Upravo tako, tesko ces tu evga prodati za cifru koju si zamislio, a ako AMD izbaci dobre a povoljne karte ti si se tog momenta vencao sa 780Ti. A razlika u ceni izmedju te tvoje I GTX970 svesce se na mizeriju...
:: :: Za 400 evra da prodas akanu evga :: :: Mozes samo da sanjas.Jos kad AMD sada bude izbacio jeftine kartice neces moci da uzmes ni 300 evra :: ::
Po @Classy ce da ispadne da se isplati kupiti TitanX, koji za razliku od prvog titanceta uopste nije i profi i gaming karta.Dobismo od strane Nvidie kartu za gaming od 1.000E. Ocekujem i od AMD-a da zaceni ovu 390X. Bas smo se usrecili. .
Ja za kartu i za procesor vec imam kupca. Procesor 200e, karta 50.000 din. Covek ce da bude srecan da za 415e ima veci rezultat od svake GTX980 koje moze da nadje u Beogradu. Znaci kupi najskuplju GTX980 u Beogradu dodje kuci i svi testovi pokazu manji graficki rezultat. I testovi koji zahtevaju memoriju kao Valley i testovi koji zahtevaju grafiku i 3DMark Ultra.
500MB vise i 25% slabiji fps u igrama na 1080p kaze da mu ne znace nista. Covek koji kupuje nije zainteresovan za AMD karte ni po kojoj ceni. Voli EVGA ali nije bas toliki fan kao ja, ali kaze da hoce da zeza ove sa GTX980 da ima veci skor od njih, za te pare ni u ludom besu ne moze da nadje GTX980 u Srbiji.
Za procesor sam znao da cu lako prodati ili kod nas ili preko, ali nisam imao kupca, za graficku imam kupca i za 2 dana dvojca poslala poruku za procesor da im sacuvam pre 2-3 dana.
Tek da vas obavestim da se kod nas referentne GTX780Ti prodaju od 400-420e. U ovoj karti ima zivih 25% performansi vise upotrebljivih u svakodnevnom radu.
@Classy imas zanimljive postove, ali, brate, znas da budes nekad skroz ne objektivan i pristrastan. Pa za dva-tri meseca kada AMD izbaci svoju novu seriju grafi, sigurno ce pasti cena 980 i 970 grafi. I za neku cenu 500-550E ce moci da se nabavi gtx980 koja je jaca minimalno 20% od gtx780Ti i ima 4GB memorije, sto je postalo apsolutno neophodno u sadasnjem trenutku. Realna cena te tvoje 780Ti kad je prodajes, je ko zna koliko ispod cene koju si platio kad si je kupio i sigurno si izgubio bas dosta. Znam koliko si je platio i ja sam kupovao od te firme iz Subotice, imaju nenormalne cene. Poenta je da treba prouciti trziste i pametno kupovati a ti ovde sve to predstavljas potpuno u drugom kontekstu.
Racunas referentne grafike, molim te idi na EVGA Forum i pitaj koliko je jaca GTX980 od Classified verzija, videces da je samo Superclocked verzija 10% jaca. Tu se vidi razlika odmah koliko sam ja odskocio, vi ste ostali zarobljeni u mislima da je GTX980 referentni iz kutije tek tako brzi od svake GTX780Ti, a i ja bi bio da sam ogranicen izborom odavde. Zato sam se ja oduvek cudio pre kako majku mu ista serija kao ja tolika razlika u skoru, nije vodeno hladjenje, kazu ljudi fabricki klok, nisu dirali nista. Ali vi posto ste ovde ograniceni na referentne vi imate ono sto vam daje NVIDIA a to bas ona i zeli da racuna referentne sa referentnima i gaming sa gaming edicijama. Pa posto ta osoba nema da kupi kod GTX980 Classified onda neka sam izabere a vec je izabrao. Znas postoje ljudi koji ne nasedaju na bilo sta sto im NVIDIA baci kao seriju. Zato i imamo karte sa boljim rezultatom nego NVIDIA novija serija. Ovde i dalje niko nije postovao rezultate sa GTX980, ja ne znam zasto. Ja sam trazio lepo da