Uzmi polovnu r9 280x sa garancijom oko 150e i to je to. Jeste da je kopala itd.. ali best buy, samo pazi da ne vrisne napajanje. http://postimg.org/image/q0f1zueff/
Idi na nvidia jer kako rece SkyFire a i izlicnog iskustva to nije najbolje rešenje mislim phenom II i r9 grafika. Sad ce ponovo mnogi da se smeju ali mi je r9 270x progledala al bukvalno kad sam stavio i3.
Ne vidim druze, zasto bi se iko smejao. Ti imas odredjena iskustva kao sto ih i drugi imaju. To si izneo I dao mi savet za koji smatras da je adekvatan.
@SkyFire Ok druze nemam problem da to bude i 265, 750Ti ili samo da je to dobar-uspesan upgrade u odnosu na 6850.
Mnoge starije igre su mi osetno bolje radile u kombinaciji gtx 460 nego li sa r9 270x. Cak i posle zamene i3 i probanja fx 6300 i i5 procesora te starije igre su sa r9 270 lošije redile nego sa gtx 460. U cemu je problem iskreno ne znam. Sa novim dx 11 naslovima je sve ok ali je osetni napredak bio zamena i3 procesora. Suviše slab i star procesor za r9 270 e sad dali zbog snage ili same arhitekture to ne znam.
I ovo sto Simon prica je istina ali zanemarimo sad to i koncetrisimo se na tvoj slucaj. Kako nece biti? Pa imaces znacajan napredak, negde i duplo bolje performanse.
Stvar je u tome da hardver prilagodis tvojoj konfiguraciji a da ne bacas pare.
Ako neces polovno, za grafu idi na: http://goo.gl/N9Uia9 By far najbolji odnos cene i dobijenog. Ako hoces polovno, moja topla preporuka ti je asus dc2t model, slobodno sa X.
Za SSD, 10 godina garancije, pa si miran, a i ako prodajes dalje za koju godinu.... Malo skuplji od 840 EVO koji je isto sjajan. http://goo.gl/3BjoAX
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: Uzeo bih R9 280X ako ce joj ostatak konfiguracije `dozvoliti` da da svoj pun potencijal :: :: ::
Poslednja recenica je prava samo bih umesto reci `hardver` stavio rec `graficka` i to je upravo to sto me zanima. Bez nepotrebnog trosenja novca da postignem maksimalni efekat.
Pazi, mozda zazivi AMD mantle pa se tu smanjujage CPU usage. Mozda DX12 donese to isto kako bi mogao da konkurise mantle-u. Cak i da se to ne desi sa 280/280x, imas dobru grafu koja ce mnogo duze da te sluzi, cak iako promenis cpu/plocu. Cisto iz tog razloga ne bih isao na 265/750ti.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: Poslednja recenica je prava samo bih umesto reci `hardver` stavio rec `graficka` i to je upravo to sto me zanima. Bez nepotrebnog trosenja novca da postignem maksimalni efekat :: :: ::
Svakako je graficka hardver a namerno sam i napisao zbog bitne stvarke a to je kompatibilnost odnosno sklad.
Ono sto bih ja uradio jeste da bih ulozio najminimalnije a dobio siguran rezultat.
Evo na brzinu moj predlog. Mali potrosac, nova generacija-nova arhitektura (pogledaj klipove kako se nosi sa skyrim) + nije nesto procesorski zahtevna karta.
:: Poslednja recenica je prava samo bih umesto reci `hardver` stavio rec `graficka` i to je upravo to sto me zanima. Bez nepotrebnog trosenja novca da postignem maksimalni efekat :: :: ::
Eh stavio sam 120 gb verziju. Moja greska, vidi ako napecas opet Samsung 850 pro 250 gb, bio je za 17k u istoj radnji, sad nema trenutno :( To je sjajna cena za taj SSD, ako ga nema uzmi 840 evo 250gb.
Potpuno drugi GPU je u pitanju. 270 je jaca prilicno, plus mozes da je overclockujes bolje.
Mada mislim ako uzimas novo, uzmes powercolor 280, trenutni odnos cene/performansi su daleko bolje. Mala je novcana razlika u odnosu na 270 ako se ne varam.
:: Ok, evo nasao sam i neke razlike. 1024 vs 1280 shader cores i 64 vs 80 texture units a u testovima 3-5 fps. U ceni 10-15 jura :: :: ::
Ok druze, s obzirom na to sto sam video u testovima koje si radio dolazim do zakljucka da mogu bez `bojazni` da zabodem recimo R9 270 ili verziju X i da ocekujem da ce raditi be problema odnosno da ce moci da radi punim `kapacitetom`.
Uzmi 270X, ta karta je u igrama duplo bolja od 6850 i neces imati bottleneck. Ja imam X6 Thuban i 270X od Asusa (TOP verzija). Iskoriscenost graficke je uvek na 99%. Nema greske sa tvojim procesorom i 270X. Sa jacim kartama je vec diskutabilno za tvoj 955.
:: Ne vidim druze, zasto bi se iko smejao. Ti imas odredjena iskustva kao sto ih i drugi imaju. To si izneo I dao mi savet za koji smatras da je adekvatan :: :: @SkyFire Ok druze nemam problem da to bude i 265, 750Ti ili samo da je to dobar-uspesan upgrade u odnosu na 6850 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.