Ako nisi skontao to sve sto si nabrojao je oko 15-20 dana cekanja na reklamaciju. I u ovoj propaloj zemlji se na bilo koju reklamaciju ceka toliko ili krace.
:: EVGA reaguje u periodu od 30min do 2h na kontakt u vezi problema :: Ukoliko si korisnik sa dobrim poznavanjem racunara koji je vec odradio uobicajene radnje odmah popunjavas zahtev za RMA tog dana. Za maksimalno 48 dobijes odgovor sa RMA Brojem i sa etiketom koju skeniras i nalepis na paket i posalje :: Reklamacija se resava za 2 nedelje, 10 radnih dana. Paket stize veoma brzo ali ispod nedelju dana. Nekada za 30h, nekada za 3-4 dana :: :: Mozes i da ne saljes poruku tehnicokoj podrsci nego da odmah oides i popunis zahtev za RMA gde obnjasnis problem i odmah dobijes odgovr za 48 RMA ODOBREN, ETIKETA Sa tvojim imenom i tvojom adresom injihovom adresom. Za to sve moras imati account kod njih. Ne moras ici na forum ali da imas account na sajtu sa adresom da znaju gde da salju paket jer priliko slanja gledace adresu sa profila, imas 2 adrese da stavis boravka i shipping, kada popunjavas RMA pita te na kraju da li si siguran da isporuka hoces na tu adresu :: :: Ali ne znam sta nije u redu sa kartom, Kako mislis kako ces proci? :: Sta je problem, da li je cela riknula ili pravi probleme. Bez obzira ukoliko ti graficka pravi problem dobio drugu od EVGA ne bi bilo mnogo mudrovanjam razmisljanja sta ce biti i cinculiranja nismo utvrdili kvar itd, za poluispravnu bi dobio drugu. Za vecu tempeatr :: Da li je moguce da oni utvrde kvar u servisu? :: :: I ako nesto nije u redu sa grafikom ne bi razmisljao kako ces da prodjes nego bi to bio period cekanja nove karte :: :: :: :: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100 :: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G :: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie :: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster :: EVGA SuperNOVA 1200 P :: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil :: :: ::
Nemoj da pricas da se ceka toliko najcesce ne dobijes nikakvu informaciju 20-25 dana. A desava se da te ne zovu ljude uopste. Tamo nema mogucnosti da cekas neki rok, nekih 30 dana, nekih 45 dana, da ti daju za GTX580 neku referentnu GTX760 i tako. Premium klasa dobija premium karte nema veze da li je za 2 ili 3 god. Mislim naravno da nece za referentnu GTX580 da ti ponude GTX780Ti Classified, ali posalju recimo GTX780 referentni. Dosta sam ja citao koliko se ovde ceka na reklamaciju, pa vracanje starih stvari samo dodatno ostecenih, pusti te price. Tamo nema to. Ovde ti lepo saljes kuriru ili nosis, pa onda za dan dva to stigne u radnju pa saljes dobavljacu pa te on ne kontaktira ko zna koliko, stotine slucajeva namernog odugovlacenja, pa posle nekog vremena dobijes poruku da je hardware jos uvek kod proizvodjaca na testiranju, za to vreme ti nemas nikakvu komunikaciju sa njima, oni nekada govore apsurdne stvari, da je stiglo osteceno, stiglo otvarano. Dovoljna su vasa pitanja kakav je taj i taj da se vidi o cemu se radi i sta se desava i neko ko nije upucen. Za koliko mislis da ti stigne. Pa treba njima 5 dana da odrade proces i nedelju dana i da posalju novo. Ja znam da kada bi vi znali koja ce vam radnja menjati za 15-20 dana da bi samo tamo isli. Kada imas rezervni hardware i kada znas da nemas debile oko sebe onda ti vreme proleti jako brzo.
Re: Re: O CEMU VI PRICATE I STA JE OVO NA KOJA MESTA VI ZALAZITE TO...
