Prijatelju, em nemas procesor za tu graficku, em nemas ono najvaznije a to je napajanje. Taj procesor ne moze da isprati ni 7850 onako u fulu kako dolikuje, sta dalje da pricamo. Napajanje koje imas je za neke ofis masine, neki AMD apu i tako dalje. Sve u svemu gde ce ceo sistem trositi 300-350 vati, a samo ta karta povlaci toliko pa se ti zapitaj gde si u toj prici.
Moj savet ti je da ne menjas nista, jer nemas cvrste temelje, graficka karta se najlakse ubaci, gledaj kako da promenis napajanje, platformu...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
Ako nema i7 ili i5 bolje sve u kantu da baci? Napajanje mu je mega problem, to se slazemo.
A ako si pogledao a verovatno jesi moju temu, Atlon II x4 sa 6870 i sa 280x koliko frejmova je razlika, a taj njegov fx x4 je ipak malo jaci od atlona II, tako da ce sigurno da u 90% slucajva ispratiti koju god graficku za 50/60 fps-a.
(znam znam, 120 fps-a minumum i 120 herca monitor, ali nema verovatno covek para ili ga ne zanima)
Spameru, nemoj mene da gusis sa tim pricicama, jasno je sve sta zelis da kazes i nacin na koji razmisljas, to si milion puta ponovio i tvojih 15 soma postova potkrepljuje tu cinjenicu.
Ali pusti nas koji se ipak malo vise razumemo da objasnimo ovom narodu da ne ide kruznim putem(duzim i skupljim) da bi na kraju svi dosli do Intela bilo i5 ili i7.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: Ako nema i7 ili i5 bolje sve u kantu da baci? Napajanje mu je mega problem, to se slazemo :: :: A ako si pogledao a verovatno jesi moju temu, Atlon II x4 sa 6870 i sa 280x koliko frejmova je razlika, a taj njegov fx x4 je ipak malo jaci od atlona II, :: tako da ce sigurno da u 90% slucajva ispratiti koju god graficku za 50/60 fps-a :: :: (znam znam, 120 fps-a minumum :: i 120 herca monitor, :: ali nema verovatno covek para ili ga ne zanima :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
@Bobi4ever ma i ova je sasvim ok karta,ali sto kazes nema puno mesta za podesavanje grafike,nesto mora da se gasi.Mogu da zamislim sta bi bilo u novijim naslovima sto izlaze?Ovo napajanje je po meni bas extra,dobro me sluzi i posto sam se nameracio na graficku sada,nisam planirao da ga menjam(a znam koji je rizik). @Kutalion DA,resio sam definitivno da predjem na 270x posle ovih predloga koje sam procitao.Trazicu po oglasima,pa cu da vidim dal ima nesto krsteno?Hvala za savet sto se rudara tice :). @Dexter013 Gledao sam po forumima i svi kazu da moze to da radi,ali je rizik,tako da verujem i tebi na rec.Odlucio sam da ne rizikujem.E sad je pitanje kako ce da se nosi 270x sa LC-om(mada mislim da nece biti problem?). @Adzem Hvala na savetu,ali ja to ne gledam tako..Gura cpu dobro i ovu graficku,a gurao bi i 270x npr. to ne pricam iz licnog iskustva,ali sam video rezultate na netu i za moje potrebe su ok(ne trazim 120fps-a). Trenutno nisam pri parama,a ovaj upgrade bi mi povecao fps na zeljeni u narednih par naslova(meseci)..Dok se nesto ne usteka za nesto bolje...ako me razumete :)? Imam ono sto sam naveo i jos dva HDD-a i 2 venta 92mm.Mislim da to nije strasno
Dexter moje iskustvo ja malo drugacije. Imam 280x i prvo sam ga probao na 960t, 12gb ddr3. FPS u BF3 Sve na ultra, MSAA 2x 1680*1050 zavisno od mape od 55-75 fps. Uzeo 2500k, FPS ideo od 60-120 fps. Oba procesora su na default vrednostima.
Procesor (960t) jednostavno nije mogao da isprati graficku. To pokazuje i tvoj primer sa 6870 i 280x.
:: Ako nema i7 ili i5 bolje sve u kantu da baci? Napajanje mu je mega problem, to se slazemo :: :: A ako si pogledao a verovatno jesi moju temu, Atlon II x4 sa 6870 i sa 280x koliko frejmova je razlika, a taj njegov fx x4 je ipak malo jaci od atlona II, :: tako da ce sigurno da u 90% slucajva ispratiti koju god graficku za 50/60 fps-a :: :: (znam znam, 120 fps-a minumum :: i 120 herca monitor, :: ali nema verovatno covek para ili ga ne zanima :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Nemas ti iskustva, slusaj iskusne, kupi lepo i7, kuler za njega od 50e, plocu od 200e, grafiku od 300e, monitor od 350e, bez 120 herca ja ne znam kako se iko usudi da upali neku igru, mene bi bilo sramota.
