E sad ako budes narucivao novo napajanje verovatno ce sve da radi kako treba, al ajd da napisem : ako primetis kod grafe pored coil whine jos jedan dodatan zvuk (kao tandrkanje/mucenje grafe) koji se prenosi na napajanje tj i napajanje daje isti zvuk a to je propraceno padom FPS ili ti drasticno kocenje igre u nekim momentima ti lepo reklamiraj napajanje i trazi drugo !
Moj primer: Posle nesretnog corsair nabavio sam super flower 750w koje je bilo odlicno i grafa je prosto letela medjutim felerican je bio vent na napajanju pa sam reklamirao i dobio drugo isto napajanje gde je vent bio ok ali trt napajanje feler - pad FPS , mucenje grafe nesto slicno kao kod corsair-a ali bez restarta racunara.. Napajanje (SF 750) sam lepo spakovao i trazio povracaj novca.
Uzeto trece napajanje evga 850 g2 koje radi ok, jbg treca sreca .)
HAHAHA jebo te Max vise.. :D
:: Skinuo sam danas far cry 4 i `pokusao` da pokrenem igru :: Pc se sam restartuje posle pola minuta izbaci sledeci text u biosu :: :: Power supply surges detected during the previous power on :: ASUS Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit :: Press F1 to Run SETU :: :: Ovo moze da znaci da je napajanje lose i da zbog njega lose radi GTA V tj graficka ili sta vec ::
Uh! Tebe bas nisu htela ta napajanja covece. Ja sam do sada imao samo jednom da mi je napajanje bilo problem, ali to je bilo onog trenutka kada sam upario FX8350 sa ATI 7970, obe komponente vuku dosta struje i moj stari Chieftec od, cini mi se, 600w jednostavno nije mogao to da izdrzi pa se pri vecem opterecenju masina jednostavno iskljucivala. Posle toga pao je CM V850 i nikakavih problema ni dan danas.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-550
:: :: E sad ako budes narucivao novo napajanje verovatno ce sve da radi kako treba, al ajd da napisem : ako primetis kod grafe pored coil whine jos jedan dodatan zvuk (kao tandrkanje/mucenje grafe) koji se prenosi na napajanje tj i napajanje daje isti zvuk a to je propraceno padom FPS ili ti drasticno kocenje igre u nekim momentima ti lepo reklamiraj napajanje i trazi drugo :: :: Moj primer :: Posle nesretnog corsair nabavio sam super flower 750w koje je bilo odlicno i grafa je prosto letela medjutim felerican je bio vent na napajanju pa sam reklamirao i dobio drugo isto napajanje gde je vent bio ok ali trt napajanje feler - pad FPS , mucenje grafe nesto slicno kao kod corsair-a ali bez restarta racunara.. Napajanje (SF 750) sam lepo spakovao i trazio povracaj novca. :: :: Uzeto trece napajanje evga 850 g2 koje radi ok, jbg treca sreca .) :: :: HAHAHA jebo te Max vise.. :D :: :: :: Skinuo sam danas far cry 4 i `pokusao` da pokrenem igru :: :: Pc se sam restartuje posle pola minuta izbaci sledeci text u biosu :: :: :: :: Power supply surges detected during the previous power on :: :: ASUS Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit :: :: Press F1 to Run SETU :: :: :: :: Ovo moze da znaci da je napajanje lose i da zbog njega lose radi GTA V tj graficka ili sta vec :: ::
Axp Simple power 630, uzeto davne 2008 ili 2009 nzm tacno.
Pogledaj voltazu 12 V kad opteretis komp Kako ovo da pogledam ?
Intel i5-4430 @ 3.0Ghz Asus H87-pro Gigabyte GTX 970 G1 Corsair Vengeance LP 2x4gb @ 1600 Mhz Samsung SSD 830 Series PRO @ 128 gb Samsung SSD 850 Series EVO @ 250 gb AXP Simple power 630w Thermaltake f31 suppressor
:: :: Onda napajanje 100 % pogledaj voltazu 12 V kad opteretis komp ako pada ispod onda je to t :: :: Pozdrav
:: Napajanje 100 :: Koje tacno napajanje imas i koliko je matoro? (da ne citam i kopam sad po toni postova iznad :: :: @Zul :: ili pc gamer ili dexter, sta mu to dodje tacno? : :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:10 Gb Kingsto :: SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 g :: MBO:Asus M5A9 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
Preko AIDA64 programa kao sto rece Shone. Kad udjes u program ides Computer->Sensor->Scrool dole (Voltage Values)->vidi sta pise za sve a konkretno za +12V?
Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastatorhttp://valid.x86.fr/y8x90d
Slobodno mozes zaobici te softwerske provere msm vec vidjeno bar kod mene softwerski svi naponi OK, idiotski tester napajanja takodje kaze OK, jednostavno napajanje je izgubilo efikasnost i preko odredjenog opterecenja BUM restart.
Nemoj vise da se zezas nosi lepo grafu kod druga i probaj (racunam da ti prijatelj ima dobro napajanje) Ja sam svoju probao kod drugara na seasonic 620w I sve je radilo perfektno !
