boja, bar kada je u pitanje kvalitetniji va. Da ne pominjem glow i probijanje kao manu ips monitora, sto va nema :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Konkretno najbolje su se pokazali S-IPS i poslednji AH-IPS koji se nalazi i u monitorima iz mainstream klase.
Nije ni svaki panel i ako je isti tip isti. Takodje interfjes je ono sto razdvaja klase.
Kad je rec o VA sto je Daum pomenuo S-PVA paneli su besprekorni i svakako imaju odredjene prednosti cak i u odnosu na S-IPS pa cak i AH-IPS mada je generalno AH-IPS u premium verziji najbolji.
Jos uvek ne postoji panel koji ima takve karakteristike da obuhvata prednosti svih ostalih prethodnika. Da kazem da je prakticno savrsen. Na tom polju tehnologija ce i dalje da se razvija.
Zbilja, samo 2 vrste? Nisam znao, ove ostale su onda fake
:: :: Majku mu :: Vidis sad si kontradiktoran, prvo kazes da ima razlicith vrsta VA panela, sad kazes da nema i da to zavisi od proizvodjaceve izvedbe??? :: Javi kad resis sta si mislio kad si to pisao.. :: Ima dve vrste IPS panela, to je ono sto ti pricam od pocetka, postoje e-IPS paneli (ovi o kojima sad pricamo) i S-IPS koji se ugradjuju u skuplje monitore, uglavnom u monitore sa 1440p/1600p :: :: :: P
A bre tebe je stvarno Dejzan opalio, pricamo o panelima koje je moguce naci na nasem trzistu ...
:: Zbilja, samo 2 vrste? Nisam znao, ove ostale su onda fake :: :: :: :: :: :: Majku mu :: :: Vidis sad si kontradiktoran, prvo kazes da ima razlicith vrsta VA panela, sad kazes da nema i da to zavisi od proizvodjaceve izvedbe??? :: :: Javi kad resis sta si mislio kad si to pisao.. :: :: Ima dve vrste IPS panela, to je ono sto ti pricam od pocetka, postoje e-IPS paneli (ovi o kojima sad pricamo) i S-IPS koji se ugradjuju u skuplje monitore, uglavnom u monitore sa 1440p/1600p :: :: :: :: :: :: P
Pa naravno da pricamo, sta je sa AH-IPS, pa zatim AS-IPS? Ima ih jos par pored e-IPS i s-IPS, prvo proveri sve informacije pa onda osuj vatru:)
:: A bre tebe je stvarno Dejzan opalio, pricamo o panelima koje je moguce naci na nasem trzist :: .. :: :: :: Zbilja, samo 2 vrste? Nisam znao, ove ostale su onda fake :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Majku mu :: :: :: Vidis sad si kontradiktoran, prvo kazes da ima razlicith vrsta VA panela, sad kazes da nema i da to zavisi od proizvodjaceve izvedbe??? :: :: :: Javi kad resis sta si mislio kad si to pisao.. :: :: :: Ima dve vrste IPS panela, to je ono sto ti pricam od pocetka, postoje e-IPS paneli (ovi o kojima sad pricamo) i S-IPS koji se ugradjuju u skuplje monitore, uglavnom u monitore sa 1440p/1600p :: :: :: :: :: :: :: :: :: P
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.