Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Titan X prve brojke
STRANA 2 OD 2
Classy .... 12.03.2015. 12:02 #586678

status: user
broj poruka: 546
Kako to mislis nije vidjeno 50% razlike? Procesori nikada nisu ni imali toliku razliku u ubrzanju, graficke su imale. Jedino sto je sada promenjeno je politika NVIDIA a AMD nije menjao jer nema resurse i znanje. NVIDIA je shvatila da hajpom i novim proizvodom moze zaradjivati pare bez obzira na performanse. Ali mora nesto da daju, tako je u slucaju GTX980 ponuda manja potrosnja. GTX980 ne bi ni postojao kao predvodnik jedne serije nego bi bio srednja klasa Maxwell arhitekture u kojoj je glavni cip Titan X i ciji dobitak u odnosu na prethodnika je koliki? Izracunaj sam koliko je Titan X jaci od Titan Black, 10.000 > 17.500. Pojacanje je zaista upecatljivo za ljude koji znaju sta hoce i da je politika NVIDIA bila dobra i kako treba oni bi Titan Black dobili na pocetku 2013 a ne na pocetku 2014. Ali NVIDIA mu je skratila performanse jer je mislila da je to dobro. Znate sta ce sada da uradi. Sada zna da musterije ne bi oprostile skracivanje sem memorije i za mnogo nize pare a da hoce ceo cip kao premium i sada paralelno sa GM200 u Maxwell arhitekturi oni razvijaju i testiraju jos jaci cip. On je verovatno vec razvijen sa GM200 ali se testira ponasanje, temperature, gleda se sa koliko bi moglo da se ide u proizvodnju i ako NVIDIA proda ljudima TITAN X ako AMD slucajno izbaci nesto slicno evo njih sa naslovom GM210 FINALY 1500e. 5000 CUDA i sta ja znam.

A sve sto treba uraditi je zapusiti usi kupis Titan Black jednom i kada zavrse i ispucaju se AMD i NVIDIA i prodje 2 meseca ti onda uzmes naslednika i dobitak je uvek veci od 50%. Ali ako ce neko premium cip i najace iz jedne arhitekture da menja sa novom arhitekturom a da to ne bude najaca klasa opet onda je on lud stvarno. To je kao da sa mercedesa najvise klase naredne godine ne sacekas da izadje limuzina nego kupis onaj prvi iz nove serije obican. I neko te pita pa zasto si to uradio logicno je bilo da limuzinu zamenis limuzinom. Pa eto zato sto je nova i zato sto vlada hajp.

Jos su nas ljudi nabedili da nam je krivo sto je 980 jaca od referentne. Pa ja ne vidim logiku tu, jer i ja sam taj koji ce kupiti Maxwell, zasto bi ja zeleo da prva bude slabija a samim tim i druga i da ja dobijem manje performanse. Pa nisam ja ovu kartu kupio za vecna vremena i da strahujem da bude sto duze naj, Komicno je sto NVIDIA nova referentna cak nije ni jaca nego samo overklokovane verzije.

Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100)
EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4GB
EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified
Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster Z
EVGA SuperNOVA 1200 P2
CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil9

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Re: .... 12.03.2015. 21:30 #586763

status: user
broj poruka: 2909
:: Kako to mislis nije vidjeno 50% razlike? Procesori nikada nisu ni imali toliku razliku u ubrzanju, graficke su imale

Ko te to slagao da procesori nisu imali toliki skok?

Pentium D vs Core2Duo (Presler vs Conroe) debelo preko 50% skok u svim performansama... Čak više nego duplo u mnoštvu testova.

Core2Quad vs Core i7 (Yorkfield vs Nehalem) opet preko 50% skok + oko 80-100% rendering ubrzanje. Klok za klok.

Različite arhitekture procesora obično imaju veći skok u performansama od grafičkih. Samo što grafike menjaju arhitekturu jezgara na svake 2 godine, a procesori na 3-5.

Namerno sam izostavio Core2Duo vs Core2Quad (Conroe vs Kentsfield). Ovde je zadržana ista arhitektura procesora samo što su na jednu pločicu `lepljena` dva Conroe jezgra tako da je donelo ubrzanje samo u aplikacijama koje su u to vreme mogle da koriste četiri jezgara, a to su rendering aplikacije i igre koje si tada mogao da nabojiš na prste jedne ruke. Ali je to dalo duplo ubrzanje renderinga.

DaSickSystem

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60419. Broj poslatih odgovora: 647653.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs