Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Fury X Official Gaming Benchmarks – Fastest Single-GPU Graphics Card In The World
STRANA 2 OD 4  
gang1978 Re: .. 19.06.2015. 15:20 #596811

status: user
broj poruka: 1661
Jeste malo off ali jednostavno tako je a najvise ispastamo mi koji to sve treba da platimo papreno zarad nekih minornih poboljsanja...zato se nadam da ce AMD uskoro biti ono sto treba da bude a to je Advanced Micro Devices kako bi smirili ovo divljanje sa cenama nvidie i intela.

Pre 12 godina si za 450-500 evra mogao da kupis konfiguraciju sa sve monitorom koja je gurala sve najjace igre tog vremena na max. mogucim podesavaljim..danas za te pare mozes da kupis samo neku jacu office masinu.Za jedno usrano parce ploce koje se zove graficka karta treba da potrosis 70% evra od nekadasnje koplet konfiguracije.

:: Da ne mešamo procesore u temu, ne vidim opravdanje za potez koji su povukli, Ne mislim da to automatski znači da im je proizvod loš, ali mi to isto tako nije ni znak bilo čega dobrog.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats @gang 19.06.2015. 15:31 #596813

broj poruka: 4537

Apsolutno tacno.Ne zelim spamovati temu ali postoje tu i mnogi drugi faktori kao sto je smanjenje potraznje PC komponenti u odnosu na konzole i telefone - tablete.

Cene AMD kartica su kriminalne tako da ocekujem fijasko.

Dexter013 E jbg... 19.06.2015. 15:34 #596814

broj poruka: 17098
Ja cu jos dve i kusur godine da se igram sa svojom kartom na mesavini ultra/very high detalja
na 60 fps-a na full hd rezoluciji.

Tolike pare dati, za sta, da leci sidu pa i ajde, al ko voli nek izvoli slobodno.

@Adzem
O de si covek, si stigao, kako se zavrsilo sa onim kartama?

Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
GPU:GTX 970 Gigabyte G1
Ram:10 Gb Kingston
SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 gb
MBO:Asus M5A97
Case:Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w
Keyboard: Natec RX22
Mouse:Mx 518+v7 bloody
Screen: ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Milos1975 stalex 19.06.2015. 15:39 #596815

broj poruka: 417
:: `Sva znamo koliko ovde ima zelenih debila na forumu.
::
:: Sto vredjas ovde kolege sa foruma? Samo lepo prihvati da ima i crvenih i zelenih `problematicnih`... ili to samo vazi za zelene? Onda je to vec teska situacij

Sta si ti, glasnogovornik? Jesam li ja ikoga imenovao? Nisam nikoga.

Ko se prepoznao, prepoznace se. I treba da se prepozna. I nemoj da se lazemo da ovde ne postoji banda cija je misija bila (i i dalje jeste) da redom `sahranjuje` i sece u korenu sve nove clanove koji se pojave na forumu a koji nisu zakleti i odmah-deklarisani nvidijasi. Mene su napali bezbroj puta do sada, iako sam kritikovao i Intel, i AMD procesore, i AMD graficke (zbog rebrendinga, zagrevanja i potrosnje), i Nvidija grafike (zbog nametanja monopola Gameworksom, zbog laziranja specifikacija GTX970 i zbog cena).

I nemoj da ti nalazim primere gde su pomenuti pokretali teme `AMD propo, sam sto nije`, `Mantle je mrtav`, itd, itd. Ja ako sam za svo vreme ovde pokrenuo jednu ili maksimalno dve teme koje su bile negativno nastrojene prema Nvidiji, i to sam uradio samo u vreme kad su mene napadali. A posle sam shvatio da je to glupo, ipak, i vise to ne radim. Ako nemam nesto pozitivno da kazem, obicno cutim i samo citam.

I taj tvoj kitguru ja se ne secam kad sam otvorio. Svaka cast tebi i ostalima koji ga citate, ali ja cu pre da verujem da IPAK tu postoji nesto, cim se jedna velika kompanija odlucila na takav korak, pogotovo sto taj sajt nije jedan od najpoznatijih i najposecenijih (nije u istoj ligi kao Guru3D, Tomshardware, Anandtech i ostali stari i dobro poznati sajtovi, koji postoje jos iz ranih 90-tih)
IvanNo1 .. 19.06.2015. 15:43 #596817

broj poruka: 471
@ gang1978

Pa ne znam baš... Tj u jednom trenutku, pre jedno 4-5 godina, sam ja stvarno kupio Athlon II X2 240, Radeon 4670, ploču i 4GB RAM za ukupno oko 200€. Ostatak sam reciklirao, ali očigledno da je bilo moguće uklopiti se u budžet koji si naveo i stvarno prihvatljivo terati tadašnje koverzije sa konzola (tj skoro sve igre) na visokim detaljima, ali to je bio jaaako specifičan trenutak - PC hardware je tada uveliko pretekao onaj u konzolama.

