AMD to release its Radeon R9 390X early next year 20nm with HBM tech
STRANA 2 OD 3
SkyFire
Re: Re: Kasno Marko na Kosovo stize :)
01.10.2014. 00:44
status: user broj poruka: 18472
Nemoj da se lozis. Stacked memoriju je nVidia najavila jos pre 2 godine. Trebala je da bude u Maxwell. Odustali su iz ociglednog razloga, nedostatak konkurencije i 28nm. I ovo sto su uradili sa Naxwell je fantasticno. AMD je obican plagijator, pokusavaju da repliciraju sve sto nvidia uradi i ponavljaju sve sto nvidia najavi. Naravno deo tehnologije koji razviju na konto tehnologije sa kojom nvidia raspolaze nije ni blizu bedna kopija vec to u praksi sasvim drugacije radi!
Sto se tice razlicitosti tehnologija u tome i jeste bit svega. Ko jos tezi da dva brenda nude isto a to je pre svega fizicki nemoguce u tehnoloskom svetu i tako treba i da ostane.
Inace tema se razvila sjajno. Bas sam se nasmejao :-)
:: Ne mora uopste znaciti da ce se namlatiti para. jednostavno, svaka roba ima svog kupca. Fanovi svakog tabora ce se zaleteti sa ili sacekati kupovinu. Ovi ostali, videce kako ce se sve to pokazati i onda odluciti za kupovinu :: :: Mada, vrlo je zanimljiva ova `stacked` memorija :: :: To je ono sto nas korisnike zajebava. I ne, nije to konkurencija, nego jednostavno um par ljudi. Da imamo GPU kao sto je nV-ov, da imamo deo tehnologije GPU-a AMD-a (instrukcije i jos neke hardverske stvari), malcice nesto od Intela, stacked memoriju od AMD-a, Mantle i ako nV nesto smisli u hibrid modu, imali bi kartu koja bi razbijala :: :: To je taj cin koji me poprilicno nervira. Tj. serickanje svake kompanije na konto `mi imamo nesto sto konkurencija nema, a kicks-ass`. Lepo sad sve kompanije sto im kicks-ass i neka lepo to upakuju u jedan proizvod i neka se lepo teraju u PM :: :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: :: :: Kasnice skoro 6 meseci. Za to vreme nvidia ima da se namlati para. Kad krene 20nm eto Maxwell-a isto i sta ce onda? AMD je sve dalji i dalji od nV. Oni mogu da se takmice ali sami sa sobom tj jedino sa Intel GPU hahaha. :: :: :: :: Ali opet, bolje da bilo sta izbace, stizu ovi hladni dani, treba grejati sobu, pozeljne su furune : :: :: :: ::
Apsurdnost ove izjave je tako genijalna, da moram da je citiram. I da najavim na forumu da cu za 2 godine izbaciti procesor u 10nm proizvodnji. Mozda to ne uradim, ali ako to Intel uradi posle ove moje objave, pa oni su ljudi moji cisti plagijatori!
Drago mi je da je nvidia actually ispostovala to sto je najavila, a drago mi je i da nemaju konkurenciju!
Cek ko bese ima fastest single card? Kome je ono bese porastao market share, a kome pao? Alternate universe ftw.
:: Nemoj da se lozis. Stacked memoriju je nVidia najavila jos pre 2 godine. Trebala je da bude u Maxwell. AMD je obican plagijator, pokusavaju da repliciraju sve sto nvidia urad :: i ponavljaju sve sto nvidia najavi
Izjava uopšte nije apsurdna, jer je nVidia odavno zvanično objavila svoj roadmap i najavila stacked memory kao deo nastupajuće Pascal arhitekture, dok sa druge strane imamo nepotvrđene glasine od pre neki dan, koje su svesno plasirane da bi se bar nečim pariralo posle predstavljanja serije 9xx. U ovom trenutku AMD nema sa čim da se suprotstavi seriji 9xx osim šupljim marketingom i najavama na neodređeno za neke kvartale `tamo negde` u 2015., verovatno onda kada i Mantle bude izašao iz bete. :P
Inače, najbrža single GPU karta je sada zvanično GTX980 (sledi je u stopu GTX780Ti), dok je ona AMD dual GPU furuna koja troši pola Đerdapa samo dokaz slabosti jedne arhitekture naspram druge, tačnije očajnički pokušaj AMD tima da bar nečim ostane relevantan u high-end segmentu.
:: Apsurdnost ove izjave je tako genijalna, da moram da je citiram. I da najavim na forumu da cu za 2 godine izbaciti procesor u 10nm proizvodnji. Mozda to ne uradim, ali ako to Intel uradi posle ove moje objave, pa oni su ljudi moji cisti plagijatori :: :: Drago mi je da je nvidia actually ispostovala to sto je najavila, a drago mi je i da nemaju konkurenciju! :: :: Cek ko bese ima fastest single card? Kome je ono bese porastao market share, a kome pao? Alternate universe ftw :: :: :
Izvini, ali stacked memoriju nVidija nije izmislila. I to sto je nVidia planirala, ko ih jebe sto nisu ubacili sada u 9xx seriju. Njihov problem. Mnogo mi je zao njih, ubilo se. To da je receno i za AMD ili za bilo koju firmu, isto bih reagovao. `Sto nisu oni prvi`, e pa sta ako nisu.
I ne postoji ti bitna razlicitost u kompanijama. Postoji sitna, ali ne i bitna. Bitnu ti diktira neko drugi. U jednom slucaju DX, kod M$-a. U drugom, OpenGL.