15.01.2015. 03:14
status: user broj poruka: 546
Nemoj da lupas, imam 2 EVGA karte kod mene obe su promenjene paste, 3 nisam menjao i znam koliko stavljaju. Na GTX580 sam zatekao manje paste nego na ATI4890 a znas da je GF110 imao IHS jos preko... Svaki dan 10 ljudi otvara nesto i menja, stavlja vodene blokove, menja pastu vecina imala vise od vas i EVGA i drugih karti i niko nije dosao sa komentarom jao koliko paste vi stavljate u odnosu na ne znam koga...Ne samo da oni menjaju nego oni postave i slike gde niko to ne primeti kao lose... Vi nasli sliku nepostojece karte koje se ne prodaju vise i koje ce EVGA da zameni i onda kada ASUS nece. Sta sam bre ja zbao imarkovica da namestimo plocu. Pa ko je instalirao one ploce pre EVGA, sto se ona razlikuje. Sta pricas. Bolje cutite i nastavite da kupujete te vase GTX970, EVGA ovo sto sada prodaje vec su sve serije zamenjene sa novim isporukama... Ovo je Jacob izjava a to je mogao da uradi i ASUS ali ga boli kurac da vam daje dobre klokove i da ispravi problem jer je napravio odmah verovatno celu kolicinu ili polovinu...
We have made several improvements across the entire 970 product line to reduce inductor noise, all new shipments of 970 products have these improvements. If you have a card that has inductor noise please contact us directly so we can offer a resolution.
Kako budete kupovali tako cete i prolaziti i imati prilike da gledate mene a ja cu vas redovno obavestavati. Mene ne moze niko da ubedi da se patim sa ovim ludacima ili da kupujem NVIDIA od sekundarnih proizvodjaca a ne od prvog najvece i specijalizovanog branda. Kada je NVIDIA onda je najbolja i nagradjena od musterija, a vi kopajte probleme, ako ja pocnem da kopam od ASUS, GIGABYTE I MSI nece vam biti dobro. Trebate da cujete samo opise ljudi koji su posle godina EVGA karti iz ovog ili onog razloga uzeli neki drugi brand, najcesce nestalo na par dana... Njihove izjave i opisi onoga sta vi gledate ceo zivot i sta vam je postalo normalno su najsmesniji meni. I sta ne znam da li je etiketa, najbolji jedan Hrvat kada je pitao Kako vi to mozete otvarate karte kada ja i moj drug na MSI imamo etiketu i unisticemo garanciju ako je otvorimo. E to je bila najsmesnija izjava, jer covek je smatrao tu operaciju da niko ne radi. Pa kako bi i mislio drugacije kada brandovi prisutni ovde ne ohrabruju takve stvari.
:: Ti si otvarao neku kartu i menjao pastu pa znas :: :: Daj ne lupaj zivota ti, nisi znao plocu da ugradis u svoje kuciste pa ti se imarkovic ponudio da uradi to umesto tebe jer ne znas :: :: I ti si kao otvarao EVGA karte pa znas gde ima etiketa i koliko se paste nanosi? Smeh :: :: Meni je dovoljno ovo sto sam video http://i.imgur.com/FeDFoOs.jp :: :: Toliko nanesene paste nisam video ni na PowerColor, MSI itd kartama :: :: Verujem da ne bi znao ni da saznas koja je graficka karta sa fotografije a da ne pitas nekoga :: :: `Rekli ljudi za EVGA karte...` rekao si i ti ovde takve nebuloze, da sam danima plakao od smeha, HARDWARASU.. :: :: Cuti molim te, ne zakopavaj se vise.
Izvini stavljaju sasvim normalnu kolicinu, ovo nije mnogo i nikako ne moze da od ovoga bude lose. Bolje pogledaj nekada koliko K|NGP|N stavlja, verovatno bi procenio da je to katastrofalno lose i da nece postici nikakve rezultate i da ti znas bolje od njega. Ipak o tome odlucuju ljudi koji znaju nesto bolje od vas...Bolje pogledaj preporucenu metodu EK recimo pa nanesi pa skini kuler pa ces videti da ima vise nego oni sto stavljaju.
Svaka nvidia kartica se greje ko furuna i to je cinjenica. Naravno da ce malo vise paste da stave. Spasi sto se spasiti moze i to je to. Niko od nas ne zeli da mu se zapali komp u kuci, pogotovo kada nismo pored njega....
