Naravno na ECO i drzim, nego ajd da stavim AUTO a ono da se najezis...
Inace kad se iskljuci AUTO i dok brzina ventilatora opada taj zvuk nestane. Bilo bi idealno da ima manuelno da se podesi , recimo na 30% tad ne bi bilo ovog `drndanja`
:: Ma onda je to ok. Stavi na ECO i uzivaj. Palice se po potrebi kada termo sonda ocita da se hladnjak greje.. :: :: Na AUTO verovatno radi non - stop na 50-60%.. :: :: Rokaj ECO, ma :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Mrzi ih da unaprede malo taj sklop za regulaciju RPM.
Jedino bi bilo dobro da pocetna vrednost bude 30% i tako da drzi dok se hladnjak ne zagreje na neku vrednost, npr. 50c i onda da pojaca FAN na 70% dok ne ohladi...
Ako si mislio da ga zakucas na 30% tio nije dobro, jer ako ga dobro opteretis, usija se, a ne moze da ga ohladi...
ECO ce da radi posao. Ne brini sto nece da pocne da vrti. Verovatno je hladan unutra i nema potrebe. Zaigraj neku igricu, pa ces da vidis da ce da pocne za zvrji FAN kada se malo ugreje.
To je skroz ok, gledas film, surfas, slusaj muziku i ne cujes da radi.
AUTO bi bio dobar da su testirali DB i airflow na tom FAN-u i da su postavili neku pocetnu vrednost da vrti, a da se ne cuje, pa makar i na 200RPM.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Gledam u knjizicu SF, ECO mod: za 55 stepeni fan pocinje da radi na 750rpm za 65 stepeni ide maximum 1500rpm na 45 stepeni fan se gasi
Tako da si u pravu ,fan izgleda na AUTO startuje sa 50% a po potrebi na maximum 100% nista izmedju 50-100% i 30-50% :(
:: Mrzi ih da unaprede malo taj sklop za regulaciju RPM :: :: Jedino bi bilo dobro da pocetna vrednost bude 30% i tako da drzi dok se hladnjak ne zagreje na neku vrednost, npr. 50c i onda da pojaca FAN na 70% dok ne ohladi.. :: :: Ako si mislio da ga zakucas na 30% tio nije dobro, jer ako ga dobro opteretis, usija se, a ne moze da ga ohladi.. :: :: ECO ce da radi posao. Ne brini sto nece da pocne da vrti. Verovatno je hladan unutra i nema potrebe. Zaigraj neku igricu, pa ces da vidis da ce da pocne za zvrji FAN kada se malo ugreje :: :: To je skroz ok, gledas film, surfas, slusaj muziku i ne cujes da radi :: :: AUTO bi bio dobar da su testirali DB i airflow na tom FAN-u i da su postavili neku pocetnu vrednost da vrti, a da se ne cuje, pa makar i na 200RPM :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Da li si siguran da to treba tako da se cuje. Ja na 1200 P2 kada stavim na Auto fan se ne cuje uopste. OK priznajem ne verujem da je to ista brzina kojom se vrti kada bi radilo sa 90-100% kapaciteta. Nekih recimo 1300-1400RPM po mojoj proceni ali se ne cuje uopste, ni kada si 20cm od njega.
Naravno da ne bi trebao da se cuje. Od zvuka treba da se cuje samo protok vazduha.
:: Da li si siguran da to treba tako da se cuje. Ja na 1200 P2 kada stavim na Auto fan se ne cuje uopste :: OK priznajem ne verujem da je to ista brzina kojom se vrti kada bi radilo sa 90-100% kapaciteta. Nekih recimo 1300-1400RPM po mojoj proceni ali se ne cuje uopste, ni kada si 20cm od njega. :: :: :: :: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100 :: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G :: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie :: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster :: EVGA SuperNOVA 1200 P :: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil :: :: ::
Nekim ventilatorima se cuje na odredjenim brzinama. To sto se cuje ne mora da znaci da se vrti na velikoj brzini.
Gde si kupio napajanje? Atom`ski mrav?
:: Napajanje nije toplo, vazduh je hladan :: :: Kad izaberem AUTO ventilator tako radi(iritirajuci zvuk) a deluje kao da je na maximum rada na ECO ventilator je ugasen - verovatno se pali po potrebi - mada se do sad ni jednom nije upalio na ECO mod.. :: :: :: :: Pa jel moguce da se napajanje toliko ugreje kad FAN toliko brzo vrti :: :: Jel mlak vazduh izbacuje :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
Znam da mogu vratiti napajanje, uzeto je na daljinu. Samo je pitanje hocee li i drugi model tandrkati, idealno bi bilo da se moze zameniti vent bez gubitka garancije, mada mislim da na ECO modu vent se nece ni paliti...
A nadjoh i na netu gde kazu da je ventilator losh.