Nasuprot tome, pre oko 11, je trebalo otvoriti se oko 150€ za recimo Radeon 9600 Pro, ili kasnije za X700 da bi se lepo terali jači naslovi tog vremena, Athlon 64 je koštao 200€, kao i konkurentski P4 itd.

Mada realno cene grafičkih jesu otišle. Nekada su top modeli koštali 0, a danas viša srednja klasa košta 0.

Bokisd1 Re 19.06.2015. 16:22 #596824

broj poruka: 272
Ha, pa ne mozes ovako pausalno, strpati sve koji imaju NV kartu u isti kos, pa se posle pravdati, nije lepo. Svako ce se osecati prozvanim.
I od kad sad to sama firma testira i objavljuje rezultate testova svojih kartica? Ako im se nesto ne svidja, pa neka organizuje party, i 980Ti vs Fury i da vidimo realne rezultate.
Pa, koliko sam samo video testova na tim profi sajtovima, a da ne odgovaraju rezultatima testova koje sam ja uradio sa 780 i 980 kartama, tesko je naci objektivan test i za NV i za AMD

2m4Y Re: Re 19.06.2015. 16:35 #596825

broj poruka: 2355
...kako si testirao ti ako smem da znam? Cisto me interesuje...

@Milos, da da, Mantle je propao, zato ja trenutno sve igre koje podrzavaju Manlte guram u Mantle...
Recimo BF4, na 1440p u DX11 imam oko 45-60fps, dok pod Mantle imam 55-75fps sa svim detaljima na max... propao nema sta...

Ja se radujem ovom novom dobu AMD-a, jos samo da Zen opravda ocekivano i da izbace malo vise grafika sa HBM, pa i HBM 2.0 :)

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD FX-8350 BE
MSI 970A-G46
AMD R9 280x
4x 4GB DDR3 1.6GHz
1x 120GB SSD
1x 750GB SATA II
1x 3TB SATA III
Corsair 750TX

:: Ha, pa ne mozes ovako pausalno, strpati sve koji imaju NV kartu u isti kos, pa se posle pravdati, nije lepo. Svako ce se osecati prozvanim
:: I od kad sad to sama firma testira i objavljuje rezultate testova svojih kartica? Ako im se nesto ne svidja, pa neka organizuje party, i 980Ti vs Fury i da vidimo realne rezultate
:: Pa, koliko sam samo video testova na tim profi sajtovima, a da ne odgovaraju rezultatima testova koje sam ja uradio sa 780 i 980 kartama, tesko je naci objektivan test i za NV i za AM
Bokisd1 Re 19.06.2015. 16:43 #596827

Iskljucivo igrice koje imaju Benchmark ugradjen u samu igru, onda sami benchmark programi i demo benchmarci nekih igara, i uporedjivanje sa razhih gaming sajtova, recimo, ovde ima nekoliko desetine testova sa validacijom rezultata itd. http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18649977

Milos1975 Objasnjenje kako i zasto su bencmarci `procureli` 19.06.2015. 16:46 #596828

`Ovo ne znaci da se ista sumnjivo odigrava, nego da AMD zeli da prikaze Fury X u najboljem mogucem svetlu.`

Some reviewers already have AMD’s latest hardware in their test beds but as you may have heard, all reviews are embargoed until next week (June 24, to be exact).

As happens from time to time, there was a communications “misunderstanding” and AMD’s internal benchmarks – the ones included in the reviewer’s guide as guidelines of what to expect during testing – were prematurely posted online. With the cards (no pun intended) already on the table table, AMD has given reviewers the green light to go ahead and share these internal benchmarks with readers.

