Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Ko se seti, seti (ovi mladji sigurno ne)
STRANA 2 OD 2
tortojed @Vodos, vodonos: secanje te taman toliko sluzi koliko je potrebno da 17.02.2016. 20:00 #614211

status: user
broj poruka: 11017
se uzdrzis ocenjivanja...tudjeg secanja.

Prvo i prvo, ja sam pomenuo Ati Rage, kao odgovor Quni - ovde (tema) rec nije bila o ``combo``/``media`` kartama nego o IGRACKIM kartama. Nisam ni jednu rec napisao o eNVidiji niti pominjao ostale proizvodjace (koje TI pominjes, u potpunosti izlazeci iz konteksta i obesmisljavajuci ``osvezavanje tortine memorije``).
Drugo, PRE ``prvog`` DziForsa (GeForce 256) bile su, u 3D-u itkeko aktuelne Riva, Riva TNT i TNT2. Ali, posto si bio malecak, nisi uspeo da zapamtis (dete pocinje da pamti, tu negde, po navrsetku trece godine zivota, a tebe su upravo tada ucili kako se brise guza)...

``ELSA`s Erazor III came clocked at non-Ultra TNT2 rates but included `3D Revelator` shutter glasses. These glasses made games look as though they were coming out of the screen, and worked with both Direct3D and some OpenGL titles``
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ximi sećam se 17.02.2016. 22:31 #614217

broj poruka: 241
Ja iz moje perspektive mogu da kažem da je Voodoo u to vreme brisao sve pred sobom, iako sam ja imao GF2, kod druga na V2 mi je sve delovalo `živopisnije` i nekako bolje. Na matroxu sam prešao prvog Hitmena ali se tu čini mi se i završila njegova `karijera`, posle toga je bio dostupan samo kao `specijalna karta`...

BTW sećate li se neko S3 savage grafickih ?

tortojed S3 Savage4. Tek sam posle presao na NV. A pre sevidza, razne 2D... 18.02.2016. 01:46 #614224

broj poruka: 11017
sa Vudu-dodatkom (na VGA konektor se ``nabadao`` kabl, pa je drugi kraj isao na adapter-kartu).
I to je radilo savrseno - Unreal/Unreal Tournament, Quake 2, Incoming, Carmagedon, Plane Crazy, prva izdanja Tomb Raider-a... neki su od naslova kojih se sa nostalgijom secam.
Jedno kratko vreme igrao sam se i sa VoodooBanshee - moj komsija (stanovao sam tada na Banjici) je imao i PC i Amigu 500... Maglovito se sada prisecam da je ova karta (banshee) bila prilicno problematicna - bilo je potrebno menjati drajver u zavisnosti od igre koja se trenutno vrti, inace, pucanje sistema...
Na Amigi je takodje bilo lepih, ali jednostavnijih igara...

Cini mi se da je VGA/Voodoo combo isao ovako (druga fotka, odozgo):
http://goo.gl/WNaSzO

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647770.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs