Re: Jaca je rx480 u dx 12 igricama to je ocigledno (pogledati guru3d)
20.07.2016. 16:39
status: user broj poruka: 3529
Bas sam gledao guru3d rezultate i Rx 480 realno jaca je samo u Hitman-u, u svim ostalim dx12 igrama su tu negde, egal. U nekim je jaca 1060, a u nekim 480. Cak i u dx12 3DMark-u 1060 je jaca, a ako se uzme u obzir da je dobrano jaca 1060 karta u Tomb Raideru, onda se moze reci da je ponisten Hitman u kome je pak RX jaci.
Realno karte su tu negde, egal. Ako se podvuce crta, stvar je jasna, 1060 ima manje zagrevanje, manju potrosnju, verovatno nema problem sa preopterecivanjem pci-e slota (da vuce vise od deklarisane vrednosti), a sa druge strane imamo RX 480 koji bi trebao da je nesto malo jeftiniji, za sada je to smesna razlika, i karta ima vise memorije, sto je svakako za pohvalu.
Ja mislim da ce vreme pokazati sta je bolja kupovina ovde, za sada, ja licno bih verovatno isao na 1060 jer nema nekih vidljivih problema, kao sto je to bio slucaj sa RX kartom u samom startu.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
:: drugo asihrono racunanje t.j Vulkan api i al. ide na ruku Radeonima zbog gcn 4.1060 ide na ruku nesto manja potrosnja ,sto je prednost paskal arhikteture :: Tako da saberi oduzmi pata pata ::
Re: Re: Jaca je rx480 u dx 12 igricama to je ocigledno (pogledati guru3d)
20.07.2016. 17:08
status: user broj poruka: 6669
... napokon malo realnosti... Šta je stvarno bolje to je potrošnja i grejanje, ovo o pci slotu, slobodno okači mačku o rep jer je REŠENO, a pogotovo na nereferentnim karticama, tako da je bezvezno komentarisati osim ako neko ne kupuje te prve testne primerke i namerno a kao slučajno, baš nabavi prve drajvere - neoptimizovane.... Memorija... MEMORIJA... da li ono beše, da memorija troši energiju???? Beše.... I na kraju, ostaćemo na ceni koja će se nivelisati, ali ovde je ludilo kad svi očekuju da će neko zbog onog drugog, da spusti cenu, a skorašnja istorija pokazuje da u stvari onaj koji namiriše prednost, povećava cenu a od spuštanja nema ništa. Ko o čemu, kurva o poštenju a pcberza o pojeftinjenju i optimizaciji drajvera. LM, mene bi začudilo kada bi se za zelene napeglali drajveri, pogledajte grafikone o procesorskoj, sirovoj snazi i bandwith-u 1060 u odnosu na 1070 i 1080, a pogledajte koliko realno malo zaostaje za ove dve - nesrazmerno tome koliko je skljaštrena. Pre će biti da ove dve skuplje mogu da očekuju boost, no ko zna.. I opet, ono što niko ne hvali posebno, a jeste dobro, je grejanje i potrošnja, a svi balave o nekakvom sahranjivanju a stvare je tamo-vamo.. ili u granici koja je bespredmetna - preko mogućnosti monitora... al` `ajde. Bing, kako brat?
Budale računaju na sreću.
:: Bas sam gledao guru3d rezultate i Rx 480 realno jaca je samo u Hitman-u, u svim ostalim dx12 igrama su tu negde, egal. U nekim je jaca 1060, a u nekim 480 :: Cak i u dx12 3DMark-u 1060 je jaca, a ako se uzme u obzir da je dobrano jaca 1060 karta u Tomb Raideru, onda se moze reci da je ponisten Hitman u kome je pak RX jaci :: :: Realno karte su tu negde, egal. Ako se podvuce crta, stvar je jasna, 1060 ima manje zagrevanje, manju potrosnju, verovatno nema problem sa preopterecivanjem pci-e slota (da vuce vise od deklarisane vrednosti), a sa druge strane imamo RX 480 koji bi trebao da je nesto malo jeftiniji, za sada je to smesna razlika, i karta ima vise memorije, sto je svakako za pohvalu :: :: Ja mislim da ce vreme pokazati sta je bolja kupovina ovde, za sada, ja licno bih verovatno isao na 1060 jer nema nekih vidljivih problema, kao sto je to bio slucaj sa RX kartom u samom startu :: :: i7 6700K + Noctua NH-D1 :: GTX980ti Gigabyte G :: MSI Z170A Krait Gamin :: Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savag :: Dell U2515H + LG D2343 3 :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium+Z-550 :: :: :: drugo asihrono racunanje t.j Vulkan api i al. ide na ruku Radeonima zbog gcn 4.1060 ide na ruku nesto manja potrosnja ,sto je prednost paskal arhikteture :: :: Tako da saberi oduzmi pata pata :: ::
RX 480 25 % brza na 1440 P u Doom sa Vulkan API od gtx 1060 ,brise patos sa nj sa Vulkan API.Nema razlog da AMD spusta cene za referentne
Na 1080 P jos veca razlika u korist RX 480 +32 %
What can we say except AMD Radeon RX 480 slays DOOM under the new Vulkan API.
