Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
kombinacija komponenti do 1300 eura?
STRANA 2 OD 2
Bokisd1 Re 21.05.2015. 15:58 #594590

status: user
broj poruka: 272
Ma, ono, ako imas nesto da kazes i malo pomognes coveku da izabere dobre komponente, kazi, ovako, samo se blamiras.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bleach4 eeee druzeeee :) Bokisd1 21.05.2015. 18:58 #594604

broj poruka: 211
Hvaaalaaa tiii sto si mi pomogao u vezi one karte :) ,drago mi je sto te cujem :). Vazi,razmislicu dobro. A da te pitam sta mislis ti u vezi sli 980 ? Nevereujem da ce 980Ti biti jaca od 980 sli mode? Sada ti bolje znas jer imas vec u korist jednu 980. A iskreno meni je na 1440p neki max.sto se tice uzivanja,jer mislim da je 4k glupost. Sad ako moze jos koji savet od tebe :D

Cooler Master strom Trooper
i7 4790K 4.4ghz
Cooler Master NEPTON 140XL
Asus Maximus Formula VII
Asus GTX 780 DirectCUII OC
Kingston Beast 4x4gb 2400Mhz
caviar green av-gp 500 Gb
SSD Kingston V+ 120Gb
Seagate Barracuda 2T hdd
SS

Bokisd1 Re 21.05.2015. 21:27 #594611

broj poruka: 272
Pozdrav,
prvo oko rezolucije, 4K televizori ili monitori su jos uvek skupi ako hoces da imas neki kvalitet. A i Nvidia ( i AMD takodje) ima onu DSR tehnologiju , koja renduje 2K i 4K sliku na HD monitoru i mogu ti reci da odlicno odradjuje posao nam mom HD TV, sigurno nije kao na pravom 4K TV-u, ali, zaista je dosta blizu.
E, sad, u tom aspektu mozda je i najbolje resenje uzeti neki bas vrhunski HD monitor ili TV i imati 2K ili 4K sliku putem DSR-a.
Tako razmisli i toj 1440p rezoluciji, a ako kupujes na duze staze, onda vidi da uzmes sto kvalitetniji 1440p monitor, sa malim lagom, velikim osvezenjem slike i slicno.
980 SLI, ako uzimas na duze staze, glavna mana mu je samo 4GB memorije, jer vec ima igara koje u 2K trebaju vise od 4GB memorije, a bice ih sve vise, tako da onda u tom slucaju ovaj 980 SLI gubi na performansama zbog manjka memorije, i prakticno ce igrice losije raditi, imac stuttering i slicne stvari.
980Ti ce u najmanju ruku biti jaka priblizno kao TitanX, sa cenom po nekim predvidjanjima oko 700-800E. Moze da bude i jaci od titana, videcemo vrlo brzo.
U odnosu na 980 SLI je recimo Titanx slabiji, ne znam tacnoo, ali negde oko 20-25% sigurno. Ali, SLI setup ima i svoje bubice, malo losiji gameplay, moguci stuttering i slicno.
980Ti ce biti karta po meri za 2K rezoluciju.
Znaci, sacekaj, 980Ti trebalo bi da ima bar paper launch do kraja maja, pa onda odluci. Po, meni 980Ti ce biti prava karta, samo da vidimo cenu koja ce da bude.

bleach4 Boksid1 21.05.2015. 23:39 #594613

broj poruka: 211
aha,ok druze,hvala na informacijama i tvom misljenju...pa kad sam cekao do sada,sacekacu jos ovaj kraj maja pa da vidim onda :) ako se bude jos odugovlacila gtx 980 Ti onda cu videti neku drugu opciju. Uglavnom slazem se sa tvojim misljenjem i sacekacu da prodje jos ovaj maj :) . Da naravno da je 980 sli jaca od titan x,gledao sam sve reviews po netu i stvarno su dve ove karte mocne. Al sto kazes ajde da vidimo jos ovu Ti verziju,mada iskreno imao sam merak za neki sli,jer nikada nisam imao to iskustvo a Boga mi i mocno izgleda :) . A sto se tice monitora,pa imam monitor od 32`` LG u full hd tako da trebalo bi da 2k ili 4k dobro renduje na njega,onda monitor moze da saceka :) .

Cooler Master strom Trooper
i7 4790K 4.4ghz
Cooler Master NEPTON 140XL
Asus Maximus Formula VII
Asus GTX 780 DirectCUII OC
Kingston Beast 4x4gb 2400Mhz
caviar green av-gp 500 Gb
SSD Kingston V+ 120Gb
Seagate Barracuda 2T hdd
SS

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647653.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs