Bez ljutnje, ali ja tebe uopste ne razumem, pa dali smo ti odgovor, sam kazes da pare nisu toliki problem, i jos ti ne dajemo kartu koja kosta ~200 eur, vec kartu koja kosta manje od 100, sta hoces vise. I sam si postavio u prvom postu da si razmisljao o R7 260, a ja sam jos i pogledao na oficijelnom amd sajtu i dao ti potvrdu da sa tom kartom radi eyefinity sa 3 monitora i da neces imati ama bas nikakvih problema.
A mozes i GT740 kao sto je kolega preporucio, pa sam biraj sta ti je volja. Inace mislim da je R7 260 malo ipak jaca karta, mada za tvoje potrebe sve je jedno.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD Samsung 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium
:: :-) slazem se da niko nece da bude `kriv` ako se nesto otme kontroli.. :: I dalje mi nije jasan taj eyefinity.. :: A iako tema izgleda bezazleno poput `kupi karticu sa 3 izlaza i resio si sve`, ipak nije bas tako jednostavno :: Znaci mora R9 270?A taman sam pomislio da cu jeftino da prodjem.. :: Jel ima slucajno jos neko neku jeftiniju a pouzdanu varijantu :: :: :: :: Niko ti nece dati predlog, jer postoje sanse da te zeznu. Najnize sto ti 100% radi posao je R9 270 bez x :: :: r7 250 i 260x imas u Eyefinity izdanjina, ali kostaju koliko i ove 270ice i ne mogu se naci kod nas. Za 3x manje para neces naci nista. Za 2-3000 mozda hoces, a da li je vredno rizika :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: AMD Sempron 385 :: :: MSI AM1 :: :: 2GB Kingston 1600MH :: :: 60GB Kingston V30 :: :: LC Power 1340MI 75 :: :: :: :: MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012 :: :: :: ::
Slazem se, ali postoji ovde vise predloga od te R7 260, a ja sam 200 eur pominjao povodom ovih predloga za R9 I 5850 itd. Mislim da sam ternutno najblizi ovoj Nvidia gt 740, izmedju ostalog zbog 2gb ddr5, ali se razmisljam I o R7 260. Eyefinity mi stvarno ne treba, jer sam shvatio da on sluzi da se 3 monitora ponasaju kao jedan za potrebe igrica koje nemam nameru da igram...Zaboravih da napomenem da su monitori 2x24` I centralni 27`, ne znam da li to ima neke veze sa ovim eyefinitijem...
:: Bez ljutnje, ali ja tebe uopste ne razumem, pa dali smo ti odgovor, sam kazes da pare nisu toliki problem, i jos ti ne dajemo kartu koja kosta ~200 eur, vec kartu koja kosta manje od 100, sta hoces vise :: I sam si postavio u prvom postu da si razmisljao o R7 260, a ja sam jos i pogledao na oficijelnom amd sajtu i dao ti potvrdu da sa tom kartom radi eyefinity sa 3 monitora i da neces imati ama bas nikakvih problema :: :: Evo jos jednom, zaokruzio sam ti da se i sam uveris da R7 260 ima podrsku full za 3 monitora, sta ces vise :: http://www.dodaj.rs/f/1i/vw/4uQZQd95/eye.pn :: :: A sto se tice cene(~85e) :: http://bit.ly/1CrBlc :: :: http://bit.ly/1bITGW :: :: :: A mozes i GT740 kao sto je kolega preporucio, pa sam biraj sta ti je volja :: Inace mislim da je R7 260 malo ipak jaca karta, mada za tvoje potrebe sve je jedno :: :: :: AMD FX-8350 + Noctua NH-D1 :: MSI 990FXA-GD8 :: Kingston 16GB 1600MHz Hyper Gre :: MSI GTX780 Lightnin :: Dell U2412M + LG D2343 3 :: SSD Samsung 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium :: :: :: :-) slazem se da niko nece da bude `kriv` ako se nesto otme kontroli.. :: :: I dalje mi nije jasan taj eyefinity.. :: :: A iako tema izgleda bezazleno poput `kupi karticu sa 3 izlaza i resio si sve`, ipak nije bas tako jednostavno :: :: Znaci mora R9 270?A taman sam pomislio da cu jeftino da prodjem.. :: :: Jel ima slucajno jos neko neku jeftiniju a pouzdanu varijantu :: :: :: :: :: :: :: Niko ti nece dati predlog, jer postoje sanse da te zeznu. Najnize sto ti 100% radi posao je R9 270 bez x :: :: :: r7 250 i 260x imas u Eyefinity izdanjina, ali kostaju koliko i ove 270ice i ne mogu se naci kod nas. Za 3x manje para neces naci nista. Za 2-3000 mozda hoces, a da li je vredno rizika :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: :: AMD Sempron 385 :: :: :: MSI AM1 :: :: :: 2GB Kingston 1600MH :: :: :: 60GB Kingston V30 :: :: :: LC Power 1340MI 75 :: :: :: :: :: :: MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012 :: :: :: :: :: ::
Je l` ti uopšte znaš šta hoćeš, ili nas zezaš kao što neki imaju običaj ovde da rade? GT740 ima 2GB DDR5, a koji pa to DDR koristi R7 260? DDR2? I zašto bi se Ajfiniti koristio samo za video igre? Odakle ti, majke ti, takva ideja?
