na fiskali stoji 19990 din uzeta u G. decembra 2013. racunam da je matori platio oko 20-21k za grafu. E sad u ww ta evga je 31299din a u E..I 29599din, matori lepo ti njima trazi kintu nazad pa kupuj gde ti hoces.
Juju, 30-ak somova za srednju klasu... Sad ce nebeska vatra da se javi i kaze kako ta karta kida i kako se dobro klokuje. Jeste predsednice, to je solidna karta i pripada cenovnom rangu oko 150e...
Za 200e kod Madjara imas 960-icu sa 4GB rama ili jos bolje R9 380X za 240e. Na stranu sto realno gledano 960-ica ne bi smela da bude preko 150-160e, a 380X oko 200e, ali to je vec neka druga prica.
Dalje.. R9 380X nije brza od GTX 960 vec su tu negde a od ovog modela sigurno nije brza, pre ce biti da ce GTX 960 da odnese pobedu u vecini naslova.
E sad malo da se vratimo na trziste.
Kako da GTX 960 koja je odmah ispod GTX 970 koja kosta 300+ eur bude duplo jeftinija? Jel vi znate kako trziste funkcionise i kako se proizvodi pozicioniraju? Na stranu sta MI mislimo, ovde je rec o poslovanju!
@Adzem
Poceo si previse da me uzimas u usta pogotovu sto iznosis stvari koje nisam rekao! Povuci malo rucnu da ne bude kasno .)
Нећу да циганишем, добијам редовну гаранцију на нову графичку а моју сам купио половну за 100 евра са гаранцијом тако да мислим да је у реду доплата, плус је 960-ка прилично бржа од моје, плус ће Минецрафт клинцу коначно да ради како треба, плус...
Pored toga uzmite u obzir o kom modelu se radi i specifikacije. Ova karta sto je tata narucio je poprilicno nasvirana.
Base Clock: 1279 MHz Boost Clock: 1342 MHz
:: :: R9 380X nije brza od GTX 960 vec su tu negde a od ovog modela sigurno nije brza, pre ce biti da ce GTX 960 da odnese pobedu u vecini naslova :: :: :: :: R9 380 se kolje sa GTX 960 u skoro svim naslovima a R9 380x je brza oko 10%.
Полако, нема потребе да се расправљате. Ако прочитате шта сам у претходном посту написао, ако узмете у обзир да је графичка ЕВГА са 4ГБ меморије и ако прочитате тест на http://goo.gl/piqBcv видећете колико је добра и боља од других 960-ки, о АМД графичким у истој класи да и не причам.
pu neka ti je sa srecom i da ti nova grafa rikne pred istek garancije a ti doplatis crvenu I uzmes novu .)
Mada zeznuo si se sto uzimas NV to nece da crkne tako lako .)
HAHAHA jebo te Max vise.. :D
:: Нећу да циганишем, добијам редовну гаранцију на нову графичку а моју сам купио половну за 100 евра са гаранцијом тако да мислим да је у реду доплата, плус је 960-ка прилично бржа од моје, плус ће Минецрафт клинцу коначно да ради како треба, плус.. :: ::
r9 270 je 20.000 a gtx 960 sa 4 gb vram je 30.000 tako da je to normalna doplata. Kod madjara je 200 evra model sa 2 gb tj 24.600 dinara kolko je i ovde. U zdravlje ti bilo.
Moras racunati da vecina ljudi koji rade testove puste 960 da boostuje do 1400mhz, a neke i vise u zavisnosti od hladjenja i to stave u test sa stock 380 :) Znaci sama karta dize i napon i clock sto je automatski OC.
Cak i tu 380 ispadne bolja u vecini igara. Da ne pricam o 380x, a tek 280x koja se bolje klokuje. Moja 280x ide na 1170mhz za jezgro bez dizanja napona, nema te 960 koja ce to stici :) Ne daj boze da dignem napon, ode :D
5820k @ 4.3ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
:: Koliko vidim u 4-5 igara je brza i od R9 280X :: Toliko o R9 380X. :: :: U svakom slucaju, tata ti si napravio svoj izbor kakav god da je :: Nek te sluzi sa srecom :: :: ::
E jebiga sad. To sto se tehnoloski razlikuju apsolutno nije nikakvo opravdanje. Pre svega boost je varijabilan od karte do karte i sve sto karta sama izboostuje po defaultu se uzima kao relevantan podatak. Nije dozvoljen OC jer bi to bilo nefer testiranje, neobjektivno.
Drugo, zaboravio si da je proslo dosta vremena od kako je GTX 960 izasla tako da su i driveri dosta uticali na promenu rezultata. Test koji si okacio je stari mada cak i u njemu se karte drze sasvim korektno.