Generalno gledajuci, muka mi je od svadje sta je ko uradio i ko je nabio zlatnu cackalicu u cmar. Jel` radi graficka? Jel` ti radi igrica? Sta kmecis. To je obicna zabava i nista vise. Zivot u krizi, jer nema prelepog crtaca, koji mogu da manipulisem. WiFi crkao, sada nemam prijatelje.
Ljudi, bre, nemaju leba da jedu, razruseni su im domovi, a tu, eh, vrlo bitno za spas sveta - AMD vs nVidia.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
:: Nemoj da se lozis. Stacked memoriju je nVidia najavila jos pre 2 godine. Trebala je da bude u Maxwell :: Odustali su iz ociglednog razloga, nedostatak konkurencije i 28nm. I ovo sto su uradili sa Naxwel :: je fantasticno. AMD je obican plagijator, pokusavaju da repliciraju sve sto nvidia urad :: i ponavljaju sve sto nvidia najavi. Naravno deo tehnologije koji razviju na konto tehnologije sa kojo :: nvidia raspolaze nije ni blizu bedna kopija vec to u praksi sasvim drugacije radi :: :: Sto se tice razlicitosti tehnologija u tome i jeste bit svega. Ko jos tezi da dva brenda nude isto a to j :: pre svega fizicki nemoguce u tehnoloskom svetu i tako treba i da ostane :: :: Inace tema se razvila sjajno. Bas sam se nasmejao :- :: :: :: :: Ne mora uopste znaciti da ce se namlatiti para. jednostavno, svaka roba ima svog kupca. Fanovi svakog tabora ce se zaleteti sa ili sacekati kupovinu. Ovi ostali, videce kako ce se sve to pokazati i onda odluciti za kupovinu :: :: :: :: Mada, vrlo je zanimljiva ova `stacked` memorija :: :: :: :: To je ono sto nas korisnike zajebava. I ne, nije to konkurencija, nego jednostavno um par ljudi. Da imamo GPU kao sto je nV-ov, da imamo deo tehnologije GPU-a AMD-a (instrukcije i jos neke hardverske stvari), malcice nesto od Intela, stacked memoriju od AMD-a, Mantle i ako nV nesto smisli u hibrid modu, imali bi kartu koja bi razbijala :: :: :: :: To je taj cin koji me poprilicno nervira. Tj. serickanje svake kompanije na konto `mi imamo nesto sto konkurencija nema, a kicks-ass`. Lepo sad sve kompanije sto im kicks-ass i neka lepo to upakuju u jedan proizvod i neka se lepo teraju u PM :: :: :: :: :: :: ____________________________ :: :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: :: :: :: :: Kasnice skoro 6 meseci. Za to vreme nvidia ima da se namlati para. Kad krene 20nm eto Maxwell-a isto i sta ce onda? AMD je sve dalji i dalji od nV. Oni mogu da se takmice ali sami sa sobom tj jedino sa Intel GPU hahaha. :: :: :: :: :: :: Ali opet, bolje da bilo sta izbace, stizu ovi hladni dani, treba grejati sobu, pozeljne su furune : :: :: :: :: :: ::
Bravo matori. Jedan si od retkih realnih clanova koji su pre svega upuceni u materiju.
@nexus2000
Ja ne kapiram zaista tvoj konzervativni stav. Sta je poenta? Zavera protiv covecanstva? Svi smo robovi sistema? Ljudi gladuju? Ljudi gladuju od postanka coveka, kakve to veze ima sa tehnologijom i interesovanjima? Zivot je individualan pojam i ne treba mesati te stvari. To versus uopste nije bitno, akcenat se stavlja na porednjenje ko je koliko napredan i kakve tehnologije i inovacije predstavlja. O tome se ovde radi a ko kako tumaci to je njegov problem.
Re: Re: Re: Re: Re: Kasno Marko na Kosovo stize :)
01.10.2014. 17:12
status: user broj poruka: 2480
Evo i ja sam objavio svoj roadmap i 10nm procesore, nema veze ako ih ne implementiram, svako ko napravi doticne je plagijator!
Kakve ima veze sto je nvidia najavila stacked memory? Najavio je Micron i jos x raznih proizvodjaca. Daleko od toga da je nVidia bila prva, niti da je prva razvila.
Sto se tice plagijatorstva. To je samo dobra stvar. Ako AMD kopira nvidia arhitekturu (ako je bolja) znaci imacemo vise konkurencije i jeftiniji krajnji proizvod, mi krajnji korisnici smo u plusu.
To sto nVidia nema konkurenciju sa 9xx serijom trenutno je samo na nasu stetu, i zato i nismo dobili i stacked memory na doticnoj seriji. (ako je Fanfire-ov komentar tacan)
Zato je i intel usporio sa razvojem novih procesora i moze da drzi high end modele sa apsurdnom cenom, jer nemaju apsolutno nikakvu konkurenciju u high end segmentu. Opet na nasu stetu.