:: http://screenshot.sh/n9JLON02VpPj :: http://screenshot.sh/odx7WLxt3U0j :: :: Intel i5-4430 @ 3.0Gh :: Asus H87-pr :: Gigabyte GTX 970 G :: Corsair Vengeance LP 2x4gb @ 1600 Mh :: Samsung SSD 830 Series PRO @ 128 g :: Samsung SSD 850 Series EVO @ 250 g :: AXP Simple power 630 :: Thermaltake f31 suppresso :: ::
Au covece, ako je to prava voltaza za CPU, mislim ako je dobro iscitana od strane programa, pa to je previse! Taj cpu valjda radi na 1.1v kao default voltazi, odnosno mislim do 1.25v bez problema, a sve preko toga je upitno. Mozda ne bi bilo lose da upotrebis i bacis screenshot iz CPU-Z programa, da se i tu vidi sta kaze.
Inace jesi li pratio temperature cpu-a, ako je voltaza zaista ta, onda bi on trebalo da se pregreva bas dobro?
Inace gledanje i proveru napona trebas da radis u procesu opterecenja a ne u idle.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-550
Ajd neka stavi cpu-z (ako moze i neka zaviri u bios) mada bilo bi dobro da skine tu grafu I proba na drugo mesto pre nego li nesto spali ....
:: Au covece, ako je to prava voltaza za CPU, mislim ako je dobro iscitana od strane programa, pa to je previse :: Taj cpu valjda radi na 1.1v kao default voltazi, odnosno mislim do 1.25v bez problema, a sve preko toga je upitno :: Mozda ne bi bilo lose da upotrebis i bacis screenshot iz CPU-Z programa, da se i tu vidi sta kaze. :: :: Inace jesi li pratio temperature cpu-a, ako je voltaza zaista ta, onda bi on trebalo da se pregreva bas dobro :: :: Inace gledanje i proveru napona trebas da radis u procesu opterecenja a ne u idle :: :: i7 6700K + Noctua NH-D1 :: GTX980ti Gigabyte G :: MSI Z170A Krait Gamin :: Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savag :: Dell U2515H + LG D2343 3 :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium + Z-55 :: ::
Dok sam imao stock kuler temp u idle je bila oko 40c a u full loadu 66c sada kad sam ubacio LC Power LC-CC-120 - http://www.lc-power.com/en/product/power-supplies/lc-cc-120/ temperature u idle su oko 36-38c a u full loadu maltene iste oko 63-65c Kad sam instalirao hladnjak ove vece srafove sam zategao rukom koliko sam mogao + srafcigerom jos 6,7mm msm da to nije previse.
:: Upravo tako, pa zar ne vidis na ovom screen-u da ti cpu miruje, radi na frekvenciji od svega ~800MHz a voltaza ti je u tom slucaju smesnih 0.7v :: :: Kao sto sam ti i ja gore vec napisao, voltaze gledas samo i iskljucivo prilikom opterecenja :: :: Inace ja se odjavljujem sa ove teme jer ne vredi, pisem mu vec po nekoliko puta sta da proba i sve mi se cini kao da me lik ignorise :: :: Pozzz i sve najbolje :: :: i7 6700K + Noctua NH-D1 :: GTX980ti Gigabyte G :: MSI Z170A Krait Gamin :: Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savag :: Dell U2515H + LG D2343 3 :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium + Z-55 :: :: :: Ne slusas, rokni neki test i onda slikaj cpuz. Pusti cinebench r15 recimo :: :: :: :: http://www.techspot.com/downloads/6709-cinebench.htm :: :: :: :: :: :: http://valid.x86.fr/cx7bt :: :: :: :: :: http://screenshot.sh/m1Orc22zFjRI :: :: :: Evo ss-a iz cpu-z :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel i5-4430 @ 3.0Gh :: :: :: Asus H87-pr :: :: :: Gigabyte GTX 970 G :: :: :: Corsair Vengeance LP 2x4gb @ 1600 Mh :: :: :: Samsung SSD 830 Series PRO @ 128 g :: :: :: Samsung SSD 850 Series EVO @ 250 g :: :: :: AXP Simple power 630 :: :: :: Thermaltake f31 suppresso :: :: :: :: :: ::
Kad bi imao unimer ili neko koga znas da ima,pa opteretis komp u nekoj zahtevnoj igri i onda izmeris na molex koja je voltaza za 12 V,tako sam ja ranije testirao da li napajanje ima dovoljno struje...
Opteretis i cpu na 100% i gpu na 100,ako ne padne ispod 11,5 v moze da prodje
Ta softverska resenja su sranje svaki pokazuje razlicito jedino mi je aida 64 ok za to
Test iz cinebencha r15.0 - http://screenshot.sh/n8c4EyO4jiD24 Test iz furmarka - http://screenshot.sh/mMhRdUFtvwkyy tu je graficka uvek 99% u loadu dok je u gta da napomenem jos jednom oko 40% u proseku. Jedino ako napajanje ne moze da isporuci istovremeno struju grafickoj i procesoru pa onda u tom slucaju graficka ispasta dok rade obe komponente u isto vreme.
Intel i5-4430 @ 3.0Ghz Asus H87-pro Gigabyte GTX 970 G1 Corsair Vengeance LP 2x4gb @ 1600 Mhz Samsung SSD 830 Series PRO @ 128 gb Samsung SSD 850 Series EVO @ 250 gb AXP Simple power 630w Thermaltake f31 suppressor
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.