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7
Stvarno ne znam sta si se uvatio za taj Eyefinity, pa to je samo njihov naziv, i to ama bas apsolutno nema veze toliko sa igrama, to je samo mod u kome karta radi i nista drugo, a ti ces vec sam da je koristis za sta oces. Kao sto sam vec napisao, a i opet cu, koju god da uzmes zavrsice ti posao, i mislim da treba da se stavi vise tacka na ovu temu.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD Samsung 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium
Msi R7 260 1GB DDR5, upravo probao: 1 monitor DVI 24`, 1 monitor VGA preko DVI adaptera, 1 TV neki stariji Sony na HDMI, sva tri rade, naravno bez Eyefinity, za to treba 3 identična monitora. (bilo bi lepo al` ih nemam). Ima još jedan HDMI pa bi valjada i to radilo.
Prvo, ne zezam nikog I krivo mi je ako je neko stekao takav utisak. Drugo, apsolutno znam koji ishod hocu ali ne znam u praksi sta mi treba da postignem to I ocigledno da ovde ljudi nude razlicite solucije, samim tim znaci da ne zanovetam vec da postoji vise opcija. Trece, ne znam zasto pominjes DDR2, ja sam pomenuo da mi se svidja kod GT740 to sto ima 2Gb DDR5, posto vecina opcija je bila sa 1GB a neke su cak bile I sa DDR3 memorijom I nepotreban je takav `ton` komentara: `a koji pa to DDR koristi R7 260? DDR2?`.
Sto se tice ajfinitija, nisam ja rekao da se on koristi samo za igre vec da mu je namena da se 3 monitora ponasaju kao jedan za potrebe igrica koje nemam nameru da igram (misleci da postoje jednostavnije varijante koje bacaju sliku na 3 monitora jer mi ta opcija 3 monitora kao jedan nije potrebna).
`I zašto bi se Ajfiniti koristio samo za video igre? Odakle ti, majke ti, takva ideja?` Opet ponavljam da je nepotreban ovakav `ton`, naravno da se ne koristi samo za igrice, ali se najvise vezuje za njih, I na samom sajtu AMD-a I svuda gde se eyefinity pominje prvenstveno je u kontekstu igrica. To je kao kad bi rekli da Nvidia GTX 980 nije gejmerska kartica jer moze da pusta filmove, ili da Porsche nije sportski auto jer moj komsija ide u Tempo u njemu a ne vozi trke ili nije sportista.
Izvinjavam se svima, ali me stvarno iritiraju ovakvi komentari a mislim da nisam isprovocirao osobu...
:: Je l` ti uopšte znaš šta hoćeš, ili nas zezaš kao što neki imaju običaj ovde da rade :: GT740 ima 2GB DDR5, a koji pa to DDR koristi R7 260? DDR2 :: I zašto bi se Ajfiniti koristio samo za video igre? Odakle ti, majke ti, takva ideja :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V :: :: ::
:: Msi R7 260 1GB DDR5, upravo probao: 1 monitor DVI 24`, 1 monitor VGA preko DVI adaptera, 1 TV neki stariji Sony na HDMI, sva tri rade, naravno bez Eyefinity, za to treba 3 identična monitora. (bilo bi lepo al` ih nemam) :: Ima još jedan HDMI pa bi valjada i to radilo :: :: ::
Hvala mnogo na komentaru, I ovo smatram stvarno korisnim komentarom jer je odgovorio na moje zahteve sa pocetka teme, da li je neko u praksi probao, odavde se razume I da ne moraju 3 identicna monitora sto sam isto pitao itd. Samo me smaraju ti adapter, pretpostavljam da si ovaj VGA monitor stavio preko adaptera zato sto nemas 2 monitora sa DVI?Ja bih mogao da idem na varijantu 2xdvi I 1xhdmi?
:: Msi R7 260 1GB DDR5, upravo probao: 1 monitor DVI 24`, 1 monitor VGA preko DVI adaptera, 1 TV neki stariji Sony na HDMI, sva tri rade, naravno bez Eyefinity, za to treba 3 identična monitora. (bilo bi lepo al` ih nemam) :: Ima još jedan HDMI pa bi valjada i to radilo :: :: ::
Varijanta oko setovanja, koja ce tebi da zavrsi posao je extended mod za dva monitora, a jedan - predpostavljam centralni, ce ti biti glavni desktop i to je to. Ovo moze bilo koja od dve navedene karte da ti uradi, dakle ne moras eyefinity ako neces itd...
Na zalost, nemam snage, a ni vremena da dublje ulazim u temu, ali cu ti reci da izbegavas sve proizvodjace osim Gigabyte, Asus i MSI. Razlog je veoma prost: oni daju garanciju u trajanju od 3 godine, dok ostali daju samo 2 god.
Razumeo...kupujem sutra onaj MSI R7 260. Hvala svima!
:: Na zalost, nemam snage, a ni vremena da dublje ulazim u temu, ali cu ti reci da izbegavas sve proizvodjace osim Gigabyte, Asus i MSI. :: Razlog je veoma prost: oni daju garanciju u trajanju od 3 godine, dok ostali daju samo 2 god.
Broj postavljenih tema: 60420. Broj poslatih odgovora: 647654. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.