Zato ATI i nema da razmisljas...Vratis se sa pecanja i ne brines da li ces ispred kuce zateci vatrogasce, hitnu, policiju, komsije sa kofama....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Re: Re: O CEMU VI PRICATE I STA JE OVO NA KOJA MESTA VI ZALAZITE TO...
15.01.2015. 09:17
status: user broj poruka: 19071
Koliko se sećam, bila mu je frka da turi novi procesor u socket zbog pinova, a stvarno greota da se pokrivi pa reko da pomognem čoveku, a ploču valjda svako zna da montira.. grafička karta je pak malo kompleksniji posao, mislim za promenu paste.
:: Ti si otvarao neku kartu i menjao pastu pa znas :: :: Daj ne lupaj zivota ti, nisi znao plocu da ugradis u svoje kuciste pa ti se imarkovic ponudio da uradi to umesto tebe jer ne znas :: :: I ti si kao otvarao EVGA karte pa znas gde ima etiketa i koliko se paste nanosi? Smeh :: :: Meni je dovoljno ovo sto sam video http://i.imgur.com/FeDFoOs.jp :: :: Toliko nanesene paste nisam video ni na PowerColor, MSI itd kartama :: :: Verujem da ne bi znao ni da saznas koja je graficka karta sa fotografije a da ne pitas nekoga :: :: `Rekli ljudi za EVGA karte...` rekao si i ti ovde takve nebuloze, da sam danima plakao od smeha, HARDWARASU.. :: :: Cuti molim te, ne zakopavaj se vise.
Jao jeste, stvarno, sećam se sada, taman sam bio spremio testericu za šper ploču i ništa
:: @imarkovi :: :: Bilo je i za plocu, zaboravio si. .- :: :: E-ATX ploca, ATX kuciste, kako da je ugradim??? :: (panicno pitanje :: :: Pa si onda ti uleteo da mu pomognes i ako nisi Kingpin FTW WTF itd. :) :: :: @Sky pa sta mislis zasto se klima promenila? Snega ni nema, sve su €VGA kartice otopile...
Da nije i ona sto je kod Operatora topila kablove isto eVGA? Ta mora da je bila neka manja inace bi otislo celo kuciste a ko zna, mozda i ceo stan zajedno sa Operatorovom kiborg rukom sa Intelovim procesorom.
Covece pa sta se to desilo sa eVGA? Pre neki dan napajanja, sad karte? Lele.
Ja sam cuo da zimi vlasnici eVGA gase centralno grejanje jer kad upale komp za 10 min im 30c temperatura u stanu. Posle pola sata vec kao u sauni.
Uf...ne bih znao, mozda je Barco? Znas ona napajanja koja imaju i rengenske mogucnosti, pa u svakom momentu mozes proveriti da li si ozracen... Znam da se Wladino napajanje istopilo, jbga, nije videlo sneg i preheftalo se od toplote, al` dobro, makar nije palio grejalicu u stanu. .-) Kad ces vise nauciti? Nije kiborg ruka, vec biomehanicka made in Japan by Hiroshima Nagasaki corp. Dosla im sezona topljenja izgleda, pa su preventivno stavili pola kila paste, al` dzabe, mada uvek ce biti `first on Balkan` ovaca za grejanje. Pazi, ove zime sam prosao ok sa racunima za grejanje, ali sledece ako bas zahladni, ne gine mi neka njihova karta ili napajanje, pa kad je OC-nem na nekih 100c, ima da grejem celu zgradu i zgrcem pare. Sledece godine u ovo doba bicu miliJoner. :-)
:: @Bob :: :: Da nije i ona sto je kod Operatora topila kablove isto eVGA :: Ta mora da je bila neka manja inace bi otislo celo kuciste a ko zna, mozda i ceo stan zajedno sa Operatorovom kiborg rukom sa Intelovim procesorom :: :: Covece pa sta se to desilo sa eVGA? Pre neki dan napajanja, sad karte? Lele :: :: Ja sam cuo da zimi vlasnici eVGA gase centralno grejanje jer kad upale komp za 10 min im 30c temperatura u stanu. Posle pola sata vec kao u sauni :: ::
Kako ne kapirate da su Wlada i Operator jedan te isti lik... Pajdo talk... Zavisi samo kako ga kad šine... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 60GB Kingston V300 LC Power 1340MI 75W
MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012)
:: @Bob :: :: Da nije i ona sto je kod Operatora topila kablove isto eVGA :: :: ::
Joj nemoj samo njih da mi vezujes za EVGA, nekako dobijem ospice od svega Ruskog sto se zadrzalo u Rusiji. Njima je bliza Kinestina. Rusi prirodno nemaju ukus za lepe stvari i kuhinja im je grozna, i recepti losi, i sve stvari su im jako nezanimljive sve je tamo sa zapada i onaj ko ima pare uglavnom mafija uzima sve zapadno. Naravno za njih zapad ima specijalne cene i ne da ih dere nego ih razara, ako neka stvar kosta poznate firme u Milanu 2000e u Moskvi ce da kosta 5000$. Pametno su im uveli drogu znajuci da ce svojim stavom da pobiju sposobne za odbranu zemlje, pametno su im uveli kapitalizam znajuci da ce zavisiti o trzistima kojima upravljaju i cao. Ruski mentalitet je onaj koji ce da se pravi da je sve u redu i kada su govna do guse, e tek kada pocnu da prelivaju onda ce da priznaju da su lose radili, saberu zrtve, okrenu politiku i ponovo ispocetka.
