nabavljam iz usa. sad cu da vidim da li ima na stanju te GB. Sinoc je bilo samo Zotac (ona standardna nereferentna) i EVGA ACX1.0. Nadam se da ce tokom nedelje biti nove robe
Procackaj malo. Ako u Nemackoj ima mora da bude i u Americi. Budi strpljiv. Ako vec imas vezu koju retko ko ima onda uzmi zaista kvalitetno parce hardvera, neku eksluzivu. Gigabyte, Asus, MSI to sve mozes kod nas da nabavis, to su domaci brendovi.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: Ako je iz USA onda treba da ides na nesto ekskluzivnije ono sto kod nas nije dostupno :: :: http://www.zotac.com/promotion/Maxwell-Extrem :: :: http://goo.gl/tL7PI :: :: Malo karbon ovo ono : :: :: Usudicu se da kazem da bi sa tom kartom mozda mogao da postignes i 1600 Mhz boost :)
Iz nekog razloga nema ga u USA. Bar ne u online prodavnicama. Moram do kraja nedelje da narucim da bi stiglo na vreme. Za dve nedelje ce biti kod mene :) Zato se sad raspitujem, da cim se pojavi na stanju da mogu da porucim. Evo nema vise ni Gigabyte. Ima samo standardni Zotac i Evga. MSI Gaming ce opet stici u utorak. Za ostale se ne zna.
I meni je ova zapela za oko, mnogo lepo izgleda. Moracu i ja da menjam moju karticu, uskoro cu uzeti GTX 770, kad sam vec promenio procesor (nije vise AMD nego Intel), menjacu i graficku. Mnogo je bolji gameplay sa Intelom, Sky sad znam zasto samo furas Intel. Nije prica, namerno sam promenio citavu platformu i razlika je vidna. Cim izadje GTX 770 uzimam, taman da testiram platformu do maximuma (koliko je to moguce sa vazdusnim kulerom). Steta sto nema ova Zotac, izgleda bruka-mnogo bolje od bilo koje do sada koju sad video na caseking.de. Kod nas ce odrapiti cene, bice sigurno 380e (u Nemackoj je 30-50e jeftinije).
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W INTEL i5 4670k@4.2GHz+Nemesis Gigabyte Z97X-SLI Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS 7970 3GB DDR5 Dell U2412M Logitech G105+MX518
Druze, imao sam ja nVidiu (agp mx serija (bilo je i ranijih modela, ne secam se vise), gtx serija: 8600, 8800, 460, 560ti, 470, 570.. kako sta izadje probam pa vidim-po meni od ovih je najbolji utisak ostavila Gainward GTX 460, bruka kartica koju i danas koristi jedan moj drugar), nije da nisam. Znam ja sta je nVidia ali nisam do sada imao ovako jak procesor (osim intela C2D E8400 koji je u to doba otkidao) koji bi mogao da isprati jaku graficku. Nisam bio u zabludi, jednostavno su mi se neke stvari poklopile i AMD je radio posao odlicno. Sada, posto sam mogao da biram izmedju FX 8350 i i5 4670k, uzeo sam Intel za promenu (imao sam i FX 8320). Razlika je ocigledna, i5 na def. podesavanjima je kao 8320 na max., a kad se intel klokuje to je druga prica. Da nisam imao para za upgrade ostao bih na AMD-u, radi posao OK (ne treba tu biti nesto narocito pametan, koliko para-toliko i muzike). Doduse, nije bas tecan gaming kao sa i5 ali je OK. Ovo je sad vec nesto drugo. Fali Intelu jezgara (u odnosu na FX 8320) ali je zato brz da je to strasno i tu skidam kapu. Kao sto rekoh, imao sam nVidiu (koja je takodje imala problema sa drajverima-samo se iz cista mira pojavi poruka da je drajver prestao da radi..ko se seca drajvera pocetka serije 300 bice mu jasno, pod uslovom da je imao nVidiu), bila je OK ali je 7950 kad se pojavila bila zlo dobra karta (pogotovo zimi ). E sad, posto opet imam mogucnost da menjam ovu 7970 za jos jacu, izbor mi je pao na GTX 970 (bice mi zanimljivo da uporedim GTX 970 sa ovom 7970, koja mi bas i nije neku upgrade posle 7950 ali OK...malo je glasnija i toplija, a ja volim tisinu u kucistu). Da, tu kartu bih kupio (cak mi je i lepsa od ASUS-a ) ali nece je biti kod nas (pa cu najverovatnije uzeti ASUS, naravno). Nisam te prozivao, ja volim da podprckavam pa ko se primi.. Nema ljutis druze, svako od nas nekada padne u vatru (cak si i ti imao AMD! ) ali smo tu da pomognemo jedni drugima savetima, misljenjima, utiscima.. Je l` tako?