E tad ces jedino uzivati u igrama, mani ovu seljaniju sto jure 60 fps-a to sve neiskusno, ne znaju, niko zivi nije nikada sem mozda dvoje ovde iamloo iskustva da pipne ili uzivo vidi nesto extra... Ako nemas para nema veze, uguraj nekako sve to u tvoj budzet, rodi, ma sta ti ja pricam kad nemas isustva i bar 15 000 postova, to je ipak bitno, nekome...
@Adzem Druze, ako nisi primetio covek nema ni za napajanje, a kamoli za i7 i 120 herca monitor... Ti si iskusniji?! Ok, drago mi je, samo ti uzivaj i kupuj za svoj novac sta god zelis. Kome je ovde bitan broj postova?
@filipos Niko ne kaze da je bolji procesor losa stvar, ali shvatite da neko nema novac, Covek ima pristojan x4 cpu, oce bolju graficku, nema cak ni za napajanje, nek je uzme (270x) i imace lepih 60 fps-a. U tom smislu ce cpu da je isprati, ko juri 80+ i slicno, njemu je jasno da se nestavlja cpu od 70e na gpu od 300e.
@2m4Y Ako ti ne smeta garancija od 2 godine slobodno uzimaj.
Trla baba lan, bla, bla. Samo konstantno seruckanje standardno za dezurnog spamera koji je ne tako davno prozivao Skaja za njegove postove... Kukam od smeha znaci.
Prelazak sa 7850 na 270x, sto je u stvari 7870ghz? Zbog giga vrama vise? Ili zbog...
:: Nemas ti iskustva, slusaj iskusne, :: kupi lepo i7, :: kuler za njega od 50e, :: plocu od 200e :: grafiku od 300e, :: monitor od 350e, bez 120 herca ja ne znam kako se iko usudi da upali neku igru, :: mene bi bilo sramota. :: :: E tad ces jedino uzivati u igrama, mani ovu seljaniju sto jure 60 fps-a to sve neiskusno, ne znaju, niko zivi nije nikada sem mozda dvoje ovde iamloo iskustva da pipne ili uzivo vidi nesto extra... Ako nemas para nema veze, uguraj nekako sve to u tvoj budzet, rodi, :: ma sta ti ja pricam kad nemas isustva i bar 15 000 postova, to je ipak bitno, nekome.. :: :: @Adzem :: Druze, ako nisi primetio covek nema ni za napajanje, :: a kamoli za i7 i 120 herca monitor.. :: Ti si iskusniji?! Ok, drago mi je, samo ti uzivaj i kupuj za svoj novac sta god zelis. :: Kome je ovde bitan broj postova :: :: @filipos :: Niko ne kaze da je bolji procesor losa stvar, ali shvatite da neko nema novac :: Covek ima pristojan x4 cpu, oce bolju graficku, nema cak ni za napajanje :: nek je uzme (270x) i imace lepih 60 fps-a :: U tom smislu ce cpu da je isprati, ko juri 80+ i slicno, :: njemu je jasno da se nestavlja cpu od 70e na gpu od 300e :: :: @2m4Y :: Ako ti ne smeta garancija od 2 godine slobodno uzimaj :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: Spameru, nemoj mene da gusis sa tim pricicama, jasno je sve sta zelis da kazes i nacin na koji razmisljas, to si milion puta ponovio i tvojih 15 soma postova potkrepljuje tu cinjenicu. :: :: Ali pusti nas koji se ipak malo vise razumemo da objasnimo ovom narodu da ne ide kruznim putem(duzim i skupljim) da bi na kraju svi dosli do Intela bilo i5 ili i7. :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: ASUS Maximus VII Her :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: MSI TF3 gtx 660 sl :: SAMSUNG 120gb EV :: CM V70 :: SAMSUNG 2233rz 3D 120h :: :: :: Ako nema i7 ili i5 bolje sve u kantu da baci? Napajanje mu je mega problem, to se slazemo :: :: :: :: A ako si pogledao a verovatno jesi moju temu, Atlon II x4 sa 6870 i sa 280x koliko frejmova je razlika, a taj njegov fx x4 je ipak malo jaci od atlona II, :: :: tako da ce sigurno da u 90% slucajva ispratiti koju god graficku za 50/60 fps-a :: :: :: :: (znam znam, 120 fps-a minumum :: :: i 120 herca monitor, :: :: ali nema verovatno covek para ili ga ne zanima :: :: :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: :: Cooler:CM v8 GT :: :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: :: Ram:10 Gb Kingsto :: :: MBO:Asus M5A9 :: :: Case:CM Storm Enforce :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: Keyboard: Logitech iluminate :: :: Mouse:Mx 51 :: :: Screen Dell 2 :: :: :: ::
E da, obavezno 3d monitor, jer nema iskustva bez toga, jes da ces samo da probas nekih 10 minta ono prvi put kad ga dobijes i verovatno nikad vise, jer naocare da se nose satima nije bas udobno (osim ako ih inace ne nosis za vid) ali dobro je da se ima i da se ipak plati ta opcija, bez obzira sto neces da je koristis.
