A i ko ce da kupi referentno AMD smece, lepo smo mu pricali sta da uzme, i da uziva, a on zapeo za pilicarski referentni AMD bez garancije i jos da je karabudzi i ulaze u nju, fail..
Bas kazem, mene jebote muka uvatila oko ovog slucaja, mogu da mislim kakav je njemu tek haos u glavi.
I sad samo osvane tema sutra, ADZEM PREVARANT UZEO MI JE KARTICU !!! HAHAHAHA :D
Ajde sada salu na stranu, nek se javi covek na mail slobodno ako hoce da skokne do mene, zelim da pomognem nije problem.
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700
:: Adzem urgira za samog sebe, hmm.. : :: :: A i ko ce da kupi referentno AMD smece, lepo smo mu pricali sta da uzme, i da uziva, a on zapeo za pilicarski referentni AMD bez garancije i jos da je karabudzi i ulaze u nju, fail. :: :: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I3 :: Gigabyte G.1 Sniper B :: Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mh :: Gigabyte GTX 970 G1 Gamin :: Seagate Baracuda 1T :: Seasonic G550 550W Gol :: Fractal Design Define R4 Black Pear :: Dell P2414H. :: ::
jedino sto meni pada na pamet je da si je mozda ostetio kad si menjao kuler: ako si mozda previse jako pritiskao brisuci pastu sa cipa (znam likove koji su bolesnici po tom pitanju - ni jedan atom prethodne paste ne sme da ostane, za njih), pa je nastalo neko mikro-naprsnuce koje se vremenom (i uz pomoc zagrevanja-temperature) samo sirilo - dok se nije manifestovalo na nacin koji opisujes.
Sve ovo sto sam rekao, rekao sam pod pretpostavkom da te je karta sluzila makar 2 nedelje korektno, pre nego sto si menjao kuler. Ako to nije tacno, onda ignorisi sta sam napisao. U svakom slucaju, na kraj pameti mi nije da svaljujem krivicu na tebe, samo teoretisem sta je moglo da se desi - a da karta tako naprasno pobrljavi.
Sto se tice karti kojima je `dusa izvadjena rudarenjem` - mnogo ljudi je kupilo takve polovne karte, i ne vidjam nesto po forumima da se masovno zale na otkazivanje istih. Ako je karti vadjena dusa, to se prvo manifestuje na kuleru, u smislu da pocne da tandrce, da mu je potreban remont i slicno.
Zao mi je da ti nista nije urodilo plodom. Generalno ako sumnjas na kartu ona ce iste ili slicne simptome da pokaze i na drugom kompu, sto ce reci da je dovoljno samo nju da poneses kod nekoga u blizini i da je probas.
Ako si vec bez problema upalio komp na integrusi, provrti onda bar 2-3h neke testove cisto da vidis kad se masina malo optereti da li je sve OK.
I dalje postoji mogucnost da ti je napajanje problem, nemoj to da zaboravis.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Odneo sam u servis kod poznanika iz kraja, pa ce on da ustanovi sta je riknulo. Ne vredi ovako da se nerviram, dal` je grafa ili napajanje, kada ne mogu da idem sistemom eliminacije, sto je najjednostavnije u ovom slucaju. Ovako ce mi barem reci sta je problem pa cu videti sta dalje...
Zahvaljujem jos jednom na zelji da pomognete, javljam na kraju sta sam uradio...
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8 GB 1600 MHz Sapphire R9 290X Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 TB CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
ako je graficka za male pare I to bez garancije a riknula to je ipak skupa rabota. Ne kazu dzabe :`Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari` - a zapravo I nije jeftino !
Ipak tipujem da je napajanje problem , radije bih prihvatio neciju pomoc da istestiramo konfiguraciju - nemam poverenja u servisere I tacka...
Čudno je što se desilo malo posle menjanja kulera...
01.07.2015. 21:20
status: user broj poruka: 3746
proveri (ako već nisi), da nisi negde nešto odlomio ili iskrivio...
Drugo, ako je sve u redu, a nema garanciju i utvrdiš da je definitivno riknula, gurni je u rernu. Pazi samo da ne preteraš, 10 min na 200C maksimalno inače će sve da pootpada sa nje :) support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
Da, platio sam je 180e, polovnu i bez garancije, tacnije uz radnu garanciju od 7 dana. Ponuda je bila i vise nego dobra na prvi pogled, s` obzirom da nova u radnji kosta preko 400e... Ali, svaka skola se skupo placa, sto znaci da kada se jednom opeces u ovom slucaju ti vise ne padne na pamet da uzimas ovakve stvari bez garancije...
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8 GB 1600 MHz Sapphire R9 290X Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 TB CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
e te radne garancije na mame mi moze kutiju o rep da okaci .)
:: Ako i dalje imas radnu garanciju, vrci oma :: :: SAMDSUNG!! :: :: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA :: ::
I ja sam uzeo Dunji polovnu 280x iz rudnika za smesne pare ali ali ali, ta karta ima jos godinu ipo domace garancije i racun. Dakle ako ima bilo kakvih problema ne zanima me nista i miran san.
Minimum 6 meseci da ima jos garancije, to bih svakome preporucio za kupovinu polovne graficke.
To ako ti je karta crkla posle promene cooler-a je samo koincidencija. Nisi debil da nesto zajebes, sve je tu regularno proslo. Nema tu govora.
Mozes i lupom da gledas nece ti to pomoci jer fizicki kvar neces naci.
Pre ce biti da je karta bila pred umiranje a mozda je i pokazivala znake i postoji mogucnost da je to prodavac i znao (ne kazem da jeste) pa je i cena zato bila primamljiva.
Nisam znao da nisi imao garanciju. Ja to nikad ne bih prihvatio. Em je izasla iz rudnika em referentni cooler, tu kako god okrenes pekla se na 90c+ ko zna koliko dugo a em je AMD :)
U tim slucajevima moras da imas pokrice jer je sve ostalo igra na srecu. Veliki rizik.
Druze ne gine tebi jedna GTX 970 da te sunce obasja :D Sad ti samo predstoji da skupljas pare, jer si cenu novog iskustva debelo platio.
Nadam se iako su malo sanse, da ipak neces puci po dzepu.
ako ni reinstall sistema ne pomogne možeš doći kod mene danas da probamo kartu. Piši mi na mejl za kontakt da ne ostavljam ovde zbog raznih psihića...i naglasi da si mi pisao :). Naravno u bgu živim. support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
Ne stajte coveku na muku, kapiram kako je izgoreo zbog cele ove situacije. Pre neki dan namontirao kuler i sav presrecan pise nam o temperaturama itd..., i sad ovo... Uzas!
Siguran sam da ce napisati kada sazna sta je otislo. Kapiram da bi najbezbolnije bilo da je neka glupost sa nekim kablovima i slicno, a u krajnju ruku ako nesto treba da rikne, a s obzirom na opis problema, onda je najbolje da je to napajanje.
Cekamo..... .. .
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647653. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.