:: A od jutros sam mišljenja da neću kupiti ni jednu. 4GB je malo, 6GB ne volem, a za 8GB mi se ne daju pare :: Tako da ću malo da se družim sa Šinterovom integrušom, jer interesantnih video igara ionako nema poodavno.
Samo malo da se vratimo na temu.Gde Abnere gledas cene?Na KP kod Fante najjeftinija je Asus Dual 300 jevreja.Datum 04.09 , ostale su od 325 do 340 jevreja.
Mislim da je za 247e pun pogodak, plus 3 god garancije.
Ja sam onda uzeo kartu sa 2GB memorije kada je 1GB bilo `malo` a u praksi je bilo da tek poneka igra vuce preko 1GB na ultra podesavanjima. Tek kasnije je izaslo vise igara koje su vukle preko 1GB, opet na max podesavanjima.
Uzecu sebi doticnu kartu da zameni ASUS 270X TOP i bice to fin skok i dobar izbor za naredne dve godine, mozda i tri.
Doduse meni nije bitno da je odvrnuto do kraja sve u igri, bitniji mi je igriv fps.
Otkucaj spojeno GTX1060 i izletece MSI i GA za oko 270e, windoforce i 2X dual modeli. Prodavac je pod imenom PC kompenente, koliko vidim drugi ili treci najpopularniji madjar, oko 800 pozitivnih.
:: Otkucaj spojeno GTX1060 i izletece MSI i GA za oko 270e, windoforce i 2X dual modeli :: Prodavac je pod imenom PC kompenente, koliko vidim drugi ili treci najpopularniji madjar, oko 800 pozitivnih :: :: :: :: Dete Partizana :: :: ::
G1 je poprilicno izvikana stvar, ne toliko ko Strix ili Gaming X, ali svakako u ovoj klasi 50e vise za vrlo, vrlo slican hladnjak, nesto vise klokova i backplate(meni je taj backpalte totalno nebitna stvar) je tesko bacanje para.
Pogledaj test na netu za ovaj MSI ili Ga Windforce, sasvim dobre karte, u ovoj klasi nista vise.
Ma to sa gigashit g1 na pcberzi izvikao je brat Dexter u vreme MadMax-a .)
SOKI JEBO TE KUPON VISE! :D
:: G1 je poprilicno izvikana stvar, ne toliko ko Strix ili Gaming X, ali svakako u ovoj klasi 50e vise za vrlo, vrlo slican hladnjak, nesto vise klokova i backplate(meni je taj backpalte totalno nebitna stvar) je tesko bacanje para :: :: Pogledaj test na netu za ovaj MSI ili Ga Windforce, sasvim dobre karte, u ovoj klasi nista vise :: :: :: :: Dete Partizana :: :: ::
I ti mislis da te razlike opravdavaju razliku u ceni od 20%... Pa te karte se ne greju da bi im trebalo neko svemisrko hladjenje...
A ove skuplje svakako nisu 20% brze od ovih jeftinijig GTX1060... ALI su u zato odnosu na RX480 drastocno brze i manje se greju...
AMD je sa RX 4xx ozbilno zajebao sve sto je moglo zajebati, od paljenja masa, preko hladjenja koje je vise za `pentium I` nego za GPU, potrosnje same kartice i pozicioniranja na trzistu...
NAJVISE OD SVEGA JE ZEJEBAO CENU ZA VISE OCIGLEDNE PROPUSTE U DIZAJNU !!!
TAKO JE TO KAD UNAJMIS INDIJANCE !!!
NEKA SE SPREMI MS !!!