Za ove extra iskusne, evo razlike za jako malu doplatu (da znam, sramota, ima i onih koji nemaju para)
Necu, udarili me danas nezgodno na boksu. Eh da, i mnogo frejmova me udarilo u glavu, prso sam skroz.
Bravo, treniras box. I ja sam majstor realnog aikido-a.
I moj tata je jaci.
@2m4Y Slobodno uzmi 280 od PC. Odlicne su im 270 i 280 serije, jedino kraca garancija i malcice slabije hladjenje nego asus DCIIT modeli.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: Necu, udarili me danas nezgodno na boksu. Eh da, i mnogo frejmova me udarilo u glavu, prso sam skroz :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: ASUS Maximus VII Her :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: MSI TF3 gtx 660 sl :: SAMSUNG 120gb EV :: CM V70 :: SAMSUNG 2233rz 3D 120h :: :: :: Adzeme brate oladi malo :: :: ::
Stim sto se taj procenat smanjuje upravo iz razloga jer je CPU usko grlo pa to solidno prelazi u manje solidno :)
Sve je relativno. U svakom slucaju ako vec ganja grafiku bolje da uzme nesto sto manje trosi mada iskreno ne vidim neku alternativu osim te 270x a da ima neki vidan pomak u performansama.
Zato i savetujem lepo coveka da postavi prvo cvrste temelje, pa onda da gradi kucu. Lako ce bocnuti graficku posle, ionako nicu ko pecurke itd...
Da sam ja slusao prave ljude, a ne mentole kada nisam znao toliko o hardveru, kupio bih davno 2500k kada je bio u Emiju za smesne pare jos davne 2010 godine(i drzao ga i dan danas), a ne promenio milion procesora i platformi, pukao ogroman kes, dok nisam zaseko stvar i prekinuo tu agoniju trosenja novca. Kupio pravu stvar i progledao na svoje oci plave...
:: Stim sto se taj procenat smanjuje upravo iz razloga jer je CPU usko grlo pa to solidno prelazi u manje solidno : :: :: Sve je relativno. U svakom slucaju ako vec ganja grafiku bolje da uzme nesto sto manje trosi mada iskreno ne vidim neku alternativu osim te 270x a da ima neki vidan pomak u performansama. :: :: Situacija je bas zeznuta ::
@Dexter013 Lepo si im objasnio situaciju u gornjem postu(onom opsirnijem).Trenutno je takva situacija,nema se para :(.A ja mislim da cu osetiti ako nista drugo,malo fluidniji game(sa hd7850 na 270x).Lepo si rekao `njemu je jasno da se ne stavlja cpu od 70e na gpu od 300`
@Adzem razumem ja sta ti pricas,ali JA mogu da se zadovoljim i tim pristojnim upgrade-om,naravno prvo sam mislio da uzmem 280(x) jer sam hteo sto jacu kartu za raspoloziv novac,ali posto je to kako mi svi kazu rizicno,odustao sam i idem na sledecu blazu varijantu..ako me razumes?
@Kutalion Nisam jos video link :).a dok pisem ovo,ko zna sta sam jos propustio?
@SkyFire To smo utvrdili da i ja sam to kapiram,ali cpu ce izgurati to taman koliko mi je dovoljno.
NEMOJTE da zaboravite da trebam da prodam moju graficku i da necu bas da bacim ~20000din,nego ce to biti ~10-11000din.Tako da nije bas toliko strasno.
Koje igrice ti prijatelju igras uopste? Koju rezoluciju monitora imas, da li si zadovoljan sa 50+ fps-a? Ajmo ovako postupno, pa da vidimo sta je najbolje za tebe.