I u pravu si za gtx 980 pretpostavljam da jeste jaci single card gpu, stvarno nisam uzeo u obzir najnoviju seriju. A 780ti nikako nije jaca karta od 295x2, po vecini testova koje sam gledao doticni je jaci i od Titana.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: Izjava uopšte nije apsurdna, jer je nVidia odavno zvanično objavila svoj roadmap i najavila stacked memory kao deo nastupajuće Pascal arhitekture, dok sa druge strane imamo nepotvrđene glasine od pre neki dan, koje su svesno plasirane da bi se bar nečim pariralo posle predstavljanja serije 9xx. :: U ovom trenutku AMD nema sa čim da se suprotstavi seriji 9xx osim šupljim marketingom i najavama na neodređeno za neke kvartale `tamo negde` u 2015., verovatno onda kada i Mantle bude izašao iz bete. : :: :: http://techreport.com/news/26226/nvidia-pascal-to-use-stacked-memory-proprietary-nvlink-interconnec :: :: Inače, najbrža single GPU karta je sada zvanično GTX980 (sledi je u stopu GTX780Ti), dok je ona AMD dual GPU furuna koja troši pola Đerdapa samo dokaz slabosti jedne arhitekture naspram druge, tačnije očajnički pokušaj AMD tima da bar nečim ostane relevantan u high-end segmentu :: :: http://hothardware.com/Reviews/NVIDIA-GeForce-GTX-980 - 970-Maxwell-GPU-Reviews/?page= :: :: Market share discrete kartica je tek priča za sebe, jer se odavno ustalio na kvoti 2:1 u korist nVidije :: :: http://jonpeddie.com/images/uploads/news/AIB%20PR2.JP
Ima veze sa tvojim pravdanjem, a ujedno neprimetnim kukanjem o tome, kako je to prvo nV umislila da uradi, pa je AMD pretekao. Stalno se zalite na neke igracke. I da, robovi smo sistema i 90 odsto ljudi na ojo planeti, nema blage veze sta se u stvari dogadja.
Evo ti jednog malog primera, a to je Srbija. Svi znamo da politicari kradu, ali ovde 97 odsto ljudi nema pojma koliko je ukradeno u jednom cugu i sta se sve radilo. I naravno, sta se sve radi i sta ce se raditi. Kada bi ljudi ovde to saznali, ne da bi nastao gradjanski rat, nego bi krenuli da brisemo jedni druge sa lica zemlje.
A u svetu, korporacije su nizi nivo diktiranja trzista. Nisi ni svestan koje su tu sve prevare muljacine, pretnje, zabolela bi te glava od svega toga.
Radim u jednoj firmi, da ne spominjem kojoj, gde nasi klijenti dobijaju pretnje njihovih mega klijenata, rade insajderi koji prodaju informacije, preuzimaju trziste, bukvalno se ne zna ko pije, a ko placa.
Tako nemoj da te cudi sto ovo pricam, jer mnogo toga znam, i pun mi je Q od ljudi koji izvoljevaju, a posebno na nesto sto se menja kao gace na svakih godinu dana.
I ajde realno, ako je nV najavila da ce baciti stacked memoriju na sledecu generaciju GPU-a, a memorija vec postoji, to ti je samo pokazatelj, da na kasicicu serviraju `napredak`, da bi muzli pare od ljudi. Bilo bi dobro da je samo nV u pitanju, ali nije.
Inace nV su jajare u jednom segmentu. Ne pustaju 3D gejming na televizorima, osim ako ne kupis 3D TV PLay. Jer pazi ti njih, imaju 3D Vision, cak verziju 2, koja i dalje radi na aktivnim naocarama. Hoces da imas V-Sync normalan, kupi G-Sync ili monitor sa tim. Iako sve to moze da se uradi softverski. Dok sa druge strane, lepe reci i sve ostalo lepo pali na lakovernost ljudi. `Mi iz korporacije, smo uradili nesto nevidjeno`, kao da su napravil bog zna sta. Uradili su samo malo lepsu kasicicu, da nahrane gluposti ljudi.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
:: @maxxi :: :: Bravo matori. Jedan si od retkih realnih clanova koji su pre svega upuceni u materiju :: :: @nexus200 :: :: Ja ne kapiram zaista tvoj konzervativni stav. Sta je poenta? Zavera protiv covecanstva? Svi smo robovi sistema? Ljudi gladuju? Ljudi gladuju od postanka coveka, kakve to veze ima sa tehnologijom i interesovanjima? Zivot je individualan pojam i ne treba mesati te stvari. To versus uopste nije bitno, akcenat se stavlja na porednjenje ko je koliko napredan i kakve tehnologije i inovacije predstavlja. O tome se ovde radi a ko kako tumaci to je njegov problem.
Nisu decko iluminati, nego jednostavno obesni i u glavu bolesni ljudi. To sto su sebi nabacili neke sektaske klubove i nazsvali ih Iluminati, Red djavoljeg odrona ili Super-mish drogosh, to je njihov problem.
Ako ti imas trip da dobrice drze korporacije, grdno se varas.
Primer korporacija koje su veoma poznate: Apple - Stiv Dzobs je odvalio, sad se ne secam tacno, ali je nesto odvalio vezano za dobrotu i slobodu (ispravi me tacno slobodno). U sta se pretvorio Apple sada? Google - isto odvalio neku izjavu, u sada se pretvorio u sta?
Svaka velika korporacija ima samo za jedno, da od siroke narodne mase ubire sto veci profit, a da nudi neku mizernu promenu.
I jedno pitanje za tebe, jel` nV tvoja korporacija? Jel` radis za njih? Ne razumem toliku odbranu necega sto nije tvoje. Razumem da radis i da ubiras kes od njih, pa moras i da branis, ali covece shvati, ti si samo potrosac i to je to.
:: Ti si brate zesce isfrustriran a uz to si uleteo u gadan trip :: :: U svakom slucaju mani me tih prosvetiteljskih fora oko teorija zavera, Illuminati i sl :: :: Ti slobodno furaj svoj fazon, nas ostale ostavi da pratimo tehnologiju na nacin koji je jedini razuman :: ::
Od svega je jos gore sto si se ti ubacio u ulogu prosvetitelja i drzis neke lekcije kao da je neko glup. Svasta sa tobom. Zaista me zacudjujes toliko da ne znam na koji nacin da nastavim bilo kakvu konverzaciju.
