+1 Ti mora da bi mogao da poneses i Prsten Moci, ono, da te ne iskvari, jer znas Klempetu licno i isao si u Zatvor Durgesh, to jest kod njega kuci, a nisi skrenuo umom i odreko se duse, i podario je Yalungu, to jest Jen-Hsun Huangu :))) Na mestu je da se oda priznanje kad je neko normalan i uravnotezen, i kad normalno i argumentovano diskutuje, bez bolda i bez pravljenja spanske serije od ovog foruma. P.S. Sad ce odmah da ti stigne mejl: `Gledaj u mene, Kutalion! U mene gledaj! U moje oci gledaj! Ponavljaj u sebi reci: AMD pilicari AMD pilicari AMD pilicari Hare Hare, AMD propadni AMD propadni AMD propadni Hare Hare!` :))))
:: Maxxio za to postoje oprecne informacije. :: :: AMD kaze da je DX12 poceo razvitak nakon Mantle-a i da je od prvog dana deljen sav napredak mantle-a sa MS-om. :: Nvidija s druge strane kaze da to nije tacno i da su razvijali DX12 duze nego mantle. :: :: S obzirom da je EA izjavila da zeli da koristi Mantle u svemu (a DX12 niko nigde nije pomenuo) jos novembra 2013-e, prva tvrdnja mi deluje realnije. Pogotovo sto AMD nema novca i resursa da trosi praveci paralelno sa microsoftom fakticki isti proizvod :: Mislim da niko nije toliko glup. :: :: Naravno niko od nas ne zna sa 100%-om sigurnoscu sta je tu bilo, samo kazem da mi verodostojnije deluje da je AMD razvitkom Mantle-a uticao na MS. E sad da li je uticao na MS u fazonu da pocne da pravi DX12, ili ih je naterao da izbace DX12 pre nego sto su planirali, ko ce znati.. :: :: SAMDSUNG!! :: :: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA :: ::
Ima sve na netu, nego tebi je lakse da, poput Klempete, prvo slazes - pa ako prodje, proslo je... Ako ne prodje, ionako se neces izvinuti. Jer nvidi(b)otske psihopate, prosto, to ne rade. Oni samo znaju da proveravaju mail i da bde nocu za kompom blateci AMD.
Cisto da znas, ja sam `Boske` 50%, Kevina familija je iz okoline Brckog. A eto, umem da proguglam. Ali nemoj sad da kazes, `ok, u pravu ste bili` i slicno. To ni tvoj Boss ne bi uradio.
:: :: :: :: :: AMD kaze da je DX12 poceo razvitak nakon Mantle- :: :: :: :: Pre nego što nastavimo diskusiju, možeš li mi reći gde i kada je AMD to rekao :: ::
U talasu histerije i navrat-nanos nabacanih linkova, nigde ne videsmo nijedan citat koji bar podseća na sledeću izjavu: `AMD kaze da je DX12 poceo razvitak nakon Mantle-a`
Pitanje i dalje stoji: gde je to rečeno i ko je to rekao (imenom i prezimenom)?
I then talked with Ritche Corpus, AMD`s Software Alliances and Developer Relations Director. Corpus told me that AMD shared its work on Mantle with Microsoft `from day one` and that parts of Direct3D 12 are `very similar` to AMD`s API. I asked if D3D12`s development had begun before Mantle`s. Corpus` answer: `Not that we know.` Corpus explained that, when AMD was developing Mantle, it received no feedback from game developers that would suggest AMD was wasting its time because a similar project was underway at Microsoft.