Moje napajanje je hladno i ventilator miruje. Narucio sam EVGA Sleeve Set crni.
:: A zato oni ruski hakeri izlaze napolje na sneg sa kompjuterom. Oni sigurno imaju evga graficke karte :: :: Toliko godina sam to pitanje sebi postavljao. Zasto? Ali zasto?
Kenjajte vi, ali njemu keva izmedju terapija od odvikavanja od droge šalje pare za komponente, tako da ga briga, crkne jedna grafika samo telefon: mama šalji pare, ne treba mi terapija ovaj mesec.
Ali zanimljivo je kako vi pricate neke stvari i kada vam ja pokazem da se razlika u dB krece 1-2dB i da je opet EVGA Classified i tu bolja od nekih karti kako vi zacutite. Ovo je uporedjenje samo fana na Classified kartama i Strix...
Pricate stvari koje ne znate, a ne znate da je ACX jedan od najlepsih kulera, najefikasnijih i nije uopste bucan kuler sobzirom kakve monstrume on mora da hladi i sta te karte imaju u opcijama. ASUS sigurno nije spremao Strix za 1500MHz, za voltage modove i slicno jer se karta bori da ne radi na 100C VRM i to na kartama koje su prirodno jedne od najhladnijih cipova ikada. Jednostavno aluminijumski PCB i termal pads povecavaju cenu karte za po 4-5$ po karti sto je za celu seriju jako mnogo za njih i sobzirom na inferioran klok ne zele da ulazu. Ja ne znam o kakvom napajanju o kakvim kartama pricate, ja sam video samo da je covek menjao 2 ASUSa i da sada razmislja staa ce se desiti.
Ja ne znam o kakvom crkavanju, o kakvom slanju para pricate, moji roditelji su penzioneri, tacnije jedan, jedva za sebe ima. Ni za Novu Godinu nisam poklon dobio. Kakve komponente, kakve gluposti.
Купујеш компоненте за рачунар које мало људи у Србији може да купи, еј, каблови од 54 евра, а кажеш да ти један од родитеља има пензију од које једва за себе има и да ништа ниси добио за Нову годину. Колико имаш година и одакле ти новац онда пошто, по твојој причи и досадашњим постовима, не знаш ништа да радиш?! Није ми намера да те овим увредим већ сам такву слику о теби стекао. Поздрав!
Bolje pogledaj klipove pasti na ASUS i MSI zacudices se sta ces videti veruj mi. Ali postoji procedura kako se to stavlja i to je to. Nema malo i mnogo. To se nanosi na kuler i onda se on instalira. Nema malo i mnogo, ako bude vise malo nego ljudi kada razmazkavaju po cipu tanak sloj to ne utice nikako. Ne mislis valjda da rucno stavlja. Da li si video CORSAIR kulere nekada i pastu nanesenu, to je bezbroj puta provereno kod svih proizvodjaca da bi se tako radilo. Niko nije lud da baca pastu ako ne mora. Posebno jer overklokeri kazu da EVGA koristi neku dobru pastu, ali naravno ne kao MX4. Zbog toga ima prednost kome se ne svidja on moze da promeni. Drugi mora da se bore sa garancijom prvo, ako treba sece se etikera, ili cepa ako je preko srafa, itd. Na nasoj karti jedina etikera je seriski broj i to naa praznom mestu gde nema srafova.