P.S. Sta kazes za cooler sto sam nabavio? Ruzan do bola, nervira me, pa ce na farbanje (kao crn ce da izgleda bolje) i stavicu mu Enermax vent (http://www.caseking.de/shop/catalog/Luefter/Enermax/Enermax-TBVegas-Single-UCTVS12P-R-120mm-rot::25906.html), eto ti namerno prilicno dug link , pa ce liciti na nesto (kad nije bilo Phanteksa u vreme kada sam kupovao hladnjak-nestalo ) ali me je izasao smesno malo para
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W INTEL i5 4670k@4.2 GHz+RAIJINTEK Nemesis Gigabyte Z97X-SLI Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7970 3GB DDR5 Dell U2412M Logitech G105+MX518
Nije mi toliko bitna brzina, koliko tishina (10% ne menja puno ali kad je kartica tih u odnosu na onu sto urla, e to je vec nesto drugo). Nazalost uzecu Strix, verujem da je tiha kartica. Jedino sto nije lepa kao ona Zotac, ono je stvarno kartica koja me je osvojila izgledom, pogotovo sto ima one crvene diode pa bi bila bruka u mom kucistu gde su sve ventovi sa diskretno crvenim osvetljenjem (od AMD-a mi ostala samo crvena boja ). OK je Nemesis ali mi je on bio treci izbor, posle BE QUIET DARK ROCK PRO 2 i po meni najboljeg PHANTEKS PH-TC14PE Black (koji je extra, jer je stvarno lep sto se tice dizajna, a i hladi kao ovaj Nemesis) ali verujem da ce biti OK kada ga ofarbam u crno.
P.S. Znam da moze jos, cak na 4.5 GHz sigurno, a mozda i na 4.7GHz ali mi je bitna tisina u odnosu na tih 10% ubrzanja, komp mi je gotovo necujan.
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W INTEL i5 4670k@4.2 GHz+RAIJINTEK Nemesis Gigabyte Z97X-SLI Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7970 3GB DDR5 Dell U2412M Logitech G105+MX518
tiha kao noc.. ova fora sa 0db na idle je do jaja, plus manje igre (LoL, vrv i Heartstone moze itd.), HD video da se cepa bez upotrebe ventilatora.. I daleko da je karta ruzna jbt, ostale su meh, mozda MSI, mada bez backplate-a otpada, po izgledu.
Fora sa brzinom je ista kao kod 760-ce, Evga, Giga i MSI imaju jaci stock, ali Asus je tisi i hladniji, a razlika u fps-u je smesna. Dobro, necu da potcenjujem temperature i nivo buke Gige i MSi-a ali opet sto se tice 970-ce mislim da ce opet biti male razlike medju njima i da ce samo cena i sopstveni ukus da presude. Fale tu Hawk i Lightning edicije, ali i cena ce ici gore sa njima. U svakom slucaju GTX 970 je odlicna kupovina za nekog ko planira novu grafu a ima kesa i za one koji zele dosledan upgrade. Najveca perverzija bice GTX 960!
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H...
Ja sam prezadovoljan tim DCU2 hladjenjem. Apsolutno necujno, ne znam sto bi uopste gasio ventove. I dalje bih pre uzeo Zotaca i drzao ga na stolu hahah
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.