@Milos Prsten moci hahahahaha. Zovite me Boba. Ja samo gledam svoje dupe i sta najvise dobijam kao kupac, boli me tuki za ime kompanije koja mi ih pruza :) Igrom slucaja sada navijam za AMD. Ranije sam navijao za Nvidiu kada je bila underdog protiv 3dfx-a.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
:: :: :: :: :: AMD kaze da je DX12 poceo razvitak nakon Mantle- :: :: :: :: Pre nego što nastavimo diskusiju, možeš li mi reći gde i kada je AMD to rekao :: ::
:: Mjaukanje svima osim Kuti je kaznjivo pod zakonom :: Jasta, evo :: :: http://techreport.com/review/26239/a-closer-look-at-directx-1 :: :: I then talked with Ritche Corpus, AMD`s Software Alliances and Developer Relations Director. Corpus told me that AMD shared its work on Mantle with Microsoft `from day one` and that parts of Direct3D 12 are `very similar` to AMD`s API. I asked if D3D12`s development had begun before Mantle`s. Corpus` answer: `Not that we know.` Corpus explained that, when AMD was developing Mantle, it received no feedback from game developers that would suggest AMD was wasting its time because a similar project was underway at Microsoft. :: ::
Maxi diskont, radi od 02h nocu, isto kad i Klempete centrala
22.04.2015. 16:12
status: user broj poruka: 417
Samo tako nastavi, da svetlas obraz Nvidiji, kao sto su Wlada ustasa-srbomrzac i Klempete Prva Armonika do sada uspeli. Ceo forum ih voli. Mislim, ceo forum ih voli u 2 nocu, kad se ceo forum svede na vas bandu i pljuvanje po AMDu, dok normalan svet koji radi preko dana spava. Vidi proveri mejl sad, mozda ti je Klempete poslo neku novu instrukciju ili linkic.
:: U talasu histerije i navrat-nanos nabacanih linkova, nigde ne videsmo nijedan citat koji bar podseća na sledeću izjavu: :: `AMD kaze da je DX12 poceo razvitak nakon Mantle-a :: :: Pitanje i dalje stoji: gde je to rečeno i ko je to rekao (imenom i prezimenom)? :: ::
U nedostatku argumenata - vređanje i histerija, kao i u dobra stara vremena dok ti nisu udelili bananu.
:: Samo tako nastavi, da svetlas obraz Nvidiji, kao sto su Wlada ustasa-srbomrzac i Klempete Prva Armonika do sada uspeli. Ceo forum ih voli. Mislim, ceo forum ih voli u 2 nocu, kad se ceo forum svede na vas bandu i pljuvanje po AMDu, dok normalan svet koji radi preko dana spava :: Vidi proveri mejl sad, mozda ti je Klempete poslo neku novu instrukciju ili linkic :: :: :: :: U talasu histerije i navrat-nanos nabacanih linkova, nigde ne videsmo nijedan citat koji bar podseća na sledeću izjavu: :: :: `AMD kaze da je DX12 poceo razvitak nakon Mantle-a :: :: :: :: Pitanje i dalje stoji: gde je to rečeno i ko je to rekao (imenom i prezimenom)? :: :: :: ::
Evo kako. Ti si napisao da je AMD eksplicitno rekao da je DX12 počeo razvitak posle Mentla, a iz teksta koji citiraš se samo vidi da se tip iz AMD-a ograđuje u stilu da oni ništa o tome ne znaju, jer im fidbek od developera nije sugerisao da MS radi na nečemu sličnom. Klasično prodavanje magle. Nego, ko će da citira ostatak teksta, ja ili ti?
:: @Maxxi :: :: A kako to? Mozda ja nisam dobro razumeo, ali na koji fazon kaze suprotno od onoga sto sam ja napisao :: :: SAMDSUNG!! :: :: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA :: ::
Jer ne mogu da dodju i sa sigurnoscu kazu MS nije na tome radio. To zna samo neko ko radi u MS-u. Mozda je MS imao DX12 u nekoj fazi vec dugo vremena, ali nije hteo da ga izbaci uopste dok ne bude morao.
Ako si procitao ceo moj post ja sam da je moguce da je MS imao u nekoj fazi DX12, ali ga je poterao zbog mantle-a.