Sta vas boli uvo odakle mi novac. To je samo ovde pitanje odakle ti novac, na stranim forumimaa ja nikada nisam video da neko ko plati 10-15.000 za delove da ga je neko pitao odakle ti novac. Verovatno bi dobio upozorenje. Ne boj se mnogi ovde imaju 50e kablove samo sto su kupovali ekstenzije i napravili jos gori cable management. Tacnije to je maska, spreda gladac, nazad jadac i kontakti na mnogo vise mesta. Bolje je kada proizvodjac napravi kablove za svoja napajanja.
У праву си, твоја ствар. Само, сад кад Пореска управа почне проверу порекла имовине, у твом случају рачунарских компоненти, као што су почели да проверавају певаљке, било би ти боље да знаш одговор кад те питају одакле ти новац?!
Да додам, мислим да је боље када произвођач направи напајање са крштеним кабловима а не када мораш да их накнадно купиш јер су фабричка лоша. Класична отимачина.
Zasta da me pitaju odakle mi kompijuter??? Ahhahahaaaa... Pa ti nisi normalan, za to bi ih svet sokirao za takvu represiju. Jednog jutra svi telefoni za projekte bili bi im zauzeti i preusmereni na dragog suseda Tacija. Ionako se pola Srpskog podzemlja krije kod njega nedodirljivo. I dok Srbija ne prizna Kosovo ne mogu da ih izruce a i kada prizna imace odnos kao sada sa Albanijom. Ti mesas mene sa pevacima i to ne svim pevacima, nego onima koji imaju 10 kuca, 5 vikendica, ko zna koliko automobila... Jeste ici ce po kucama da provere racunare i popisdu komponente. Pa mislim da bi posle toga stvarno neko izazvao teroristicki napad od ovih iz Novog Pazara sto slusaju Tursku Himnu a ne Srpsku. Srbija ima preca posle, zar ne vidite hiljade ljudi, Vojvodjana koji nece vise da slusaju Beograd. Najbolje sto sam cuo je da je jedan rekao Hrvatska se ne granici sa Srbijom.... xexexexe Sve ih je vise veruj mi. Dotle ni Putin nije dosao koji bez obrazlozenja ugasi sajt kada mu se ne svidja misljenje i kada pise istinu. Do te vrste represije. A i za to imam leka. Imam toliko familije koja je radila u inostranstvu koja bi rekla da mi je poklonila mercedes za rodjendan ako treba.
Kada bi pitao mafiju ona bi izglasala da se svi policajci bave takvim stvarima jer i ovako je vlast u nagodbi sa kriminalcima u dilu ponudila mnogima da budu zrtve koje ce prikazati vlast kao da radi nesto. U stvari su ih obezbedili finansiski. To zna i BIA koja stiti i krije to i to znaju strane obavestajne sluzbe koje forsiraju menjanje politike prema takvoj naciji i cilju stavljanja sumanutih u rezervat gde ce moci da se fino druze, polemisu, dobijaju lazne dojave o teorijama zavere koje ispredaju i prosiruju dalje i time se zanimaju, ali gde nece moci da sire svoju ideologiju i da naude PRO NATO I PRO EU delu naroda svojom politikom.
Srbija ocigledno misli da ako se ponovo devedesete da ce to biti blaze, da ce biti sverc nafte, sverc cigara. Ne ne, ovaj put ce to biti sudbina Kube. Crna Gora i Albanija u NATO, Madjarska NATO, sa Kosova cete jedine poklone dobiti Heroin i Marihuanu pa vi gledajte da se svadjate sa zapadom. Nasi susedi u slucaju takve situacije imaju zakonske i legalne mere da ne dozvole nikakvu trgovinu sa Rusijom i pomoc preko njihovih granica. Znaci sami na pustom ostrvu.
Broj postavljenih tema: 60420. Broj poslatih odgovora: 647654. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.