:: @Dexter013 Lepo si im objasnio situaciju u gornjem postu(onom opsirnijem).Trenutno je takva situacija,nema se para :(.A ja mislim da cu osetiti ako nista drugo,malo fluidniji game(sa hd7850 na 270x).Lepo si rekao `njemu je jasno da se ne stavlja cpu od 70e na gpu od 300 :: :: @Adzem razumem ja sta ti pricas,ali JA mogu da se zadovoljim i tim pristojnim upgrade-om,naravno prvo sam mislio da uzmem 280(x) jer sam hteo sto jacu kartu za raspoloziv novac,ali posto je to kako mi svi kazu rizicno,odustao sam i idem na sledecu blazu varijantu..ako me razumes :: :: @Kutalion Nisam jos video link :).a dok pisem ovo,ko zna sta sam jos propustio :: :: @SkyFire To smo utvrdili da i ja sam to kapiram,ali cpu ce izgurati to taman koliko mi je dovoljno :: :: NEMOJTE da zaboravite da trebam da prodam moju graficku i da necu bas da bacim ~20000din,nego ce to biti ~10-11000din.Tako da nije bas toliko strasno :: ::
uzmi 280ku , stavi je u fioku , kad prodas tvoju djuntu uzmes bolje napajanje i izvadis 280ku iz fioke. malo se strpis sa igranjem , znam da je tesko
:: @Dexter013 Lepo si im objasnio situaciju u gornjem postu(onom opsirnijem).Trenutno je takva situacija,nema se para :(.A ja mislim da cu osetiti ako nista drugo,malo fluidniji game(sa hd7850 na 270x).Lepo si rekao `njemu je jasno da se ne stavlja cpu od 70e na gpu od 300 :: :: @Adzem razumem ja sta ti pricas,ali JA mogu da se zadovoljim i tim pristojnim upgrade-om,naravno prvo sam mislio da uzmem 280(x) jer sam hteo sto jacu kartu za raspoloziv novac,ali posto je to kako mi svi kazu rizicno,odustao sam i idem na sledecu blazu varijantu..ako me razumes :: :: @Kutalion Nisam jos video link :).a dok pisem ovo,ko zna sta sam jos propustio :: :: @SkyFire To smo utvrdili da i ja sam to kapiram,ali cpu ce izgurati to taman koliko mi je dovoljno :: :: NEMOJTE da zaboravite da trebam da prodam moju graficku i da necu bas da bacim ~20000din,nego ce to biti ~10-11000din.Tako da nije bas toliko strasno :: ::
@Adzem Ja sam druze presao FarCry 2 i 3(solidno je radilo),Crysis 1,2 i 3(opasno zahtevno)Tomb Raider(fps 32-45 uglavnom),AC vse delove(i tu me smarao fps,ali je bilo igrivo),Bioshock svi delovi(poslednji nisam presao,ali to radi extra),Metro(i to je mnogo zahtevno)Dead Space 2 i 3,DmC...i jos mnogo naslova!Igram igricu da je predjem,to mi je bitno.Npr instaliram igricu,odvrnem sve do kraja u podesavanjima..odigram par minuta samo da vidim kako to sve izgleda,i onda vratim,podesim tako da mi se fps vrti izmedju 35-50.Naravno dosta igram Dotu i CS-GO,pa mi tu znaci sto veci fps,ali zbog toga ne menjam graficku(to moze da tera i ova),nego menjam zbog novijih naslova.
@codeus Uradio bi ja to ali onda pucam mnogo vise para nego sto imam :).
Uzeo sam SAPPHIRE DUAL-X R9 270X za 15.500din.Sto se tice same graficke,ja sam zadovoljan.Ne znam u koje je svrhe pre mene koriscena,ali mi deluje ocuvano. Nisam stigao da je isprobam u svim igrama i da je malo istestiram,ali hocu,tamo od nedelje. Evo jedan bench Valley preset Extreme HD HD7850 1GB FPS:22.6 Score:954 MinFps:9.6 MaxFps:45.2 R9 270X 2GB FPS:32.8 Score:1359 MinFps:16 MaxFps:62.1
Ja sam pre nekih mesec dana uzeo kartu iz potpisa (125e je platio) i zamenio 6850 Mogu samo da kažem da FX6300 na 4GHz u nekim igrama (i to FPS igrama) ne može da se nosi ni sa ovom kartom. BF3 multi nikako da pređe 60FPS mislim pređe ali koja god grafiska podešavanja FPS je isti, što znači FX je slab za to. Druga igra je Crysis 3 gde GPU isage pada ispod 80% a zauzeće prosecora ide preko 85% -> FX je slab i za tu igru.
Ne kažu džaba ljudi bez makar i5 nema igranja, moj sledeći upgrade je: i5 4690K Sabertooth MARK 2
a malo kasnije da konačno pređem na krštenu nVidia-u.
Samo da napomenem da sam pre par godina spadao u onu grupu gamera kome je 30+ FPS-a bilo dovoljno, sada je 60+FPS NEOPHODNO.
p.s. Šta li bi bilo da sam uzeo R9 280(x) ili GTX760, Ovaj moj FX bi pištao ko damjanov zelenko :D
ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 8GB HyperX Fury / 270X GAMING OC / WD Blue 500 / SPS-630M / V3 BLACK
Nećeš znati da instališeš drajver, DajrektX 12 karta ti neće raditi kako treba u Win98, pa će ti onda AMD biti kriv.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.