AMD obviously wants to showcase the Fury X in the best possible light. That doesn’t mean there’s anything shady going on here but it’s pretty much a guarantee that what we’re seeing is a best-case scenario. How will these results compare to true real-world performance? Unfortunately, we`ll have to wait until June 24 to get those answers.

http://www.techspot.com/news/61042-surprise-amd-shares-internal-fury-x-benchmarks-ahead.html

Bokisd1 Re 19.06.2015. 17:03 #596831

Okey, svako ima pravo da radi kako misli da je najbolje.
Ali, evo , recimo neka moja zamerka na ovaj test, iz nekog mog iskustva testiranja grafika,evo tablica sa setovanjima http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2015/06/AMD-Radeon-R9-Fury-X_Gaming-Performance-2.png.
Vidi se koliko ove moderne igre imaju opcija za graficka podesavanja, malih milion. Zna se, da recimo, ako neka igra radi dobro na manjem AA kod neke grafe( bilo AMD ili NV), ali kad se povecaju te neke AA postavke, ta ista grafa, gubi dah, i ova druga je prestize.\
Tako isto i kod ovih svi ostalih grafickih podesavanja, nekoj grafi vise odgovara Tesalacija, pa samo smanjis nivo TS i grafe su iste po jacini, dok kad povecas na maximum, ova druga je debelo pretekne, pa imas onaj HBAO+, pa razne senke i svetla i slicno.
Mislim, da se razume sta hocu da kazem. Mozda je i ovaj test tacan, ali ipak, ima mesta sumnji da su mozda i setovanja grafike, recimo, malo vise prilagodjena AMD Fury grafici. Dovoljno je samo ukljuciti ono sto prija AMD a ne odgovara NV, ili ono sto odgovara NV ne ukljuciti, i ne dobijaju se bas validni rezultati.
Videcemo za par dana kako stoje stvari, samo da nadjemo objektivan test, ha.
I bas me interesuje kakav ce biti test na KItguru, ha.

gang1978 Re: Re 19.06.2015. 17:17 #596833

Koje igre Boki ?
Mislis na one koje kad startujes izadje ovo :D

https://www.youtube.com/watch?v=gH8EGVgdh-E

:: Iskljucivo igrice koje imaju Benchmark ugradjen u samu igru, onda sami benchmark programi i demo benchmarci nekih igara, i uporedjivanje sa razhih gaming sajtova, recimo, ovde ima nekoliko desetine testova sa validacijom rezultata itd. http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=1864997
Bokisd1 Re 19.06.2015. 17:22 #596834

Ajd, nema veze, onako, malo je besmislen komentar.

2m4Y re: 19.06.2015. 17:35 #596836

...pazi, nije uopste besmislen komentar, bas je na mestu.

AMD FX-8350 BE
MSI 970A-G46
AMD R9 280x
4x 4GB DDR3 1.6GHz
1x 120GB SSD
1x 750GB SATA II
1x 3TB SATA III
Corsair 750TX

gang1978 Re: Re 19.06.2015. 17:41 #596837

Pa ajde zapitajte se recimo zasto se pocetkom 2000 godine za neki celeron na 900mhz,mx440 i sve sto je tada bilo neka srednja-visa klasa zasto se tada za tako nesto moralo dati skoro 2000 maraka.

Pa odgovor je jednostavan i tada je bilo nesto slicno sto se desava danas AMD sa rernom zvanom Duron je isto ono sto se i danas desava.

mislim aj da se ne udaljavamo od teme vreme ce pokazati sta i kako.Na nama je samo da cekamo i da se nadamo da ce `imperija` uzvratiti udarac.

:: Ajd, nema veze, onako, malo je besmislen komentar
Bokisd1 Re 19.06.2015. 17:51 #596838

Uff, majku mu, pa uzmem sve, ali bukvalno, sve igre i benchmark programe koji mogu da se nadju i testiram.
I. ono, ne gleda se bas u dlaku kad se testira neka igra da li je NV sponzor ili AMD, nego kako koja igra prija, tj. odgovara kojoj arhikteturi, jer je bilo primera, da neka igra bolje radi na, recimo, AMD grafici, iako je NV sponzor igre, i postoji suprotan slucaj.
Primer, Bioshock Infinity, apsolutno odgovara NV, i tu je bas dosta jaca, dok, recimo Dirt serijal odgovara vise AMD-u i itd.
I, recimo ovaj primer, ( ako je neko znao neka se slobodno javi, ha),
Crysis 3 igra, ovoj igrici vise odgovara 780 kartica od 780Ti kartice, i uglavnom je razlika izmedju ove dve karte mala, za razliku od nekih drugih igrara.
Recimo i za 980 ne odgovara bas Crysis 3, pa je nesto jaca od 780ti, iako je u realnosti mnogo snaznija karta, itd.
I ko zna koliko ima takvih nekih sitnih detalja i finesa, i onda se iznenadis kad vidis na nekom sajtu da je 280X=780 u nekoj igri koja bas odgovara NV, he, he.
I na kraju, onaj bas dobar primer, Crysis 2, na jednom trgu, bolje radi 680, na drugom trgu 7970, i dok su to provalili, nije se znalo koja je karta jaca, pa su se lomila koplja i grafe, ha.