P.S.Brate, poskupeo hleb, nemoj ici da ga kupis. Zavera protiv covecanstva, hoce da nas iskoriste, robovi smo sistema. Samo profitiraju na nama. Cuo sam da ce ista stvar da se dogodi sa mlekom. Strasno sta se desava. Propast. Pakao. Sotona zavladao svetom a svoje demonske sluge implementirao u ljudske redove i pomracio nam um.
Kako volis da izvrces reci u svoju korist. Jel` sam negde spominjao sotone ili sekte? Ne racunam ovo zadnje sto sam naveo, jer to je bila cista masta. To je mozda tvoj trip i lose razumevanje onog napisanog sa moje strane. Javi se kada budes radio sa korporacijama i kad budes shvatio za sta oni rade. Jer u tim poslovima nisu stotine evra u pitanju, nego stotine miliona i milijardi. Ti taj novac ne mozes da zamislis. Samo posao naseg klijenta, za nedelju dana i manje, vredi preko 10 miliona evra.
A sta bi tek bilo da ovde neko zna prljave poslove NV-a? Onako iz prve ili druge ruke. Ne bi mi verovao jer nV je krunisani kralj cistote i dobrote. Trazio bi tom istom da pruzi dokaz. A ne moze, jer bi ga u najgorem slucaju ubili. Verovatno bi lezao debeo zatvor, a onda bi iz nV-a morali da placaju debelu globu i kilo izvinjenja. Da je AMD u pitanju likovao bi sve to, izvlacio mogucnosti i pretpostavke koje bi doprinosile daljem razvitku pljuvanja.
Ne razlikujes se mnogo od osoba koje brane AMD ili Apple. Sta god, primera radi. Imas ti postova gde napadas nekoga ko podrzava AMD i tu hranis svoj ego, a kada neko napada nV onda ti se svet rusi i odmah stajes u odbranu.
Shvati da ti imas samo 2 proizvodjaca procesora za, da kazemo, PC trziste. 2 proizvodjaca za GPU trziste i nikoga vise. Intel kaska za GPU trzistem, nV za CPU.
Vecita borba izmedju ta 3 proizvodjaca. Samo malo nesto promene i odmah nova serija. Ljudi lozane i tako u krug. Nema nikog drugog da uskoci u igru, ne zbog toga sto ne mogu, nego zaista sto ne mogu zbog monopola. U ovom slucaju duopola.
Taj duopol je dovoljan da malti stotine miliona na naivnost kupaca.
:: Jos jednom cu ponoviti. Zestoko si u T*R*I*P*U!! :: :: Od svega je jos gore sto si se ti ubacio u ulogu prosvetitelja i drzis neke lekcije kao da je neko glup. Svasta sa tobom. Zaista me zacudjujes toliko da ne znam na koji nacin da nastavim bilo kakvu konverzaciju. :: :: P.S.Brate, poskupeo hleb, nemoj ici da ga kupis. Zavera protiv covecanstva, hoce da nas iskoriste, robovi smo sistema. Samo profitiraju na nama. Cuo sam da ce ista stvar da se dogodi sa mlekom. Strasno sta se desava. Propast. Pakao. Sotona zavladao svetom a svoje demonske sluge implementirao u ljudske redove i pomracio nam um :: ::
Cisto da ne zaboravim, posto ne verujes u zlobu korporacija.
Secas li se, a i ostali, afere aflatoksin u mleku? Znas li kako je to islo? Posto takav tip posla donosi obrte isto u desetinama i stotinama miliona, a tada je kukuruz zaista bio pod vecim oboljenjem od strane tog toksina, ovo je reseno laziranjem papira od strane jedne inspekcijske kuce. Sto kod nas, sto u inostranstvu. Logo te kuce mozes naci u dnu sajta Tehnomanije. Nego, da ne propadnu toliki milioni evra, kao sto sam naveo igru love, kukuruz je pusten, na konto `sredicemo mi to`. Tek kada je stigao kukuruz na finalnu obradu, tj. za stocnu ishranu, prosao je laboratoriju neke druge kuce i onda je shvaceno da je uvaljena toksicna roba. Kod nas su i pustili cak i mleko, jer je bilo `sredjeno` i sa mlekarama. Da te ne buni, kukuruz uvek ima aflatoksin u sebi, jer taj toksin obitava u zemlji. Naravno ne samo kukuruz. Mi ga non-stop konzumiramo kroz razno voce i povrce. Ne samo aflatoksin, nego ohratoksin, deoksinivalenol...itd. Samo sto je u dozvoljenim granicama. Granice mozes naci na EC standardima, sto za ljudsku, sto za stocnu. Za stocnu je 20 mikrograma po kilogramu. A mi smo uvaljivali granice koje su probijale 50. Tj. pomocu te kuce.
Igre krupnih i sitnih para diktiraju ceo svet. Jos uz to, zbog toga nastaju obesni i bolesni ljudi. To je vekovima unazad i dan danas zivimo sa tim. Da li je to banka, korporacija, britanska kraljica, sve jedno je ko je iza toga. Efekat je isti. Isti proizvodjac ti uvali los panel, u isti model televizora, po istoj ceni, Nutela ovde nije ista kao u Nemackoj ili Italiji, prasak za ves....itd.
Tako da proizvodjaci elektronike nisu imuni na to. Niko nije.
Dzabe se ubijas da mu objasnis ne ide.... Nvidia Intel i kraj kao Srbi sa telefonima Samsung eventualno Htc i to je to dzabe ljustis tastaturu.