At 1440p using the same playable settings found on the GeForce GTX 1060 we find the AMD Radeon RX 480 simply blows the GeForce GTX 1060 out of the water in terms of performance. While both are allowing a very high post 60FPS performance, AMD Radeon RX 480 takes it to a new level and even beats out the GeForce GTX 980! The Radeon RX 480 is performing 25% faster than the GeForce GTX 1060 under the Vulkan API, just wow.
ali je noviji free API iz 2015 koji ce da koristi dosta gamerskih firmi ,zbog smanjenog zauzeca CPU (trebace manje zahtevni CPU ) .Na kraju krajeva i Nvidia dobija tu povecane perfomanse nije samo AMD. Samo sto AMD ima vece povecanje zbog arhikteture.
:: :: obradmi, kao da će sve igre da koriste Vulkan :: ::
Vulkan deluje superiorno u odnosu na DX12 za sada. A vala ima i debelu zaledjinu, bas bi mi bilo drago da zazivi i da se resimo DX-a u potpunosti.
Ja to gledam ovako, 1060-ka manje trosi, manje se greje i bolja je u DX11 igrama za neki omanji procenat. Potrosnja i grejanje mi je apsolutno nebitno, ali perf u DX11 igrama nije za bacanje i dalje.
S druge strane RX 480 ima 2gb vise memorije, asinhrone shadere, pravu paralelizaciju procesa i jeftiniji je. Uz to podrzava i CF (i to bez glupavog mosta). Sve bitno osim CF sto bih razmotrio samo za VR.
5820k @ 4.5ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
Bolja je podrska AMD za Vulkan i DX12 slaze se i HARDOCP
20.07.2016. 20:58
status: user broj poruka: 7731
Mada moram priznati da ni Nvidia ovog puta nije preterivala sa cenom.Vulkan ima sve sanse da zazivi inace PC trziste od u qulac,prosla su vremena kada ti je trebao CPU od 500 E da bi igrao igricu na PC.
We can also see that API support in games is going to be a big topic moving forward. Ya`ll can argue about it all you want in the forums, but it seems out of the gate that AMD is poised to offer better support under Vulkan and DX12 currently and does support all forms of Async Compute .
obe kartice su dobre i rx480 i gtx1060, u testovima su skoro pa egal +/- par% kako koji test, jedino je rx 20% jeftiniji. S obzirom da je target obe kartice 1080p onda mi nekako i target trziste dodju monitori sa 60Hz i tu su obe kartice ok. Ati ima u opciji i 4gb model koji je dosta jeftiniji i koji ce pokriti ceo 1080p segment sa 60hz gaming. Ono sto ne vidim da ce raditi kod rx480 je VR ali iskreno to mi zasad lici na hype kao i 3d televizori. U ovom trenutku najradije bih kupio rx480 od 4gb da me sluzi za 1080p 60hz gaming, po meni najbolji odnos cena/kvalitet , samo da se pojavi... .) A kako neko rece, ipak ne mozete porediti kartice iz razlicitih cenovnih razreda sto 1060 i rx480 jesu.
MS će malo da patosira DX12 i eto ti Vulkan. Ne verujem da će tek tako pustiti da im otmu primat. Mada džaba sve bez dobrih igara. Ne znam za VR, dal mogu da zamislim to na sebi, a opet ne znam ni da li baš mogu da ne probam. Kad vidim nešto kao The Assembly, na primer.
