27 incha imam par favorita pa ako moze neka sugestija?
STRANA 2 OD 2
Adzem
...
12.01.2015. 00:03
status: user broj poruka: 3797
Kakvo crno prepucavanje, ovde se niko ne prepucava, vodi se cista polemika. Problem je samo u tebi i Igoru jer samo za vas dvojicu na ovom svetu znam koji pricate da je fullhd na 27 inca keva. Vidim i Igor je krajnje konzervativan i hoce kao sve po defu, nece da menja nista. Mislim, iskreno ne razumem takav stav. Zasto ne bih ``nabudzio`` malo taj dpi kada posle svega toga sve izgleda mnogo lepse i uocljivije.
Imao sam prilike da probam sve te monitore i rezolucije, takodje i silne odnose stranica. Ono sto meni licno najvise odgovara je 16:10 odnos stranica, takodje pricajuci sa drugim ljudima sam stekao utisak da vecina razmislja kao i ja, a to je da je full hd rezolucija odlicna do 24 inca, za 27 i 28 inca treba 1440p, a za 32+ inca 4k. Smatram da su ovako postavljene stvari ispravne i da je sve drugo greska, takodje mi je drago sto to nije samo moj trip nego i 80% ljudi sa kojima sam razgovarao konkretno o monitorima ili televizorima.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: Video sam sta neki potpisju da koriste od monitora pa sam mislio na njih :: Svakodnevno koriscejnje necega i samo probanje na 20min se dosta razlikuje :: Ne secam se da sam tebe pominjao, nisam ni primetio da si ti u diskusiji iskreno :: Tema je bila o monitoru u cnevnom rangu od 300e. ima gore spisak. I naravno da j :: od povbrojanih bolja npr, 32-ka u 4k rez i sa osvezavanjem od 60hz ali to nije bila tema :: A kako god, nije ni bitno na kraju krajeva sve se okrene na neko prepucavanje :: Diskusija gubi svaki razumni smisao, pocinje da umara. ::
Da ne bude zabune, nisam mislio da striktno mora na 32 inca 4k rezolucija i da je sranje ako nije. Super sve to izgleda i na 1440p, licno ne bih ni uzimao 4k sve do 32 inca. E sad sve preko toga bi bilo lepo imati 4k ko je u mogucnosti naravno.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
Zanemari 27` na 1080p, ja imao i jedan i drugi, ti mi pricas da sam dobio samo lepsi panel, a vidim i sam sta sam sve dobio, voleo bih naravno da je 1200p, ali, to vise nije standard. Svestan sam ja razlike, nisam lud, ali za te pare realno..
Apropo tvog monitora, 1440p je velika rezolucija za 27` monitor i to je amin, kao sto sam rekao, ne zelim da se zamaram oko DPi podesavanja jer to treba prirodno da odgovara nekom, a ne da prilagodjavas windows(ne monitor) prema monitoru, trebalo bi obrnuto. Dpi ono podesavanje je napravljeno da ljudima olaksa pri losijem vidu i ukrupni ikone/font onima kojima je stvarno potrebno, a ne ljudima kao meni sa odlicnim vidom jer mi je sve previse sitno i iritirajuce, jednostavno nije normalno i pregledno..
Uostalom, nije sve pokriveno tom opcijom, ja ne radim samo sa windows-om i MS aplikacijama. Vecina koliko vidim 80% igraju igrice, ako je to najbitnije, onda neka postoji ubedjenje da je 1440p najbolji za igre, zajedno sa GTX980 da bi imalo smisla.
:: Ja tikazem daje 27` na 1920x1080 rezoluciju bacanje para i da realno nista nisi dobio, mozda dobijes lepsi panel ali ne i gustinu pixela koju si imao ranije :: Imas ovaj monitor Shimian koji ja imam za 400 evra, dve godine garancije ako ces 2k za tu neku sumu :: U suprotnom ne diraj nista :: :: :: :: Video sam sta neki potpisju da koriste od monitora pa sam mislio na njih :: :: Svakodnevno koriscejnje necega i samo probanje na 20min se dosta razlikuje :: :: Ne secam se da sam tebe pominjao, nisam ni primetio da si ti u diskusiji iskreno :: :: A kako god, nije ni bitno na kraju krajeva sve se okrene na neko prepucavanje :: :: Diskusija gubi svaki razumni smisao, pocinje da umara. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Igore racunica te opet izdaje 2560x1440 27` ima 108, 79 PPI dok 1920x1080 22` ima 100PPi :: :: :: Razlika je svega 8%, i ovde se ne radi o trazenju veceg PPI vec ocuvanju onog starog :: :: :: Aman, ljudi 1920x1080 na 27` ima 81 PPI :: :: :: Za 30` pametni ljudi su izmislili 2600x1600 sa 101 PPI :: :: :: :: :: :: :: :: :: @vuk12 :: :: :: :: :: :: Cime garantujes da ja nemam 2K monitor :: :: ::
Procita li ista od onog sto sam ja i ti napisali na prethodnoj strani ?
:: Zanemari 27` na 1080p, ja imao i jedan i drugi, ti mi pricas da sam dobio samo lepsi panel, a vidim i sam sta sam sve dobio, voleo bih naravno da je 1200p, ali, to vise nije standard. Svestan sam ja razlike, nisam lud, ali za te pare realno. :: :: Apropo tvog monitora, 1440p je velika rezolucija za 27` monitor i to je amin, kao sto sam rekao, ne zelim da se zamaram oko DPi podesavanja jer to treba prirodno da odgovara nekom, a ne da prilagodjavas windows(ne monitor) prema monitoru, trebalo bi obrnuto. Dpi ono podesavanje je napravljeno da ljudima olaksa pri losijem vidu i ukrupni ikone/font onima kojima je stvarno potrebno, a ne ljudima kao meni sa odlicnim vidom jer mi je sve previse sitno i iritirajuce, jednostavno nije normalno i pregledno.. :: :: Uostalom, nije sve pokriveno tom opcijom, ja ne radim samo sa windows-om i MS aplikacijama. Vecina koliko vidim 80% igraju igrice, ako je to najbitnije, onda neka postoji ubedjenje da je 1440p najbolji za igre, zajedno sa GTX980 da bi imalo smisla :: ::
Nabavio, ali bedak je sto je starija verzija i ima mali Shift :/
:: Nisam, al` zato sada jesam: :: Sledeci monitor ce biti 30` :: Nego, jesi`l nabavio G11 :: :: :: :: :: Procita li ista od onog sto sam ja i ti napisali na prethodnoj strani :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60420. Broj poslatih odgovora: 647654. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.