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Cisto da ne zaboravim, posto ne verujes u zlobu korporacija :: :: Secas li se, a i ostali, afere aflatoksin u mleku? Znas li kako je to islo :: Posto takav tip posla donosi obrte isto u desetinama i stotinama miliona, a tada je kukuruz zaista bio pod vecim oboljenjem od strane tog toksina, ovo je reseno laziranjem papira od strane jedne inspekcijske kuce. Sto kod nas, sto u inostranstvu. Logo te kuce mozes naci u dnu sajta Tehnomanije. Nego, da ne propadnu toliki milioni evra, kao sto sam naveo igru love, kukuruz je pusten, na konto `sredicemo mi to`. Tek kada je stigao kukuruz na finalnu obradu, tj. za stocnu ishranu, prosao je laboratoriju neke druge kuce i onda je shvaceno da je uvaljena toksicna roba. Kod nas su i pustili cak i mleko, jer je bilo `sredjeno` i sa mlekarama. Da te ne buni, kukuruz uvek ima aflatoksin u sebi, jer taj toksin obitava u zemlji. Naravno ne samo kukuruz. Mi ga non-stop konzumiramo kroz razno voce i povrce. Ne samo aflatoksin, nego ohratoksin, deoksinivalenol...itd. Samo sto je u dozvoljenim granicama. Granice mozes naci na EC standardima, sto za ljudsku, sto za stocnu. Za stocnu je 20 mikrograma po kilogramu. A mi smo uvaljivali granice koje su probijale 50. Tj. pomocu te kuce :: :: Igre krupnih i sitnih para diktiraju ceo svet. Jos uz to, zbog toga nastaju obesni i bolesni ljudi. To je vekovima unazad i dan danas zivimo sa tim. Da li je to banka, korporacija, britanska kraljica, sve jedno je ko je iza toga. Efekat je isti. Isti proizvodjac ti uvali los panel, u isti model televizora, po istoj ceni, Nutela ovde nije ista kao u Nemackoj ili Italiji, prasak za ves....itd :: :: Tako da proizvodjaci elektronike nisu imuni na to. Niko nije :: :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
Brate shvatam da ti nesto fali i da ti nije bas najbolje ali ne moras da upadas u toliku paranoju.
Opet ti kazem istripovao si se zestoko po svim parametrima a ti i dalje obavljaj duznost umisljenog mesije i spasitelja :-D mada bi bilo bolje da nadjes neku zenku da se malo istreses i izbacis tu negativnu energiju. Puci ces covece. Pusti multikoorporacije i hiper produktivnost. Vazno je da sacuvas svoje mentalno zdravlje.P.S. Pazi sta radis i kome sta pricas, tajne cuvaj za sebe, Illuminati sve kontrolisu. :-D
Nadovezao bih se na tvoj tekst, koji nema veze sa ovom temom, ali meni je licno zanimljiv jer mi je u interesu kao i svima nama, ali nazalost bojim se da je sve to poznato u manjim ili vecim shvatanjima, ali istina je sve sto si napisao.. jedan mali ziv primer na moje zaprepascenje, fanta ovde i fanta u Grckoj, ko je pio tamo fantu, taj zna sta je vrhunski sok. Da ne pominjem belgijski musli iz Lidla, molim boga da dodje kod nas
:: Cisto da ne zaboravim, posto ne verujes u zlobu korporacija :: :: Secas li se, a i ostali, afere aflatoksin u mleku? Znas li kako je to islo :: Posto takav tip posla donosi obrte isto u desetinama i stotinama miliona, a tada je kukuruz zaista bio pod vecim oboljenjem od strane tog toksina, ovo je reseno laziranjem papira od strane jedne inspekcijske kuce. Sto kod nas, sto u inostranstvu. Logo te kuce mozes naci u dnu sajta Tehnomanije. Nego, da ne propadnu toliki milioni evra, kao sto sam naveo igru love, kukuruz je pusten, na konto `sredicemo mi to`. Tek kada je stigao kukuruz na finalnu obradu, tj. za stocnu ishranu, prosao je laboratoriju neke druge kuce i onda je shvaceno da je uvaljena toksicna roba. Kod nas su i pustili cak i mleko, jer je bilo `sredjeno` i sa mlekarama. Da te ne buni, kukuruz uvek ima aflatoksin u sebi, jer taj toksin obitava u zemlji. Naravno ne samo kukuruz. Mi ga non-stop konzumiramo kroz razno voce i povrce. Ne samo aflatoksin, nego ohratoksin, deoksinivalenol...itd. Samo sto je u dozvoljenim granicama. Granice mozes naci na EC standardima, sto za ljudsku, sto za stocnu. Za stocnu je 20 mikrograma po kilogramu. A mi smo uvaljivali granice koje su probijale 50. Tj. pomocu te kuce :: :: Igre krupnih i sitnih para diktiraju ceo svet. Jos uz to, zbog toga nastaju obesni i bolesni ljudi. To je vekovima unazad i dan danas zivimo sa tim. Da li je to banka, korporacija, britanska kraljica, sve jedno je ko je iza toga. Efekat je isti. Isti proizvodjac ti uvali los panel, u isti model televizora, po istoj ceni, Nutela ovde nije ista kao u Nemackoj ili Italiji, prasak za ves....itd :: :: Tako da proizvodjaci elektronike nisu imuni na to. Niko nije :: :: :: ____________________________ :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: ::
Zenska je pored mene. A ti bi mogao da nabacis jednu, da ti skrene misli od nV ili kompjutera i gejminga uopste. Zenska i ono sve napolju je mnogo bolje od ovoga navedenog.
Inace postoje drgge grupacije osim Iluminata. Imas Dzehovine witness...etc.