vidim ali takvih nije bilo. Ima Srpske cene ili ima grafiku kakvu nece videti u zivotu kod nas iz premim serije. A nije jedini kupac, ima coil whine, 3.5GB, display port probleme i ovaj prejadni sramotni PCB za 350-400e. Cene GTX980 kod vas ce da padnu 2016 god. Ni tada. To znate i vi i ja, nestace a cene nece pasti. Kao sto nije pala cena ni Titan Black. Sa takvim cenama ja cu uvek moci da uzmem 400e za moju kartu, mada iskreno te pare niti ce me spasti niti ce presuditi o kupovini moje nove karte. To ce vise uticati na nacin hladjenja ili tako nesto. Mozda odlucim da prodam drugi stariji hardware za 350e a zadrzim tu kartu kao backup, nikad se ne zna, nece me to novca spasti. Dok se pojavi AMD ja cu vec imati pare da kupim i titan x i X99. Ovo je cisto dodatak da smirim savest da nisam dao 1000e za grafiku nego 500-600-650 sta ja znam. Znam samo da je niko sa ovog foruma nece dobiti ispod 50.000 din makar plakao, ni za 49.000 din. Jer nije presudno da mi treba, kao sto nisam dao GTX780 Classified coveku koji je pokusao da spusti cenu 20e ispod realne, najgore je bilo sto su mu posle toga poskupeli modeli 780 kod nas, isto je pricao da ce pojeftiniti da je pala cena, izasao GTX780Ti, ja sam kupca nasao a on je samo mogao da plati vise sporiju posle. Ja sam coveku koji je hteo da plati rekao sam da plati malo manje posto dolazi za gorivo ali tome sto je hteo da spustio cenu namerno nisam prodao. Pored TITAN X i AMD nove serije GTX980 nece da mrdne sa mesta, tako su se pozicionirali. I da padne cena pasce 50e preko kod nas ce cene ostati umobolne, pa sada placate 500e 970, pa cena i da padne ona je katastrofa. Mislite da ce pasti 200e preko noci u Srbiji. Pa ja pratim cene grafickih ja se toga ne secam. Pojavi se nova serija stara slabija ostane skuplja. A NVIDIA ne izbacuje nista novo dalje, i imas ljude kojima je AMD izbrisan sa spiska karata. Hoce ljudi PhysX na high.
Drugo moja karta se u Evropi i Americi i dalje prodaje po 450-550$ ili evra. Kupuju ljudi koji imaju jednu, kupuju ljudi koji samo premium karte uzimaju. Jer si gledao koliki je odnos evro dolar skoro. 500$ je skoro 470e. Mogu da je posaljem za 2500 din nekome u Francusku, Nemacku, Italiju, Poljsku bilo gde, uzmem kes preko Western Union. Mene znaju na EVGA Forumu da ne bi prevario nikog odmah bi kupili.
Ja nemam nikakav razlog ni hitnu potrebu da se bakcem sa prodajom ovde sa nekim ko zna da ne moze da kupi u nasim radnjama zbog bolesnih cena a postavlja uslove kao da su ko zna kakva snizenja i gleda Evropske cene a ja jedini uvozim i pazim da biram tacno model koji zelim.
Moja poenta je sto bi davao tolike pare za TitanX u ovom trenutku, sacekas par meseci, iza idje novi AMD, onda Nvidia mozda izbaci nesto tipa 980Ti i onda ce verovatno biti nesto kao TitanX za manju cenu. Isto o za proc. Sta ce ti 5820K ili jaci sad u ovom trenutku za gaming. Sacekas kraj godine, dodje novi nizi proces, DDR 4 pojeftini i onda kupis neki dobar proc za gaming. I tako sve to isto sto ti hoces sada, dobijes za manje pare malo kasnije. I uzivas. Sto se tice testova, imas na Benchmarku na temi gtx980 od posta #65 sam postavljao rezultate ove moje MSI980 u raznim testovima i igrama. Ima i u gtx780 temi od posta #463 bas dosta rezultat sa mojom proslom EVGA780. Pa pogledaj i uporedi sa tvojom 780Ti, mislim da ima dobrih stvari.