Slobodno citiraj ostatak, posto sam ja vec naveo obe strane te price.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
:: Evo kako :: Ti si napisao da je AMD eksplicitno rekao da je DX12 počeo razvitak posle Mentla, a iz teksta koji citiraš se samo vidi da se tip iz AMD-a ograđuje u stilu da oni ništa o tome ne znaju, jer im fidbek od developera nije sugerisao da MS radi na nečemu sličnom :: Klasično prodavanje magle :: Nego, ko će da citira ostatak teksta, ja ili ti? :: :: :: :: @Maxxi :: :: :: :: A kako to? Mozda ja nisam dobro razumeo, ali na koji fazon kaze suprotno od onoga sto sam ja napisao :: :: :: :: SAMDSUNG!! :: :: :: :: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA :: :: :: ::
Maxio diskont,najjeftinije lazi, trolovanje, spletke i sve ostalo za siroke narodne mase
22.04.2015. 16:44
status: user broj poruka: 417
LOLOLOL Banane slabo jedem, teraju me u wc. Ali ti si poznat po tome da rado primas, mejlove. Nocu. Uz vince, cigarete i u opustenoj atmosferi. Mozda vam rade i webcamovi, ko ce ga znati. http://www.dodaj.rs/f/2M/26/4wDK9LNH/prepiska-ide-nocu.jpg Powered by Klempete™, stono je sad trendi da se kaze.
:: U nedostatku argumenata - vređanje i histerija, kao i u dobra stara vremena dok ti nisu udelili bananu.
A samo zamisli kad Samsung bude pojo AMD... Na kojeg monstruma i nocnu moru ce to da naraste. Pa kad budu i dalje izbacivali prakticno iste karte, kao sto je AMD kupio ATI, ali su i dalje izbacivali ATI grafike, nije se nista promenilo preko noci. Jbg, nekim ljudima je samo bitno da pobede na internet forumu, i da se nesto ne zove onako kako se zove, nego drugacije.
:: Ja stalno jedem banane. I kada Erik pojede bananu desava se neverovatna promena, Kuta mu narasta do kolena :: :: SAMDSUNG!! :: :: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA :: ::
:: LOLOLOL Banane slabo jedem, teraju me u wc. Ali ti si poznat po tome da rado primas, mejlove. Nocu. Uz vince, cigarete i u opustenoj atmosferi. Mozda vam rade i webcamovi, ko ce ga znati :: http://www.dodaj.rs/f/2M/26/4wDK9LNH/prepiska-ide-nocu.jp :: Powered by Klempete™, stono je sad trendi da se kaze :: :: :
:: :: Jer ne mogu da dodju i sa sigurnoscu kazu MS nije na tome radio. To zna samo neko ko radi u MS-u. Mozda je MS imao DX12 u nekoj fazi vec dugo vremena, ali nije hteo da ga izbaci uopste dok ne bude morao. ::
Zašto si onda napisao sledeće, citiram: `AMD kaze da je DX12 poceo razvitak nakon Mantle-a`, da bi sada rekao da `ne mogu da dodju i sa sigurnoscu kazu MS nije na tome radio`? Drugo, netačno je da `to zna samo MS`, jer je DX12 pravljen u sadejstvu sa brojnim developerima i hw proizvođačima kao što su Intel, Nvidia, Qualcomm, pa i sam AMD. Evo šta piše u nastavku članka: `The day after the D3D12 keynote, I got on the phone with Tony Tamasi, Nvidia`s Senior VP of Content and Technology. Tamasi painted a rather different picture than Corpus. He told me D3D12 had been in in the works for `more than three years` (longer than Mantle) and that `everyone` had been involved in its development. As he pointed out, people from AMD, Nvidia, Intel, and even Qualcomm stood on stage at the D3D12 reveal keynote. `
: :: Ako si procitao ceo moj post ja sam da je moguce da je MS imao u nekoj fazi DX12, ali ga je poterao zbog mantle-a ::
Zašto bi ga `poterali` zbog Mentla? Upoređivati AMD i MS je kao upoređivati komarca i slona. Ako je šta `poteralo` DX12, to je bila potreba da bude lansiran kao ekskluziva uz Windows 10 što je najvažniji MS projekat u poslednjih nekoliko godina, mrtvorođeni beta mantle i AMD-ovi marketinški marifetluci nemaju veze sa tim.
: :: Slobodno citiraj ostatak, posto sam ja vec naveo obe strane te price ::
Problem i jeste u tome što su tvoja interpretacija priče i sama priča dve različite stvari.