Ovo nije nikakvo mesijanstvo, ovo je realnost u kojoj svi mi ziveo, voleli mi to ili ne. To sto pricam, to mnogi ljudi znaju, a te bogatase boli uvo sto mi znamo. Njih policija, niti bilo koja vlast nece dirati. Lova bato, mnogo love. Nisam ni prvi ni poslednji koji je ovo napisao. Jednostavno sam ti objasnio igru korporacija. To sto ti ne prihvatas, to je tvoj problem, jer neces ni moci. Kao sto rekoh, nisi imao dodira sa njima. Direktnijeg dodira, ne kao konzument. Jel` na planeti raj? Naravno da nije. Dovoljno je da pogledas oko sebe celu situaciju.
I ovu igru korporacija sam znao, pre nego sto sam imao kontakta ove vrste. Kada uspostavis kontakt, vidis te ljude koliko su umobolni.
Da se bacim na temu, sto se tice GPU i CPU proizvodjaca. Kad malo ukljucis logiku, dobijes ovakvu situaciju:
Svi imaju roadmap. Znaci oni su vec isplanirali sta ce nam dati, tamo neke 2018 godine. Ako znaju vec sta ce i kako ce raditi, sto lepo ne stave to 2014 godine u promet? Pa naravno da nece, lova bato...loooovaaaa. A onda tebe i mnoge poprimaju na ludilo nebesa, pa jos tome se prikljuce i casopisi koji sire dalje ludilo, a onda u realnosti, kad sam dodjes do toga.....prc.
Evo, kod sebe imam GTX 770. Samo 2 drajvera rade normalno pod njom. Svi ostali TDR. I zamisli u sred Photoshopa i dizajna, kvrcne drajver i ode pola rada, jer je PS zablokirao. A taman se uzivis u dizajn i zaboravis na save. Da poludis. nV ima resenje u oba drajvera, na ostale nije nikako prenela. Naravno desava se to i kod AMD-a. To je jedan od primera. Drugi primer ti je neiskoriscenost bilo koje generacije GPU-a do maksimuma. Treci, ne mozes da SLi-ujes dve razlicite generacije ili 2 razlicita GPU-a iste generacije. Kod AMD-a mozes. Jer nV bi malo da ti proda istu karticu da bi se ojacao. Malo da ti ga zavuce. Dokaz `modifikovani drajveri`, cak i hibridizacija AMD i nV GPU-a, gde nV radi fiziku, opet kroz drajvere. Fala kurcu tim ljudima sto postoje, jer npr. ne bih mogao da iskoristim xtreme gfamer X-Fi da nije bilo onog Daniel K lika koji modifikuje drajvere.
Sve se moze, kad se hoce. Ali, dok je lova primat, kao sto sam vec rekao -`kasicica`.
Ti volis da zivis u svetu lazi, pa neka je tako. Ja ne volim, a svakim danom se susrecem sa njima.
:: Brate shvatam da ti nesto fali i da ti nije bas najbolje ali ne moras da upadas u toliku paranoju :: :: Opet ti kazem istripovao si se zestoko po svim parametrima a ti i dalje obavljaj duznost umisljenog mesije i spasitelja :-D mada bi bilo bolje da nadjes neku zenku da se malo istreses i izbacis tu negativnu energiju. Puci ces covece. Pusti multikoorporacije i hiper produktivnost. Vazno je da sacuvas svoje mentalno zdravlje.P.S. Pazi sta radis i kome sta pricas, tajne cuvaj za sebe, Illuminati sve kontrolisu. :-D
Zaista nisam imao volje da citam kilometarske postove pogotovu jer sam na fonu. Meni je samo interesantno koliko se ti potresas za nesto sto tako funkcionise jer je takav mehanizam za sve u svetu. Sa druge strane mi jos nije jasnihe zasto mislis da smo mi deca a ti naucnik koji ce da nam rasvetli citavu zaveru protiv covecanstva? Jos uz sve to ne kapiras da mene licno zabole kako ko posluje ako u ponudi imam dobar proizvod koji zadovoljava moje potrebe a sa druge strane imam losiji proizvod koji me apsolutno ne zadovoljava. Ponuda-potraznja, ciljna grupa. Niko nista ne brani vec svakog zabole patak sta se desava unutar nekih kompanija. Niko te ne primorava da kupis.Ako imas potrebu da uzmes uzeces. Smesno mi je sve ovo jer si u stalnom tripu da si otkrio toplu vodu. Mislim, strumfovi su krivi za sve a dedamraz ne postoji. P.S. Nisam bas siguran da ti je zenka tu jel ne bi sad lecio frustracije po forumu. P.S. Koliko god iznosio neke cinjenice ocigledno ti nije jasno ni kako marketi g funkcionuse a kamo li trziste. Ne postoji ljubav u biznisu to treba da ti bude jasno a kamo li neka sinergija izmedju konkurentnih firmi.
Generalno ove stvari se primenjuju na svaku korporaciju. Tj. uvaljivanje lose robe. Sto je najgore, to se planira. Mada Fanta je cista hemija. Davno, kada sam bio klinac, cale jednog mog prijatelja iz osnovne skole radio je u Koka-Koli. Donosili su dzakove sa biohazard simbolom na sebi, tacnije da ljudi sa odredjenom opremom manipulisu sa tim prahom. Odredjeni dzakovi su planirani za konzerve, a drugi za staklene flase. Hemija samo takva. Koliko god sve to ukusno bilo, naucio sam najvecim delom to da izbegavam.
Evo, i Madjarska je bila sinonim za dobru hranu. Vise nije. opao je kvalitet. I Austrija polako pocinje sa tim sistemom. A prodaje se po istoj ceni. Nemacka se srecom jos drzi, jer to je Nemacka.
To sto pokusavajm Sky-u da objasnim, kroz razne primere, je da korporacije rade po istom sistemu poslovanja. Zajebavanje naroda za istu cenu.