Ma AMD se ne nadajte pre jeseni, oni ljudi rade na tome da sto manje ljudi kupi TITAN X. To je njihov posao sada. Ono sto ja vidim je da je topliji od GTX980, pravi nabrijani premium cip. Ustedeli su na backplatu, cooler verovatno nije kao TITAN BLACK nego kao GTX980, oni su tu nesto menjali, to treba pitati sta, raspitacu se. Ljudi su poceli da dobijaju karte, EVGA i NVIDIA. Ne znam videcu, cekam da vidim sta ce biti za procesor. Ja necu da pricam mnogo. Jer tako su ljudi pricali i donece oni 780 Classified, i oni ce K|NGP\N Classified, i ovo i ono a znalo se da ja to uvezem posle a oni traze zamerke kartama koja nema neke mane sem visoke cene. Ali na ono sto smo navikli sto se tice performansi ovo je odlicno. Zamisli coveka koji je dao 850$ za GTX980 K|NGP\N Classified, kartu koja je 15% jaca od njegove GTX780Ti Classified, i sl. e za te performanse i ono sto smo navikli ovo poboljsanje je bruka, vise od 40$ preko GTX980. Po meni je 5 puta bolja opcija dati 990e za TITAN X nego neki ljudi su placali po 600-700e za GTX980 da ne kazem vise neki modeli kostaju. Pazite ako je TITAN X jaci oko 40%, Superclocked verzija je iz cuga jaca 50-55% od GTX980. E sada to sto ima 12GB sta cu mu ja, ne mogu da je izvadim, ne treba ni sedmo i osmo jezgro na 5960X pa ga placas, ne treba ni 16GB memorije pa kupuju ljudi. NVIDIA nece ponuditi jeftinije kartu dok se ne pojave igre koje ce zahtevati performanse TITAN X za lep gaming, e onda ce ponuditi i jeftiniju opciju, a mala karta zavisi od AMDa. Mozda mala karta postane TITAN X a NVIDIA izbaci GM210. Meni je prioriter naci 5960X po jeftinijoj ceni ali ako to zapdne TITAN X Superclocked uskace na njegovo mesto. Bice mi zadovoljstvo imati najbrze ponudjeni TITAN X i njega preporucujem svima, ne dozvolite da vam drugi daju 10-15% manje performanse i da drzite stegnute pesnice da li ce proci testove. Stegnite pesnice za dobitak od 150-250MHz, a ne od 0 do 150MHz.
Hmm, jeste hype oko TitanX ali ovako stoje stvrari sto se tice gtz 980. Vidim neki pisu o 40-50% jacem Titanu. Sigurno nije toliko. Govorim u odnosu na ovu moju MSI 980 na kloku od oko 1580|7950Mhz za gaming na HD rezoluciji. Na ovakom kloku gtx980 je skoro jednaka po performansama sa TitanX na defaultu. Kada se TitanX klokuje razlika se povecava na oko 20-22%. Jeste ova moja grafa sto se tice kloka dosta bolja od nekog proseka klokovanja 980 grafa, ali mislim da je trenutna razlika kada se gleda sveukupno, kada se klokuju i TitanX i gtx980 nedge, ovako odokativno, u proseku 25-30%. I to je to.
Postavi se pitanje gde je tu smisao i opravdanost cene ako je to zaista tako, mislim ta razlika u performansama.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
:: Hmm, jeste hype oko TitanX ali ovako stoje stvrari sto se tice gtz 980. Vidim neki pisu o 40-50% jacem Titanu. Sigurno nije toliko :: Govorim u odnosu na ovu moju MSI 980 na kloku od oko 1580|7950Mhz za gaming na HD rezoluciji. Na ovakom kloku gtx980 je skoro jednaka po performansama sa TitanX na defaultu. Kada se TitanX klokuje razlika se povecava na oko 20-22%. Jeste ova moja grafa sto se tice kloka dosta bolja od nekog proseka klokovanja 980 grafa, ali mislim da je trenutna razlika kada se gleda sveukupno, kada se klokuju i TitanX i gtx980 nedge, ovako odokativno, u proseku 25-30%. I to je to :: :: :: ::
Sta znam. U high segmentu se jace performanse surovo placaju. Deluje kao neki odnos na 10% performansi izdvajas jos 100E i vise. A i Nvidia, ternutno nema konkurenciju, a i ovo je neka referentna grafa, ko zna sta bi bilo sa custom modelima ali bi i cena bila sigurno za sto evra vise. A i nesto mi je ovaj klok na TitanX bas mali, znatno manji od 980|970. Jeste da deluje da je ovo bas nategnut chip, vidi se i po temperaturama, nesto vece temperature od 980|970, ali se nadam da je Nvidia ostavila malo lufta u samom chipu, bar za malo veci klok i da dodje neka 980Ti sa 6GB i sa custom modelima i da bude malo jaca od TitanX i jeftinija za minimum 250-300E ili nam se crno pise sa cenama.