No, ovde je rec o posebnom modelu koji ima izrazito visok boost po defaultu a uz to moze da se overlockuje veoma dobro. Model od eVGA koji je tata narucio je bez sumnje brzi od R9 380X pogotovu kada se overclockuje jer vidimo iz testa da ta karta na njenim def vrednostima ima bolje rezultate i od R9 280X.
:: Moras racunati da vecina ljudi koji rade testove puste 960 da boostuje do 1400mhz, a neke i vise u zavisnosti od hladjenja i to stave u test sa stock 380 : :: Znaci sama karta dize i napon i clock sto je automatski OC :: :: Cak i tu 380 ispadne bolja u vecini igara. Da ne pricam o 380x, a tek 280x koja se bolje klokuje. Moja 280x ide na 1170mhz za jezgro bez dizanja napona, nema te 960 koja ce to stici :) Ne daj boze da dignem napon, ode : :: :: https://www.youtube.com/watch?v=ESeFXwGfBs :: Evo i testic za kraj :: :: 5820k @ 4.3gh :: Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / U :: Asus x99-S | EK Asus X99 Monobloc :: Asus R9 280X Dc2T :: 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL1 :: Samsung 840 EVO 256g :: 1tb WD Black :: Seasonic 760w XP2 Platinum :: CM Storm Stryker :: :: :: Koliko vidim u 4-5 igara je brza i od R9 280X :: :: Toliko o R9 380X. :: :: :: :: U svakom slucaju, tata ti si napravio svoj izbor kakav god da je :: :: Nek te sluzi sa srecom :: :: :: :: :: ::
GTX 960 je takmac amd-u r9 380 a ne r9 380x ali generalno nije to neka velika razlika. Tata je išo logikom da ima dobitka doplatiti za 4 gb pa je to i uradio.
Skaju bi i GF 256 bio bolja kupovina od 380x za iste pare. A jos je i evga!
960 je ok kartica, i tata nije lose prosao kada se uzme u obzir da nije hteo da se cima vec da ide linijom lakse otpora... Inace 960 > bilo koji radeon u klasi ako je CPU koji se koristi neki tipa q9550, ph2 x4 ili i5 prve generacije...
AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor AMD r9 280x TurboDuo - PowerColor ATI 4870 1GB BKP / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech
R9 380 je nazovimo u istoj klasi kao GTX 960 ali ako se malo bolje pregledaju testovi i karta malo proba kao sto sam ja tu se stanje menja. Papir trpi sve.
A sto se tice R9 380X ta karta je svega par frejmova brza od GTX 960, 2-3 tokom testova a nekad je u nekim igrama i sporija.
Ponovicu, ovde je rec o posebnom modelu koji je vec po defaultu poprilicno brzi od obicnih GTX 960.
Sve mu dirajte, samo mu njegovo cedo i ono najmilije ne pipajte!!
Ta karta je slaba za danasnje standarde, koj moj su joj stavljali 4gb? Zbog neka buduca vremena? Usracu se, a za gtx 970 ne zele da zamazu bruku i da se iskupe sa novim modelima sa bar 5gb vrama. Toliko o tome.
Predpostavljam kako sad mislis da me lozis. Ja polemiku shvatam ozbiljno tako da na isti nacin posmatram ucesnike. Kome je do sprdnje nek ide na neke druge forume koji su za taj nivo.
Karta nije preslaba za danasnje standarde za neke casual gamere. Sasvim je dovoljna za 1080p pogotovu model koji je tata izabrao, opet ponavljam.
Za mene nije dovoljna, za jos neke nije. Mene licno ne zadovoljava ni GTX 980 a kamo li nesto drugo. Stvar je licnih afiniteta i tu ne postoji generalizacija. Nekom je i 30 fps dovoljno dok mene bole oci i glava..
5 GB? Na 256 bit? Kako? Sta je konkretno sa GTX 970 problem?
Niske druze, taj koji ti to rekao slagao te.. Taj `problem` je toliko nahajpovan da je to strasno. Nekoliko komaTa sam probao. Ni jedna nema lock na 3.5 GB niti padaju frejmovi ili ima nekog usporenja. Oni su to arhitektualno resenje tako odradili, karta ima fizicki 4 GB ali mislim da je problem deljenja te memorije bio na relaciji driver-os pa je na pocetku bilo nekog brljanja. Sta znam, cak i da je tako kako se hajpuje, ne moze da se opori cinjenica da ta karta radi odlicno i da je sasvim ok za 1080p pogotovu po toj ceni.
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647771. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.