Ama samo napred, nvidi(b)otino. :) U svom ludilu ti ne shvatas da samo postajete omrazeniji sve vise ovde, isto kao Wlada ustasa, koji je isto iz zelenog tima, i Azem Vlasi uvaljivac skart Radeon grafika, a na forumu - isto nvidi(b)ot. Skapirao sam ko je taj lik, toga ste valjda obradili grupno i uspeli da banujete, ali ste istovremeno talenti za stvaranje protivnika i neprijatelja, tako da cak i ako mene banuju da bi vama ucinili uslugu, pojavice se neko drugi. Vi imate taj tip licnosti, koji prosto previse lako izaziva prezir kod ljudi, i vrlo lako stvarate neprijatelje.
:: Ne znam kako ih jedeš, al` znam kako ih primaš :: :: http://imgur.com/4NcTFR :: :: :: :: :: LOLOLOL Banane slabo jedem, teraju me u wc. Ali ti si poznat po tome da rado primas, mejlove. Nocu. Uz vince, cigarete i u opustenoj atmosferi. Mozda vam rade i webcamovi, ko ce ga znati :: :: http://www.dodaj.rs/f/2M/26/4wDK9LNH/prepiska-ide-nocu.jp :: :: Powered by Klempete™, stono je sad trendi da se kaze :: :: :: :: :
Napisao sam, citiram: ` Nvidija s druge strane kaze da to nije tacno i da su razvijali DX12 duze nego mantle. ` Sto je upravo sazeti odgovor Tonija.
Zasto onda niko nije spomenuo DX12 pre Mantle-a? To je upravo moja poenta i zato sam rad da poverujem da mantle postoji duze. Osim toga prilicno sam siguran da AMD ne moze za krace vreme da razvije low lvl API od MS-a. Znaci ako je to tacno i radi se na razvoju DX12 toliko dugo i jos nije gotov, kako je AMD sa krsh software odeljkom uspeo da razvije Mantle za tako kratko vreme u odnosu na slona MS?
MS ne zeli da izgubi poziciju lidera u tom segmentu jer im to omogucava kao sada da naprave nesto exclusive za Win10 i tako nateraju sve da kupe win10. Morali su da izbace DX12 jer bi izgubili od daleko naprednijeg API-a. Bio to Mantle ili Vulkan.
Moja interpretacija price se slaze sa zakljuckom price, da je veca sansa da Mantle postoji duze.
SAMDSUNG!!!
:: :: Jel si ti procitao moj prvi post uopste? :: Napisao sam, citiram: ` Nvidija s druge strane kaze da to nije tacno i da su razvijali DX12 duze nego mantle. ` :: Sto je upravo sazeti odgovor Tonija ::
To ti nisam osporio, već tobožnju AMD izjavu za koju se ispostavilo da ima malo drugačije značenje u izvornom tekstu. Kada se jedna od dve sukobljene izjave pogrešno navede, samim tim se menja i čitav smisao koji se može izvući njihovim poređenjem.
:: :: Zasto onda niko nije spomenuo DX12 pre Mantle-a? To je upravo moja poenta i zato sam rad da poverujem da mantle postoji duze. Osim toga prilicno sam siguran da AMD ne moze za krace vreme da razvije low lvl API od MS-a. Znaci ako je to tacno i radi se na razvoju DX12 toliko dugo i jos nije gotov, kako je AMD sa krsh software odeljkom uspeo da razvije Mantle za tako kratko vreme u odnosu na slona MS? ::
U tome i jeste razlika između giganta kao što je Majkrosoft, i gubitaške kompanije koja mora da se služi jeftinim marketingom u vidu redovnih mesečnih glasina, `leakova` i najavljenih `revolucija`, od kojih po pravilu ne bude ništa. Da se razumemo, kao underdog i nemaju baš mnogo opcija na raspolaganju, tako da to ne iznosim kao neku posebnu zamerku, više kao konstataciju. S druge strane, zašto niko nije negirao jasno izrečene tvrdnje da je MS radio sa developerima i hw proizvođačima na low-level API-ju daleko pre Mentla? I zašto bi MS uopšte bio u obavezi da pre interno zacrtanog roka priča javno o projektima na kojima radi, tim pre što je tajnovitost praksa mnogih kompanija, ponekad i samog Majkrosofta (HoloLens, khm, khm)?