Da si mi ti ziv i zdrav EVGA dala 130MHz fabricki klok za 30$ preko referentnog modela. Stizu ACX Cooler i Backplate. Cena klokovane karte zavisi od vise faktora, od tezine klokovanja. Ako ASUS Matrix Platinum GTX780Ti nabudzen sa vise faza ima isti klok kao referentna EVGA Superclocked koja je 100e jeftinija onda ne bude bas da je veci skor skuplji. Ja sam platio skuple GTX780Ti K|NGP\N Classified ali tu vec pricamo od 200MHz kloku a to se ne igraju igrice na + 200 tek tako, a opet je kostala 40e vise nego kod nas referentni ASUS. Sada EVGA Superclocked TITAN X kosta samo 1030$ a referentna 999$. Kazu da Superclocked boostuje na 1250MHz u igricama. To samo malo fali i picis igre na 1300 boost. 100MHz OC memorija, savrsenstvo.
:: Sta znam. U high segmentu se jace performanse surovo placaju. Deluje kao neki odnos na 10% performansi izdvajas jos 100E i vise :: A i Nvidia, ternutno nema konkurenciju, a i ovo je neka referentna grafa, ko zna sta bi bilo sa custom modelima ali bi i cena bila sigurno za sto evra vise :: A i nesto mi je ovaj klok na TitanX bas mali, znatno manji od 980|970. Jeste da deluje da je ovo bas nategnut chip, vidi se i po temperaturama, nesto vece temperature od 980|970, ali se nadam da je Nvidia ostavila malo lufta u samom chipu, bar za malo veci klok i da dodje neka 980Ti sa 6GB i sa custom modelima i da bude malo jaca od TitanX i jeftinija za minimum 250-300E ili nam se crno pise sa cenama :: :: ::
I ovu temu ces da sahranis sa eVGA. Znaci dosadan si strasno. Nije stvar u tome da eVGA daje OC verzije, to daju svi brendovi, mozda je ekskluziva samo na Titan brend ali poenta cele price je to SAMO. Samo ta karta kosta 1000$, ma sta je to. Koja bre karta treba da vredi ovoliko a da pri tom opet pricamo samo o gejming karti a ne o karti za pro namenu?! Pusti bre te megalomanske price i prizemlji se malo. Ta cena je jednostavno bolesna i nerealna, bezobrazna i nehumana. Tu bre nema nista normalno i ne postoji nikakvo opravdanje. Ti pricas kao da je to sve ok a sa parama se gadjas kao da su dinari.
Ako smatras da treba da kupis tu kartu kupi brate, ja cu da ti cestitam od srca ali znaj da si bacio pare!
Ovo je tema TITAN X i valjda tu spada najbrzi TITAN X na svetu. A ovima da kazem sto kazu propustio si procesor za 30e. Nista ja nisam propustio, procesora nije ni bilo. Ja znam kako se ponasam kada prodajem nesto i kada mi neko zatrazi sliku najobicniju sa bilo koje kamere da vidim da je to cisto tu. Kada sam ja rekao Zezate da imate, daj da vidim sliku, prica je stala i kada su culi da uzimam TITAN X Superclocked javljaaju se posle nedelju dana sa pricom da sam propustio procesor. Ne propustio sam ga ali u oktobru. Sada ga nije ni bilo jer da ga je bilo za 5 minuta bi stigle slike kao sto okace Soraju i Staniju ili koju vec, tako bi okacili i procesor i samo bi rekao Pa dobro ajde da se nadjemo. Ne nastala je sprdnja i tema je otisla u ko zna kom pravcu jer procesora NEMA, to su pricam ti price da bi uzeo 5820K i Rampage 5 Extreme, procesora nije ni bilo inace bi svaka normalna osoba poslala najgoru sliku u 640 rezoluciji ako treba i rekla evo mi ga ajde da se vidimo, lako bi mi za 30e, ali posto procesora nije ni bilo njima je lakse da ne pokazu sliku i da pricaju da sam propustio. Da mi je toliko stalo do njega na onu poruku sa X99 Classified i 5960x otpakovanim bi odgovorio potvrdno. Ispalo bi me 200e jeftinije nego rampage 5 extreme i njihov nepostojeci procesor od 630e. Nije ga bilo, nema ga, sem u radnji za 1000e. To je istina i tako kazite lepo. Oglas i dalje stoji. I ovi sto nude tu po oglasima okace sliku i pre nego sto trazi neko a ne kada znaju da se procesor trazi i da neko ima kes i trazi sliku. E ali kada se nema lakse je pricati propustio za 30e, da sam rekao dobro, rekli bi imam ponudu za 660e, na kraju bi dosli do cene novog u radnji. Pa bi mi predlozili da odem i da platim cenu sa IT sveta 5960X i Rampage 5 Extreme.
Ta cena je jednostavno bolesna i nerealna, bezobrazna i nehumana
19.03.2015. 19:13
status: user broj poruka: 6106
Šta je Sajko? Nećeš da prodaš bubreg za novog Kitana? Razočarao si me strašno. Vlada je ovde jedini pravi entuzijasta, a ne budžetlija kao ti.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Propustas poentu svega sto pisem. Ili namerno radis ili teras svoje. Okey je i to, pa ako imas mogucnosti uzmes najbolje komponente i uzivas. Ali sta je sa onima koji nemaju bas puno love ili se nekako snadju i skupe teskom mukom, da li ce oni razmisljati kao ti? Naravno da nece. Gledace da kupe nesto najbolje sa tim odgovarajucim budjetom. U tom slucaju je sigurno bolje kupiti gtx970 naklokovati je i imati bolju kartu od bilo koje 780Ti. Ili dodati jos malo i sacekati da padnu cene i kupiti neku 980 ili R390 bez X. Jer ti tvrdoglavo ponavljas samo je ono najbolje sto dolazi iz kutije klokovano i koliko vidim ne bavis se daljim klokom. A sam znas koliko se moze dobiti nekim normalnim klokom na vazduhu, od 10-15% na performansama a nekim malo extremnijim klokom i vise od 20-30%. I zato i forsiras tu EVGA, jer uvek daju najveci boost klok iz kutije. Ali zato i za te specijalne edition grafike i placas vise. I tako u krug. Verovatno ces opet nesto smisliti kao opravdanje.
Ali brate neki su tamo promenili nickove, ne poznajem vise te ljude, ne mogu da pohvatam ko je ko. Jesmo se upoznali sto znaci onda da ti nisi stari clan vec novi. Nisam zaboravio samo sam hteo da proverim da nisi slucajno stari clan sa novim nalogom.
KOJI MODEL, VAMA JE MOZAK POSANDRCAO BEZ KLOKOVANIH MODELA.... OVO SU DVE IGRICE VEOMA VALIDNE TPU JE RADIO TESTOVE KOJI NIJE NAKLONJEN NIKOME NI NVIDIA NI AMD... JEDNO JE MSI GTX970 GAMING A DRUGO JE GTX780Ti CLASSIFIED OD KOJE MOJA KARTA IMA U SVAKOJ IGRICI 4-5 FPS VISE ILI 7-8 AKO SE FPS KRECE OKO 70-80....
Metro Last Light MSI GTX970 GAMING - 80 fps EVGA GTX780TI Classified -90 fps
Moja karta je 800-1000 poena brza od GTX780Ti Classified u Firestrike. Na koju foru da napravi 15 fps u Crysis od 40, kako, nema tog kloka. NVIDIA vam je zaludela pamet kartom koja je hardwersko krajcovanje nezapamceno na polju hardwara, ne samo alokacija memorije nego sama karta, ono je jad. Mene bi sramota bilo da posedujem tu kartu. Ne samo da mi je neko ponudi pored premium cipa kakav je full GK110 sa nekim mocnim PCBem ja 2 dana ne bi cekao da promenim tu kartu posle onoga sto se desilo. Sto je najgori crnjak memorija na njoj je gora nego na GTX960, na GTX960 je full 4GB. Ali to uopste nije bitno, karta je ultra optmizovana za firestrike test u igrama to je losije iskustvo nego GTX780, verujte... Ili ne morate da verujete, ja nemam nista od toga. Na sve to dolazi ono pevanje karti koje je prisutno na brat bratu 25% modela. Ono je toliko prisutno da je NVIDIA izdala Coil Whine Free Edition. Ej Coil Whine Free Edition sa Titan Coolerom. Ja ne mogu da pricam o toj karti da se ne smejem i setim onog coveka. Mene bi sramota bilo da poredim to sa referentnom GTX780Ti, a ne sa nekim besnim 25% brzim modelom.
Ovo je potvrda managera za backplate. Njegov odgovor.
Yup, backplates on the way.
Znaci iskreno izgleda nekako ranjivo, jadno, jeftino bez backplata, treba iskreno zastiti te memorije sa thermal padom pa aluminijum preko pa podloske, sve na mestu da bude. Ne onaj EKWB backplate izgleda kao kuhinjski element za seckanje povrca. Joj da mi je da vidim da stavljate EVGA backplate na ASUS pa da umrem posle toga. Gledajte ako saljete u servis da ga zaboravite, da im pokazete kako ste lepo pazljivi i stite njihov hardware. Nagradice vas, zamenice vam brze nego drugima jer ste pazljivi.
NVIDIA je rekla da se prodaja TITAN Z nastavlja za ljude kojima treba double precision, a da je TITAN X goli gaming. Znaci nema svojstva TITAN Black. Zato su i spustili cenu, ustedeli na backplate, malo na kuleru, malo na double precision, i eto cista gaming karta za soma evra. Treba im odati priznanje stvarno sa kojim umecem jebu IT scenu. Ali drugog igraca nema, AMD je sprdnja, cak i ta slika ostrija koju je imao pre prednost sada totalno nezivo izgleda kao 2D. Nema uopste tu realnost kao NVIDIA kada krene gaming. Samo cisto da bi igrao nesto. A NVIDIA je lepo razvila svoj cip tako da sada kada gledas junake kao zive lutke male stvarno da su, tonovi lepsi, filteri bolji.
Mislis da izbace jacu kartu? Nema sanse, pa AMD pokusava na sve nacine da skrene paznju sa TITAN X. NVIDIA je tako i dosla tu gde jeste sto su nedeljama u centru paznje javnosti a AMD nema sta da ponudi. Posle odredjenog vremena a proslo je vise godina samo NVIDIA postaje interesantna i izbacivanje njenih karata je kao dolazak mesije. Sa druge strane najmanje 3 meseca pre izbacivanja karte AMD mora da ima rezultate u testovima za svoju kartu, bar sto se tice prvih primeraka. Zasto ne ponudi Firestrike Xtreme i ULTRA test koji pokazuje 5% bolje performanse nego TITAN X. To bi im bilo jace nego svi tekstovi i najave. Ali posto oni to nemaju sada znaci da ce kartu izbaciti za dvogodisnjicu od Hawaii cipa verovatno na mesto izmedju 980 i TITAN X malo blize TITAN X. Da sada AMD izbaci oficijalni rezultat samo 1 testa na inzinjerskom primerku koji pokazuje iste ili 5% vece performanse od NVIDIA TITAN X naastala bi pometnja. Zasto to ne urade? Jer nemaju rezultate? Nemaju jos gotovu kartu, znace nece je imati najmanje 3-4 meseca ili svest da ce lansiranje te karte biti jos jedan bolan trenutrak. Sto se njih tice mozda su skroz skenjali taj HBM pa sada zure da vade stvari i sta se spasiti moze, redizajniraju,...
Broj postavljenih tema: 60419. Broj poslatih odgovora: 647653. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.