Tu mislim na cene dve konkurentne karte. Kakvih crnih 20% je rx 480 jeftinija, prvo nereferentnih nema na trzistu, tako da nzm na osnovu cega formirate cenu i razliku u istoj? A vec se suska recimo da ce saphire nitro biti 290e, a asus strix oko 320e, sto je i najavljena cena za mindfactory.de npr. Dakle u najboljem slucaju rx 480 ce biti jeftinija 10, eventualno 15e u startu. Za kartu koja je tu negde u dx 12 sa gtx-om, a kasni u dx11 10% i to bez zvanicnog launch drivera za gtx, to je tanko, gledajuci efikasnosti.
4GB model bi mogao biti interesantan ali sa cenom ne vecom od 230e, sto cemo tesko dobiti. Jer imajte na umu da 4gb model ima nize taktove i sporiji je 10-tak % u odnosu na 8GB, dakle 20% u startu u odnosu na gtx. I to je ok, ako cena to sve isprati, a bar u prvih nekoliko meseci nece, nego cemo gledati te karte za 250+e.
Ne znam ni ja (o) čemu ti pričaš. Sam si rekao da nećeš kupovati 480 (već 470, a sada 1060), a kukaš na njenu cenu. Šta me briga koliko košta 1060, jer znam da ga neću kupiti.
Zaključak: ovde na cenu i performanse RX 480 kukaju samo oni koji ga neće kupiti!!!
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech A90
Krenemo od toga da mozda 3 % naroda kupuje bilo sta od Madjaro....Svi kupuju preko cekova , zabrana , kartica i slicno. A sve te kupovine su u nasim prodavnicama... A cena kod nas za 1060 mada Strix model je 56k din dok 480 je 34k din...
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech A90
Za sad pricamo o cenama koje su preporucene tj u Americi.Kako je došlo do toga da su prenesene cene u Evropi nesrazmerne Americkim to vec ne znam. Inace rx 480 4gb imace isti klok za memoriju kao i ona sa 8 gb.Manji klok je bio samo za referentne modele koji su imali prakticno 8 gb memorije tj stavljana je verovatno škart memorija pa su zato taktovi niži. Sa ovim cenama koje vidim u evropi gtx 1060 je bolja kupovina a kako ce biti kod nas kad se pojave nereferente rx karte kao i jeftiniji modeli gtx 1060 od palita i ganwarda pa verovatno i msi videcemo.
Cuj skuplja karta. Cak da izuzmemo sto je overall brza 15% vec sto isto kosta kao njihovo referentno djubre. 280 eura imas da biras GTX 1060.
Sa druge strane ova karta bas malo trosi a 10w do 15w trosi preko tih 120w kada se overclokuje na 2100 Mhz dok RX 480 za 60 Mhz posrce 40-50w vise. Obrati paznju na testove i videces o cemu ti pricam.
A pazi sada ovo, ovo kada sam video, znaci pao sam sa stolice. Kartice im trotluju, cak i non referentne. Ne mogu da rade na deafualtnim clockovima. Odgledaj klip.
Bre ove njihove karte po istoj ceni kao GTX 1060 nema sta da traze. Ovo je smesno.
:: Tu mislim na cene dve konkurentne karte. Kakvih crnih 20% je rx 480 jeftinija, prvo nereferentnih nema na trzistu, tako da nzm na osnovu cega formirate cenu i razliku u istoj :: A vec se suska recimo da ce saphire nitro biti 290e, a asus strix oko 320e, sto je i najavljena cena za mindfactory.de npr. Dakle u najboljem slucaju rx 480 ce biti jeftinija 10, eventualno 15e u startu. Za kartu koja je tu negde u dx 12 sa gtx-om, a kasni u dx11 10% i to bez zvanicnog launch drivera za gtx, to je tanko, gledajuci efikasnosti :: :: 4GB model bi mogao biti interesantan ali sa cenom ne vecom od 230e, sto cemo tesko dobiti. Jer imajte na umu da 4gb model ima nize taktove i sporiji je 10-tak % u odnosu na 8GB, dakle 20% u startu u odnosu na gtx. I to je ok, ako cena to sve isprati, a bar u prvih nekoliko meseci nece, nego cemo gledati te karte za 250+e :: :: :: :: Dete Partizana :: :: ::
Meni ovo nije smešno... :( Nude sporiju kartu (rx480) koja troši više a košta gotovo isto kao i GTX 1060. Ko blesav nju može da smatra konkurencijom 1060-ki. Još mi smešnije zvuči podatak da RX480 ima 8GB memorije što je za kartu te jačine gotovo bespotrebno. Previše je i 6GB za ovu klasu a ne 8GB. Realno, naslov koji uspe da napuni 8GB VRAM-a na toj karti će se vući ko batina tako da ne vidim smisao toga. Zbog toga što AMD ne zna da napravi konkurentan proizvod mi već godinama unazad plaćamo srednju klasu 300€ i više. Ako ništa drugo bar je izbor jednostavan u ovakvoj raspodeli snaga.