I ja sam nekada davno hvalio Sony, kao da je moj. Posedovao Carman iliti discman za car. A sluzio je kao discman `made in Japan`. Bravia TV, dan danas radi, razbija. A onda......the story has been changed. U sustini, shvatio sam realnost. Sto kroz normalan zivot, sto kroz posao. Sta sve uvaljuju, da ti se smrkne.
Jbg. opet moramo da kupimo nesto od toga, jer nam sluzi svrsi. Ali, ako to neko gleda kao Bogom dano, e to je vec problem.
Sad, ceo trip je poceo jer je AMD poceo da primenjuje stacked memoriju, a nV nije. E pa jbg. to je isto deo tog mucnog `obrta novca`, mamljenje sirokih narodnih masa i verovatno ce sutra da se pokaze, mozda i ne. U svakom slucaju, ista prica ce da se vrti i opet za manje od godinu dana ocekujte novu generaciju GPU-a, pod `roadmap` ekskluzivom `vec planiranog`.
`E izgradio sam ovu zgradu, ali planiram sledece godine da izgradim jos vecu bolju citava 2 sprata visu i malo lepsu. Vec imam ideju i planove kao to izgleda.
- A sto to nisi sada uradio?
Pa jbg. moram da obrnem pare.`
:: Nadovezao bih se na tvoj tekst, koji nema veze sa ovom temom, ali meni je licno zanimljiv jer mi je u interesu kao i svima nama, ali nazalost bojim se da je sve to poznato u manjim ili vecim shvatanjima, ali istina je sve sto si napisao.. jedan mali ziv primer na moje zaprepascenje, fanta ovde i fanta u Grckoj, ko je pio tamo fantu, taj zna sta je vrhunski sok. Da ne pominjem belgijski musli iz Lidla, molim boga da dodje kod nas :: :: :: :: Cisto da ne zaboravim, posto ne verujes u zlobu korporacija :: :: :: :: Secas li se, a i ostali, afere aflatoksin u mleku? Znas li kako je to islo :: :: Posto takav tip posla donosi obrte isto u desetinama i stotinama miliona, a tada je kukuruz zaista bio pod vecim oboljenjem od strane tog toksina, ovo je reseno laziranjem papira od strane jedne inspekcijske kuce. Sto kod nas, sto u inostranstvu. Logo te kuce mozes naci u dnu sajta Tehnomanije. Nego, da ne propadnu toliki milioni evra, kao sto sam naveo igru love, kukuruz je pusten, na konto `sredicemo mi to`. Tek kada je stigao kukuruz na finalnu obradu, tj. za stocnu ishranu, prosao je laboratoriju neke druge kuce i onda je shvaceno da je uvaljena toksicna roba. Kod nas su i pustili cak i mleko, jer je bilo `sredjeno` i sa mlekarama. Da te ne buni, kukuruz uvek ima aflatoksin u sebi, jer taj toksin obitava u zemlji. Naravno ne samo kukuruz. Mi ga non-stop konzumiramo kroz razno voce i povrce. Ne samo aflatoksin, nego ohratoksin, deoksinivalenol...itd. Samo sto je u dozvoljenim granicama. Granice mozes naci na EC standardima, sto za ljudsku, sto za stocnu. Za stocnu je 20 mikrograma po kilogramu. A mi smo uvaljivali granice koje su probijale 50. Tj. pomocu te kuce :: :: :: :: Igre krupnih i sitnih para diktiraju ceo svet. Jos uz to, zbog toga nastaju obesni i bolesni ljudi. To je vekovima unazad i dan danas zivimo sa tim. Da li je to banka, korporacija, britanska kraljica, sve jedno je ko je iza toga. Efekat je isti. Isti proizvodjac ti uvali los panel, u isti model televizora, po istoj ceni, Nutela ovde nije ista kao u Nemackoj ili Italiji, prasak za ves....itd :: :: :: :: Tako da proizvodjaci elektronike nisu imuni na to. Niko nije :: :: :: :: :: :: ____________________________ :: :: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO :: :: :: ::
Da li si zapitao sebe da li ti uopste imas zadovoljavajuci proizvod? I da li ces ga ikada imati? Zadovoljavajuci proizvod je proizvod koji ne menjas. Osim zbog vis major `habanje`, `rad`, trosenje`...itd. Pa ga opet promenis za isti.
Inace, ne lecim frustracije na zeni, jer nemam frustracije nad normalnim i razumnim osobama. Ali, nad nenormalnim, koji za primer brane tamo neku firmu, da, imam. Pogotovo sto imaju aktivirano licemerstvo. Branis proizvod, a ne das drugima da brane svoj. Iako nije ni tvoj niti proizvod druge strane. Samo ste ga kupili.
Jel` AMD ima problema pri igranju igrica? Nema. I one koje ima, te iste ima i nV. Obe imaju microstuttering, obe imaju TDR, obe imaju BSOD. Da sad ne nabrajam dalje. Da li ce se to naci u ovoj ili onoj verziji drajvera, sve jedno je. Ali, obe pate od istih sindroma. Pazi, na poslu imam AMD, ako se dobro secam 5750. Kada imam slobodnog vremena ili kada nema posla, bacim neku igricu i ne vidim nikakvu razliku u onome sto igram izmedju ove moje i 5750. Naravno ne igram AC ili Crysis, igram nesto sto je graficki zahtevno, ali da je opustajuce. Cak i Grid picim. A vala isto sve. Savki AMD/ATi koji sam imao, sa kojim sam se susreo, nikada nisam imao problema. Cak i kada je bilo problema, opet je bilo resivo.