2m4Y Re: Re 19.06.2015. 18:53 #596844

...mislim da je malo glupo, ali realno, ako neki graficki procesor ima vise stream jedinica, rop jedinica ili sta vec od nekog drugog, a potpuno su ista arhitektura, a konkretno u jednoj igri na istim podesavanjima daju maltene iste rezultate, zar nije to malo cudno?!?!
Postoji verovatnoca da je nesto bottleneck nekoj od komponenti, ali postoji i onaj software-ski deo koji je najverovatnije odgovoran za te stvari.

Svi znamo da ni zeleni ni crveni nisu zlato, ali konkretno, koja je poenta da proizvodjac skace sam sebi na nogu sto ce u softwareu da promeni neke stvari da sopstveni hardware radi losije, ali zato ubije protivnicki tim?

AMD FX-8350 BE
MSI 970A-G46
AMD R9 280x
4x 4GB DDR3 1.6GHz
1x 120GB SSD
1x 750GB SATA II
1x 3TB SATA III
Corsair 750TX

:: Uff, majku mu, pa uzmem sve, ali bukvalno, sve igre i benchmark programe koji mogu da se nadju i testiram
:: I. ono, ne gleda se bas u dlaku kad se testira neka igra da li je NV sponzor ili AMD, nego kako koja igra prija, tj. odgovara kojoj arhikteturi, jer je bilo primera, da neka igra bolje radi na, recimo, AMD grafici, iako je NV sponzor igre, i postoji suprotan slucaj
:: Primer, Bioshock Infinity, apsolutno odgovara NV, i tu je bas dosta jaca, dok, recimo Dirt serijal odgovara vise AMD-u i itd
:: I, recimo ovaj primer, ( ako je neko znao neka se slobodno javi, ha),
:: Crysis 3 igra, ovoj igrici vise odgovara 780 kartica od 780Ti kartice, i uglavnom je razlika izmedju ove dve karte mala, za razliku od nekih drugih igrara
:: Recimo i za 980 ne odgovara bas Crysis 3, pa je nesto jaca od 780ti, iako je u realnosti mnogo snaznija karta, itd
:: I ko zna koliko ima takvih nekih sitnih detalja i finesa, i onda se iznenadis kad vidis na nekom sajtu da je 280X=780 u nekoj igri koja bas odgovara NV, he, he.
:: I na kraju, onaj bas dobar primer, Crysis 2, na jednom trgu, bolje radi 680, na drugom trgu 7970, i dok su to provalili, nije se znalo koja je karta jaca, pa su se lomila koplja i grafe, ha
Bokisd1 Re 19.06.2015. 19:07 #596846

Sta znam, nisam bas ulazio u tehnicki deo price, (ne zam bas savrseno engleski), ali, ono situacija je bila takva na terenu.
Ono sto sam ja primetio kod tetstiranja kartica na raznim sajtovima, je to stelovanje grafickih podesavanja na taj nacin, da se forsiraju postavke koje, recimo, vise odgovaraju nekoj odredjenoj kartici, a one postavke koje ne odgovaraju, se smanjuje jacina nivoa( sa high, na recimo, medium) i na taj nacin se favorizuje odredjeni brend grafe.
Retko je naci objektivan test, mora da se ulozi mnogo truda i znoja da se protestiraju sve te grafe, pa onda, drajveri, pa onda namestiti Windows i razne programe i slicno.
Odjavljujem se, nisam tu tri-cetiri dana. Pozdrav.

-ShonE- Re 20.06.2015. 09:52 #596910

broj poruka: 3529
Ovde ce izgleda nano karta da bude pravo otkrovenje.

http://www.dodaj.rs/f/F/4f/17dMXaH2/fury.png

AMD FX-8350 + Noctua NH-D14
MSI 990FXA-GD80
Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey
MSI GTX780 Lightning
Dell U2412M + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium + Z-5500

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: Re 20.06.2015. 12:25 #596916

broj poruka: 12805

Pa neće, rekao je AMD već da će to da bude R9-290X sa duplo manjom potrošnjom i manjim form factorom.