Mantle i DX12 prosto nisu u istoj ligi, jer je DX12 kompleksniji produkt koji ima za cilj da obuhvati najveće developere i hw proizvođače kao što su Intel, Nvidia, Qualcomm, pa i AMD, dok je Mantle mrtvorođeni poluproizvod ograničen na GCN arhitekturu i lansiran ponajviše iz marketinških pobuda.
Na kraju krajeva, sam Mantle je najverovatnije nastao kao spin-off XBOX low-level API-ja koji je AMD-u zapao u miraz u okviru XBOX dila, jer je poznato da je zbog hardverske uniformnosti konzola low-level API odavno dostupan konzolaškim developerima. Odatle i saradnja sa Majkrosoftom koju su oni sami pominjali, a ti naveo. U prilog tome zanimljiv članak: http://www.anandtech.com/show/7371/understanding-amds-mantle-a-lowlevel-graphics-api-for-gcn
:: :: MS ne zeli da izgubi poziciju lidera u tom segmentu jer im to omogucava kao sada da naprave nesto exclusive za Win10 i tako nateraju sve da kupe win10. Morali su da izbace DX12 jer bi izgubili od daleko naprednijeg API-a. Bio to Mantle ili Vulkan ::
Čime ih to ugrožava produkt ograničen na GCN arhitekturu koji nikad nije niti će izaći iz beta faze, i to još od firme kojoj dil sa Majkrosoftom oko konzola znači bukvalno koliko i cev sa kiseonikom davljeniku? MS je morao da pomeri d**e jer su ga naterali loš prijem osmice, loš odziv OEM proizvođača praćen generalnim padom PC prodaje, i pritisak od strane giganata kao što su Google i Apple, a ne nekakav gubitaš koga mogu da progutaju za doručak kao što je AMD. Potpuno je legitimno to što navijaš za njih i što imaš svoje razloge za to, ali ipak treba biti realan. MS je mobilno odeljenje Nokije platio otprilike duplo više nego što vredi čitav AMD, pa ti vidi gde je ko u celoj priči.
:: :: Moja interpretacija price se slaze sa zakljuckom price, da je veca sansa da Mantle postoji duze ::
Opet izmišljaš, tj. loše tumačiš tekst. U zaključku pisac diplomatski ostavlja obe mogućnosti kao podjednake. Ako ti je za utehu, ja ne ostavljam takvu mogućnost. :P
Po meni glavno pitanje je kako ce funkcionisati low-level API kao sistem integrisan u sam Windows 10. Mantle kao sistem koji se kako da kazem na-kalemio na Windows 7 cini mi se imao je odredjene probleme i bubice u implemetaciji i pitanje kako bi to ispalo do kraja. Mislim da bi bilo zanimljivo da se razviljao Mantle uporedo sa Windows 10, pa da se takmice medjusobno u implementaciji tog low-level API-a. Low-level API u konzolama kao deo sistema dobro funkionise i nadam se da ce tako biti i sa Windows 10, samo je pitanje kako ce Majkrosoft to napraviti i posloziti. S obzirom da su uprskali sa Windosw 8 valjda ce sad to raditi kako treba. Kako deluju sva ova obecanja i u vezi DX12 i low-level API i neka optimizacija za proceve sa vise jezgara, ako se sprovede u delo moze da pokrene taj neki Next gen gaming na PC o kome se prica.
I koja je svrha pljuvanja ili branjenja firmi? Postoji li neki dobar razlog za to? Sta je bre vama ljudi? Ste vi normalni?
Sta be koga zabole da li ovaj dominira, da li je ovaj ovako ili onako. Alo, osvestite se. Zivite u kapitalizmu, gde muzu pare od vas, dajuci vam na kasicicu, a vi ih jos pritom blagoslovite. Bre, postali ste gori od botova i mladih juniora politickih partija.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Broj postavljenih tema: 60419. Broj poslatih odgovora: 647653. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.