A jok, Pera lozac je kriv za sve. Batali se tih izmisljenih likova, dobrodosao u realnost. Po tvome ovaj svet je savrsen, nema ratova, nema gladi, nema ludjaka...ma pravi Raj. Ups, eno devojka izvrsila u Nusicevoj samoubistvo, lik upucao drugog u srce, zbog ceonog sudara kolima. Oni tamo odsecaju glave. Amerika jurca naftu pod izgovorom teroristi. Iriniej i pola hriscanskih crkava su pedofili. Drzavu nam prodali za bud zasto, svi zivi se nakrali MMF-ovih para i para kroz privatizacije, a svi mi i nasi unucici cemo to otplacivati. Ne zna se ko koga na ovoj planeti vise jebe, zarad sopstvenih interesa.
E vala ako su po tebi ovo teorije zavere, mogao bi da se skines malo sa interneta, nVa, Intela, AMD-a, koje god tehnoloske price i da se spustis malo u realnost. Jer ti kada bi doziveo ono sto mnogi ljudi dozivljavaju, ne bi pricao tako. Samo razmazenkovici pricaju tako. Jaoooo pa akko moze neko da tako kaze po mojoj nVidiji. Ma da si rekao i za frizider isto mi se hvata. Cak i je i frizider bitniji od graficke karte.
Ne postoji ni ljubav prema potrosacima. Da postoji graficka bi te kostala 100 evra i to ona najbolja. Uz uslove da postoji samo jedan drajver koji iskoriscava maksimum.
I kao sto vidis, u odnosu na tebe, ne provodim mnogo vremena na netu i cak ovde na forumu, jer postoje mnogo ozbiljnije stvari u zivotu.
Trenutno sam ovde, jer mi zena uci/obnavlja davno zaboravljeni engleski zbog nekoriscenja, pa joj pripomazem. A pisem sa fona, dok je ona na kompu.
:: Zaista nisam imao volje da citam kilometarske postove pogotovu jer sam na fonu :: Meni je samo interesantno koliko se ti potresas za nesto sto tako funkcionise jer je takav mehanizam za sve u svetu. Sa druge strane mi jos nije jasnihe zasto mislis da smo mi deca a ti naucnik koji ce da nam rasvetli citavu zaveru protiv covecanstva? Jos uz sve to ne kapiras da mene licno zabole kako ko posluje ako u ponudi imam dobar proizvod koji zadovoljava moje potrebe a sa druge strane imam losiji proizvod koji me apsolutno ne zadovoljava. Ponuda-potraznja, ciljna grupa. Niko nista ne brani vec svakog zabole patak sta se desava unutar nekih kompanija. Niko te ne primorava da kupis.Ako imas potrebu da uzmes uzeces. Smesno mi je sve ovo jer si u stalnom tripu da si otkrio toplu vodu. Mislim, strumfovi su krivi za sve a dedamraz ne postoji. P.S. Nisam bas siguran da ti je zenka tu jel ne bi sad lecio frustracije po forumu. P.S. Koliko god iznosio neke cinjenice ocigledno ti nije jasno ni kako marketi g funkcionuse a kamo li trziste. Ne postoji ljubav u biznisu to treba da ti bude jasno a kamo li neka sinergija izmedju konkurentnih firmi. ::
Ne znam samo zašto pokušavaš da nešto objasniš Sajko-Frustriranom. On će po običaju da tera svoje, jer je on `najpametan` i zna sve bolje od drugih.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
Postoje dva objasnjenja. Ili da radis za AMD sto se kroz pricu jasno namece ili da ti je kriva tikva. Covece ti si od normalne konverzacije napravio neku prepirku pored svega sto si namerno skrenuo sa teme, poceo da vadis iz konteksta a ti si taj koji sve vreme prica o tom versus koji pominjes.
Na kraju si sveo razgovor na licnu osnovu a nvidiu ne vadis iz usta koju sam ja u ovoj temi pomenuo samo dva puta i to argumentovano. Interesantno. Koliko te placaju? Znam, ne placaju te, ti si glas razuma, prosvetitelj koji nama slepim otvara oci.
U tvom piskaranju se vise krsni kraj ne zna. Industrija je kriva, covecanstvo je u krizi, Djavo uzeo pod svoje, nVidia je losa, na kraju dodjoh i ja na red.. Cime se drogiras? Smanji malo, mnogo te jako udara.
Nvidia je najavila HBM tek za pascal tj 2016. Inace, AMD je ranije radio na razvoju HBM-a sa SK hynix-om, dok je nvidia cekala HMC ( Hybrid Memory Cube koji je trebao da bude na volta gpu za 2015. ) i pukla.
AMD treba da izbaci jaci GPU od GTX 980 da bi upoterba HBM imala nekog smisla, a da li je to ostvarivo na postojecoj arhitekturi, ostaje da se vidi...
AMD phenom II x2 550BE @ 3.8GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
:: Postoje dva objasnjenja. Ili da radis za AMD sto se kroz pricu jasno namece ili da ti je kriva tikva :: Covece ti si od normalne konverzacije napravio neku prepirku pored svega sto si namerno skrenuo sa teme, poceo da vadis iz konteksta a ti si taj koji sve vreme prica o tom versus koji pominjes. :: :: Na kraju si sveo razgovor na licnu osnovu a nvidiu ne vadis iz usta koju sam ja u ovoj temi pomenuo samo dva puta i to argumentovano. Interesantno. Koliko te placaju? Znam, ne placaju te, ti si glas razuma, prosvetitelj koji nama slepim otvara oci. :: :: U tvom piskaranju se vise krsni kraj ne zna. Industrija je kriva, covecanstvo je u krizi, Djavo uzeo pod svoje, nVidia je losa, na kraju dodjoh i ja na red.. Cime se drogiras? Smanji malo, mnogo te jako udara :: ::
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.