Sky makar pogledaj do kraja video kad ga vec kacis :)
`trotlovala` je jer su stavili temp target na 65C... A kad su povecali power limit za 6% drzala je takt bez problema. 1328.
@Srdoch Kolicina vrama je uvek dobra stvar za texture visoke rezolucije, koje su najbitnija stavka da nesto izgleda lepo. Nema to toliko veze sa time koliko je jaka karta, jer kvalitet textura mahom samo ima uticaja na buffer.
5820k @ 4.5ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
To su setovanja na defaultu, niko ne treba nista u software-u da podesava da bi nesto radilo. Oni su kartu fakticki overclockovali da bi postigla predefinisane clockove koje je venodor postavio tj. odredio, one koji se vide na pocetku na GPU-Z. A tek kada su pomerili power target na 20% tek tada se clock pomerio. Poenta je da to ne radi out of box po defaultu. Ako ti kartu moras da podesavas da ispostuje fabricke deklarisane vrednosti onda mislim stvarno..
P.S. Razumem ja da je AMD sponzor i da Asus isto izlazi u susret ali kume sto je mnogo mnogo je. Povuci malo rucnu .)
Moram da se složim sa zelenima, oko neverovatnih falinki RX480, ta se kartica uopšte neće ni prodavati. S obzirom na takvo stanje, nvidija 1060 treba da košta od 370-480€ za kilavije modele i nešto preko 500€ za non-referentne evega i slične primerke. Najmanje.
Budale računaju na sreću.
:: To su setovanja na defaultu, niko ne treba nista u software-u da podesava da bi nesto radilo. Oni su kartu fakticki overclockovali da bi postigla predefinisane clockove koje je venodor postavio tj. odredio, one koji se vide na pocetku na GPU-Z. A tek kada su pomerili power target na 20% tek tada se clock pomerio. Poenta je da to ne radi out of box po defaultu. Ako ti kartu moras da podesavas da ispostuje fabricke deklarisane vrednosti onda mislim stvarno.. :: :: P.S. Razumem ja da je AMD sponzor i da Asus isto izlazi u susret ali kume sto je mnogo mnogo je. Povuci malo rucnu .) :: :: ::
Nije na tvom nivou bacanje buva kako me AMD placa. A ne znam kakve veze ima Asus sa XFX modelom na videu... pogotovo sto ASUS daleko vise radi nvidia kartica. Svakako malo nizak pokusaj smanjivanja kredibiliteta moje izjave.
Pitanje je koliko je po defaultu za wattmana, da li je on napravio problem jer je fabricka podesavanja zamenio svojim. To ce se videti tek kada izadje vise modela.
:: To su setovanja na defaultu, niko ne treba nista u software-u da podesava da bi nesto radilo. Oni su kartu fakticki overclockovali da bi postigla predefinisane clockove koje je venodor postavio tj. odredio, one koji se vide na pocetku na GPU-Z. A tek kada su pomerili power target na 20% tek tada se clock pomerio. Poenta je da to ne radi out of box po defaultu. Ako ti kartu moras da podesavas da ispostuje fabricke deklarisane vrednosti onda mislim stvarno.. :: :: P.S. Razumem ja da je AMD sponzor i da Asus isto izlazi u susret ali kume sto je mnogo mnogo je. Povuci malo rucnu .) :: :: ::
RX 480 4 GB biti brzi od gtx 1060 u dx 12 igricama i Vulkanu a on ce kostati 199 $ .Licno bih voleo da AMD spusti cene ,ali u menadzmentu se gleda drugacije.Cak taj model od 4GB Vram zadovoljava donji kriterijum za Vulkan API za rezolucije vece od 1080 p.
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647652. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.