:: To sto se cuje je lezaj ventilatora :: :: Nekim ventilatorima se cuje na odredjenim brzinama. To sto se cuje ne mora da znaci da se vrti na velikoj brzini :: :: Gde si kupio napajanje? Atom`ski mrav? :: :: :: Napajanje nije toplo, vazduh je hladan :: :: :: :: Kad izaberem AUTO ventilator tako radi(iritirajuci zvuk) a deluje kao da je na maximum rada na ECO ventilator je ugasen - verovatno se pali po potrebi - mada se do sad ni jednom nije upalio na ECO mod.. :: :: :: :: :: :: :: Pa jel moguce da se napajanje toliko ugreje kad FAN toliko brzo vrti :: :: :: Jel mlak vazduh izbacuje :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: ::
Pozovi pa pitaj da li moze samo zamena ventilatora posto se cuje ili da zamenis komplet napajanje.
Meni su u A...u bez ikakvog cimanja rekli da dodjem i donesem svoj vent za jedno CM napajanje da zamene kako ne bih gubio garanciju. Pitao preko telefona tad pre par god.
Upalice se zavisno od opterecenja napajanja i temperature.
Da ti prostije objasnim kako funkcionise vent-napajanje relacija.
Napajanje recimo na lupam, 30c salje `signal` ventilatoru da radi na 5v, 1000rpm npr.
Na 40c salje mu 7v, 1500rpm npr. I tako dalje. Kada se komponente unutar napajanje hlade i pada im temp, tako napajanje opet salje ovaj put manji napon ventilatoru kako bi se spustio rpm jer nema potrebe da radi na 1500rpm ako je temp ispod 40c.
Kod ECO moda kod napajanja, napajanje ne salje nikakav napon ventilatoru do odredjene temperature.
Tako da nemoj da se plasis da se vent nece upaliti uopste kada je u ECO modu.
:: Uzeh u Moni..r-u :: :: Znam da mogu vratiti napajanje, uzeto je na daljinu :: Samo je pitanje hocee li i drugi model tandrkati, idealno bi bilo da se moze zameniti vent bez gubitka garancije, mada mislim da na ECO modu vent se nece ni paliti.. :: :: A nadjoh i na netu gde kazu da je ventilator losh :: :: :: To sto se cuje je lezaj ventilatora :: :: :: :: Nekim ventilatorima se cuje na odredjenim brzinama. To sto se cuje ne mora da znaci da se vrti na velikoj brzini :: :: :: :: Gde si kupio napajanje? Atom`ski mrav? :: :: :: :: :: Napajanje nije toplo, vazduh je hladan :: :: :: :: :: :: Kad izaberem AUTO ventilator tako radi(iritirajuci zvuk) a deluje kao da je na maximum rada na ECO ventilator je ugasen - verovatno se pali po potrebi - mada se do sad ni jednom nije upalio na ECO mod.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pa jel moguce da se napajanje toliko ugreje kad FAN toliko brzo vrti :: :: :: :: Jel mlak vazduh izbacuje :: :: :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: :: :: ::
Stiglo drugo napajanje/ isti model , nema problema sa ventilatorom , ali iz napajanje sa cuje veoma tih zvuk (zujanje) - bukvalno se cuje na par cm od mapajanja, kod prethodnog SF toga nije bilo...
To zujanje cuje se i kad nije nista prikaceno na napajanje (znaci sam napajanje u steker)...
Pitanje : da li postoji verovatnoca da ce se vremenom ovaj zvuk pojacati i prerasti u nesto iritirajuce tj glasno ???
Inace sve pohvale za firmu od koje sam uzeo napajanje, ljudi su vrh a mene bash nece :(
Pa ti kako si krenuo, sta god da uzmes falice mu nesto. Kod mene nema nista, napajanje radi, ne cuje se, full.
Seasonic, ili V seriju CM-a, sto mu opet dodje Seasonic. Ja bi uzeo u razmatranje Fractal Design napajanja, to bi mi bio drugi izbor ako ih ima i dalje u ponudi kod nas.
A pa to je corsair, prvobitno zuji dok se ups ne ukljuci, radilo 5 godina i rikno .)
:: Sunce ti poljubim, pa ja ne bih smeo da ukljucim comp da se tako cuje.. :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: ::
Ovaj moj SF 750w gold iznutra neodoljivo podseca na SF-850 i evga 850 g2, ono sto kod mog napajanja mogu videti su Viking amp B-2 i oznake/crna boja su potpuno isti kao na 850 modelu. Evo moja fotografija(viking b2): http://www.dodaj.rs/f/40/vt/b4Vu3Np/20150214221320.jpg
E sad pitanje: Zar iznutrice napajanja ne bi trebale potpuno biti iste na svim modelima za SF-750w ???
@SkyFire to za ups-psu stoji - saznao sam na sekiri u temi corsair .) inace taj apc sam prodao 2-3 meseca od objavljenog snimka, a corsair je cvileo u startu pa dok nije otisao bogu na istinu ovaj servis .)
Broj postavljenih tema: 60419. Broj poslatih odgovora: 647653. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.