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Yep.Ali sad sam malo gledao razlike izmedju Windforce i G1 ,onu MSI za 270 jura ne bih komentarisao.Nije dzaba G1 320 evra prijatelju :: :: :: Hero 8,6700K,H-100,Predator 16GB,390X,Nitro 850,HyperX 120GB,U7,7C :: :: :: :: Otkucaj spojeno GTX1060 i izletece MSI i GA za oko 270e, windoforce i 2X dual modeli :: :: Prodavac je pod imenom PC kompenente, koliko vidim drugi ili treci najpopularniji madjar, oko 800 pozitivnih :: :: :: :: :: :: :: :: Dete Partizana :: :: :: :: :: ::
U slicnoj sam dilemi vezano za odabir graficke kartice.Da li uzeti asus dual rx480 sa 4gb ili mozda ici na gtx1060 sa 6gb.Treba mi grafa za dva hdmi-a 2.0.I treba mi grafa koja ce da gura 4 k rezoluciju posto sam kupio 4k tv od 55 incha.Jedan hdmi bih spojio iz grafe direktno na tv a drugi hdmi mi treba zbog zvuka i njega bih spojio na avr onkyo tx-nr5007.Inace moj onkyo propusta kroz hdmi maksimalno 1080p pa mi zato treba grafa koja ima dva hdmi-a. Igrice igram ali povremeno tako da mi najvise treba za pustanje 4k materijala sa kompa na sony 4k tv. Budzet tu do 250 eura mozda koji euro gore dole. I dajte preporuku kod koga kupiti grafu.Znam da je fanta ok ali mislim da je malo digao cene kompjuterskog hardvera. I kod koga se moze najeftinije naci gtx1060 sa dva hdmi-a a da ima validnu garanciju?
Za 4k ni jedna, ni druga neće biti ni približno dovoljne. RX 480 i GTX 1060 su dovoljne za gejming u 2k rezoluciji, a ni tu ne stoje najbolje u mnogim igrama. Dakle, u ful HD rade posao savršeno, u 2k dovoljno dobro, dok ti je za 4K potrebno nešto mnogo jače ili CF/SLi.
i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A90
Zato što ste rekli da je 4GB malo (mada vidim da ću uskoro morati da dokupim i običnog RAM-a, barem 4GB). Šta znam, karta radi OK. Nije bučna, maksimalno 75 stepeni, obično nekoliko stepeni manje, mada temperatura varira mnogo više nego kod 280X. Probao sam samo novog Tumb Rejdera i igra klizi u 12-ki. Razmišljao sam i o MSI-u, jer mi se po bojama uklapa sa novim kućištem, ali ga u tom momentu nije bilo, a nisam hteo da dajem 30-40 evra više za ASUS-a. Uglavnom, za sada sam zadovoljan, a posle ćemo videti.
i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A90
@DmasteRNo1 Pa kolega Vi kupiste tu karticu iako je iste cene kao GTX1060 a ova druga brza, manje trosi i jos manje se greje... jes da je 2GB viska na strani RX 480 no sve ostalo je na strani GTX 1060...
Generalno novci su tvoji ALI ponekad i decu treba kaznjavati kad su nevaljala a kamo li proizvodjace HW...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Zato što ste rekli da je 4GB malo (mada vidim da ću uskoro morati da dokupim i običnog RAM-a, barem 4GB). Šta znam, karta radi OK. Nije bučna, maksimalno 75 stepeni, obično nekoliko stepeni manje, mada temperatura varira mnogo više nego kod 280X. Probao sam samo novog Tumb Rejdera i igra klizi u 12-ki :: Razmišljao sam i o MSI-u, jer mi se po bojama uklapa sa novim kućištem, ali ga u tom momentu nije bilo, a nisam hteo da dajem 30-40 evra više za ASUS-a :: Uglavnom, za sada sam zadovoljan, a posle ćemo videti :: :: :: i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A9 :: :: ::
1. Cene zelenih karti me uopšte ne zanimaju. 2. GTX 1060 je brža u DajrektX 9, eventualno u 10, a pošto DajrektX 12 ne podržava, kao ni Vulkan, ne želim da kupujem nešto što podržava samo prevaziđene tehnologije, a od novih praktično ništa. Čist primer je `zeleni` Tumb Rejder koji bolje radi u Dajrekt X 12, nego u 11. 3. Nemam kancelarijsko napajanje pa da moram da kupujem nVidiju jer manje troši. Ne znam koliko je relevantan novi Afterbrner, ali prema njemu, karta ne troši više od 150W. 4. Zagrevanje je na propisanom nivou, tako da me ni to ne zanima. 5. Nek kupuje ko šta hoće.
Kakav je to samo fanboy, pre bi kupio skuplju(8gb RX 480 je skuplja od 6GB GTX 1060), sporiju(10% generalno) i kartu koja vise trosi.....
A ovamo kao nek kupuje ko sta hoce
Ta Sapphire Nitro RX 480 4GB (ako je ona u pitanju) je bruka izbor za 230e koliko sada moze kod madjara, za 30-40e(zavisno od ponude) vise GA Windofrce 1060 6GB i to je to trenutno sto u srednjoj klasi. RX 480 8GB i dalje ima jaku cenu, a treba ocekivati i pad cena RX 470 4GB modela(tu takodje 8GB model nema nikakog smisla, zbog cene). GTX 1060 sa 3GB memorije necu ni da kometarisem...dzabe odlicni, najbolji price/performance ratio u ovoj klasi, kad joj fali taj 1GB memorije.
Ok, kapiram da imaš neki problem sa NVidiom, ali objasni mi kako to GTX 1060 ne podržava DX12 i Vulkan (počevši od drajvera 364.51) !?
:: 1. Cene zelenih karti me uopšte ne zanimaju :: 2. GTX 1060 je brža u DajrektX 9, eventualno u 10, a pošto DajrektX 12 ne podržava, kao ni Vulkan, ne želim da kupujem nešto što podržava samo prevaziđene tehnologije, a od novih praktično ništa. Čist primer je `zeleni` Tumb Rejder koji bolje radi u Dajrekt X 12, nego u 11 :: 3. Nemam kancelarijsko napajanje pa da moram da kupujem nVidiju jer manje troši. Ne znam koliko je relevantan novi Afterbrner, ali prema njemu, karta ne troši više od 150W :: 4. Zagrevanje je na propisanom nivou, tako da me ni to ne zanima :: 5. Nek kupuje ko šta hoće :: :: :: i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A9 :: :: ::
Ta je u pitanju. Ja licno mislim da je to dobra cena i kako mi je receno to je akcijska cena po kojoj sam je porucio. Nisu je imali u oglasima na KP ali sam ipak pitao za cenu tog modela itd.
Pitao sam i za GTX 1060 WF2, i ako je pisala cena 270e, cena je 280e, tako da se ne obaziri mnogo na ono sto pise. Najjeftinija GTX 1060 je 280e, sto je opet razlika u ceni od 50e u odnosu na RX 480 4GB Nitro+ koja je 230e (tacnije 231e).
Inace nije mi jos stigla, Madjari nesto cimaju na grani, uglavnom, trebalo bi ove nedelje da se to resi, tako mi je bar receno.
Inace 8GB verzije RX 470/480 su upravo dosta skuplje zbog tih 4GB vise.
8GB na RX 470 mi je nekako bzvz pogotovo gledajuci njihove cene.
:: :: :: Ta Sapphire Nitro RX 480 4GB (ako je ona u pitanju) je bruka izbor za 230e koliko sada moze kod madjara, za 30-40e(zavisno od ponude) vise GA Windofrce 1060 6GB i to je to trenutno sto u srednjoj klasi. RX 480 8GB i dalje ima jaku cenu, a treba ocekivati i pad cena RX 470 4GB modela(tu takodje 8GB model nema nikakog smisla, zbog cene) :: GTX 1060 sa 3GB memorije necu ni da kometarisem...dzabe odlicni, najbolji price/performance ratio u ovoj klasi, kad joj fali taj 1GB memorije :: :: :: Dete Partizana :: :: ::
Zavisi od sedmice do sedmice, ortak kad je uzimao pre 2 nedelje GA i MSI su bile 270e, pocetkom prosle nedelje bile 260e, tako da seta, svakako treba proveriti. Da sad su obe 280e.
nVidija i dalje ne podržava asinhrono računanje što daje veliku prednost AMD-u, posebno u Vulkanu, tako da je njena podrška za nove API-je manje više samo na papiru. Drajveri mogu da donesu podršku, ali ne i ogroman skok performansi koji se, recimo u Dumu, dobija kada se pređe sa OpenGL-a na Vulkan.
@Đole Moj Safirko je najbži fabrički overklokovani RX 480. Ubodem kartu i ne razmišljam. Što se potrošnje tiče, kao što rekoh, ona treba da zanima samo ljude sa nabeđenim napajanjima. Uvek je AMD trošio više od nVidije, pa su ga ljudi i dalje kupovali, jer i uvek nudio više od nVidije. Ono što je meni bitno je da troši manje od 280X. Trenutni problem sa cenama AMD-ovih karti što je rudarsko ludilo ponovo krenulo. Zato i jesu manje više identične sa odgovarajućim GTX 1060, tj. više nego što bi trebalo da budu. A što se kupovine tiče, šta sam rekao pogrešno. Kupio sam ono što sam hteo, a to isto nek rade i drugi.
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.