:: Ovde ce izgleda nano karta da bude pravo otkrovenje
:: http://www.dodaj.rs/f/F/4f/17dMXaH2/fury.pn
:: AMD FX-8350 + Noctua NH-D1
:: MSI 990FXA-GD8
:: Kingston 16GB 1600MHz Hyper Gre
:: MSI GTX780 Lightnin
:: Dell U2412M + LG D2343 3
:: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB
:: Thermaltake Urban S71 + CM V85
:: Creative X-Fi Titanium + Z-5500
IvanNo1 .. 20.06.2015. 12:57 #596919

broj poruka: 471
Mislim da bi to bilo prilično genijalno, uz odgovarajuću cenu. Kao 1920x1080 igrač, mislim da bih se time lepo zbrinuo na duži period. Potrošnja i zagrevanje nisu stvari koje me previše opterećuju, ali 290(X) su ipak na ivici onog što smatram prihvatljivim (referentni modeli i preko toga). Ako bi stvarno uspeli da održe performanse, a da obore zagrevanje za 100W, to bi bilo izvrsno.

-ShonE- Re: Re: Re 20.06.2015. 12:58 #596920

broj poruka: 3529
Receno je da ce performanse da budu ekvivalentne, ali definitivno se radi o drugacijoj arhitekturi jer je odnos snage po utrosenoj energiji odlican, karta trosi svega 175w i ako zaista bude toliko snazna to ce da bude odlicno.

AMD FX-8350 + Noctua NH-D14
MSI 990FXA-GD80
Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey
MSI GTX780 Lightning
Dell U2412M + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium + Z-5500

:: Pa neće, rekao je AMD već da će to da bude R9-290X sa duplo manjom potrošnjom i manjim form factorom
:: :: Ovde ce izgleda nano karta da bude pravo otkrovenje
:: ::
:: :: http://www.dodaj.rs/f/F/4f/17dMXaH2/fury.pn
:: :: AMD FX-8350 + Noctua NH-D1
:: :: MSI 990FXA-GD8
:: :: Kingston 16GB 1600MHz Hyper Gre
:: :: MSI GTX780 Lightnin
:: :: Dell U2412M + LG D2343 3
:: :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB
:: :: Thermaltake Urban S71 + CM V85
:: :: Creative X-Fi Titanium + Z-5500
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Milos1975 R9 Nano (mini-ITX): More Compute Power Than A Titan X 22.06.2015. 15:11 #597055

Let’s do a quick recap as to what the AMD Radeon R9 Nano is and why it’s quite possibly the most valuable gem to come out of AMD’s E3 event. In a nutshell the R9 Nano is a compact ,min-itx sized, high performance graphics card with a lens sharp focus on three major attributes. Power efficiency, performance per watt and performance density – in relation to board size.

The AMD Radeon R9 Nano Is Small But Packs A Powerful Punch

Based on AMD’s latest GPU yet, code named “Fiji”, the R9 Nano boasts some seriously impressive stats. 2X the performance per watt and 2X the performance density of AMD’s previous flagship, the R9 290X. The result is a six inch long, 175W graphics card that we’re told is “significantly faster” than the 290X. Making the R9 Nano the most powerful mini-itx graphics card we’ve seen so far.

http://wccftech.com/fast-amd-radeon-r9-nano-find/
Milos1975 Idemo: `Fury X: Mrtva trka (dead heat) sa GTX Titan X` 24.06.2015. 13:26 #597271

Napomena: ovo je tek prvi sajt koji je objavio rezultate. Kao sto su videli oni koji su citali neke druge teme koje sam postavio, rezultati mogu vrlo znacajno odstupati od sajta do sajta.

40W vise trosi, ali zato 30ak stepeni hladnija u full loadu. (max temperaturni peak za Fury X - 58 stepeni, a za GTX Titan X - 86 stepeni)

http://wccftech.com/amd-fury-digitialstorm-review-leaked-dead-heat-titan/

Milos1975 Guru3D: `We like it very much` 24.06.2015. 14:54 #597295

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_r9_fury_x_review,38.html
Milos1975 `Amazing!` (ocena 9.5/10) - IGN (gejmerski sajt) 24.06.2015. 15:15 #597301

The Fury X is an outstanding single-GPU 4K video card—and it runs cool and quiet.

+Groundbreaking memory tech
+Powerful
+Totally silent
+Sleek design

– Not very overclockable

http://www.ign.com/articles/2015/06/24/amd-radeon-r9-fury-x-review
STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647653.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs